Óriási megtiszteltetés érte a magyar görkorcsolyasportot, idén ugyanis először lesz Magyarországon Európa-kupa, méghozzá július 1. és 3. között Tatabányán.


Az Európai Görkorcsolyázó Szövetség idén indította útjára ezt a versenysorozatot, és hazánk olyan nagyhatalmak mellett kapta meg a rendezés jogát, mint Hollandia, Belgium, Németország, Ausztria, Svájc és Olaszország.

- A döntésben nagy szerepet játszott a személyi feltételek mellett az elmúlt évek versenyrendezéseinek pozitív megítélése, valamint a megfelelő minőségű, szabványos görkorcsolyapálya rendelkezésre állása Tatabányán - mondta a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának Lugosi László, a Magyar Országos Görkorcsolyázó Szövetség elnöke, aki ráadásul múlt héten a MOL Tehetséggondozásért 2010. évi díját is átvehette. A 10 állomásból álló Ek utolsó előtti fordulóját bonyolíthatja le Magyarország, felnőtt, junior A és B, továbbá kadett korosztályban.

- Várhatóan Európa minden országából érkeznek majd versenyzők, közöttük Európa- és világbajnokok, legalább 350 gyorsasági görkorcsolyázóra számítunk. Nem titkolt szándékunk, hogy 2014-ben Tatabányán junior Európa-bajnokságot szeretnénk rendezni, ennek ez jó főpróbája lehet - nyilatkozta Kaszala Tamara, a MOGSZ főtitkára.