Sikeres országos bajnokságon vannak túl a magyar szkander kiválóságai. Közben kiderült, hogy a legutóbbi vb-n 4. helyezett Bogdán Róbert megkapja a kategóriája világbajnoki bronzérmét, mert az egyik előtte végző versenyzőt doppingvétség miatt megfosztották dobogós helyezésétől.

 

A szkandereseknél megrendezték az év első országos bajnokságát, amelynek a kecskeméti Malom Központ adott otthont. A rekordlétszámú mezőnyben osztrák válogatottak is indultak – tájékoztatott a Magyar Szkander Szövetség. Az ob-n a magyarok ezzel a versennyel is értékes kvalifikációs pontokat szerezhettek a szeptemberi világbajnokságra, amelyet Budapesten rendeznek meg. A válogatott keret tagjai közül többen jó formában vannak: Barzsó Henrietta a 65 kilósok között jobbal és ballal is, Ivánffy Brigitta pedig a +65 kilogrammos súlycsoportban lett országos bajnok mindkét kézzel. A férfiaknál többek között Kovács Péter diadalmaskodott, miután a +95 kilósok között mindkét kézzel országos bajnoki címet nyert.

Egy világbajnoki bronzérem már biztosra vehető az ősszel Budapesten megrendezendő szkander vb-n. Igaz, ennek a harmadik helyezésnek a története a 2016-os bulgáriai világbajnokságon kezdődött, ahol Bogdán Róbert (masters 90 kg) negyedikként zárt bal kézzel, de a vb-n az az egyik előtte végzett versenyző szervezetében dopping nyomaira bukkantak, így törölték helyezését. „Robi a bronzérmét az idei világbajnokságon veheti át. A vb-előkészületek jól haladnak, 50-55 ország 1500 versenyzőjét várjuk szeptember 5. és 10. között a MOM Sportközpontba” – nyilatkozta Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke, aki a nemzetközi és az európai szövetség alelnöke is egyben.