Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Sportos Elmék Társasága is kampányolt a röplabda mellett

Köztudomású, hogy a röplabdázás Magyarországon súlyos anyagi gondokkal küzd. Ráadásul mivel tavaly nem került be a társasági adókból (TAO) részesülő, úgynevezett látványsportágak közé, súlyos versenyhátrányba is került. A sportág katasztrofális helyzetére a női válogatott tagjai Budaörsön úgy próbálták felhívni a figyelmet, hogy Eb-selejtező torna mindhárom napján fekete pólóban jelentek meg a parketten, amelyen ez állt: "A röplabda élt, él ...és élni akar."

A röplabdások mellett álltak ki a Sportos Elmék is. Ez a jelenleg 13 főt számláló közösség a Magyar Sporttudományi Társaság kezdeményezésére jött létre, és céljai között szerepel, hogy a tagok személyén keresztül rávilágítson a sport melletti tanulás fontosságára, és megváltoztassa a sportolókról e tekintetben kialakult negatív képet. A Sportos Elmék valamennyien diplomákkal és nyelvtudással rendelkező, jelenleg is aktív, vagy pályafutásukat nemrég befejezett élsportolók, akik közül négyen Londonban is indultak. A társaságból az olimpián remeklő asztaliteniszező, Zwickl Dániel, Virág Lajos, világbajnoki ezüstérmes birkózó és S. Kovács Ádám, vb-ezüstérmes, Világjátékok győztes karate versenyző látogatott ki Budaörsre, és egyetértésük jeléül ugyanolyan pólót öltött, mint a röpis lányok.

"Sokan közülünk, mint például én is, folyamatosan problémákkal küzdő sportágból jöttünk - nyilatkozta S. Kovács Ádám -, és valamennyien szembesültünk azzal, hogy mennyire fontos és nélkülözhetetlen a megfelelő anyagi háttér. Ezért is csatlakoztunk a röplabdások kezdeményezéséhez. Óriási dolog, hogy a magyar sport a társasági adó révén újabb jelentős forráshoz jutott, ugyanakkor ez aránytalanságokat okoz a sportágak között. Mi úgy gondoljuk, hogy jócskán vannak még olyan sportágak, amelyek a korábbi öt kiválasztotthoz hasonlóan megérdemelnék a TAO-támogatást. Ilyenek például a nemrég Londonban bizonyított sportágak, de említhetem az olimpiai részvételért küzdő karatét is. És ide tartozik szerintünk a röplabda is, mint ízig-vérig látványsport, és mint költségigényes csapatsport."

A vízilabda válogatottal Londonban járt Szivós Márton is kilátogatott az Eb-selejtezőre, és a magyar lányok mérkőzése előtt elmondta:

"Logikus lenne szélesíteni a TAO-sportágak körét. Persze, tudom, hogy ez sok mindenen múlik, de szerintem megéri a sportot támogatni egy társadalomban. A társasági adóból származó segítség óriási lökést adott a vízilabdának, és biztos vagy abban, hogy az ebben részesülő a sportágak hosszútávon sokat tudnak profitálni. A röplabdát is látványsportnak tartom, bárki űzheti, világszinten népszerű, és én, mint a labdajátékok szerelmese, úgy gondolom, hogy megérdemli, hogy bekerüljön a TAO-sportágak közé".

0 Tovább

Tiszeker Ágnes a Kővágó-ügyről: Miért kellett ezzel 2012 nyaráig várni?

Dr. Tiszeker Ágnes volt a Sportos Elmék legutóbbi adásának vendége. A Hatos Csatornán rendszeresen jelentkező műsorban a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője Dr. Elbert Gábor egyetemi adjunktus, Balzsay Károly profi ökölvívó világbajnok, és Virág Lajos (birkózó olimpikon) társaságában összefoglalta Kővágó Zoltán diszkoszvető esetét. Tiszeker Ágnes hangsúlyozta, nem érti, hogy miért vártak ezzel az üggyel egy évet…


Az olimpia előtt jelentették be, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése értelmében doppingvétség miatt, Kővágó Zoltán nem indulhat a londoni játékokon.
A Sportos Elmék egy olyan baráti közösség, amely fiatal élsportolókat, vagy pályafutásukat nem rég befejező élsportolókat tömörít. A tagok valamennyien diplomákkal és nyelvtudással rendelkeznek. Mindannyian a sportpályán kívül is sikeresek és hitelesek. A műsor betekintést enged a kulisszák mögé, anélkül, hogy az öltözői titkokat kifecsegné. Olyan témákról beszélnek őszintén a Sportos Elmék és vendégeik, amelyek máshol aligha kerülnek így szóba, s különösen nem hallható a valóság a szereplők, résztvevők szájából, hitelesen. 
0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum