Lábfejtöréséből felépülve, optimistán várja a jövő évet Hegyi Dóra. Az Eb-döntős, Világjátékok-résztvevő magyar aerobikos következő versenye a Magyar Kupa-döntő lesz. Erre készül, valamint rendszeresen edzéseket is tart.

 

„Az egyesületemben, a Flex H.D.SE-ben szeretném átadni mind azt a tapasztalatot, amit az elmúlt 16 év alatt megszereztem. Egy jó felnőtt gárdát csak nagyon jó utánpótlás versenyzőkre lehet alapozni. Úgy gondolom, hogy olyan edzőket kell kinevelni, akik saját maguk is űzték az adott sportágat, lehetőleg minél magasabb szinten, hiszen ki más tudná jobban megtanítani egy gyermeknek az adott mozgásformát, mint aki maga is végig járta előtte azt az utat. Most elsősorban azt tartjuk szem előtt, hogy minél több jó versenyző eljusson a felnőtt korosztályig és ne hagyja abba junior korában (15-17 év)” – mondta a Nem Olimpiai Sportágak Sajtószolgálatának Hegyi Dóra, aki minden bizonnyal túl van versenyzői karrierjének legnagyobb hullámvölgyén, amit a sérülése okozott. A magyar kiválóságnak a szófiai világbajnokságon törött el a lábfeje.

„Jövő évtől kezdetét veszi az új 4 éves szabálykönyv ciklus nagyon sok változással, de nagyon motivált vagyok” – tette hozzá Hegyi.

(Fotó: Vörös Nándor)