Népszerű volt az éjszakai sportfesztivál. A fővárosban megrendezett Mozgás Éjszakája ugyanis 20 ezer embert mozgatott meg. A Hősök terén és a megújult Városligetben 25 mozgásformát lehetett kipróbálni ingyenesen, olimpiai világ és Európa-bajnokok társaságában.

Ott volt többek között dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Storcz Botond és Szabó Gabriella (mindketten háromszoros olimpiai bajnok kajakosok), Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, Baji Balázs vb-, és Eb-érmes atléta, valamint Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára, és Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára. A megnyitón részt vett Joanne Schroeder, a Szabadidősport Világszövetség elnöke, dr. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora és Szemán Róbert, a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az Ötpróba programsorozat rendezvényeként a kínálatban szerepelt többek között zumba, latin tánc, spinning, fitnesz, SUP, sárkányhajó, jóga és teqball.

A résztvevők indulhattak éjszakai futóversenyen is rövid- (3250 m), közép- (6540 m) vagy hosszútávon (10300 m), bringázhattak, de görkorival is teljesíthettek ötpróba pontokért, a GeoGo alkalmazást használva. A túrát választók pedig az új Néprajzi múzeum tetejét is érinthették.