Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fekvenyomó Európa-bajnokság: Három arany, egy ezüst és hét bronz a második versenynapon

A magyar küldöttség folytatta jó szereplését a hazai rendezésű fekvenyomó Európa-bajnokságon. A magyar válogatott tagjai a Magyar Erőemelő Szövetség és a Prémium Média & Sport Management Zrt. közös szervezésében megrendezett Eb-n szerdán három aranyat, egy ezüstöt és hét bronzérmet szereztek.

fekvenyomás

Schauer Kornél a masters I-es korosztályban aranyérmes lett a 120 kilósok között. Ugyancsak Európa-bajnoki címet szerzett Sajben Dániel az ifik 59 kilogrammos súlycsoportjában, és Susa Olivér az ifik 105 kilogrammos kategóriájában. Utóbbi aranyat Susa 196 kilogrammos Európa-rekorddal szerezte meg. Az egyetlen szerdai magyar ezüstérmet Sallai Eszter gyűjtötte be, miután a junior 69 kilogrammos mezőnyben második lett.

fekvenyomás

A bronzérmesek: Tóth László (masters I, 74 kg), Keller Bortnyik Lujza (ifi, 52 kg), Paul Johanna (ifi, 63 kg), Mucsi Noémi (ifi, +84 kg), Nagy Zoltán (ifi, 74 kg), Budai Kristóf (junior, 105 kg) és Bereczky Király Szilárd (junior, 120 kg).

Érdekesség, hogy a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke, Berke Lóránd is indult az Eb-n, ő az 5. helyet szerezte meg a masters I-es korosztályban a 93 kilós mezőnyben. 

(Fotók: Prémium Média & Sport Management Zrt.)

0 Tovább

Huszonhét ország legjobbjai a budapesti fekvenyomó Eb-n

„Lezárult a nevezés, 27 ország több, mint 670 sportolója érkezik a budapesti fekvenyomó Európa-bajnokságra, mindez pedig rekordlétszám lesz a kontinensviadalok tekintetében – árulta el Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke. – Ebből a magyar versenyzői létszám 59 fő. Nagyon sok esélyes versenyzőnk van, több érmet várunk korosztályonként, a női csapat pedig nagyon előkelő helyen fog végezni reményeink szerint” – tette hozzá Berke Lóránd.

A kontinens legjobbjai a Budapest Kongresszusi Központban szerepelnek majd augusztus 2-7. között, a seregszemlén pedig több korosztályban avatnak majd bajnokot, ugyanis open, ifi, junior és masters versenyzők is indulnak. Ez az Európa-bajnokság gyakorlatilag két világverseny lesz, hiszen a klasszikus fekvenyomáson kívül a speciális támasztóruhát viselő versenyzők is megmérettetik magukat.

A szövetség első embere kiemelte, az esemény egy nagyon színvonalas helyszínen lesz megrendezve, úgy számolnak, hogy ez lesz minden idők legkiválóbb Európa-bajnoksága. A dobogósok érmet, kupát, oklevelet kapnak majd, az abszolút kategória legjobbai pedig külön ajándékcsomagot vehetnek majd át.

A társszervező Prémium Média & Sport Management sportmenedzsere, Botka István elárulta, hogy – a Magyarországon eddig páratlan – rendezvény nem csak az Európa-bajnokság eseményeire fókuszál. A rendezvény kiegészítő sportos programjain kiemelt szerepet kap a mentális felkészülés, a megfelelő étkezés, és a minél hatékonyabb regeneráció kérdése. A helyszínen kiállítók és fellépők között a magyar sportpiac meghatározó cégei, valamint hazai és külföldi sportolók számolnak majd be saját tapasztalataikról, trükkjeikről.

„Ma már egyértelműen látszik, hogy a sportolók teljesítménye, és ez az erősportok esetében talán hatványozottan igaz, nem egyedül az edzésminőségtől és -mennyiségtől függ. Az is sokat számít, milyen táplálékot visz a szervezetébe, valamint, hogy mennyit és milyen hatékonysággal pihen. Többek közt ezt a három témát szeretnénk boncolgatni, minél több irányból, minél hatékonyabban” – mondta Botka István.

A megjelenők közt az egyik, ha nem a legnagyobb név a nyolcszoros Arnold Classic-győztes litván kolosszus, Zydrunas Savickas, aki a hétvégi Muscle Beach-en vesz majd részt a társszervező meghívására:

„A sportág egyik legnagyobb klasszisáról van szó, olyan ő az erős emberek között, mint kosárlabdában az 1992-es amerikai Dream Team. Végig nagyon nyitottan állt az ötlethez, első szóra igent mondott. Biztos vagyok benne, hogy rendkívül tanulságos, nem mellékesen óriási élmény lesz a sportolók számára őt hallgatni és figyelni” – jelentette ki a társszervező. 

A rendezvény ingyenesen látogatható, a szervezők várják az érdeklődőket.

További információk, programkiírás: www.benchpresshungary.com

0 Tovább

Fekvenyomó Eb – Huszonhét ország legjobbjait láthatjuk Budapesten

Egy hónap múlva már zajlik a hazai rendezésű fekvenyomó Európa-bajnokság. Az eseményre több, mint 800 sportoló érkezik.

Újabb rangos sporteseménynek ad otthont Magyarország! Afeugusztusban Budapesten rendezik meg a fekvenyomó Európa-bajnokságot. A kontinens legjobbjait láthatjuk a Budapest Kongresszusi Központban, ahol népes magyar csapat indul – tudtuk meg Kromek András szövetségi kapitánytól. „Ez az Eb valójában két világverseny, hiszen a klasszikus fekvenyomáson kívül a speciális támasztóruhát viselő versenyzőknek is rendezünk egy Európa-bajnokságot. Reményeink szerint több magyar is éremesélyesként indul majd a kontinensbajnokságon” – mondta a szövetségi kapitány. Az ifjúsági és junior korosztály versenyét a többszörös világbajnok Mészáros László, míg a felnőtt és masters korcsoportét Kromek András szövetségi kapitányok fogják segíteni.

„Augusztus 2 és 7. között 27 ország több, mint 800 versenyzője küzd meg egymással és a súlyokkal, a sportvezetőkkel együtt pedig több, mint ezren érkeznek a fővárosba”- mondta Berke Lóránd a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

Az Eb a Magyar Erőemelő Szövetség és a Prémium Rendezvényszervező Zrt közös szervezésében valósul meg. Több korosztályban avatnak bajnokot Budapesten, hiszen open, ifi, junior és masters versenyzők is indulnak.

0 Tovább

Fekvenyomó világbajnokság – Minden fronton eredményesek voltak a magyarok 

Szabó Ágnes aranyérmet szerzett az Almatiban megrendezett fekvenyomó világbajnokságon.

 A magyar klasszis 145 kilogrammos teljesítménnyel zárt az open classic +84 kilósok kategóriában. Szabó Ágnes egy bronzérmet is szerzett, az abszolút versenyben ugyanis harmadikként zárt. Nyers Mónika is dobogóra állt Kazahsztánban, miután az 52 kilogrammos súlycsoportban harmadik lett.

Eredményesek voltak az utánpótlás versenyzők is. Balog Nátán világbajnoki címet szerzett (junior 74 kg), míg Kőhalmi Virág ezüstérmes lett (ifjúsági 57 kg)

A masters mezőnyben Cserna János két világbajnoki címet szerzett, mivel a speciális ruhát viselő kategóriában és classicban is a legjobb volt a 120 kilósok között az M2-es korosztályban. Schauer Kornél az M1-eseknél classicban szerzett aranyérmet, míg a szövetség elnöke, Berke Lóránd a 4. helyen zárt a masters 1-eseknél a 93 kilogrammos súlycsoportban.

0 Tovább

Fekvenyomó ob – Kubatov Géza 222.5 kilogrammos országos csúccsal zárt

Országos bajnokokat avattak a fekvenyomóknál. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a vésztői RAW ob-n indulási jogot lehetett szerezni a hazai rendezésű fekvenyomó Európa-bajnokságra. A „RAW” szabályrendszerben versenyzők speciális ruha nélkül teljesítenek. Az ob-n a 105 kilogrammosok mezőnyében Kubatov Géza országos rekorddal zárt. A SugóPower versenyzője 222.5 kilogrammos eredménnyel fejezte be az országos bajnokságot.

„Ez az ob egyben válogató is volt az Európa-bajnokságra. Egy színvonalas versenyen vagyunk túl. Külön köszönet a vésztői támogatóknak és a Premium Média & Sport Management Zrt.-nek.” – összegzett az ob után Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

A győri fekvenyomó-Európa-bajnokságot augusztus 2. és 7. között rendezik meg.

A magyar bajnokok

Nők

57 kg: Salamon Erika (TabiFK)

63 kg: Bakó Mónika (RKA Erőművek)

69 kg: Lója Krisztina (RKA Erőművek)

76 kg: Kárai Zsuzsa (HajdúHerk)

84 kg: Arany Nikolett (Erőtér Powerlifting Erőemelő Egyesület)

+84 kg: Szabó Ágnes (Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület)

Férfiak

59 kg: Sajben Dániel (Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület)

66 kg: Molnár Gábor (RKA Erőművek)

74 kg: Balog Nátán (Marvel Team)

83 kg: Brezina András (Sirius)

93 kg: Nemes Róbert (Marvel Team)

105 kg: Kubatov Géza (SugóPower)

120 kg: Kőmíves Dávid (RKA Erőművek)

+120 kg: Cserna János (Marvel Team)

0 Tovább

Fekvenyomó Európa-bajnokság – A magyarok kihozták a maximumot a kontinensbajnokságból

Három magyar érem az Oroszországban megrendezett fekvenyomó Európa-bajnokságon.

 A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a junioroknál Tatár Sándor aranyérmes lett, miután a 83 kilogrammos súlycsoportban 190 kilós országos csúccsal győzött a speciális támasztó ruhás kategóriában (EQ). A fiatal magyar tehetség az úgynevezett classic kategóriában is indult, ott ezüstérmes lett. Ugyancsak Jekatyerinburgban Pusztai Beáta is éremszerzőként zárt, ő a masters 2-es korosztályban – classicban – gyűjtött be egy ezüstöt.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke úgy látja, a kis létszámú magyar delegáció százszázalékosan teljesített. „A koronavírus-járvány miatt mindössze két versenyzőnk indult az oroszországi világversenyen, és teljesítményük százszázalékosnak mondható, hiszen mindketten dobogóra álltak. Ráadásul Tatár Sándor esetében egy országos csúcs is társult a győzelme mellé, Pusztai Beáta pedig egy dicséretes ezüsttel zárt” – összegzett az elnök.

0 Tovább

Parafekvenyomás – Több magyar érem Wroclawban

Remek magyar szereplés a parafekvenyomók Silver Bar Cup versenyén. A lengyelországi Wroclawban megrendezett kupán Koselák Renáta aranyérmes lett.

A 61 kilogrammos versenyző 65 kilós országos csúccsal győzött. Ugyancsak aranyérmet szerzett Korencsy Albert a 107 kilogrammosoknál. Sztanó György (54 kg) 104 kilogrammos teljesítménnyel ezüstérmes, akárcsak Gajdács Ferenc (72 kg). Utóbbi versenyző 130 kilóval zárt, Stadler Tamás (80 kg) pedig új 163 kilós országos csúccsal harmadik lett. Ugyanebben a kategóriában László István Zsolt negyedikként zárt.

Abszolút kategóriákban Korencsy 2., Sztanó 5., Stadler pedig 6. lett.

0 Tovább

Fekvenyomó-vb: Több kategóriában magyar vb-aranyak Vilniusban

Az egyik legsikeresebb fekvenyomó-világbajnokságon vannak túl a magyar erőemelők. A litván főváros, Vilnius adott otthont a vb-nek, ahol klasszikban, azaz speciális ruha nélküli kategóriában, és „ruhás” (EQ) versenyben is avattak világbajnokokat.

A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a többszörös Világjátékok-résztvevő Szabó Ágnes klasszik kategóriában, a +84 kiló mezőnyben világbajnok lett 145 kilogrammos teljesítménnyel. Fontos, hogy ez a siker openben, azaz nyílt kategóriában született. (A fekvenyomóknál ez a legerősebb kategória). Ugyancsak openben Nyers Mónika (52 kg) világbajnoki címet szerzett, mellesleg a 105 kilós teljesítménye masters I-es (M1) világcsúcs, Palágyi Zsanett pedig a 63 kilósok között ezüstérmet szerzett.

A junioroknál Bereczki Szilárd világbajnok lett a 105 kilogrammosok között. Ugyancsak a junior mezőnyben Balog Nátán is dobogóra állhatott, miután bronzérmesként zárt.

Cserna János (120 kg) duplázott! A masters II-es korosztályban klasszik kategóriában és „speciális ruhával” is világbajnok lett. Előbbiben 225 kilogrammos Európa-csúccsal győzött. Salamon Erika is kétszer állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, miután klasszikban és ruhás kategóriában is világbajnok lett a masters I-es mezőnyben. Itt egyébként – mármint a masters I-ben – Schauer Kornélnak is szólt a magyar himnusz, ő a +120 kilósok között nyert.

A klasszik vonalon Horváth Tibor (M3, +120kg) egy bronzéremmel gazdagodott, míg Tóth László (M1, 74 kg) a 4., Fórizs Zoltán (M1, 105 kg) az 5., Kelemen Richárd (M1, 105kg) a 7. helyen végzett.

A ruhás (EQ) vb-ről Schneider Erzsébet (M2, 84 kg) ezüstöt, a junioroknál Tatár Sándor (83 kg) pedig egy bronzot hozott haza.

A vilniusi világbajnokságon a Magyar Erőemelő Szövetség képviseletében két szakember segítette a válogatottat, egyrészt Berke Lóránd, a hazai szövetség elnöke, másrészt Kromek András szövetségi kapitány.

Berke Lóránd elmondta: az egyik legsikeresebb fekvenyomó világbajnokságon van túl a magyar nemzeti csapat. „Az egész vb alatt jó volt látni, hogy mennyire felkészült és tettre kész válogatottunk van. Örülök, hogy minden korosztályban szép sikerek születtek” – összegzett az elnök.

Kromek András kiemelte, hogy több egyéni csúcs is megdőlt ezen a vb-n. „Elég jó volt az arány az érvényes gyakorlatokat illetően. Ez ezért volt fontos, mert a harmadik gyakorlatra általában mindenki esetében rekord döntést tűztünk ki célul, és a versenyzőink rendre jól teljesítettek”- nyilatkozta a szövetségi kapitány.

0 Tovább

Sedric Watchou: Én becsülettel készülök

Sedric Watchou szerint bármi megtörténhet a tokiói paralimpián. A 88 kilogrammos súlycsoportban induló magyar parafekvenyomó úgy gondolja, hogy jól alakul a formaidőzítése.

A kameruni származású, Magyarországon programozó-elemzőként dolgozó sportember 20-án indul Tokióba, ahol élete első paralimpiáján képviselheti a magyar színeket.

„Óriási dolog, hogy indulhatok, és hálás vagyok mindenkinek, aki segített mindebben nekem. Életem legfontosabb versenyére készülök. Az olimpiák esetében is mindig elhangzik, hogy az ötkarikás játékok az más kategória. Ott minden előfordulhat. Ugyanez van a paralimpián is, így nehéz várható szerepléssel kapcsolatos jóslatokba bocsátkozni. Itt is minden megtörténhet. Én becsülettel készülök, és igyekszem a legjobb formámat hozni” – mondta Sedric Watchou.

Az idénre halasztott paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik meg Tokióban.

0 Tovább

Fekvenyomtak a legjobbak!

Több rekordot hozott a magyar fekvenyomó raw bajnokság. A sárbogárdi versenyen több, mint 100-an indultak – a Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint ifjúsági, junior és masters kategóriában avattak bajnokokat. Cserna János 226 kg-os nyomása masters II-ben nem hivatalos Európa-rekord lett, emellett – többek között – Kubatov Géza is rekorddal zárt Sárbogárdon.  Schauer Kornél a 120 kilogrammosoknál megszerezte a 10. országos bajnoki címét, így ő az örökös magyar bajnok elismeréssel is gazdagodott.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke szerint felkészült versenyzők vettek részt a magyar bajnokságon. „Színvonalas versenyen vagyunk túl. Ez a magyar bajnokság kvalifikál a világbajnokságra és a kontinensbajnokságra is. A hazai versenyeken túl nagy hangsúlyt fektetünk a nemzetközi megmérettetésekre is, így az elnökség elindította azt a támogatói rendszert, amely arra hivatott, hogy a világversenyekre kijutott erőemelőket segítse a felkészülés során” – mondta az elnök.

Eredmények a bajnokságról megtalálhatók itt: http://www.hunpower.hu/index.php?contents=versenyek-eredmenyek

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum