Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Paralimpia – Ismét lesz magyar induló parafekvenyomásban!

Sedric Watchou képviselheti a magyar színeket Tokióban

Az idei paralimpián is lesz magyar parafekvenyomó – adta hírül a Magyar Erőemelő Szövetség.

„A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) tájékoztatása szerint Sedric Watchou képviselheti a magyar színeket a paralimpián, miután szabadkártyát kapott” – mondta Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

Sedric Watchou az utóbbi időszakban a 88 kilogrammos mezőnyben vetette magát észre a nagy nemzetközi versenyeken, többek között Eb-ezüstérmet szerzett, így megérdemelten kapott paralimpiai indulási jogot.

„A parafekvenyomás 1988 óta szerepel a paralimpián. Jó azt kijelenteni, hogy sorrendben a 9. játékok következik, ahol indul magyar versenyző. Eddig három magyar éremszerzés volt: ’88-ban Nánási István ezüstöt nyert, 2004-ben Szávai Csaba bronzérmes lett, míg 2016-ban Tunkel Nándor ugyancsak harmadik lett” – tette hozzá a sportvezető.

A paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik meg Tokióban.

0 Tovább

Parafekvenyomás – Egy bronz és két országos rekord Dubaiban

Tunkel Nándor óriási taktikai csata után a harmadik helyen végzett a dubaji parafekvenyomó világkupán.

A paralimpiai bronzérmes versenyzőnk három gyönyörű, szabályos (150 kg, 154 kg, 157 kg) gyakorlatot mutatott be, ez most a bronzéremre volt elég. A versenyző elmondta, erős mezőnyben végzett a harmadik helyen. „Négy hete voltunk Tbilisziben. Ott 155 kilót sikerült teljesíteni, azzal aranyérmes lettem. Most Dubaiban sokkal erősebb mezőny gyűlt össze, mintha egy vb-n lettünk volna. Minden kategóriában jól sikerült a felkészülés, mert itt 157 kilót teljesítettem, de ez most a bronzéremre volt elég. Úgy érzem, hogy jól haladok a tokiói paralimpia felé is, de csak 3 hét múlva tudom meg, hogy kijutottam-e. Persze a felkészülést nem hagyom abba, mert idén télen lesz még egy világbajnokság is” – összegzett Tunkel Nándor.

Mezei Katalin új magyar rekordot ért el a világkupán! 73 kg-os eredményével a 12. helyen végzett a női 55 kg-os kategóriában. Sedric Watchou új országos csúccsal zárta a dubaji VK-t, miután a férfi 88 kilósok között 182 kg-os eredményével a 13. helyet szerezte meg.

0 Tovább

Parafekvenyomó VK - Tbilisziben egy aranyat és egy bronzot szereztek a magyarok

Magyar aranyérem a Tbilisziben megrendezett parafekvenyomó Világkupán! Tunkel Nándor a 49 kilogrammosok mezőnyében aranyérmes lett – adta hírül a Magyar Erőemelő Szövetség.

 A magyar versenyző 155 kilogrammos teljesítménnyel szerezte meg az aranyérmet. Az IPC WPPO VK-n a Mezei Katalin, Tunkel Nándor, Sedric Watchou alkotta magyar csapat is szerzett egy érmet, miután az üzbégek és a brazilok mögött harmadik lett.

Mezei Katalin az 55 kilósok között negyedik, Stadler Tamás (80 kg) ötödik, Sztanó György az 59 kilogrammos mezőnyben pedig hatodik lett.

 A magyar versenyzők legközelebb négy hét múlva a dubaji Világkupán indulnak.

0 Tovább

Fekvenyomók az Arnold Classicon!

Három magyar fekvenyomó indult a Barcelonában megrendezett Arnold Classicon.

Az Arnold Schwarzenegger nevével fémjelzett multisport eseményen mindhárom magyar fekvenyomó az összevont open kategóriában versenyzett.

A legelőkelőbb helyen dr. Lombosi Melinda végzett, aki ezüstérmet szerzett. Balog Nátán ötödik, Feigl István pedig 12. lett. A versenyen Majer Éva és Rónaszéki András képviselte a magyar bírói kart.

0 Tovább
123
»

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum