Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kutyasport – Vénekre figyeltek a sportág szerelmesei

Sikeres volt a 11. Szigetköz-Vének nemzetközi kutyafogathajtó, kutyás terepfutó, terepkerékpáros és tereproller verseny. Az eseménynek a Győr melletti Vének adott otthont. 

A versenyen 9 ország közel 170 kétlábú, és több száz  négylábú versenyzője vett részt.
A hivatalos versenyszámok mellett ezúttal is volt lehetőség a kedvcsináló 1 napos, úgynevezett „Happy futamon” indulni kutyás futásban, ahol minden résztvevő emlékül befutó érmet kapott.

A versenyek mindig kiemelkedő pillanata, amikor a legkisebbek állnak rajthoz, persze felnőtt kísérővel együtt. Ez nem volt másképp most sem. 3-5 éves bébi futók, és 6-9 éves gyerek futók színesítették a futó mezőnyt.

A Magyar Kutyasport Szövetség elnöke, Dér Andrea külön kiemelte, hogy nagyon hálásak a kis szigetközi településnek, Véneknek, ahol az önkormányzat  és a település lakossága nemcsak hogy befogadja ezt a versenyt immár 11. éve, hanem a sikeres verseny a település és a Magyar Kutyasport Szövetség közös munkájának az eredménye, és remélhetőleg még sok éven át lesz lehetőség versenyt rendezni itt.

Reményét fejezte ki, hogy a jövőben további településekkel is sikerül hasonló együttműködéseket létrehozni, mivel a minden évben szeptembertől májusig tartó versenyszezonra mindig keresnek új versenyhelyszíneket. 

0 Tovább

Kutyasport - Lezárult a tavaszi hivatalos versenyszezon

Sikeres volt a 2. After Húsvét Kupa. Az Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja és a Magyar Kutyasport Szövetség Sárisápon rendezte meg az eseményt, amely nemzetközi kutyás futó, kerékpáros és dogscooter versenyt volt.

A szervezők információi szerint a verseny előtti éjszaka esett eső sajnos picit meg is nehezítette a rendezők és a versenyzők dolgát, de talán annyival érdekesebbé vált a pálya. Ez volt egyébként az első hivatalos kutyás futóverseny Magyarországon, ahol látássérültek is indultak, miután a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola képviseletében többen is rajthoz álltak.

„Az After Húsvét Kupával lezárult a tavaszi hivatalos versenyszezon. Az ősz elsősorban a 2 napos versenyekről fog szólni, ahova mindenkit szeretettel várunk” – nyilatkozta Dér Andrea, A Magyar Kutyasport Szövetség elnöke.

(Fotó: Bíró Zsófia)

0 Tovább

Kutyasport – Véget ért a 3. Gyömrő Rapid Kupa

A Gyömrő melletti erdőkben randevúztak a kutyások. Sikeres volt a 3. Gyömrő Rapid kupa, ugyanis több, mint 100 versenyző állt rajthoz – tudtuk meg a Magyar Kutyasport Szövetségtől.

Az eseményen több szakágban rajthoz lehetett állni, így kutyafogathajtásban, bikejöringben (kutyás kerékpározás), dogscooterben és canicross-ban (kutyás futás) is versenyeztek.

„A koronavírus járványhelyzet miatt módosítanunk kellett, így ezt a versenyt, amely eredetileg Győr-Moson Sopron megyei helyszínnel lett volna megrendezve, Gyömrőre hoztuk.  Összességében sikeres versenyt zártunk, főként, ha azt nézzük, hogy egy hete volt a csapatnak új helyszínre mindent átszervezni. ” – értékelt Dér Andrea, a Magyar Kutyasport Szövetség elnöke.

A sportágban legközelebb a Medve Kupát rendezik meg veresegyházi helyszínnel november 7-8-án. Ezt a versenyt tavaszra tervezték, de a járványhelyzet miatt elhalasztották, és a tervek szerint most pótolják. 

Fotók: Pet on Pictures

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum