Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A paralimpia előtti utolsó világkupa következik

Legjobb parafekvenyomóink Dubajban versenyeznek. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint Mezei Katalin, Tunkel Nándor és Sedric Watchou indul az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városában megrendezendő világkupán. Mezei 55 kilogrammban, Tunkel a 49, Sedric Watchou pedig a 88 kilósok között igyekszik maradandót alkotni. A dubaji VK a paralimpia előtti utolsó nagy nemzetközi verseny.

A magyar küldöttséghez tartozott volna még a +107 kilogrammosok között versenyző Sas Sándor is, de ő sérülés miatt nem lesz ott a VK-n.  

A legutóbbi Világkupán Tbilisziben Tunkel Nándor nagyot versenyzett, és aranyérmesként tért haza. A tavalyról idénre halasztott paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik meg Tokióban.

0 Tovább

Részvételi csúcs a Női RAW Erőemelő Magyar Bajnokságon

A Magyar Erőemelő Szövetség jövőre elindítja a Rónaszéki Programot, amelynek célja az utánpótlás segítése. A kezdeményezés névadója Rónaszéki András, alapító elnöke volt a Magyar Erőemelő Szövetségnek. A sportvezető az év elején hunyt el, így az utódok méltóképpen állítanak emléket a nemzetközileg is komoly eredményekkel rendelkező Rónaszéki Andrásnak.

Mindezt a Női RAW Erőemelő Magyar Bajnokság és Csapatbajnokságon jelentették be, amelyet a fővárosban, az angyalföldi Láng Sportcsarnokban rendeztek meg.

Berke Lóránd, a hazai szövetség elnöke elmondta, az elmúlt pandémiás időszak végén alatt alaposan felkészültek a versenyzők. „Ez meglátszott a nevezéseken is, hiszen részvételi rekord volt a magyar bajnokságon. Úgy érzékeljük, lendületet kapott a sportágunk, egyre nő a tagság és a versenyzői létszám” – összegzett az elnök.

És, hogy mit jelentett a rekord? Arra a bajnokság rendezője adott választ. „Hetven nevezés érkezett a versenyre, és nagyon büszkék vagyunk erre a nevezési rekordra” – jelentette ki Vass Gergő, a rendezvény főszervezője.

A nemzetközi versenyek újraindulásával az erőemelők várhatóan tovább gyarapítják az amúgy is gazdag éremgyűjteményüket. A szövetség összesítése szerint eddig a különböző világ- és Európa-bajnokságokon 129 aranyérmet szereztek a magyarok. Emellett 108 ezüst, és 127 bronz gazdagítja az éremkollekciót. 

Részletes eredmények: http://www.hunpower.hu/index.php?contents=versenyek-eredmenyek

0 Tovább

Erőemelés – A Cutler Fehérvár versenyével indult az idény

A Covid-időszak alatt bezártak az edzőtermek, a sportolni vágyók nem tudtak annyit mozogni, amennyit szerettek volna. A nyitás után éppen ezért a Cutler Fehérvár meghirdette a női guggoló tehetségkutató versenyt, ahol bárki elindulhatott. Egyetlen kikötés volt: a Magyar Erőemelő Szövetségnél igazolt versenyzőnek kellett lennie.

Deres Zsolt, a Cutler Fehérvár tulajdonosa és ügyvezetője elmondta: a verseny beváltotta a hozzá fűzött reményeket. „Az utóbbi időben sok olyan helyzetet produkált az élet, amiket igyekszünk lereagálni. Az edzőtermek környékén egyre több igazolt versenyző tűnt fel, mi pedig szerettük volna kihívások elé állítani a lelkes érdeklődőket.” – mondta Deres Zsolt.

A verseny a Magyar Erőemelő Szövetségtől kapott támogatást olyan formában, hogy akkreditált bírók előtt, hitelesített súlyokkal versenyezhettek a lányok, asszonyok a versenyen.

A női guggoló tehetségkutató verseny volt az első hivatalos esemény a sportágban. 

0 Tovább

Erőemelés – Megvannak a szövetségi kapitányok!

Összeállt az új szakmai stáb az erőemelőknél. A Magyar Erőemelő Szövetség által koordinált szakágakban versenyzők a világ legjobbjai közé tartoznak, így az erőemelés az egyik legsikeresebb olimpián kívüli sportágnak számít itthon.

A felnőtt férfi erőemelő-válogatott szövetségi kapitányává Fekete Miklóst nevezték ki. Az ifjúsági és junior erőemelő szövetségi kapitányi feladatokat Árvai István kapta meg, az Ifjúsági és junior fekvenyomóknál pedig Mészáros László irányítja a szakmai munkát. A felnőtt, masters fekvenyomó szövetségi kapitány Kromek András lett, míg a női vonalat dr.Lombosi Melinda viszi.  A masters férfi erőemelő szövetségi kapitányi tisztséget dr. Budai Balázs tölti be, a para-erőemelésben pedig Faragó Péter a kompetens szakember.
Közben több megállapodást is aláírt a Berke Lóránd elnök vezette szövetség. "Az idei évben megrendezett versenyek online élő közvetítéseit a Telenor Hipernet támogatja - az internet elérést és a hozzá kapcsolódó eszközöket a Telenor biztosítja majd a szövetségünk számára. Nézőink és szurkolóink nagyon fontosak számunkra, de tudjuk, hogy a jelenlegi helyzetben nem mindenkinek van lehetősége kilátogatni a versenyekre. Az élő közvetítésekkel a célunk, hogy összekössük a versenyt, illetve a versenyzőket a nézőkkel, szurkolókkal és hasonló élményt biztosítsunk számukra, mintha élőben lennének a helyszínen.” – olvasható a szövetség Facebook oldalán.

0 Tovább

Meghalt az erőemelés legendája

Elhunyt Gruber Vilmos, a hazai erőemelés egyik szülőatyja. A legenda generációkat nevelt ki a sportágban.

Többszörös világ- és Európa-bajnok volt, emellett itthon is komoly eredményeket tudott felmutatni. Versenyzői pályafutása mellett számtalan világ- és Európa-bajnok kiválóságnak segítette a munkáját, felkészülését. 2005-ben a sportágban végzett munkájáért életműdíjat kapott. Megalapította a Gruber’s Gym Sportegyesületet, és hozzájárult ahhoz, hogy a magyar erőemelés nemzetközi szinten is elismert legyen. Gruber Vilmos 79 éves volt.

0 Tovább

Berke Lóránd a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke!

Berke Lóránd lett a Magyar Erőemelő Szövetség (MERSZ) elnöke. A sportvezető a januárban elhunyt Rónaszéki Andrást váltja az elnöki székben. A néhai elnök a szövetség megalakulása óta irányította a szervezetet.

Berke Lórándot elsöprő többséggel választották meg annál a szövetségnél elnöknek, amely az egyik legsikeresebb olimpián kívüli sportágnak számít Magyarországon. A magyar erőemelők rendszerint kimagasló teljesítményt nyújtanak a nemzetközi világversenyeken -  több korosztályban is.

Az új elnök 1996 óta versenyzik. 10 éve a masters-válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedett. Ötszörös magyar bajnok fekvenyomásban, világ- és Európa-bajnokságokon pedig pontszerző helyekkel öregbítette a magyar erőemelés hírnevét. 

0 Tovább

Komoly innováció az erőemelőknél

Innovatív lépések a Magyar Erőemelő Szövetségnél (MERSZ)! A szervezet elnöksége elfogadta, hogy a papír alapú tagsági könyvet egy mobil applikáció váltja a jövőben.

erőemelés

Több hónapos fejlesztés után jutott el a projekt abba a fázisba, hogy a versenyengedélyeket is ezen a platformon adják ki, ezzel a hazai szövetségeket nézve az elsők között tudnak ilyen innovatív megoldással dolgozni.

„A koronavírus járvány miatt fontos, hogy nem kell a tagsági könyveket beszedni, aláírni és visszaküldeni a több ezer sportolónak. Az online felületen megkérik a klubvezetők a versenyengedélyeket, majd jóváhagyás után megjelenik egy QR-kód, és ezt olvassák be a versenyzők az applikációban. Nagyon nagy sikere van a versenyzők körében” – áll a a MERSZ ismertetőjében.

A Magyar Erőemelő Szövetség az év első elnökségi ülésén megtervezte a szervezet irányításában szükséges további tennivalókat. A napi ügyek mellett hamarosan közgyűlésen döntenek a január elején elhunyt Rónaszéki András utódlásáról.

0 Tovább

Elhunyt Rónaszéki András

Életének 71. évében elhunyt Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke. A sportvezető rövid és súlyos betegség után halt meg, adta hírül a Magyar Erőemelő Szövetség.

Rónaszéki András 1950-ben született, 1968 óta foglalkozott az erőemeléssel, 1969-ben volt az első versenye, 1978-ban versenyzett utoljára. Az első nemzetközi bíráskodására 1993-ban Pozsonyban került sor. Nemzetközi első osztályú bíróként hatalmas elismertséget szerzett a nemzetközi, és az európai szövetség köreiben egyaránt. A Magyar Erőemelő Szövetség 1996. február 25-én alakult, első elnökének Rónaszéki Andrást választották, aki azóta is betöltötte a tisztséget. Rónaszéki András áldozatos munkája révén alakultak ki a Magyar Erőemelő Szövetség működésének feltételei. A 2014. évtől kezdve lehetővé tette a para-fekvenyomó szakág csatlakozását a Magyar Erőemelő Szövetséghez. Irányítása alatt 129 világ- és Európa-bajnoki címet nyertek a magyar sportolók. Halála pótolhatatlan veszteséget jelent a teljes erőemelő közösség számára. Rónaszéki Andrást a Magyar Erőemelő Szövetség saját halottjának tekinti.

0 Tovább

Roppant eredményesen mozgattak meg több tonnát a magyarok Luxemburgban

Remekeltek a magyarok a Luxemburgban megrendezett klasszikus fekvenyomó Európa-bajnokságon. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint az összes kategóriát beleszámítva a küldöttség hét arannyal, négy ezüsttel és két bronzéremmel térhetett haza.

A felnőtteknél a női open mezőnyben a tokiói világbajnok, korábbi Európa-csúcstartó Szabó Ágnes ezüstérmes lett. Ugyancsak másodikként zárt a kétszeres Európa-bajnok Palágyi Zsanett is 63 kilogrammosok között. Nyers Mónika is dobogóra tudott állni, miután bronzérmes lett az 52 kilósok között.

A junioroknál Véró Alex (+120 kg) megvédte Európa-bajnoki címét, a nőknél pedig az újoncként bemutatkozó Sallai Eszter mindenkit legyőzve, kontinensbajnoki aranyérmet szerzett.

A verseny legeredményesebb magyar versenyzője dr. Lombosi Melinda lett akinek, még a tokiói világbajnokságon elért teljesítményét is sikerült felülmúlnia. Korcsoportjában (40-50 évesek) és az open mezőnyben is diadalmaskodott a 41 éves versenyző aki, 150 kilós új open Európa-csúcsot és masters világcsúcsot teljesített a +84 kilogrammos női mezőnyben.

A masters I-es korosztályban Nyers Mónika (52 kg) és Salamon Erika (57 kg) is Európa-bajnok lett, akárcsak a férfiak masters III-as korosztályában Horváth Tibor hasonló kategóriájában a nehézsúlyúak között. Salamon Erika ráadásul a felnőtt korosztályban is indult, ott bronzéremmel zárt. Petróczki Magdolna és Schauer Kornél is feliratkozott az éremszerzők közé. Mindketten ezüstérmesek lettek Luxemburgban. Petróczki a női masters II-eseknél, Schauer pedig a master I-es korcsoportban állhatott dobogóra.

Az érmeken túl több pontszerző helyezést is elértek a magyar válogatott tagjai, aminek köszönhetően a felnőtt, és a masters fekvenyomó csapat is összetett Európa-bajnoki kupát vehetett át. A csapateredményeket a legjobb 5 helyezést elérő versenyzők pontszámai alapján számítják ki.

0 Tovább

Öt magyar világbajnoki aranyérem Tokióban

Fantasztikus magyar szereplés a sporttörténelmi fekvenyomó
világbajnokságon. Tokió adott otthont az első olyan vb-nek, amelyen a
klasszikus kategória mellett speciális fekvenyomó ruhát viselő
versenyzők (EQ) is indultak.


A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a klasszikus
kategóriában a felnőtteknél Szabó Ágnes (Orosházi Toldi SE, +84 kg), a
masters mezőnyben pedig Lombosi Melinda (+84kg, Erőművek SE) és Cserna
János (+120 kg, Marvel Team) szerzett világbajnoki aranyérmet.
Az EQ kategóriában a junioroknál Balog Nátàn (Marvel Team, 74 kg)
világbajnok lett, akárcsak Véró Alex, aki a klasszik mezőnyben, az
Orosházi Toldi SE színeiben, a +120 kilósok között lett aranyérmes.
A népes magyar csapat tagjai a világbajnoki aranyérmeken kívül számos
dobogós és pontszerző helyet szereztek Japánban.
A vb szervező bizottságának adatai szerint a sporttörténelmi
világbajnokságon 1033 versenyző indult.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum