Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyereket vár az olimpikon és a Világjátékok-résztvevő

Anyai örömök miatt Fábián Viktória nem utazik a Világjátékokra. A könnyűsúlyú szumós szeptemberre várja első gyermekét, aki igazi sportos közegbe érkezik majd. Az apa ugyanis nem más, mint az olimpiai ezüstérmes birkózó, Fodor Zoltán. „A terhesség elején babonából nem is akartam nagydobra verni, hogy állapotos vagyok, de most, hogy eltelt ennyi idő, jeleztem a szövetség felé a nagy hírt. Az egyik szemem nevetett, a másik sírt, hogy nem mehetek Kolumbiába, de most már mindkét szemem nevet. 2009-ben volt szerencsém Tajvanon indulni a Világjátékokon. Hatalmas élmény volt. Idén itthonról szurkolok a magyar csapatnak” – mondta Fábián Viktória.

A magyar szövetség mindent megpróbál azért, hogy Viki helyét más vehesse át a nem olimpiai sportágak világversenyére készülő csapatban. „Írtunk a nemzetközi szövetségnek, hogy Fábián Viktória helyett Forgó Fruzsinát szeretnénk nevezni a Világjátékokra, de választ még nem kaptunk. Vikinek, és az alakuló kis családjának jó egészséget kívánunk! ” – nyilatkozta a Nem Olimpiai Sportágak Sajtószolgálatának Ancsin László, a hazai szövetség elnöke.

A július 25-én kezdődő Világjátékokon azért lesz magyar szumós: Makai Erika és Kálló Gyöngyi (mindketten nehézsúlyban) lép küzdőtérre Caliban.

 

0 Tovább

Világjátékok 2013: Három magyar szumós hölgy lesz Caliban

Makai Erika (nehézsúly) után Kálló Gyöngyi (nehézsúly) és Fábián Viktória (könnyűsúly) is Világjátékok-induló lett. Mindhárom szumós másodszor vesz részt a nem olimpiai sportágak világversenyén, hiszen mindannyian küzdőtérre léptek a négy évvel ezelőtti tajvani Világjátékokon.

Most kaptunk választ Gyöngyi és Viki ügyében a nemzetközi szövetségtől, és nagyon örülünk, hogy népesedik a szumós különítmény” – mondta Ancsin László a magyar szövetség elnöke. „Gőzerővel dolgozunk azon, hogy további szabadkártyát kapjunk. Nem egyszerű a helyzetünk ebből a szempontból sem, meg anyagilag sem. Az év legfontosabb szakasza következik: tavasszal Európa-bajnokságon indulnak versenyzőink, majd ott lesz a Caliban megrendezendő Világjátékok. Eredményesek vagyunk, erősek és sikeresek. Úgy gondolom, hogy azoknál a cégeknél, amelyek ezeket a tulajdonságokat fontosnak tartják, jó reklámarcnak bizonyulnánk…” – nyilatkozta a sportvezető.

A szumón kívül íjászatban, erőemelésben, ritmikus gimnasztikában, táncsportban, maratoni kajak-kenuban és búvárúszásban szurkolhatunk a magyaroknak a július 25-én kezdődő Világjátékokon.

0 Tovább

Világjátékok 2013: Szumós hölgy a csapatban!

Szumóban is lesz magyar versenyző a nem olimpiai sportágak világversenyén. A kolumbiai Világjátékokra ezúttal a nehézsúlyú Makai Erika kvalifikálta magát – tudatta a Nem Olimpiai Sportágak Sajtószolgálatával a hazai szövetség.

Ancsin László elnök szerint további kvótákat is kaphatnak a magyarok, és akkor még hátra vannak a szabadkártyák. „Jelenleg úgy fest a helyzetünk, hogy egyelőre Erikának van indulási joga, de levelezést folytatunk a nemzetközi szövetséggel, mert szerintünk lesznek még magyar kvótások. A célunk az, hogy jól felkészült szumósokat küldjünk a Világjátékokra” – tette hozzá Ancsin.

Makai Erika négy évvel ezelőtt, Tajvanon is részt vett a Világjátékokon, akkor hetedik lett. „A kaohsiungi eredményt mindenképp túl akarom szárnyalni, amire reális esélyem van, hiszen a tavalyi világbajnokságot leszámítva, az utóbbi időben jól zártam a világversenyeket” – mondta Makai Erika.

A jelenlegi állás szerint a szumón kívül íjászatban, erőemelésben, ritmikus gimnasztikában, táncsportban, maratoni kajak-kenuban és búvárúszásban szurkolhatunk a magyaroknak a július 25-én kezdődő Világjátékokon.

Szombat esti láz

Tóth Gabi metálvillát villantott  

Dundika és Istenes is tánccipőben  

Maradonának meggyűlt a baja a lábaival 

0 Tovább

Az íjászoknak is van egy kvótájuk

Íjászatban is lesz magyar induló Kolumbiában! A Magyar Íjász Szövetség tájékoztatása szerint csupasz íj kategóriában (barebow) Kakas István szerzett kvótát Magyarországnak. Kakas 12. lett a franciaországi Val d'Isère-ben megrendezett világbajnokságon, ezzel harcolta ki az indulási jogot. Olimpiai kategóriában (reflex íj) Magyarországnak egy tartalék helye van: Gajdos Csaba 17. vb-helyével érdemelte ezt ki. A reflexes mezőnyben csak akkor indulhat magyar versenyző, ha a kvalifikáltak közül valaki visszalép.

Takács László, a Magyar Íjász Szövetség főtitkára a Nem Olimpiai Sportágak Sajtószolgálatának elmondta, hogy később döntenek arról, hogy ki kapja meg a Világjátékok-kvótát. „Várhatóan április környékén születik döntés a magyar induló személyéről, mindenesetre büszkék vagyunk arra, hogy 2005 és 2009 után ismét lesz magyar íjász a Világjátékokon” – mondta Takács.

Az íjászaton kívül erőemelésben, ritmikus gimnasztikában, táncsportban és maratoni kajak-kenuban és búvárúszásban szereztek indulási jogot a magyarok a július 25-én kezdődő Világjátékokra, amelyet Kolumbia harmadik legnagyobb városában, Caliban rendeznek meg.

0 Tovább

Világjátékok 2013: A jó sorozatnak folytatódnia kell

A magyarok arra készülnek, hogy ne szakadjon meg a jó sorozat a Világjátékokon – hangzott el a Gazdasági Rádió SamsungSport című műsorában. A rádióban dél-amerikai hetet tartanak, ahol terítékre került a Kolumbiában megrendezendő nem olimpiai sportágak világversenye is, így Baumstark Tibor és Érczfalvi András vendége dr. Leyrer Richárd, a Magyar Olimpiai Bizottság egyik alelnöke volt.

A sportvezető kifejtette, hogy a nem olimpiai sportágak négy évente megrendezendő világversenye az érintett sportolók számára a legfontosabb megmérettetésnek számít. „A Világjátékokon indulóknak hatalmas megtiszteltetés, hogy képviselhetik Magyarországot. Szépen alakul a Caliba kiutazó magyar csapat, és biztos vagyok abban, hogy akik már rendelkeznek kvótával, kettőzött erővel készülnek a kolumbiai játékokra” – mondta Leyrer, aki hozzátette, hogy remélhetőleg nem szakad meg a 2005-ben kezdődött jó sorozat.

Az elmúlt két Világjátékokon a magyar csapat szerzett egy-egy aranyérmet, emellett számos ezüst- és bronzérmet gyűjtöttek be legjobbjaink. 2005-ben, a duisburgi játékokon Asztalos István ejtőernyős, 2009-ben a tajvani Világjátékokon pedig a karatés S. Kovács Ádám lett aranyérmes. Most is több éremesélyes sportágban van már kvótánk, elég ha csak a maratoni kajak-kenura, vagy a búvárúszókra gondolunk” – mondta a MOB-alelnök.

A július 25-én kezdődő Világjátékokra eddig erőemelésben, ritmikus gimnasztikában, táncsportban, búvárúszásban és maratoni kajak-kenuban szereztek indulási jogot a magyarok.

0 Tovább

Kétszáz nap múlva Kolumbiában megkezdődik a nem olimpiai sportágak olimpiája

Kétszáz nap múlva Kolumbiában megkezdődnek a Világjátékok versenyei, azaz elstartol a "nem olimpiai sportágak olimpiája”. A Caliban résztvevő magyar csapat létszáma szépen gyarapszik, jelen állás szerint ritmikus gimnasztikában, táncsportban, búvárúszásban, erőemelésben és maratoni kajak-kenuban lesz magyar induló.

Rg-ben Vass Dóra, a táncosoknál László Csaba és Páli Viktória, erőemelésben Szabó Ágnes, a búvároknál pedig Székely Lilla és Kanyó Dénes szerzett kvótát. Ugyancsak indulási joggal büszkélkedhet a női 4X100-as felszíni uszonyos váltó, valamint a maratoni kajak-kenusoknál hat egység. Utóbbi sportágban válogató dönt arról, hogy kik ragadhatnak lapátot Dél-Amerikában.

Dr. Leyrer Richárd szerint a nem olimpiai sportágakban tevékenykedők számára a Világjátékokon való részvétel hatalmas megtiszteltetésnek számít. „Ilyenkor nagyobb figyelmet kapunk a sportos társadalomtól, a médiától. Minden kvótát szerzett magyar induló kettőzött erővel készül Calira. Bízom benne, hogy a hátralévő időszakban tovább bővül a magyar csapat, és jól felkészült küldöttség képviselheti Magyarországot nyáron a világ egyik legnagyobb sportfesztiválján” – nyilatkozta a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. 

Leyrer kiemelte, hogy több érintett sportágban is sikeresek vagyunk, így remélhetőleg lesz magyar érdekeltség az ünnepélyes eredményhirdetések során. „2005-ben Duisburgból, és 2009-ben Kaohsiungból is érmekkel tért haza a magyar csapat. Idén először a Világjátékokon maratoni kajak-kenusaink is indulhatnak, akik a világ élvonalába tartoznak, de nem ez az egyetlen sportág, amelyben kifejezetten jók vagyunk” – hangsúlyozta Leyrer Richárd.

A Világjátékok küzdelmei július 25-én kezdődnek és augusztus 4-ig tartanak. Cali Kolumbia harmadik legnagyobb városa. 1971-ben rendeztek ott Pánamerikai Játékokat, valamint 1975-ben vízilabda-világbajnokságnak és úszó-világbajnokságnak adott otthont.

0 Tovább

Táncos kvóta a Világjátékokra

László Csaba triplázni fog jövőre. A magyar táncsport meghatározó alakja Páli Viktóriával kvótát szerzett a 2013-as Világjátékokra. A standardtáncok kategóriájában induló páros 2011-ben állt össze, azóta több nagy nemzetközi versenyen bizonyítottak. Legnagyobb sikerüket idén ősszel könyvelhették el, miután a hongkongi Világkupán ezüstérmesek lettek.

László Csaba jövőre harmadszor vesz részt Világjátékokon. A szentesiek táncosa 2005-ben Szövi Szilviával lépett parkettre Duisburgban, 2009-ben pedig Mikes Annával versenyzett Kaohsiungban. „Felemelő, és egyben megtisztelő érzés, hogy harmadszor is csapattag lehetek. Madridban kezdjük a szezont, már januárban. Azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb formába kerüljünk a Világjátékokra. Kíváncsi vagyok, hogy a dél-amerikaiak milyen versenyt rendeznek. Az előző két játékokon magasra került a léc. Duisburgban is, de különösen Tajvanon fantasztikus táncsportos rendezvények voltak. Kaohsiungban több, mint 10 ezren tapsoltak a latin és standard versenyeken” – mondta László Csaba.

Domokos István szerint nem volt kérdés, hogy ki kapja az egyetlen Magyarországnak szánt Világjátékok-kvótát a sportágban. „A páros jelenleg a legmagasabban jegyzett magyar duó. A világranglistán a 23. helyen vannak, magyar bajnokok és több nemzetközi viadalon értek el kimagasló eredményeket” – nyilatkozta a hazai szövetség főtitkára.

A szentesi Szilvert erősítő László-Páli kettős csapattaggá válásával szépen színesedik a paletta az alakuló magyar küldöttségben. Az eddigi információk szerint ugyanis ritmikus gimnasztikában, erőemelésben, maratoni kajak-kenuban és búvárúszásban lesz magyar induló a jövő július 25-én kezdődő Világjátékokon.

 Fotó: Szilver TSE

 

0 Tovább

Világjátékok 2013 – Cali készül

Beszámolót tartottak a 2013-as Világjátékok házigazdái! Az olimpián kívüli sportágak világversenyét jövőre a kolumbiai Caliban rendezik meg, ahol a nemzeti olimpiai bizottságok és a nemzetközi sportági szövetségek képviselői tájékozódhattak az előkészületekről. Magyarországot Dragóner Ildikó, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Marketing főmunkatársa és dr. Páll Zoltán, a MOB Orvos Bizottságának tagja képviselte.

„A helyiek a Világjátékokhoz kapcsolódó összes területről tájékoztatást adtak és igyekeztek minden kérdésünkre választ adni” – kezdte Dragóner Ildikó. „Több szállodát is megnéztünk a három nap alatt, sőt egy mindent kielégítő modernül felszerelt kórházba is látogatást tettünk. Igyekeztünk minél több információt gyűjteni a dél-amerikai városból. Egy biztos: nagyon készülnek. A nagyobb sportlétesítményeken már ott van a Világjátékok logója, és több tucat önkéntes segítette a munkánkat, akik szintén a játékokat népszerűsítő egyenruhában voltak” – tette hozzá a MOB marketingese, aki a harmadik Világjátékokra való kiutazást koordinálja majd jövőre. Dragóner Ildikó tevékenyen részt vett a 2005-ös duisburgi, és a 2009-es tajvani csapat munkájában. A Magyar Olimpiai Bizottság ilyen szempontból orvosi vonalon is tapasztalt szakembert küldött ki Caliba. Dr. Páll Zoltán volt ugyanis a magyar csapat orvosa a tajvani játékokon.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpia utáni évben rendezik meg. A jövő nyári sportfesztiválon – jelen állás szerint – ritmikus gimnasztikában, erőemelésben és maratoni kajak-kenuban van magyar kvóta, de a kvalifikációs időszaknak csupán fele telt el.

0 Tovább

Világjátékok 2013 - Magyarország éremesélyes sportágban szerzett maximális kvótaszámot

Igazi magyar sikersportág debütál a Világjátékokon jövőre. A kolumbiai Caliban megrendezendő olimpián kívüli sportágak világversenyén a maratoni kajak-kenusok is lapátot ragadnak.

Magyarország a római világbajnokságon begyűjtötte a maximális kvótaszámot, amit egy ország megszerezhet. A nőknél és a férfiaknál a kajak egyesek mellett párosok kvalifikálták magukat, valamint a kenu egyesen kívül a duó is indulási jogot szerzett.

A maratoni szakágnak is Storcz Botond a szövetségi kapitánya, de általában Hüttner Csaba szokott a magyar maratoni különítménnyel utazni. Hüttner szerint a szakágnak jót tesz, hogy bemutatkozhat a nem olimpiai sportágak világversenyén. „A szeptemberi világbajnokságon Csay Renáta egyesben, majd párosban Farkasdi Ramónával győzött, a fiúknál Petrovics Máté a 4., a Noé Bálint, Noé Milán kettős pedig a 10.helyével szerzett kvótát Magyarországnak. Kenuban Nagy Péter 2. helye, és a Györe Attila, Kövér Márton páros ezüstérme ért indulási jogot. Hangsúlyozom, hogy itt még nem dőlt el az indulók listája. A válogatott névsora a válogatók során alakul ki” – mondta Hüttner.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg. Korábban az ritmikus gimnasztikázó Vass Dóra, és az erőemelő Szabó Ágnes szerzett Világjátékok indulási jogot.

Fotó: kajakkenusport.hu

0 Tovább

Világjátékok: Erős hölgy került be a csapatba!

Lesz magyar erőemelő a 2013-as Világjátékokon! A kolumbiai Caliban megrendezendő olimpián kívüli sportágak világversenyére Szabó Ágnes szerzett indulási jogot.

 

A +84 kilogrammos magyar válogatott erőemelő a sportág világbajnokságán szerzett kvótát a Világjátékokra. „A vb-nek Puerto Rico adott otthont, ahol Szabó Ágnes összetettben új országos csúccsal negyedik lett, ezzel eldőlt, hogy ott lehet Kolumbiában” – mondta Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

Szabó 230 kilogrammos teljesítménnyel zárta a guggolást, 175 kilóval fejezte be a fekvenyomást, és ugyancsak 175 kilogrammal végzett felhúzásban.

A magyar erőemelés legutóbb 2005-ben, a duisburgi Világjátékokon képviseltette magát, akkor Mészáros Tibor jutott ki a játékokra, 2009-ben Tajvanon nem volt magyar induló ebben a sportágban.

A jövő évi Világjátékokra korábban Vass Dóra ritmikus gimnasztikázó is kvótát szerzett.

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum