A női rövidpályás gyorskorcsolya-váltó alapembere szerint nem kellett volna sok a második helyhez, de a csapat így is elégedett. A Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea, Lajtos Szandra összetételű rövidpályás gyorskorcsolya-váltó bronzérmet nyert a Törökországban zajló téli Universiadén, ez a sportág első dobogós helyezése az egyetemisták és főiskolások közös világversenyén.


- Abban biztos voltam, hogy bejutunk a döntőbe, és éreztem azt is, hogy esélyünk van az éremre – nyilatkozta a verseny után a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának Heidum Bernadett. – Kis szerencsével még fényesebb lehetett volna a medál, de ennek a bronznak is nagyon örülünk. A legjobb idővel jutottunk a fináléba, de a dél-koreaiaknak a másik elődöntőben nem kellett mindent beleadniuk a továbbjutáshoz, várható volt, hogy ők rá tudnak tenni egy lapáttal. Mi a kínaiakat és a japánokat is megelőztük az elődöntőben, a végső csatában azonban a kínaiak elénk kerültek, ennek ellenére nem vagyunk csalódottak.

A csütörtökön kezdődött téli Universiade jövő vasárnapig tart a törökországi Erzurumban, ahol a 18 sportoló képviseli Magyarországot a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség szervezésében.