Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

28. ALDI Női Futógála – Magyarország legszebb futóeseménye

Június 4-én vasárnap ismét a Népliget ad otthont az ország egyetlen, csak nőknek meghirdetett szabadidősport eseményének, ahol a BSI egy igazán sportos napot kínál a hölgyeknek.

A hölgyek sokszínűségéhez igazodó távok változatosak, hiszen 9 táv várja a sportolni vágyókat, akik az 1000 méteres családi futástól egészen a 10 kilométerig választhatnak kihívást. A különböző versenyszámok kombinálhatók, így akár 17,5 kilométer is teljesíthető a nap során, három részletben. Az egyéni 10 km-es, 5 km-es és 2,5 km-es számok mellett a 10 km párban is teljesíthető, de lesz 3x2 km-es váltó és 2,5 km-es gyaloglás is.

A Népligetben árnyas fái alatt vezető útvonalon több ponton frissítővel segítik a lányokat, asszonyokat, a futótávok rajtcsomagjában póló is lesz, a célban pedig mindenkit egy különleges érem vár. Minden táv teljesítője a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható 50%-os kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kupont is kap a sportélmény mellé.

 

A női futógálát immár 8 éve támogatja az ALDI és 2018 óta, azaz 5 éve névadó szponzora az ország egyetlen női futóeseményének.

„Számunkra az egészség sokrétű fogalom, hiszen a magas minőségű élelmiszerek, az aktív életmódot támogató sporteszközök és felszerelések forgalmazása mellett a mozgást, a vitalitást támogató rendezvények támogatása is kiemelt fókuszunkba tartozik” – mondta el a rendezvény kapcsán Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója. „Az áruházaink széles választékot biztosítanak friss, egészségtudatos és kiváló minőségű élelmiszerekből, amelyek segítenek fenntartani az energikus és kiegyensúlyozott életmódot. Elkötelezettek vagyunk, hogy megfizethető és könnyen hozzáférhető termékekkel támogassuk ügyfeleinket a mindennapok során, legyen szó táplálkozásról, vagy szabadidős tevékenységről.” – tette hozzá.

„Az ALDI Női Futógálát, mint az ország legszebb futóeseményét tarjuk számon, hiszen ahol ennyi kis -, és nagylány, anyuka és nagymama indul, az csak szép lehet. Az egyedülálló esemény 27 éves története során eddig 186 305 nevező tartott velünk, ami bizonyítja a női futógála népszerűségét.” – mondta Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója.

Az ALDI Női Futógálára május 31-én éjfélig várják az előnevezéseket, de helyszíni nevezésre is lehetőség nyílik június 4-én reggel 8:00 órától a Népligetben.

A különleges sporteseményről itt találhatók bővebb információk: https://www.futanet.hu/cikk/28-aldi-noi-futogala/28-aldi-noi-futogala-esemenyinformacio

0 Tovább

4401-en futottak a népszerű női futógálán

Több mint négyezren indultak a 27. ALDI Női Futógálán. A Népligetben megrendezett eseményen a hölgyek több táv közül választhattak. Nagymamák és édesanyák is rajthoz álltak a gyereknapi futáson.


A rendező Budapest Sportiroda (BSI) adatai szerint több, mint 400 iskolás húzott futócipőt, de népszerű volt a családi futás is. A legtöbben a 10 kilométer mellett az 5000 méteres távon teljesítettek. A BSI éves eseménynaptárában mindig kiemelt szerepet kap a női futófesztivál, hiszen ez Magyarország egyetlen hölgyeknek megrendezett versenye; az idén összesen 4401-en neveztek.

A mezőnyben ott volt Rybanska Natasa, olimpiai- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott vízilabdázó, aki a váltóban Bíró Attilával futott. A női pólóválogatott szövetségi kapitányán kívül (váltóban) több férfi is rajthoz állt, ezt a versenykiírásban rögzített szabályok tették lehetővé.

A nézők láthatták többek között a 100 kilométeres magyar bajnok ultrafutót, Nyikos Viktóriát, aki az édesanyjával teljesített egy rövidtávot, Cseke Lilla ultrafutót, aki 2019-ben volt az év ultrafutónője, valamint az Újszínház színésznőit, Bátyai Évát, Szilvási Juditot és Orosz Csengét.

A leghosszabb távon 158 elsőbálozó volt. Ennyien futottak ugyanis először 10 kilométert.

A BSI rendezvényein rendszerint nagy hangsúlyt kap a jótékonykodás. Az esemény résztvevőinek 15 százaléka már a nevezéskor pénzadománnyal támogatott karitatív célokat, de a helyszínen is volt lehetőség jótékonykodni.

A 10 kilométer dobogósai:

1. Szekeres Bakonyi Fruzsina (Footour S.E. Tata) 37:31 perc

2.Soós Dorka (Vuk SE Százhalombatta) 37:47

3. Horváth Tímea (Budapest Honvéd ) 38:15

További eredmények

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum