Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tájékozódási búvárúszó Eb – Sporttörténelmi sikerrel zárt a magyar válogatott

A zárónapon egy ezüstérmet szerzett a férfi csapat a hazai rendezésű tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon. A kvartettben Balázs Péter, Várszegi Vendel, Szász Tamás és Tamás Dávid kapott helyet. A nőknél a Hatházi Katalin, Rendes Linda, Májer Zsófia, Mezei Rozi összetételű négyes negyedik lett.

Minden korosztályt beleszámítva, a magyarok összesen 21 érmet szereztek, ebből kilenc arany. Korábban soha nem volt magyar szempontból ilyen sikeres Európa-bajnokság.

Gurisatti Róbert csapatvezető szerint történelmet írtak Gyékényesen. „Minden várakozást felülmúlt a csapat. A 21 érem ellenére úgy gondolom, hogy maradt még egy-két dobogós hely a válogatottban, de ne legyünk telhetetlenek. Remek Eb-t rendezett Gyékényes. Köszönet a szervező bizottságnak, a Magyar Búvár Szakszövetségnek, a pályabíróknak és az önkénteseknek. Érdekesség, hogy az egész Eb alatt nem volt óvás. Ez sok mindent elárul a szervezésről.” – összegzett a csapatvezető.

 

A magyar érmesek

1.      Monk-versenyszám:

Bronzérem - férfi páros (Balázs Péter, Szász Tamás)

2.      Csillag gyakorlat

Arany

-        Balázs Péter

-        Hatházi Katalin

Bronz

-         Cséplő Kelen

Junior

Arany

-        Szász Tamás

Bronz

-        Katona Ádám

-        Rendes Linda

 

3.      Ötbójás versenyszám

Arany

-        Balázs Péter

-        Hatházi Katalin

Junior

Arany

-        Szász Tamás

Bronz

-        Rendes Linda

4.      M gyakorlat

Ezüst

-        Cséplő Kelen

-        Hatházi Katalin 

Junior

Arany

-        Szász Tamás

Ezüst

-        Tamás Dávid

Bronz

-        Rendes Linda

5.      Paralel

Arany

-        Balázs Péter

Junior

Arany

-        Szász Tamás

Ezüst

-        Tamás Dávid

Bronz

-        Katona Ádám

6.      Csoport

Ezüst

-        Balázs Péter, Várszegi Vendel, Szász Tamás, Tamás Dávid

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Húsz érem eddig…​​​​​​​

A záró nap előtt a magyar csapat 20 éremnél tart a hazai rendezésű tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon.

A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint a gyékényesi kontinensbajnokságon pénteken a paralell versenyszámot bonyolították le, ahol a felnőtteknél Balázs Péter megszerezte az újabb aranyérmet – neki ezen az Eb-n ez már a 3. A junior fiúknál taroltak a magyarok: aranyérmes lett Szász Tamás, Tamás Dávid lett a második, Katona Ádám pedig a harmadik.

Az Európa-bajnokságon a magyar csapat eddig – a felnőtteket és a juniorokat is beleszámítva – 9 aranynál, 4 ezüstnél és 7 bronznál tart.

Szombaton a csoportos versenyszámmal ér véget az Európa-bajnokság Gyékényesen. (MBSZ)

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Csütörtökön is voltak magyar érmek Gyékényesen

Az M gyakorlattal folytatódott a gyékényesi tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság! Csütörtökön a felnőtteknél Cséplő Kelen és Hatházi Katalin is ezüstérmes lett, míg a junioroknál Szász Tamás aranyat, Tamás Dávid ezüstöt és Rendes Linda bronzot szerzett – tudtuk meg a Magyar Búvár Szakszövetségtől. Pénteken a paralell versenyszám következik. Gurisatti Róbert csapatvezető elmondta, az időjárás ráijesztett az Eb-mezőnyre.

„Elég rossz idő fogadott minket, ami azért lényeges, mert a vizet rendesen felkavarja a szél, és a látótávolság ilyenkor alaposan lecsökken. Összességében ezúttal is voltak dobogós helyezések. Válogatott versenyzőink többsége kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a kontinensbajnokságon” – mondta a szakember.

Az Európa-bajnokságon a magyar csapat eddig – a felnőtteket és a juniorokat is beleszámítva – 7 aranynál, 3 ezüstnél és 6 bronznál tart. (MBSZ)

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszás – Három arany és egy bronz szerdán

A felnőttek versenyében Balázs Péter és Hatházi Katalin is aranyérmes lett ötbójás versenyszámban a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint a gyékényesi tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon a két felnőtt győzelem mellett, Szász Tamás is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára a junioroknál. Ugyanebben a korosztályban Rendes Linda bronzérmes. Katona Ádám a junioroknál nagyon közel volt a dobogóhoz, végül negyedik lett.

Gurisatti Róbert csapatvezető szerint főleg a felnőttek tudtak hibátlan teljesítménnyel győzni. „Balázs Péter és Hatházi Katalin nagyon jól teljesített, meg is lett az eredménye, de Szász Tamás is emlékezeteset alakított. Szásznak ráadásul ez volt a 10. aranyérme világversenyeken” – értékelt a szakember.

Az Európa-bajnokságon a magyar csapat eddig – a felnőtteket és a juniorokat is beleszámítva – 6 aranynál és 5 bronznál tart. (MBSZ)

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Megszülettek az első magyar aranyak a hazai rendezésű kontinensbajnokságon

Három arany, három bronz Gyékényesen! A hazai rendezésű tájékozódási búvárúszó Eb 2. napján a csillag gyakorlatban Balázs Péter aranyérmes lett, Cséplő Kelen pedig harmadikként zárt. A nőknél Hatházi Katalin is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára, Rendes Linda pedig bronzérmes lett. A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a junioroknál Szász Tamás sem talált legyőzőre,  Katona Ádám pedig meglepetés-bronzot szerzett.

Csillag gyakorlatban a versenyzők csillag alakzatban teljesítik a pályát, és keresik meg a víz alatt megkerülendő pontokat.

Gurisatti Róbert csapatvezető szerint a második versenynap a válogatott nagy része várakozáson felül szerepelt. „Kevés hibát láttunk a mieinktől, ez az érmek számán is meglátszik. Katona Ádám sikere pedig kellemes meglepetés” – értékelt röviden a szakember.

Szerdán az ötbójás versenyszámmal folytatódik az Európa-bajnokság, amelyen a magyar csapat eddig – a felnőtteket és a juniorokat is beleszámítva – 3 aranynál és 4 bronznál tart.

0 Tovább

Mozgalmas szezon elé néznek a Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetségnél

Tartalmas versenyévadra készülnek a wakebordosok. Még mindig függőben van egy hazai rendezésű Európa-bajnokság, emellett elkezdődik majd az idei magyar versenyek szervezése is.

„A Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetségnél dolgoznak azon is, hogy a sportszervezethez tartozó sportágakat az élsportolóikon túl minél több szabadidő sportoló is űzze, ennek érdekében több izgalmas esemény is várható az idei szezonban” – mondta Shenker-Horváth Kinga, a Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség elnöke.

A sportvezető hozzátette, nagyon büszkék rá, hogy Magyarország még 2020-ban elnyerte a Kábel Wakeboard Európa-bajnokság megrendezésének a jogát, de sajnos már 2-szer kellett elhalasztaniuk a sporteseményt a világjárvány miatt.

„Nagyon bízunk benne, hogy hamarosan sikerül egy emlékezetes kontinens bajnokságnak otthon adnunk, amelyen minél több versenyző kápráztatja el látványos trükkökkel az extrém sport szerető közönséget” – mondta Shenker-Horváth Kinga.

0 Tovább

Nagy álma valósult meg a Veszprém válogatottjának: saját ruhamárkával erősít Ligetvári Patrik

Az élsportoló régóta dédelgetett álma volt egy saját kollekció, amelyben a hozzá hasonló, magas testalkatúak is megtalálják a számukra kényelmes, egyedi darabokat.

Bár örökös első helyet foglal el Ligetvári Patrik életében a kézilabda, egy régi nagy álmát is sikerült most megvalósítani a Veszprém Telekom válogatott átlövőjének. Piacra lép a thisSIDE, az élsportoló saját ruhamárkája, melyet párjával, Morár Henriettával közösen álmodtak meg.

„A kézilabda továbbra is örök szerelem marad és ez várhatólag már soha nem fog megváltozni, de jól esik egy kicsit szélesíteni a spektrumot. Hálás vagyok Heninek, hogy ennyit tud foglalkozni a kis projektünkkel és sokszor egy személyben irányítani azt. Nagyon örülök, hogy eljutottunk idáig, de ahogy a pályán, úgy azon kívül is rengeteg munka vár még rám, ránk. Ez a szezon eddig minden tekintetben úgy alakul, ahogy terveztem és izgatottan várom már, hogy a világ legjobb közönsége előtt vívhassuk meg az Eb meccseit. Az pedig plusz motivációt jelent számomra, hogy megvalósítottuk álmainkat, terveinket és most már bárki vásárolhat olyan ruhát, ahol a kényelem nem kiváltság, hanem választás kérdése” – mondta a thisSIDE első kollekciója kapcsán Ligetvári Patrik, aki saját tapasztalatait is beépítette a kollekció tervezésébe. Mint mondja, a hozzá hasonló, két méteres magassággal rendelkezők – csakúgy, mint csapattársa, Rodrigo Corrales, aki nemcsak örömmel használja a kollekció darabjait, de modellként is feltűnik a márka fotóin – rendkívül nehezen találnak számukra komfortos, megfelelő ruhadarabokat.

Az élsportoló és párja ezért úgy alkották meg a kollekció darabjait, hogy senkinek se kelljen kompromisszumot kötnie, ha minőségi, sportos ruhadarab vásárlásáról van szó. „Fontos célunk volt a tervezéskor, hogy a vásárló a tömegesen gyártott ruhadarabokon kívül is megtalálja önmagát, a lehető legnagyobb kényelemben, miközben ugyanazt az elégedettséget érzi minden alkalommal, - amikor magára ölti bármelyik termékünket - mint az első kicsomagolásnál” – tette hozzá az élsportoló, akire öt BL és hat bajnoki összecsapás vár, az újévet pedig a magyar kézilabda-válogatott tagjaként kezdi. A thisSIDE bemutatkozója a https://www.youtube.com/watch?v=Wr3hfXnnX9g linken érhető el.

0 Tovább

A HELL ENERGY az FC Košice új támogatója

A Szlovákiában is piacvezető energiaitalgyártó, a HELL ENERGY támogatási szerződést kötött az FC Košice labdarúgó klubbal. A klub játékosai, a népszerű energiaitalgyártó logójával a mezükön lépnek pályára a 2021/22-es szezonban, a szlovák másodosztályban.

Az FC Košice célja, hogy a klub korábbi sikereihez hasonló eredményeket érjen el, hiszen egykoron Csehszlovákia és Szlovákia leghíresebb gárdái közé tartozott. Ennek bizonyítéka, hogy 1998-ban Bajnokok Ligája szereplésig jutott a csapat.

Az FC Košice társtulajdonosa a Slovak Sport Development sro, melynek többségi tulajdonosa a magyar Borsodsport Invest Kft., mely az egyik legnagyobb szurkolótáborral rendelkező magyar sportklubot, a DVTK-t is tulajdonolja. A szlovák-magyar vezetés szándéka, hogy európai szintű labdarúgó-akadémiát építsen a kassai stadion közelében, amelyről 2020. decemberében szerződést kötött Kassa városával. Cél, hogy az FC Košice ismét olyan helyre kerüljön a szlovák futballban, amely méltó a klub hagyományaihoz.

„Nagyon örülünk, hogy a HELL-t klubunk  főszponzoraként köszönthetjük. A támogatói együttműködés kapcsán új lehetőségek nyílnak számunkra a céljaink eléréséhez és ambícióink megvalósításához. A HELL egy modern, dinamikus, multinacionális vállalat és a támogatása/szerepvállalása garanciát jelent a magyar társtulajdonosokkal közösen kifejtett erőfeszítéseink előrehaladására. Az új stratégiai partnerünk érkezése komoly elkötelezettség is egyben, hogy továbbra is lelkiismeretes, magas színvonalú szakmai munkát végezzünk.” -nyilatkozta az együttműködés kapcsán, Dušan Trnka, az FC Košice elnöke. 

A futball klub új partnere a világ egyik leggyorsabban növekvő FMCG márkája, a HELL ENERGY, mely mára igen széles italportfolióval rendelkezik. A 100 százalékban magyar tulajdonú, 2006-ban alakult vállalat zászlóshajó márkája, a HELL 2010-re vezető szerepet szerzett a magyar piacon, és ma már a nemzetközi színtér kulcsszereplője – több mint 50 országba exportál szerte a világon. Sikere az italok kiváló minőségének, jó ár-érték arányának, széles körű elérhetőségének és az első osztályú marketingkommunikációnak köszönhető. A márka a legkorszerűbb töltőüzemmel és az alumíniumdobozok gyártására szolgáló gyárkomplexummal büszkélkedhet a Kassától nem messze fekvő Miskolcon. Italportfoliójából nem csupán a HELL, de immár az ENERGY COFFEE is piacvezető Szlovákiában, ráadásul  XIXO üdítőmárkájának termékei is egyre népszerűbbek a szlovák fogyasztók körében.

„A HELL energiaitalok a dinamizmust és a lendületet testesítik meg. Ezeket a tulajdonságokat szeretnénk eljuttatni az FC Košice futballistáihoz is. Bízunk benne, hogy támogatásunkkal hozzájárulhatunk mi is, hogy a csapat olyan sporteredményeket érjen el, amelyek méltán büszkévé tehetik az FC Košice szurkolóit“ – mondta el Schmidt Krisztián, a HELL ENERGY kreatív marketingigazgatója az együttműködés kapcsán.

A sporttámogatásokat tekintve kezdetekben a technikai sportok világában tűnt fel a HELL ENERGY, mint szponzor. Az AT&T Williams szponzoraként 2009-ben, első magyar cégként jelent meg a Forma 1 világában. Szlovákiában eddig elsősorban a küzdősportokra összpontosított, és támogat olyan ismert sportolókat, mint például Ľudovít Klein és Roman Pavlus. Mostantól azonban az FC Kosice játékosainak mezén is megjelenik a HELL ENERGY logó, illetve helyet kap a stadionban is.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság – 14 éremmel zárt a magyar csapat

A zárónapra is maradt magyar érem. Az észtországi tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon két ezüstérmet és három bronzérmet szereztek a magyarok. Másodikként zárt Balázs Péter a parallel döntőben, és ugyancsak felállhatott a dobogó második fokára a férfi csoport. Bronzérmesként végzett Várszegi Vendel, míg a junioroknál Erdős Virág és Szász Tamás lett harmadik.

A magyar küldöttség így az Eb-t – a felnőtteket és a juniorokat is egybevéve – összesen 14 éremmel zárta. A négy aranyérmen kívül öt ezüsttel és öt bronzéremmel térhetnek haza a nemzeti csapat tagjai Viljandiból.

Gurisatti Róbert csapatvezető elmondta, hogy rendhagyó Európa-bajnokságon vannak túl. „Minden tisztelet megilleti a csapat tagjait, hiszen metsző hidegben kellett végigversenyezniük a hetet. A 14 érem magáért beszél, a tájolósok így ezúttal is bizonyították, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak” – értékelt Gurisatti Róbert. 

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszás – Balázs Péter arany-, Szász Tamás ezüstérmet szerzett

Csütörtökre is jutott két magyar érem a tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon.

A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint az 5 bója versenyszámot a férfiaknál Balázs Péter megnyerte, míg a junioroknál Szász Tamás is dobogóra tudott állni, miután harmadik lett. Csütörtökön a szlalomverseny következik.

Az észtországi Viljandiban zajló kontinensbajnokság augusztus 28-ig tart. Az Eb-n a magyar színeket négy felnőtt és négy junior búvárúszó képviseli, akik az Európa-bajnokság ideje alatt csillag, 5 bója, szlalom, paralel, MONK és csoportos versenyszámokban indulnak.

0 Tovább
«
12345

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum