Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sportszakmai napot tartott és évet értékelt a Nemzeti Versenysport Szövetség

A Nemzeti Versenysport Szövetség 2021. december 8-án a budapesti Danubius Hotel Heliában NVESZ Nap 2021 néven sportszakmai előadás-sorozatot rendezett. Az eseményt követő NVESZ évzáró és évértékelőn Dr. Mészáros János, a szervezet elnöke a bizakodás és a remény évének nevezte 2021-et, Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár pedig támogatásáról biztosította az NVESZ-t. 

"Túl van fennállásának első öt évén a Nemzeti Versenysport Szövetség, ezalatt fel tudtunk nőni ahhoz, hogy önállóak lettünk, és önállóan kell képviselnünk az érdekeinket" – fogalmazott évzáró beszédében Dr. Mészáros János.

Az NVESZ elnöke a koronavírus járvány kapcsán azt mondta: a covid megtanított arra is, hogy a nehéz körülmények között is csináljuk a dolgunkat. Ebből a tekintetből a sportvezető  a bizakodás és a remény évének nevezte a 2021-est. Hangsúlyozta: az NVESZ számára 2022 elsősorban a Világjátékokról fog szólni. Az idei olimpián és paralimpián elért sikereket Dr. Mészáros János fantasztikusnak nevezte, hozzátéve: azt szeretné, ha a nem olimpiai sportágak is ezekhez tudnának majd csatlakozni az egyesült államokbeli Birminghamben jövő júliusban sorra kerülő multisport-eseményen.

A sport államtitkárság 2022-ben az erőforrásait arra fordítja majd, hogy minél jobban és minél többet tudjon segíteni az NVESZ-nek – mondta Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár. Az évzárón sok sikert kívánt az NVESZ sportágainak Vékássy Bálint, a MOB főtitkára és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is.

Az évzárót megelőzően a szövetség sportszakmai előadás-sorozatot tartott, amelyet Járosi Péter, az NVESZ általános alelnöke nyitott meg. A felszólalók közül elsőként Tóman Krisztina, az EMMI főosztályvezetője  támogatási szerződésekkel és azok elszámolásával kapcsolatos tudnivalókat ismertette. Felszólalt Prof. Dr. Géczi Gábor, a Testnevelési Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Intézet igazgatója, majd Bognár Nagy Dóra, az EMMI munkatársa beszélt a sportszakember képzés jelenlegi helyzetéről. Ezt követően Domokos István, az EMMI osztályvezetője a Nemzeti Sportinformációs Rendszer (NSR) működéséről tartott előadást.

A délutáni programban Dr. Toman József, az OSEI VKESZ vezető főorvosa a válogatott kereteket érintő sportegészségügyi tudnivalókat ismertette. Zárásként a Magyar Antidopping Csoport részéről Dr. Tiszeker Ágnes és Dr. Szabó Gergely Balázs a doppingellenes tevékenységekről beszéltek, valamint a hozzájuk fűződő legfrissebb információkat osztották meg a közel ötven megjelenttel.

0 Tovább

Dr. Mészáros János: A magyar csapat mintegy 120 fős delegációval érkezhet meg a jövő évi Világjátékokra

Dr. Mészáros János irányításával megújult elnökséggel vág neki a következő ciklusnak a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). Az immár 62 tagszövetséggel rendelkező ernyőszervezet előtt mozgalmas időszak áll, az egyes sportágak nemzetközi és hazai versenyein kívül 2022-ben rendezik meg az egy évvel eltolt Világjátékokat. A nem olimpiai sportágak négy évente megrendezendő világversenyét az alabamai Birminghamben rendezik meg. Erről is beszélgettünk az NVESZ elnökével.

-          Ha visszagondolok a közgyűlésre és a főasztalnál ülőkre, akkor egyértelműnek tűnik: a magyar sport egészének fontos az, hogy mi történik az NVESZ háza táján. Lehet, hogy túlzok, de én úgy látom, soha nem volt ennyire egységes a magyar sporttársadalom.

Én azt gondolom, hogy megismertük egymást. Tudjuk, hogy ki, hol tud segíteni a másiknak. Ez eredményezheti azt, hogy dr. Szabó Tünde államtitkár asszony mellett az egyes köztestületek tudnak vállvetve dolgozni. Így fordulhatott elő, hogy az NVESZ közgyűlésén az EMMI-n kívül a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Nemzeti Diák-hallgatói és Szabadidősport Szövetség mellett jelen volt a Sportegyesületek Országos Szövetsége is.

-          Az NVESZ égisze alá egy új sportág, egy új tagszövetség érkezett. Hogy fogadta a teqball-t az NVESZ tagsága?

Amikor egy mozgásforma Magyarországon sportággá válik, előbb-utóbb találkozik velünk. A teqball az egy magyar fejlesztésű sportág. Már most több, mint 100 országban játsszák, és dinamikusan fejlődik. A Magyar Teqball Szövetség minden olyan kritériumnak eleget tett, amelyek egy irányba mutatnak: ott a helyük az NVESZ sportágak között is. Azért kívánkozik a mondat végére az „is”, mert a teqballt korábban a GAIFS (Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége) is elismerte, nem beszélve a Nemzetközi Olimpiai Bizottságról (NOB)

-          Most jelenleg 62 sportági szövetséget, szakszövetséget tömörít az NVESZ. Meddig lehet elmenni? Lesz majd egy limit, amelyet elérve újabb tagfelvételre nem lehet számítani?

Azt hiszem nincs vége. A mai világ sorra hozza az új sportágakat. Ugyanakkor nem az a célunk, hogy egyesületi háttérrel rendelkező sportágakat vegyünk fel. Természetesen nekünk figyelembe kell vennünk a NOB és a GAISF irányelveit. Érdekesség, hogy 2016-ban az NVESZ megalakulásakor 47 szövetségünk volt, most 62-nél tartunk.

-          Mik a hírek a finanszírozási háttérről?

Idén többlettámogatást kapunk. Ez körülbelül megfelel az induláskor megszabott reálértéknek, hiszen azóta megsokasodtak az NVESZ-sportágak, nagyságrendekkel több lett a feladatunk. És ezt jó érzékelni, hogy a magyar állam odafigyel arra, hogy bizony jóval többen vagyunk, mint az induláskor.

-          Egy olyan roll up előtt ülünk, amely a jövő évi Világjátékokat hirdeti. Az NVESZ számára ez csúcseseménynek számít. Ha minden rendben megy, akkor 2022-ben az egyesült államokbeli Birmingham megrendezi a soron következő Világjátékokat. Milyen világversenyre lehet számítani jövőre?

Ha az olimpiai tapasztalatokat nézzük, és a koronavírus nem ölt olyan méreteket, akkor egy nagyon jó világjátékok elé nézünk Birminghamben. Sportvezetőként mindig annak voltam a híve, hogy versenyt elhalasztani csak nagyon indokolt esetben kell. A tokiói olimpia esetében is bebizonyosodott: jó volt versenyeket látni, az olimpikonoknak versenyzési lehetőséget biztosítani. Bízom benne, hogy a Világjátékok esetében sem lesz ez másképp.

-          Mit kell tudni az előkészületekről?

Vargáné Andrejkó Edina főtitkár asszony vezetésével hamarosan egy minidelegáció indul az Egyesült Államokba, hogy feltérképezze az ottani viszonyokat. Egyébként mindenhonnan azt lehet hallani, hogy Birmingham felkészült, és várja a világ sportolóit. Körülbelül 30 kvótánál járunk most, ha minden jól megy, akkor a teljes magyar delegáció létszáma 120 fő körül lesz a jövő júliusi játékokon.

-          A léc elég magasan van, hiszen legutóbb a wroclawi Világjátékokon minden idők egyik legjobb szereplését produkálta a magyar nemzeti csapat.

Tizennégy érmet szereztünk, amióta Magyarország egységes csapatot indít a Világjátékokon, azaz 2005 óta ez volt a legjobb szereplésünk. Természetesen most a pandémia miatt egy picit bizonytalanabb világban élünk, így az elvárásokkal is óvatosabban fogalmazok. Biztos vagyok abban, hogy akik indulási jogot szereznek, és képviselhetik a magyar színeket Amerikában, számíthatunk majd rájuk…

-          Visszatérve a tisztújító közgyűlésre, megújult elnökség dolgozik az NVESZ-sportágak sikeréért. Mit kell tudni a grémiumról?

A mag együtt maradt. Sajnos Tóth László kollégánk elhunyt, nehéz lesz az ő munkásságát, agilitását pótolni. Az új elnökséghez Sinkó Andrea, a Magyar Torna Szövetség égisze alatt működő aerobik szakág egy „motorja”, valamint Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke és Nádasi Tamás, a Magyar Sakkszövetség alelnöke is csatlakozott. Szeretnénk minden tagszervezetünket segíteni a jövőben is. Igyekszünk tanácsot adni edzőképzés témakörben, és gazdasági kérdésekben is rendelkezésre állni – többek között.

-          Amióta én látom az NVESZ tevékenységét, a legelső jelző, ami eszembe jut – az eredményesség mellett – az a kompromisszumkészség. Utóbbi mennyire fakad elnök úr alapbeállítottságából?

Minden bizonnyal hatással vagyok ezekre a folyamatokra. Egyébként az elmúlt időszakban egy komolyabb szakmai vitánk volt, és ez a sportágak támogatási rendszeréből fakadt. Végül úgy gondolom, hogy sikerült igazságos rendszert kidolgozni. A mérleg nyelve egy picit a „kisebb” sportágak fele billent, és itt például nyilván nagy szükség volt a kompromisszumokra való törekvésre…

0 Tovább

Dr. Mészáros János maradt az NVESZ elnöke

Tisztújító közgyűlést tartott kedden a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). A jellemzően a nem olimpiai sportágakat tömörítő sport köztestület eseményén többek között beszédet mondott Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is. A közgyűlés újabb öt évre egyhangúan az NVESZ elnökévé választotta Dr. Mészáros Jánost, sportágai közé pedig felvette a teqballt, amivel 62-re nőtt a testület tagszervezeteinek létszáma.

A Nemzeti Versenysport Szövetség – amely korábban nem olimpiai tagozatként a MOB keretein belül működött – 2016. december 21-én alakult meg, és az akkor megválasztott tisztségviselők öt évre szóló mandátumot kaptak.

A tisztújító közgyűlés elején Dr. Szabó Tünde gratulált az NVESZ sportolói által elért sikerekhez, a szövetségeknek pedig az elmúlt években általuk Magyarországon megrendezett nemzetközi eseményekhez. A megbecsülést jelzi, hogy még az idén több mint 220 millió forint többlettámogatásra számíthat az NVESZ, és a jövő évben is többletforrás fog érkezni, amiről tudják, hogy jó helyre kerül majd – mondta a sportért felelős államtitkár.

 

Az NVESZ és a MOB jó együttműködését méltatta beszédében Kulcsár Krisztián, aki elmondta: a két szervezet között rengeteg az átfedés, hiszen több szövetség is rendelkezik olimpiai és nem olimpiai szakággal, az olimpiához a bejárat pedig az NVESZ-en keresztül vezet.

A közgyűlésen szintén jelen volt és a sport köztestületek kiváló együttműködését hangsúlyozta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Balogh Gábor, a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség első embere.

Az elmúlt ciklust értékelő beszédében Dr. Mészáros János elmondta: a köztestületté válást követően sikerrel rakták le az új szervezet alapjait. A nem olimpiai sportágak legnagyobb multisport-eseményén, a Világjátékokon 2017-ben Wroclawban 14 éremmel soha nem látott sikert értek el a magyar versenyzők, és el tudja képzelni, hogy a jövő évi Világjátékokon az egyesült államokbeli Birminghambe is 100-120 fős magyar delegáció utazhat majd – mondta Dr. Mészáros János. Érzik a megbecsülést az állami sportvezetés részéről – jelentette ki az NVESZ elnöke, aki szerint hazánkban „észrevehetővé vált a nem olimpiai sportágak közössége”.

A tisztújítás során a közgyűlésen megjelentek egyhangúan újra bizalmat szavaztak az eddigi elnöknek, a Magyar Karate Szakszövetséget is vezető Dr. Mészáros Jánosnak. Nem változott az általános alelnök és a szakmai alelnök személye sem: előbbi posztot továbbra is Járosi Péter, utóbbit pedig Galambos Péter tölti be. Az eseményen megválasztották az NVESZ új elnökségét is. A grémiumban a közgyűlés döntése értelmében Sinkó Andrea, Csabai Attila, Hermann Henrik, Varga István, Mihalik Hunor, Sági István, Oláh Gyárfás és Nádasi Tamás kapott helyet.

Hatvanegyről 62-re bővült az NVESZ tagszervezeteinek köre, miután felvették a tagok közé a 2023-as Európa Játékokon bemutatkozó teqball sportág hazai szervezetét, a Magyar Teqball Szövetséget.

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Elindult a Nemzeti Versenysport Szövetség - Sport a testnevelésen túl elnevezésű akkreditált pedagógus-továbbképzési program

Újabb nagy volumenű kezdeményezést indított a NVESZ! Elindult a Nemzeti Versenysport Szövetség - Sport a testnevelésen túl elnevezésű akkreditált pedagógus-továbbképzési program.  

A program nyitórendezvényét csütörtökön tartották meg fővárosban, a Gyulai István Általános Iskolában. Az eseményt dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke nyitotta meg, továbbá a Klebelsberg Központ és NVESZ közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása előtt köszöntőt mondott Hajnal Gabriella, a központ elnöke.

Dr. Mészáros János elmondta, az NVESZ 61 sportágából 38 szövetség teljesítette a programba kerüléshez szükséges feltételeket eddig. „A sportágak száma természetesen bővíthető, és biztos vagyok abban, hogy egyre többen vesznek részt a projektben” – tette hozzá az elnök.

A nyitó sajtótájékoztatón elhangzott, a programot a közelmúltban elhunyt Tóth László indította el, a projekt koordinátora a jövőben Erdősi Zoltán lesz, aki egyébként a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke. Erdősi Zoltán elmondta, hogy a következő tanévben összesen 600 pedagógushoz szeretnének eljutni, hogy megismertessék velük az NVESZ sportágait.

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Vb- és Eb-érmeseket díjazott a Nemzeti Versenysport Szövetség

A 2020-as esztendő legjobbjait jutalmazta a Nemzeti Versenysport Szövetség. Az NVESZ díjátadóján 11 versenyző részesült kitüntetésben. Átadták a Dr. Leyrer Richárd sportvezetői díjat is, amelyet kiemelkedő szakmai, sportdiplomáciai és sportágalapító tevékenységéért az aerobikos Sinkó Andrea érdemelt ki.

A koronavírus járvány sújtotta tavalyi évben csak töredékét rendezték meg a sport világversenyeknek, ezáltal az NVESZ-hez tartozó sportágakban is a szokásosnál kevesebb kiemelkedő eredmény születhetett 2020-ban. A keddi alkalmon kilenc sportág 11 világbajnoki vagy Európa-bajnoki érmesét díjazták.

Az eseményen került sor a Dr. Leyrer Richárd sportvezetői díj átadására. Erre az NVESZ elnöksége ezúttal Sinkó Andreát találta a legalkalmasabbnak. Az egykori kiváló sportoló alapítója volt a Magyar Aerobik Szövetségnek, dolgozott szövetségi kapitányként, edzőként pedig tanítványai számos érmet nyertek világversenyeken. Jelenleg a MOB Sportolói Bizottságának elnöke, vezetőségi tagja a MATSZ aerobik szakágának, tagja az Európai Torna Szövetség aerobik technikai bizottságának és legmagasabb minősítésű nemzetközi aerobik bíró.

Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke elmondta: rendhagyó, embert próbáló év van a sportágaik mögött, és reméli, hogy soha többé nem lesz ilyenben részük.

„A legtöbb tagszövetségünk versenyzői nem tudtak sem vb-n, sem Eb-n részt venni. Volt azonban egy-két sportág, amelyben rendeztek világversenyt, és az ezeken eredményes kiválóságok kaptak most elismerést”– nyilatkozta a sportvezető.

Az NVESZ első embere külön kiemelte, hogy először kapott Dr. Leyrer Richárd díjat női sportvezető.

„Sinkó Andrea kiváló munkát végez évek óta. Külön öröm, hogy ő lehet az első nő, aki átveheti ezt a rangos díjat” – tette hozzá az elnök. 

Az NVESZ 2020. évi díjazottjai:

Magyar Darts Szövetség: Kovács Patrik (WDF Virtual VB 1. hely), Kovács Patrik-Balló Sándor páros (WDF Virtual VB 2. hely)

Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség: Győry Viktor (IDPA Európa-bajnokság 1. hely)

Magyar Grappling Szövetség: Puskás Boglárka (UWW Európa-bajnokság 3. hely)

Magyar Jet-ski Szövetség: Szabó Barnabás (UIM Európa-bajnokság 1. hely)

Magyar Karate Szakszövetség: Baranyi Zsófia (U21 Európa-bajnokság 1. hely)

Magyar Kutyasport Szövetség: Both Sebestyén (havas Európa-bajnokság 3. hely)

Magyar Motorsport Szövetség: Laczkó Máté (FIME Superstock 1000 Európa-bajnokság 1. hely)

Magyar Rádióamatőr Szövetség: Weisz László (Rádióforgalom VB 3. hely)

Magyar Testépítő és Fitness Szakszövetség: Ágoston Dorottya (UP Fitness Európa-bajnokság 3. hely), Nyircsák József (UP Bodybuilding Világbajnokság 1. hely)

0 Tovább

Új sportágakkal bővült a Nemzeti Versenysport Szövetség

Kedden tartotta idei közgyűlését a Nemzeti Versenysport Szövetség. A nem olimpiai sportágakat összefogó szervezet három sportág, a footgolf, a padel és a cheerleading hazai sportági szövetségét is felvette tagszervezetei közé. A közgyűlésen Dr. Mészáros János NVESZ-elnök posztumusz Életmű-díjat adott át a közelmúltban elhunyt két sportvezető, Tóth László NVESZ elnökségi tag, valamint Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke családtagjainak.

„Mindketten életük utolsó pillanatáig a sportért, sportágukért tevékenykedtek. Értékes embereket veszítettünk a halálukkal” – így emlékezett Dr. Mészáros János az elhunyt sportvezetőkre.

Az NVESZ első embere ezt követően átadta az elnökség által nemrégiben alapított posztumusz Életmű-díjakat, amelyeket Tóth László felesége és fia, illetve Rónaszéki András két fia vettek át.

A közgyűlés a napirendi pontok megtárgyalása során egyhangúan elfogadta az elnökség 2020-as beszámolóját, a könyvvizsgálói jelentést, a felügyelő bizottság beszámolóját, az egyszerűsített éves beszámolót és közhasznúsági mellékletet, valamint az NVESZ 2021. évi költségvetését.

A megjelentek ugyancsak egyhangúan szavazták meg három sportági szövetség, a Magyar Padel Szövetség, a Magyar Footgolf Szövetség és a Magyar Cheer Szövetség felvételét a tagszervezetek közé. Az új sportágak felvételével immár 61-re bővült az NVESZ tagjainak a száma. 

0 Tovább

Gyászol a magyar sport – Elhunyt Tóth László

Hatvanéves korában elhunyt Tóth László. A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnökségi tagja meghatározó alakja volt a magyar sportnak. „A hazai és a nemzetközi sportcsalád energikus, mindig tettre kész sportvezetőt vesztett el” – olvasható az NVESZ gyászjelentésében.

Tóth László a Honvéd sportiskolásaként kezdte, és egész életében a sport körül tevékenykedett. 2006-ban a Magyar Amerikai Futball Szövetség alapító elnökeként sokat tett azért, hogy Magyarországon egyre népszerűbb legyen ez a sportág. 2013-ig töltötte be az elnöki tisztséget.

Később a Fogyatékosok Országos Diák- Verseny- és Szabadidősport Szövetség elnökségi tagjaként, valamint szakmai igazgatóként elkötelezetten tevékenykedett a fogyatékkal élők sportjáért.

2017-ben baráti felkérésre vállalta el a budapesti szkander- és paraszkander-világbajnokság szervezési igazgatói feladatait. „Az a vb minden idők legjobb világbajnokságaként íródott be a sportág történelemkönyvébe” – hívja fel a figyelmet közleményében az NVESZ, amelynek elnökségi tagjaként a szervezet megalakulása óta, egészen haláláig dolgozott. A rá jellemző lendülettel irányította a Nemzeti Versenysport Szövetség Oktatási Bizottságát. Elévülhetetlen érdemei vannak a sportoktató és edzőképzés területén végbement innovatív folyamatban, és kitartó munkájának köszönhetően elindult az NVESZ Pedagógus Akkreditációs Program (PAT).

Tóth László idén tavasszal lett volna 60 éves. A sportvezetőt a Nemzeti Versenysport Szövetség saját halottjának tekinti.

0 Tovább

Az NVESZ főtitkárát beválasztották az ENGSO végrehajtó bizottságába

Magyar sportdiplomáciai siker! Az Európai Nem-kormányzati Sportszervezetek Szövetsége (ENGSO) rendkívüli közgyűlésén Andrejkó Edinát beválasztották a szervezet végrehajtó bizottságába.

„A közgyűlést eredetileg november 12-én rendezték volna meg a Feröer-szigeteken, de a járványhelyzet miatt végül online tartották meg. A közgyűlés többek között ENGSO-főtitkárt választott az olasz Sara Massini személyében, és megszavazta a Szlovák Olimpiai és Sport Bizottság tagfelvételét” – mondta.

Az ENGSO Youth végrehajtó bizottsága ugyancsak egy magyar taggal bővült, miután Fodor Anettet is beválasztották a testületbe.

0 Tovább

Új sorozattal jelentkezik az NVESZ!

A szövetségek többsége a kialakult veszélyhelyzetben is folyamatosan dolgozik. Amelyik sportág olyan jellegű, ott versenyeket is rendeznek. Az elhalasztott olimpia és Világjátékok pedig egy sor kérdést felvetnek – tudtuk meg Dr. Mészáros Jánostól, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnökétől, aki kifejtette: új sorozattal jelentkezik közel 60 sportági szövetséget tömörítő köztestület.

„Úgy gondolom, hogy a jelen helyzet minden sportszövetség életében embert próbáló. Igyekszünk mindent megoldani. Sokan bele sem gondolnak, de például Szervezeti Működés Szabályzat (SZMSZ) és alapszabályzat szinten is kell egy-két dolgot változtatni. Elnökségi szinten működik például az elektronikus döntéshozatal, de elő kell készítsük azt a helyzetet, hogy jogszerűen tudjunk adott esetben – a technikai eszközöket felhasználva – üléseket tartani.” – mondta az NVESZ elnöke, aki a Magyar Karate Szövetség első embere is egyben.

„A versenyek szintjén egy sor kérdés felmerül. Elhalasztották az olimpiát és a Világjátékokat is – többek között. A sportszervezeteknek a jövőben el kell dönteniük bizonyos versenyek esetében, hogy azokat halasztják vagy törlik. A Világjátékokat egy évvel később rendezik meg, akárcsak a tokiói olimpiát. Nagyobb problémát az utóbbi esetében látok. Még áttekinthetetlen, hogy miként alakulnak például a kvalifikációk, de az előttünk álló időszakban remélem, sok kérdésre választ kapunk” – tette hozzá Dr. Mészáros János, aki kiemelte: a szövetségekről az előttünk álló hetekben tartalmas és érdekes anyagokat jelentetnek meg az nvesz.hu-n.

„A legutóbb megjelent NVESZ-kiadványban feldolgozott írásokat tesszük közzé folyamatosan az oldalon, némileg aktualizálva. Ez elsősorban azért alakul így, mivel a kiadvány bolti forgalomban nem kapható, így a rendkívül színes sporttársadalom bemutatását azokhoz is el szeretnénk juttatni, akik nem találkoztak a könyvvel”.

0 Tovább

NVESZ – 59 sportág egy könyvben

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) kiadványban mutatja be a tagszervezeteit, szövetségeit. Az 59 sportági szövetséget tömörítő köztestület minden egyes tagszervezete helyet kapott az igényes kiadványban, amelynek szerkesztését Járosi Péter, az NVESZ általános alelnöke jegyzi, a cikkeket pedig a szövetség sajtó munkatársai, Bányász Árpád és Turák Péter készítették el.

Járosi Péter szerint a Nemzeti Versenysport Szövetség elmúlt három évét felölelő kiadványban az volt a legfontosabb, hogy hiteles képet adjon a túlnyomórészt az olimpiai programban nem szereplő sportágakról.

„A hitelességen kívül fontos, hogy a könyv a legfrissebb adatokat közli a magyar sport értékes részét képviselő szövetségünk (NVESZ) tagjairól. Ez egyfajta adatbankként is funkcionál, hiszen egy-egy szövetség esetében sok más információ mellett, azt is megtudhatja az olvasó, hogy hányan űzik az adott sportágat itthon, vagy azt, hogy hol lehet bővebb információkat találni az egyes sportágakról” – mondta az alelnök.

A NVESZ kiadványban a sportágak legutóbbi évein túlmenően a jövőbeli terveiről is tájékozódhatnak a sportrajongók, a szakmai anyagokat pedig látványos és igényes fotókkal illusztrálták.

Járosi Péter kiemelte: a könyv bolti forgalomban nem kapható, a sportszakma pedig pozitívan fogadta.

„A Nemzeti Versenysport Szövetség hagyományos februári gáláján mutattuk be a 208 oldalas kiadványt, amelybe Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke írt előszót” – tette hozzá az NVESZ alelnöke, aki egyben a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnökeként is tevékenykedik.

A kiadványban a Sportegyesületek Országos Szövetsége és a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége is bemutatkozik.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum