Három nap alatt több mint háromezer, orvos- és egészségtudományi képzéseken tanuló hallgató mérte össze tudását öt sportágban a Medikus Kupán, melynek idén a Debreceni Egyetem volt a rendezője. A Medikus Kupát a legtöbb pontot összegyűjtő Debreceni Egyetem vihette haza.

 

Március 31-én zárult a 47. Medikus Kupa Debrecenben, a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, ahol három napon át magyar orvos- és egészségtudományi képzéseken tanuló hallgatók versengtek egymással. Több mint háromezer hallgató érkezett az ország minden szegletéből, hogy részt vegyenek a népszerű sporteseményen március 29-31. között. A házigazda idén a Debreceni Egyetem volt.

A Debreceni Egyetem mellett a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem diákjai mérték össze erejüket és ügyességüket öt népszerű sportágban: kézilabda, kosárlabda, röplabda, vízilabda és kispályás labdarúgás.

 

Az óriási létszámra való tekintettel, a mérkőzéseket különböző helyszíneken tartották. A kézilabdázók a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, a kosárlabdázók az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, a röplabdázók a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában, a kispályás labdarúgók a Klinikai campus műfüves pályáján, míg a vízilabdázók a hajdúszoboszlói Árpád uszodában és a Debreceni Sportuszodában szálltak versenybe a pontokért.

A Debreceni Egyetem négy év után hódította el ismét a kupát. Az összesített pontversenyben a hazaiak 28 ponttal végeztek az élen, a Semmelweis Egyetem 24, a Pécsi Tudományegyetem pedig 23 ponttal követte őket. 

A Hódos Imre Rendezvénycsarnokban tartott ünnepélyes díjátadón jó hangulat uralkodott a lelátókon, a város utcáit pedig az egyetemisták hangja töltötte be. A záróeseményen dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja köszöntötte és biztatta a lelkes fiatalokat: „Nagyszerű dolognak tartom, hogy a sport képes ilyen módon összehozni az embereket. A sport összekötő erejét soha ne felejtsétek el. Mindenki élményekkel gazdagodva térhet haza.”. A rendezvény prof. dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke is részt vett, mint egyik fő támogató és díjakat is adott át.

Háttér:

A Medikus Kupát 1972 óta minden évben más egyetemi városban rendezik. Négy orvosi egyetem hallgatói egy hétvégén át küzdenek a Kupáért. Közel 400 sportoló és több ezer szurkoló négy sportágban közel 40 mérkőzés keretében, hatalmas küzdelemben mérkőznek meg egymással, miután a feszültséget az esti fergeteges bulikon vezetik le.

(forrás:mozduljra.hu)