Sok sportág esetében megfigyelhető olyan nemzetközi kapcsolatrendszer építése, amely folyamatos képzést biztosít a magyar versenyzők számára. Így van ezzel a Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub is. Egy Los Angelesben lévő egyesülettel dolgoznak össze, gyakorlatilag különösebb kötelezettség nélkül teszik mindezt – mesélte a SPORTbányászatnak Bárány Tibor, a budapesti klub vezetője.


A Chuo Dojo tagjai és a három vendég: Gasparin Szabolcs, Demény Győző és Szegőfi Ákos

- A Chuo Kendo Dojóval mondhatom, hogy gyümölcsöző kapcsolatot ápolunk. Most jött haza három versenyzőnk onnan egy edzőtáborból. Gasparin Szabolcs 4. dan, Demény Győző 2. dan és Szegőfi Ákos 1. dan részesülhetett abban a megtiszteltetésben, hogy a Chuo Kendo Dojo vendége lehetett.

Bárány, aki 1997-ben tagja volt a B-csoportos világbajnoki címet szerző magyar válogatottnak büszke klubja eredményeire.

- A folyamatos fejlődésünk megkérdőjelezhetetlen eredménye az, hogy a 2010-es debreceni Európa-bajnokságon ezüstérmes junior csapatot a Budapest Főnix Kendo és Iaido Klubot versenyzői alkották.

A ’civilben’ az egyik biztosító társaságnál dolgozó 6 danos kendós a sportág népszerűsítését egy kendós filmmel tette hatékonyabbá, melynek címe: 4th Dan, és amelyet a legutóbbi Magyar Filmszemlén is bemutattak.

A film