A Világjátékokon indult magyar sportolókkal a Szigeten is lehet találkozni. A júliusban megrendezett wroclawi játékok magyar érmesei, pontszerzői a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) és a MOM Sport közös sátrában várja a szigetlakókat.

 

Az NVESZ tájékoztatása szerint – többek között – a vitorlázó műrepülő Tóth Ferenc és Szilágyi János, a ju-jitsus Szűcs Kristóf, az uszonyosúszó Senánszky Petra, és Varga Krisztina, az aerobikos Hegyi Dóra és Bali Dániel, a szumós Makai Erika, és a férfi strandkézilabda-válogatott több tagja is kilátogat a 25. Szigetre.

A Nemzeti Versenysport Szövetség és a MOM Sport közös sátránál ki is lehet próbálni a Világjátékok-sportágakat, de ezen kívül bemutatkoznak a dartsosok, a footgolfosok és a golyósportosok is.

A július 30-án zárult Világjátékokon Magyarország a 11. helyen végzett az éremtáblázaton. Összesen hat arannyal-, négy ezüsttel- és négy bronzéremmel zárt a magyar delegáció, így ez volt a legeredményesebb magyar szereplés a multisport-esemény 36 éves történetében.