A budapesti rendezésű TROPHY SERIES Olimpiai Rögbi Európa-bajnokság első két napjának tanulsága, hogy hazai közönség előtt a férfiak, illetve a nők is kissé megszeppenve indítják a napot.

A szombati versenynap több szempontból is kulcsfontosságú volt a magyar delegáció számára. A nők a pénteki csoportmérkőzések után élérték a kieséses szakaszt, a férfiak pedig a csoportmérkőzéseknek veselkedtek neki.

A férfiak a dán együttes elleni első csoportmérkőzésüket az első pillanattól kezdve kezükben tartották. A sors fintora, hogy ennek ellenére az összecsapásvégeredménye döntetlen lett. A sort a hasonló kaliberű Izrael ellen folytatták, ahol minden erőfeszítésük ellenére alulmaradtak. A rendkívül feszített tempójú napot egy, a svédek elleni újfent döntetlennel zárták. Pontjaiknak köszönhetően minden nehezítő tényező ellenére a vasárnapi negyeddöntőkbe verekedték magukat, ahol a zágrábi tornagyőztes ukrán különítmény lesz ellenfelük.

FÉRFI CSOPORT EREDMÉNYEK [2023.07.08., szombat]

Magyarország (19-19) Dánia
Magyarország (0-7) Israel 
Svédország (12-12) Magyarország


A nem túl kedvező pénteki eredmények okán magyar nők a második helyen álló török csapattal indították a napot. A második helyen tanyázó türkök ellen sajnos nem sikerült pontokat gyűjteni. A kieséses szakasz soron következő mérkőzésén sikerült a hazai csapatnak revansot venni az osztrák sógornőkön. A végső, ötödik helyezésért folyó küzdelemben harapni lehetett a levegőben a küzdeni akarást, fölényes győzelmet arattak a Dánia ellen, így a reményeknek megfelelően, nem hogy a legjobb nyolc között, de ötödikként végeztek Budapesten.

NŐI PLAY-OFF EREDMÉNYEK [2023.07.08., szombat]

Törökország (24-0) Magyarország
Magyarország (19-12) Ausztria
Dánia (5-27) Magyarország


Fotók: Hidvégi János Gábor