Dr. Sótonyi Péter fogathajtásban indul az V. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén. Az Állatorvostudományi Egyetem rektora elmondta, az állatorvoslás, az agrárium és a sport nagyon is közel állnak egymáshoz. „Az ezen a területen dolgozóknak jó erőnlétre van szüksége, és ezt a hallgatóinkban is tudatosítjuk. Az egyetem hallgatói egyébként szép számban vannak rendszerint jelen a tatai sportnapon, ez most is így lesz” – mondta az Állatorvostudományi Egyetem rektora. Szövetség alelnöke is.

 

„A több sportág közül Tatán én a fogathajtásban indulok. Kötődöm a lovakhoz, a Magyar Lovassport Szövetség alelnökeként segítem ezeket a sportágakat, díjugrató voltam, és gyakorlatilag a lovak miatt lettem állatorvos is” – fogalmazott dr. Sótonyi Péter.

Az V. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét szeptember 22-én rendezik meg Tatán, ahol az indulók asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban streetballban és teniszben mérhetik össze a tudásukat.

Bővebb információk: www.oaas.hu

Fővédnök:

Dr. Sótonyi Péter, rektor, Állatorvostudományi Egyetem

Védnökök:

Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos

Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke

Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok tornász, állatorvos

Győrffy Balázs, országos elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke

Michl József, Tata város polgármestere

A rendezvény nagykövete:

Dr. Hargitay András, világ- és Európa-bajnok úszó, állatorvos