Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rally Európa-bajnokság: Herczigéknél teljes lesz a szezon

A szezon összes futamán rajthoz áll a MOL Racing Team párosa Herczig Norbert és Ferencz Ramón. A Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyző duó a római ralival eredetileg nem számolt, és a nyolcból hét futamon indult volna, de változott a terv.

 

„A legutóbbi futamon kiderült, nagyon nehéz a helyzetünk akkor, ha nincs pályaismeret. Lettországban először autóztunk, végül a tizennegyedik helyen zártunk. Számunkra a római verseny is ugyanolyan sötét lónak számít, mint a lettországi, és mi már előre gondolkodunk. Ha jövőre teljes szezont szeretnénk menni, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ismeretlen környezetbe kerüljünk, azért úgy döntöttünk, hogy már idén megismerkedünk a római gyorsaságikkal júliusban” – mondta Herczig Norbert.

A mostani bejelentéssel kiderült, hogy a Herczig-Ferencz kettős 2019-ben teljes szezont megy a Rally Európa-bajnokságon (ERC).

A Rally Di Roma Capitale július 19-én kezdődik és 21-éig tart. Az Eb következő futamát Lengyelországban rendezik meg június végén.

0 Tovább

Tizedik közös versenyére készül a Herczig-Ferencz rally páros

Tizedik alkalommal versenyez együtt a MOL Racing Team párosa Herczig Norbert és Ferencz Ramón a Rally Európa-bajnokság (ERC) idei harmadik futamán Lettországban. A Rally Liepaján 2018-ban nem indult a csapat, így ismét új pályákat kellett megismerni, de pilóta és navigátora most már tökéletes összhangban van.

 

„Ez a tizedik közös versenyünk, most már rutinosan dolgozzuk fel a pályákat. Ramón tökéletesen ráérzett arra, hogy milyen itinerrel tudok a lehető leggyorsabb lenni és az információkat is nagyon jól adja vissza.” – mondta Herczig Norbert, aki fülig érő szájjal szállt ki a Volkswagen GT R5-ből a keddi tesztet követően.

„A mérnökünk kitalált egy új lengéscsillapító beállítást, a Michelintől kaptunk egy ezekre a murvás pályákra való tökéletes gumit, amivel eddig még sosem mentem. Így bármit, amit kigondoltam, az autó megcsinálta, a féktávok, a kigyorsítások, a stabilitás, mind-mind álomszerű volt.” – tette hozzá a pilóta, aki optimistán várja a versenyt, amelynek a kvalifikációja pénteken lesz, szombaton és vasárnap pedig a 13 gyorsasági szakaszon összesen több mint 206 km vár a MOL Racing Team párosára a roppant erős mezőnyben, ahol huszonegy R5-ös versenyautót láthatnak a nézők.

0 Tovább

Negyedik lett a Herczig-Ramón páros a Kanári-szigeteken

Kiegyensúlyozott versenyzéssel az első napi hatodik hely után a nagyszerű negyedik helyet szerezte meg a MOL Racing Team két versenyzője Herczig Norbert és Ferencz Ramón a Rally Európa-bajnokság idei második futamán a Kanári-szigeteken.

 

„Borzasztó komoly meccs volt ma az élmezőny tagjai között. Minden pillanatát nagyon élveztem, leszámítva az utolsó előtti gyorsasági szakasz utolsó 3-4 kilométerét, amit egy defekttel tettünk meg. Nagyon sajnálom a dolgot, mert nem tudom hol szedtük össze. Így visszaestünk az ötödik helyre, de szerencsére az utolsó gyorsaságin még egy helyet előre tudtunk jönni.” – kezdte Herczig Norbert.

„Elégedett vagyok, hiszen mindössze második alkalommal versenyeztünk a Kanári-szigeteken a Volkswagen Polo GTI R5-el ez volt az első aszfaltos versenyünk, ráadásul 4 év után ismét Michelin gumikkal mentem. A végeredménynek is örülök, de ami igazán optimistává tesz, az az, hogy végig nagyon közel voltunk az élen haladókhoz. Volt olyan 15 km-es gyorsasági szakasz, ahol mindössze 2-3 mp-re voltunk az elsőktől.” – fejezte be mosolyogva a MOL Racing Team pilótája, aki legközelebb Lettországban áll rajthoz az EB harmadik futamán május 24-26. között.

0 Tovább

Nyolc gyorsasági után a hatodik helyen állnak Herczigék

Nyolc gyorsasági szakaszt követően a hatodik helyen áll a MOL Racing Team két versenyzője Herczig Norbert és Ferencz Ramón a Rally Európa-bajnokság második futamán a Kanári-szigeteken. AZ idei első aszfaltos versenyen a Volkswagen Polo GTI R5-el versenyző páros kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt.

 

„Ez az első aszfaltos versenyem ezzel az autóval. Ráadásul 4 év után mentem ismét Michelin gumikkal, de nagyon élveztem a versenyzést. Elégedett vagyok, mert közel vagyunk az élmezőnyhöz.” – kezdte Herczig Norbert.

„Az utolsó két gyorsasági szakaszon volt egy kis gond a turbónyomással. Többször megtorpant az autó, de remélem a folytatásban már nem lesz vele gond. Természetesen támadni fogunk, hiszen nagyon jó lenne felállni a dobogóra.” – fejezte be mosolyogva a magyar pilóta.

Szombaton újabb 8 gyorsasági szakasz vár a magyar párosra, akik idén a 8 futamból álló Rally Európa-bajnokságon 7 futamon is rajthoz állnak, köztük a magyar EB futamon Nyíregyházán 2019. november 8. és 10. között.

0 Tovább

A hatodik helyet szerezte meg a kvalifikáción Herczig Norbert

A kvalifikációval csütörtökön délután kezdetét vette az idei második Rally Európa-bajnoki futam a Kanári-szigeteken, ahol a MOL Racing Team két versenyzője Herczig Norbert és Ferencz Ramón is rajthoz állnak. A magyar páros az előkelő hatodik helyet szerezte meg a több mint 20 R5-ös versenyautót felsorakoztató mezőnyben.

 

A Rally Európa-bajnokságon a kvalifikáció eredményeinek megfelelő sorrendben választhatnak a pilóták rajtpozíciót.

„A 10. rajtpozíciót választottam, úgy voltam vele, hogy valahol 5. és 15. között szeretnék választani és ez a szám még szabad volt.” – kezdte Herczig Norbert.

„Egy aszfaltos versenyen kisebb jelentősége van a rajtpozíciónak mint egy murvás viadalon, de azért a féktávokon számíthat, hogy előttem néhányan már felgumizzák az aszfaltot.” – tette hozzá a MOL Racing Team pilótája, akinek 16 gyorsasági szakaszt, több mint 200 km-t kell megtennie Volkswagen Polo GTI R5 versenyautójával.

0 Tovább

Optimistán készülnek a 2. Eb-futamra Herczigék

Idei első aszfaltos versenyére készül a MOL Racing Team két versenyzője, Herczig Norbert és Ferencz Ramón, akik a Rally Európa-bajnokság második futamán indulnak a Kanári-szigeteken. A páros túl van már a pályabejáráson és egy hivatalos teszten is a helyszínen a Volkswagen Polo GTI R5 versenyautóval.

 

"Nagyon bizakodók vagyunk, az egyik leghasznosabb tesztünk volt az elmúlt időszakban. Nem mentünk túl sokat az autóval, de rengeteg dolgot ki tudtunk próbálni. Nagyon sok munkát adtunk a szervíz csapatnak, de nem azért, mert összetörtük volna az autót, hanem azért, mert rengeteg változtatást kértünk, lengéscsillapítókat, rugókat cseréltünk, stabilizátorokat, futómű geometriát változtattunk, váltót cseréltünk, hosszabb és rövidebb áttételeket is ki tudtunk próbálni. Nem tudom, hogy az elmúlt években volt e valaha ennyire kimerítő tesztünk." - kezdte Herczig Norbert, aki tavaly már versenyzett a Kanári-szigeteken.

"Idén sokkal magabiztosabbak vagyunk azokon a szakaszokon, ahol korábban már mentünk és van rutinunk versenyautóval. Tisztán látszik, hogy sokkal magabiztosabban írjuk az itinert is, bizakodók vagyunk, mindenképpen arra számítok, hogy jó lesz a tempónk az élmezőnyhöz képest is." - fejezte be Herczig, akire 16 gyorsasági szakaszon több mint 200 versenykilométer vár május 2. és május 4. között a napfényes Kanári-szigeteken.

0 Tovább

Műszaki hiba miatt kiestek Herczigék

Nem volt szerencséje a MOL Racing Team versenyzőpárosának Herczig Norbertnek és Ferencz Ramónnak a rali Európa-bajnokság nyitófutamán. Az Azori-szigeteken a második versenynapon, a 8. pozícióból feladni kényszerültek a küzdelmet a  Volkswagen Polo GTI R5 versenyautóval. A csütörtököt a 10. helyen zárta a magyar páros, így pénteken elsőként startoltak, mert a szabályok szerint a második napon az első tíz fordított sorrendben indul. A murvás versenyeken az elsők között rajtolni hátrányt jelent.

 

"Ahhoz képes, hogy elsőként mentünk és mi takarítottuk az utat, elég jó időeredményeket produkáltunk, két hatodik és egy nyolcadik hellyel zártuk a pénteki első kört. A három gyorsasági szakasz alatt két helyet ugrottunk előre, már a 8. pozícióban voltunk és úgy tűnt, hogy még ezen a napon az 5. helyet is elérhetjük. Aztán amikor jött volna a második kör a már letisztult pályákon, a hetedik gyorsaságin nem sokkal a start után megállt a kormányszervó. Lidérces érzés volt, de hála az égnek egyenesben, féktávon történt, és bár a következő kanyarba már nem tudtunk befordulni, de szerencsére meg tudtunk állni még a kanyar előtt. Két kilométeren keresztül még küzdöttünk a szervóval, de aztán fel kellett adnunk, félre kellett állnunk." - mondta szomorúan Herczig Norbert.

A MOL Racing Team párosa legközelebb a Kanári-szigeteken áll rajthoz az Európa-bajnokság második futamán május 2. és 4. között.

0 Tovább

Túl vannak az első versenynapon Herczigék

A 10. helyen áll a MOL Racing Team két versenyzője Herczig Norbert és Ferencz Ramón a 2019-es Rali Európa-bajnokság nyitófutamának első napja után az Azori-szigeteken. A magyar páros a csütörtök délelőtti kvalifikáción a 4. helyet szerezte meg és a 12. rajtpozíciót választotta.

 

Az első gyorsasági szakaszon egy kisebb technikai hiba miatt vesztettek pár másodpercet, de aztán a második gyorsaságin már csak 6 másodpercre voltak a szakaszgyőztestől.

"A hosszú téli szünet után mindenki tapogatózott egy kicsit. Az új versenyautónk a Volkswagen Polo GTI R5 eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Egy picit óvatosan kezdtünk, de bízom benne, hogy tudunk majd még gyorsulni. Tavaly a hatodikok lettünk ezen a versenyen, nagyon remélem, hogy ezt túl tudjuk majd szárnyalni. Pénteken 7, szombaton pedig 5 gyorsasági szakasz vár ránk." - mondta Herczig Norbert a MOL Racing Team pilótája.

A MOL Racing Team versenyzőpárosa idén a 8 versenyből álló Európa-bajnoki sorozatban 7 futamon áll majd rajthoz, köztük a Magyarországon november 8-10. között megrendezésre kerülő szezonzáró futamon a Nyíregyháza-ralin.

0 Tovább

Karácsony Herczigéknél

Túl van az idei első teszten a MOL Racing Team két versenyzője Herczig Norbert és Ferencz Ramón. A rally Európa-bajnokságon induló páros Bakonyoszlop község mellett ült ismét a Volkswagen Polo GTI R5-be.

 

„Nagyon hosszú volt a téli szünet. Nekünk ilyenkor jön el a karácsony, amikor kezdődik az idény és beülhetünk a versenyautóba.” – kezdte a pilóta Herczig Norbert, aki 2018-ban a Mikulás Rally-n már kipróbálhatta az új Volkswagen Polót.

 

„Azt gondolom, hogy ugyanott folytattuk az ismerkedést a kocsival, ahol tavaly abbahagytuk, jó úton haladunk. De a három hónap szünet után akklimatizálódni kellett ismét a tempóhoz, a féktávhoz, erre ez a teszt tökéletes volt.” – folytatta Herczig, aki közel 200 km-t vezethette már az új versenyautót.

„Ha az Eb-menőket nézzük, akkor ez nem számít túlságosan soknak, hiszen ott egy teszt alatt mennek 200-250 km-t, de magyar viszonylatban ez jónak számít és még lesz egy 120 km-es tesztünk az első verseny helyszínén, az Azori-szigeteken.” – fejezte be a pilóta.

„A rally folyamatos fejlődés, sosem lehet azt mondani, hogy igen megérkeztünk, itt vagyunk, mert ugyanúgy ahogy az ellenfelek és a technikák fejlődnek, nekünk is ugyanúgy fejlődni kell.” – mondta Ferencz Ramón.

„Március 21-én indul a szezon, de mi már jövő hét vasárnap elutazunk a helyszínre.” – fejezte be a tavalyi Európa-bajnokságon 6. helyezett csapat navigátora.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum