Besenyei Péternek új céljai vannak. Műrepülő világbajnokunk a Magyar Olimpiai Bizottság tagjaként a nem olimpiai sportágak népszerűsítéséért tevékenykedik. A magyar világklasszistól nem állnak távol ezek a sportágak, hiszen műrepülésen kívül korábban autóversenyző is volt, és a karate világában is vannak személyes tapasztalatai.

„Tény, hogy az ötkarikás sportágak nagyobb figyelmet kapnak és a nem olimpiai sportágak ennek árnyékában kevesebb elismeréssel működnek. A MOB nem olimpiai szekciójának pedig az a feladata, hogy a lehetőségekhez képest segítse ezeket a sportágakat a napfényre, mert ezen a területen is vannak Európa-, és világklasszis sportolók. Az ifjúság neveléséhez a sport minden formájára szükség van”- mondta Besenyei.

A világbajnok jelenleg bemutatókat repül. „Nagy esély van arra, hogy 2014-től a Red Bull Air Race visszatér, amelyet nagyon várok, addig is eleget teszek a meghívásoknak, és tesztelem a gépemet” – tette hozzá pilóta.

A Magyar Olimpiai Bizottságban dr. Leyrer Richárd vezetésével tízen képviselik a nem olimpiai sportágakat. Besenyein kívül – többek között – Erőss Zsolt hegymászó is tagja a testületnek.