Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Torna: Indul a szezon

Rövidesen beindul a versenyszezon a 125 éves Magyar Torna Szövetség valamennyi szakágánál, így a jövő hét végén az Év sportolójának választott, világbajnok tornászt, Berki Krisztiánt is láthatja a közönség Budapesten.


A ritmikus gimnasztikázók már februárban megnyitották a versenyek sorát, ugyanis a II. Nemzetközi KFK Grácia Kupa keretében válogató versenyeket is rendeztek. A tornászok első idei nagy megmérettésére március első hétvégéjén kerül sor, a csapatbajnokság 1. fordulójának és a szerbajnokságnak az FTC Kőbányai úti Kézilabdacsarnoka ad otthont, ahol a nagysikerű decemberi Tornászgála is lebonyolításra került. Természetesen bemutatkozik a világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián is, aki ezekkel a megméretettésekkel is hangol az áprilisi berlini kontinensviadalra.

Az aerobikosok egy héttel később szerepelnek, méghozzá a Magyar Kupán, ugyanekkor Szolnokon lesz a gumiasztalosok vidékbajnoksága. Akrobatikában márciusban a fiataloké a főszerep, a felnőttek számára áprilisban indul el a komoly versenyszezon. (Kaszala Claudia)

0 Tovább

Vonzóbbá tenné az itthoni versenyeket a Magyar-vándor névadója

Magyar Zoltánt választotta meg elnöknek a Magyar Torna Szövetség – elődje, Nagy János novemberben mondott le. Az MATSZ sajtóközleménye szerint mindenképpen pozitívum, hogy a kétszeres olimpiai bajnok személyében hosszú idő után először van szakmai elnöke a szövetségnek.

Magyar Zoltán elsősorban a hazai versenyek hangulatán szeretne változtatni. „A mi sportágunk külföldön valamiért működik. Tízezrek mennek el egy-egy nagyversenyre, amelyek látványosabbak, tele vannak show-elemekkel. Ilyen versenyeket szeretnék látni itthon is. Természetesen az egyik legfontosabb feladatomnak tartom, hogy a 2012-es londoni olimpiára a versenyzőink minden segítséget megkapjanak” – mondta a SPORTbányászatnak Magyar Zoltán.

Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, sportvezető és állatorvos.

 

1972 és 1980 között 33 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban. Edzőjével, Vígh Lászlóval számos új technikai elemet dolgozott ki, nevéhez fűződik az orsó, a szökkenő-vándor és a róla elnevezett Magyar-vándor első bemutatása.

 

Eredményei:

kétszeres olimpiai bajnok (lólengés: 1976, 1980)

  • olimpiai 3. helyezett (összetett, csapat: 1980)
  • olimpiai 4. helyezett (összetett, csapat: 1976)
  • olimpiai 5. helyezett (lóugrás: 1976)
  • háromszoros világbajnok (lólengés: 1974, 1978, 1979)
  • világbajnoki 4. helyezett (összetett, csapat: 1974)
  • világbajnoki 6. helyezett (összetett csapat: 1978, 1979)
  • háromszoros Európa-bajnok (lólengés: 1973, 1975, 1977)
  • Világkupa-győztes (1975, 1978)
  • Universiade-győztes (1977)
  • hússzoros mesterfokú magyar bajnok

Fotó: Vörös Nándor

0 Tovább

Isten éltesse Ági néni! - 90 éves a Nemzet Sportolója

Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász. Helsinkiben talajon, Melbourne-ben talajon, felemás korláton, gerendán és a kéziszer csapatban nyert aranyat, január 9-én ünnepli a 90. születésnapját.

A magyar sport ikonja az 1956-os olimpia után nem jött haza. Ausztráliában élt, majd Izraelben telepedett le, ahol a Testnevelési Főiskolán tanított, a válogatott edzője volt, később fiatalokkal foglalkozott. Minden idők legeredményesebb magyar tornásznőjének nevéhez 46 hazai bajnoki cím fűződik.

A Nemzet Sportolója, tagja a Halhatatlanok Klubjának, neve a nemzetközi tornászhírességek csarnokában is helyet kapott. Több kitüntetésben részesült. Állandó látogatója az Olimpiai Bajnokok Klubja eseményeinek, részt vett Helsinkiben és Melbourneben, az olimpiai játékok ötven éves jubileumára rendezett ünnepségeken. Legutóbb 2010 őszén járt itthon, amikor a Melbourneben győztes kéziszer csapat versenyzői (Bodó Andrea, Keleti Ágnes, Kertész Alice,  Köteles Erzsébet, Tass Olga) találkoztak, egyedül Korondi Margit hiányzott – derül ki a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapjáról.

 

0 Tovább
12
»

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum