Véget ért minden idők legnagyobb ifjúsági és junior classic erőemelő Európa-bajnoksága. A fóti Phoenix Sportcsarnokban 31 ország 345 versenyzője indult.

A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint két összetett, és nyolc fogásnemi érmet szereztek a magyar válogatott tagjai.

Fogásnemi aranyérmes lett Susa Olivér (105 kg) fekvenyomásban, Póta László (74 kg) fekvenyomásban, Gyöngyösi Adél (76 kg) fekvenyomásban, Hubert Dániel  (76 kg) felhúzásban. Ezüstérmet szerzett Mucsi Noémi (+84 kg) guggolásban, míg harmadikként zárt Petri Regina (+84 kg) felhúzásban, Mucsi Noémi fekvenyomásban, és Hubert Dániel guggolásban.

Két egyéni összetett érmet ünnepelhettek a magyarok: Mucsi Noémi és Hubert Dániel is bronzérmes lett. A világversenyen egyébként 11 országos csúcsot döntöttek meg a fiatalok, ami jól jelzi a fejlődésüket.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke: „Hosszas előkészületek előzték meg a korosztályos Európa-bajnokságot, hiszen már 2021-ben elnyerte a Magyar Erőemelő Szövetség az Eb megrendezését. Volt ezen a versenyen siker és kudarc is! Erős válogatottal tudunk korosztályonként kiállni, amelyektől joggal remélhettük a sikert. Az elmúlt évek legnagyobb kontinensbajnoksága volt létszám alapján sportágunkban, mert 31 ország 345 utánpótlás sportolója indult”

Kromek András versenyigazgató: Idén márciusban a hazai rendezésű Masters Erőemelő Európa-bajnokság alatt kaptuk meg a hivatalos levelet, hogy a Honvédelmi Minisztérium kiemelten támogatja az utánpótlás Európa-bajnokság megrendezését, amit hálásan köszönünk! Reményeink szerint lesz folytatás, hiszen a szövetség megpályázta a 2026-os fekvenyomó világbajnokság megrendezését.