Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kassai vereség a keleti rangadón​​​​​​​

A Kassa kikapott a keleti rangadón. A magyar többségi tulajdonban lévő labdarúgó csapat idegenben szenvedett 1-0-s vereséget. A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Niké Liga osztályozó csoportjának második fordulójában a három sárga lapért eltiltását töltő ifjabb Ján Kozák edző nem ülhetett a vendégek kispadján, így segítője, Xavier de Sousa Simőes dirigálta a csapatot.

A derbit a hazaiak kezdték lendületesebben. A 7. percben Danko meg is szerezte a vezetést. A 32. percben aztán megpecsételődött a kassaiak sorsa, ugyanis megfogyatkoztak: Figueiredót kiállították.  A folytatásban a küzdelem dominált, de további gól nem esett.

Szlovák Niké Liga, osztályozó csoport, 2. forduló

 Nagymihály-Kassa 1–0

Gólszerző: Danko 7. p.

Piros lap: Figueiredo (32. p.)

FOTÓ: Simon Pavlisin

0 Tovább

Szakolcán kapott ki a Kassa​​​​​​​

Egy gól döntött Szakolcán! A szlovák labdarúgó liga 10. fordulójában az újonc Kassa a Szakolca vendége volt. A Kassa az egy fordulóval ezelőtt, a Podbrezova ellen pályára lépő kezdőhöz képest három ponton módosult: Kira visszakerült a kapuba Putnocky helyére, Gallovic Jakubeket, míg Liener Qosét váltotta  kezdőben.

Kiegyenlített játékkal kezdődött az összecsapás, a hazaiak elképzeléseiben azonban már az elején több volt a kreativitás. Már a találkozó elején próbára tették a vendégek védelmét. Ez a fajta hozzáállás góllá érett a 25. percben, amikor Smekal volt eredményes. Akkor még nem lehetett sejteni, hogy ez a találkozó egyetlen gólja. A folytatásban és a fordulást követően mindkét oldalon frissítették a sorokat, de sem egyik, sem pedig a másik oldalon nem zördült meg a háló.

A Kassa így elszenvedte zsinórban ötödik vereségét a bajnokságban, pedig a sárga-kékek háza táján azt tervezték, hogy a rossz sorozatot a válogatott meccsek miatti szünet előtt lezárják. Nem így történt, a Kassa a tabella 10. helyéről várja a folytatást.

Niké Liga, 10. forduló

Szakolca-Kassa 1-0 (1-0)

Szakolca: Junas - Krčík, Ranko, Podhorín, Rudzan - Mášik (70. Černek), Nagy - Gaži (87. Morong), Vlasko, Yao - Smékal (67. Špehar). Tréner: Pavol Majerník.

Kassa: Kira - Fabiš, Greššák, Šindelář, Mizerák - Gallovič, Golikov (41. Sovič) - Tidjani (41. Vasiľ), Faško, Liener (41. Turčák, 75. Petrák) - Lačný (67. Sagna). Tréner: Anton Šoltis.

Fotó: fckosice.sk

0 Tovább

Nyolc gólos meccs Podbrezovában​​​​​​​

Hiába szerzett három gólt, mégis kikapott a Kassa a szlovák labdarúgó élvonalban. Az újonc együttes a Podbrezova otthonában lépett pályára a 9. fordulóban, ahol helyenként bátor játékkal vétette észre magát.

A fordulatos találkozón a Kassa szerezte meg a vezetést. A 13. percben Miloš Lačný talált be. A válaszra a 27. percig kellett várni, amikor a hazaiak középpályása, Patrik Blahút egalizált. Blahút ezután a vezetést is megszerezte, így 2-1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző a szünetben.

A levegőben azonban már akkor benne volt, hogy a gólgyártásnak korántsincs vége. Több vendégcsere következett, főleg a középpályát húzták újra a kassaiak. Meg is lett az eredménye: Michal Faško goljával 2-2- az 52. percben.

A 63. pecben Faško passzolt a csereként beállt Dávid Gallovič-hoz, és máris 2-3.

A 83. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, ezt Jozef Špyrka értékesítette, a maradék két gólt pedig a 85., és a 90. percben szerezte a Podbrezova Okunola és Osei révén.

Podbrezová - FC Košice 5-3 (2-1)

Gólok: 27. a 36. Blahut, 84. Špyrka (11-es), 87. Okunola, 90. Osei, és 13. Lačný, 53. Faško, 63. Gallovič.

Podbrezova: Ludha - Oravec, Bakaľa (68. Špyrka), Grešák - Kováčik, Bajo (76. Ďatko), Paraj, Blahút (76. Okunola) - Galčík (68. Sanusi), Kabongo (68. Kuzma), Osei. Tréner: Roman Skuhravý.

FC KOŠICE: Putnocký - Jakubko (46. Jonec), Šindelář, Greššák - Fabiš, Golikov, Qose (46. Gallovič), Mizerák - Faško, Lačný (74. Sagna), Tidjani (46. Liener). Tréner: Anton Šoltis.

0 Tovább

Háromgólos kassai vereség Nagyszombatban​​​​​​​

A Kassa a szlovák labdarúgó Niké Liga 3. fordulójából elhalasztott mérkőzését pótolta. Az újonc a Nagyszombat otthonában lépett pályára. A kassaiak mestere, Anton Soltis, több ponton is változtatott a kezdőcsapaton. A szezonban először védett a kapuban Marus Putnocky, a középpályán lehetőséget kapott Varga Péter, és szerephez jutott Bernard Petrák és Erik Liener is.

Jól kezdett a hazai csapat. A nagyszombatiak már a 2. percben helyzetet tudtak kialakítani, Duris próbálkozása ekkor még kimaradt, rá 3 percre azonban már nem hibázott: megszerezte a vezetést. A hazaiak kezdeményezőbbek voltak az első 45 percben, a folytatásban azonban kiegyenlített lett a játék.

Anton Soltis egy sor cserét hajtott végre a 61. percben, ez némileg új lendületet adott a Kassának, de gólt a Nagyszombat szerzett a 67. percben, amikor Stefanik volt eredményes. A 3-0-ás végeredényt Azango állította be a 78. percben.

Nagyszombat – FC Kassa 3-0 (1-0)

 

Gólok: Duris (5.), Stefánik (66.), Azango (78.)

Nagyszombat: Vantruba - Kostrna, Stetina, Kósa, Breznik - Stefánik (78. Oseni), Procházka, Bainovic (62. Bernát) - Daniel (62. Ofori), Duris (62. Azango), Paur (70. Ristovski). Edző: Michal Gasparík.

FC Kassa: Putnocky - Fabiš, Gressák, Sindelar, Mizerák - Varga (61. Qose), Golikov (76. Sovic) - Liener (61. Vasiľ), Faško, Petrák (61. Tidjani) - Sagna (76. Lacny). Edző: Anton Soltis.

Fotó: fckosice.sk

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum