Bányik Csaba nyerte a több állomásból álló I. Teqball Országos Bajnokság egyéni aranyát. A magyar fejlesztésű sportágban az ob zárófordulójában az ezüstöt Blázsovics Ádám, a bronzot pedig Csereklye Martin szerezte meg Budapesten.

A sportágban 2020-ban rendezték meg először az országos bajnokságot, így érdekesség, hogy Bányik Csaba előbb szerzett világbajnoki aranyérmet teqballban, mint ob-elsőséget. Az egyéni világranglistán a nyolcadik helyen álló játékos korábban párosban lett világbajnok.

„Nagy dolognak tartom azt, hogy sikerült behúzni az első országos bajnoki címet. Blázsovics Ádámmal sokat dolgozunk azért, hogy ez a sportág minél népszerűbb legyen. Ebben az évben sok minden történt a koronavírus negatív hatásai ellenére is. Megalakult a hazai szövetség, és kiírták az első országos bajnokságot.” – mondta a Phoenix Teqball Akadémia világbajnoka, aki immár egy országos bajnoki arannyal is büszkélkedhet.

A nőknél Tokaj adott otthont az ob 3 fordulójának, ott Lepsényi Boglárka győzött. Az Infinity játékosa mögött Janicsek Zsanett (Phoenix) lett a 2., megelőzve Izsák Annát (Balatonakarattya). A juniorok legutóbbi fordulójának végeredménye: Tóth Benjámin (Infinity) 2. Levik Boldizsár (Tokaj) 3. Vajthó Jenő (Tokaj).