Krajcsák Márk tavaly sporttörténelmet írt. Legjobb fallabdázónk első magyarként bejutott a legjobb 32 közé a Szaúd-Arábiában megrendezett világbajnokságon. A kétszeres Világjátékok-résztvevő sportember már megkezdte a felkészülést az idei szezonra, első versenye Németországban lesz.

Menedzserek hobbisportjának indult, de ma már nem az. A fallabda igenis versenysport. A magyarországi számokról annyit, hogy 90 bejegyzett squash klub van, és körülbelül 50 ezren űzik heti rendszerességgel. A Testnevelési Egyetemen évek óta van szakedzői képzés a sportágban, idén pedig megjelent az első magyar nyelvű oktató DVD. Hát mi ez, ha nem fejlődés?

Krajcsák Márk kétségkívül zászlóvivője a fallabdázás népszerűsítésének. A 2010-es világbajnokságon a torna egyik meglepetését produkálta: három szettben legyőzte a kolumbiai Miguel Angelt, ezzel bejutott a legjobb 32 közé, végül a 17. helyen zárt.

- Stuttgartban kezdem meg az idei évet, elindulok ugyanis a német bajnokságon – kezdte Krajcsák, akit épp első 2011-es edzésén értünk utol. - Január 14-16 között Stuttgartban lépek pályára, majd jöhet a svédországi 60 ezer dollár összdíjazású viadal, amelyet Linköpingben rendeznek meg februárban. Az ünnepek alatt pihentem, erőt gyűjtöttem a nagy feladathoz, amely nem más, mint a tavalyi év túlszárnyalása az eredményeket illetően.


Krajcsák Márk 2005-ben Duisburgban és 2009-ben Tajvanon képviselte a Világjátékokon Magyarországot. Mindkét alkalommal 9. helyet szerzett.

fotók: krajcsakmark.hu