Dave Chisnall győzelmével ért véget a budapesti MVM Dome-ban megrendezett III. Hungarian Darts Trophy. Többségében színvonalas meccseket, nézőcsúcsot, sporttörténelmi magyar győzelmet és elképesztő finálét hozott a PDC European Tour magyar állomása.

A háromnapos versenyen áttörésnek számított az, hogy Major Nándor személyében a pénteki nap után volt magyar továbbjutó, ő aztán szombaton búcsúzott a hazaiak kedvencévé vált ausztrál Damon Heta elleni mérkőzésen.

A nagyágyúk közben fogyatkoztak az idő előrehaladtával. Vasárnap már a legjobb 16 között kikapott a regnáló világbajnok angol Michael Smith, de a kétszeres vb-győztes skót Peter Wright sem jutott be a legjobb nyolcba. A negyeddöntők során aztán az ír Gerwyn Price, és a holland Michael van Gerwen is feliratkozott a kiesők listájára. A háromszoros világbajnokot épp a későbbi győztes Dave Chisnall búcsúztatta.

A III. Hungarian Darts Trophy utolsó meccsén angol házidöntőt láthatott a közönség. Chisnall ellenfele ugyanis az a Luke Humphries volt, aki hol máshol, ha nem a fináléban, dobott egy kilencnyilast, ám mindez kevésnek bizonyult, hiszen Dave Chisnall kiélezett csatában végül 8-7-re győzött.

Takács Péter szerint Budapest ismét bizonyított. „Több szempontból is emlékezetes volt az idei Hungarian Darts Trophy. Ezt a véleményt a sportág legnagyobb szövetségének, a PDC-nek a képviselői is osztották. Fantasztikus döntővel ért véget a háromnapos verseny. Kiderült, hogy a magyarok szeretik, és értik a darts-ot. A Hungarian Darts Trophy nézőcsúccsal zárt, hiszen végül összesen 19 ezren váltottak jegyet az MVM Dome-ba” – összegzett az eseményt szervező Darts Event ügyvezetője.

Negyeddöntők

Luke Woodhouse (angol) – Luke Humphries (angol) 0-6

Gerwyn Price (walesi) – Damon Heta (ausztrál) 6-5

Mike De Decker (belga) – Scott Williams (angol) 5-6

Michael van Gerwen (holland) – Dave Chisnall (angol) 4-6

Elődöntők

Luke Humphries (angol) – Gerwyn Price (walesi) 7-4

Scott Williams (angol) – Dave Chisnall (angol) 5-7

Döntő

Luke Humphries (angol)–Dave Chisnall (angol) 7-8

Fotók: Vörös Nándor