Fantasztikus magyar erőemelő siker! Enahoro Asein Világjátékok-kvótát szerzett a litvániai világbajnokságon. A nigériai születésű magyar válogatott sportoló a 83 kilogrammosok kategóriájában világbajnoki bronzérmet szerzett, ezzel lett kvótás. A vb-nek Druskininkai ad otthont.

Férfi erőemelő utoljára a 2005-ös duisburgi játékokon képviselte a magyar színeket.

„ Enahoro Asein kvalifikációja  az utóbbi évek legnagyobb magyar erőemelő sikerének számít. Persze voltak világcsúcsai felhúzásban, és vb-ezüstérme, Európa-bajnoki címe, de az, hogy 2025-ben ismét lehet férfi sportolónk Világjátékokon, az maga a non plus ultra” – összegzett Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

„Amiért kiutaztunk Litvániába, azt elértük. Meglett a kvóta, nagyon fontos dobogós hellyel és taktikus versenyzéssel sikerült elérni ezt a sikert. Kezdődhet a felkészülés a Kínában megrendezendő játékokra.” – tette hozzá Fekete Miklós szövetségi kapitány.

A 2005-ös duisburgi játékok után csak női vonalon volt magyar részvétel az olimpián kívüli sportágak négyévente megrendezendő seregszemléjén. 2013-ban a kolumbiai Caliban, és 2017-ben a lengyelországi Wroclawban is Szabó Ágnes volt Világjátékok-csapattag.

A 2025-ös játékoknak a kínai Csengtu ad otthont augusztus 7. és 17. között.