Brutális versenyre készülnek Pakson! Szombaton lesz ugyanis a 6. brutálATOM viadal. A terepakadályfutó-versenyen a 8+ kilométeres távon országos bajnokságot rendeznek – tudtuk meg Scheffer István főszervezőtől.

„Egyre népszerűbb a versenyünk, amelynek külön rangot ad az, hogy az egyik távon országos bajnoki futamot is rendezünk. Ráadásul itt már a nemzetközi szövetség döntése értelmében világversenyekre kvalifikáló pontokat is lehet szerezni.” – nyilatkozta pályaépítés közben Scheffer István.

„Aki rajthoz áll valamelyik távon, vizes, sáros, poros, valamint embertpróbáló akadályokra számíthat, és arra, hogy nem húzhat szöges cipőt” – áll a szervezők közleményében.

A terepakadályfutásról

Az Obstacle Course Racing (OCR) olyan sport, amelyben a versenyzőnek futás közben akadályokat kell leküzdeniük. Az akadályok lehetnek különböző építettek és természetesek. A futóversenyeken gyakran összekeverik a nyomvonalakon lévő akadályokat, törekedve arra, hogy a futásból kialakult sebességet és lendületet megtörjék. Az épített vagy természeti akadályok a versenyző szellemi és fizikai képességét kifejezetten megterheli. Az akadályok magukban foglalják az akadályok mászását, nehéz tárgyak mozgatását, saját testsúly mozgatását, és a vizes akadály leküzdését.