Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mozgás Éjszakája – Huszonnégyezren vettek részt az éjszakai sportfesztiválon

Huszonnégyezren sportoltak a Mozgás Éjszakáján! A fővárosban a Hősök terén és a megújult Városligetben 22 sportágba lehetett ingyen belekóstolni.

A rendhagyó sportfesztiválon volt többek között zumba, tollaslabda és éjszakai túra is az új Néprajzi Múzeum tetejének érintésével. Az Ötpróba és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem közös szervezésében az éjszakai sportfesztivál mindenki számára nyitott volt. Több ezer ember közös zumbával melegített, majd érkeztek a spinning kerékpárok, ahol egyszerre 100-an tudtak tekerni szakképzett oktatók vezénylése mellett a kivilágított Hősök terén. Népszerűek voltak a futószámok, itt több távon is rajthoz lehetett állni, és látványos attrakciónak számítottak a bringás vagy görkoris rajtok.

Az idei év újdonsága a kerekesszékes futam és a parasportágak megjelenése volt, amivel a szervezők még inkább szeretnék hangsúlyozni, hogy a sport mindenkié! A Mozgás Éjszakáján ott volt Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság kitelepülése is. Augusztus 19. és 27. között a világ legjobb atlétáival találkozhatnak majd a Nemzeti Atlétikai Központban és Budapest belvárosában, a maraton útvonalán a szurkolók. A világbajnokság szervezőinek célja, hogy minél többen kezdjenek el sportolni és egészségesebben élni. Aki felkeresi az eseményen az atlétikai világbajnokság standját és megcsinálja a sportos atlétikai aktivitásokat, 50 százalékos kedvezményes áron vásárolhat jegyeket az atlétikai vb-re. Így volt ez a Mozgás Éjszakáján is. 

Fotók: facebook.com/mozgasejszakaja (Besenyei Gergely)

0 Tovább

Húszezren sportoltak a Mozgás Éjszakáján!

Népszerű volt az éjszakai sportfesztivál. A fővárosban megrendezett Mozgás Éjszakája ugyanis 20 ezer embert mozgatott meg. A Hősök terén és a megújult Városligetben 25 mozgásformát lehetett kipróbálni ingyenesen, olimpiai világ és Európa-bajnokok társaságában.

Ott volt többek között dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Storcz Botond és Szabó Gabriella (mindketten háromszoros olimpiai bajnok kajakosok), Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, Baji Balázs vb-, és Eb-érmes atléta, valamint Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára, és Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára. A megnyitón részt vett Joanne Schroeder, a Szabadidősport Világszövetség elnöke, dr. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora és Szemán Róbert, a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az Ötpróba programsorozat rendezvényeként a kínálatban szerepelt többek között zumba, latin tánc, spinning, fitnesz, SUP, sárkányhajó, jóga és teqball.

A résztvevők indulhattak éjszakai futóversenyen is rövid- (3250 m), közép- (6540 m) vagy hosszútávon (10300 m), bringázhattak, de görkorival is teljesíthettek ötpróba pontokért, a GeoGo alkalmazást használva. A túrát választók pedig az új Néprajzi múzeum tetejét is érinthették. 

0 Tovább

Jön a Mozgás Éjszakája!

Az ország legnagyobb sportfesztiváljára készülnek a fővárosban – ez a Mozgás Éjszakája! A szervezők bejelentették: június 17-én huszonöt mozgásformát lehet kipróbálni ingyenesen a Hősök terén és a megújult Városligetben!

Az Ötpróba programsorozat rendezvényeként a kínálatban szerepel többek között zumba, latin tánc, spinning, fitnesz, SUP, sárkányhajó, jóga, teqball. A résztvevők elindulhatnak az éjszakai futóverseny rövid (3250 m), közép (6540 m) vagy hosszútávján (10300 m), bringázhatnak, de görkorival is teljesíthetnek Ötpróba pontokért, a GeoGo alkalmazást használva. Még túrázni is lehet, érintve az új Néprajzi Múzeum tetejét.

A részvétel ingyenes. További információk a mozgasejszakaja2022.hu oldalon.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum