Ismét a döntőbe verekedte magát Farkas Balázs a profi squash világsorozatban. A jelenlegi elsőszámú magyar játékos ezúttal a franciaországi Cognacban megrendezett 5000 dollár összdíjazású tornán végzett a második helyen. A tatabányai fallabdázó remek formáját jelzi, hogy novemberben két hasonló tornán is döntőzött: Kolozsváron nyert, a norvégiai viadalon pedig második lett.

A profi fallabdázók szervezete, a PSA versenysorozatának franciaországi állomásán Farkas Balázs az első fordulóban 0-2-ről tudott 3-2-re fordítani az indiai Senthilkumar ellen. A negyeddöntőben aztán 3-1-re verte a walesi Devredet, a döntőbe jutásért pedig szintén 3-1-re győzte le a spanyol Varelát. A fináléban végül nem jött össze az újabb diadal, az angol Ford 3-1-re jobbnak bizonyult, de a magyar játékos így sem bánkódott:

„Ez volt az évben az utolsó előtti versenyem. Az eredménnyel összességében elégedett vagyok, hiszen a terv az volt, hogy ezeken az 5000-es versenyeken minimum a döntőbe jussak, és ez ismét sikerült” – értékelt Farkas Balázs.

A 22 éves játékos korábban többször is kifejtette: szeretne a világranglistán az első százba bekerülni. Nos, az újabb sikerrel Farkas Balázs egyre közelít a céljához: immár a 104. helyen áll a rangsorban!