Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sikeres Wakeboard és Wakeskate Európa- és Afrika-bajnokságot rendezett Győr!

Véget ért a 24. Wakeboard és Wakeskate Európa- és Afrika-bajnokság Győrben. Az eseményen 19 nemzet 172 sportolója vett részt. A magyar csapat a nemzetek rangsorában – az összes kategóriát beleszámítva – az előkelő negyedik helyet szerezte meg.

A Hungarian Westside Cable Parkban lebonyolított világversenyen egy magyar érem született, Farkas Cecília jóvoltából, aki a 40+ masters kategóriában bronzérmet nyert. Több versenyző középdöntősként zárta a viadalt, de volt finalista is wakeskate-ben Farkas Katalin személyében.
Nagy sikert aratott az Eisberg jótékonysági futam is, ahol bemutatkoztak parasportoló wakeboardosok a Hungarian Westside Cable Parkban.
Shenker-Horváth Kinga, a Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség elnöke szerint sikeres eseményen van túl a sportág:


“A Nemzetközi Vízisí és Wakeboard Szövetség képviselőitől és a különböző nemzetiségű versenyzőktől is nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, sokan beszéltek az elismerés hangján a győri világversenyről. A hazai rendezésű nemzetközi sportesemény fantasztikus élményt adott a magyar versenyzőknek, és az utánpótlásnevelés terén is profitálhat ebből a sportág. A világ legjobb wakeboardosait láthattuk vendégül az elmúlt héten, nagyon erős mezőny gyűlt össze a különböző kategóriákban, ezért is vagyunk büszkék a csapatversenyben elért 4. helyünkre” – összegzett az elnök.

0 Tovább

Wakeboard és Wakeskate Európa- és Afrika-bajnokság kezdődött Győrben!​​​​​​​

Tegnap megkezdődött a 24. Wakeboard és Wakeskate Európa- és Afrika-bajnokság Győrben. Az eseményen 19 nemzet 172 sportolója vesz részt, az utolsó versenynap szeptember 2-án, szombaton lesz.

A Győr-Ikrényi Westside Cable Wakeparkban megtartott hivatalos megnyitón elhangzott: az Atlétikai Világbajnokság után újabb világversenynek ad otthont Magyarország. Dr. Szilágyi-Utczás Margita, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központjának igazgatója megnyitó beszédében kiemelte, sorozatban zajlanak itthon a világot vendégül látó sportesemények, hiszen a folyók városában most fejeződött be a Shotokan Karate Világbajnokság, és máris kezdetét veszi egy dinamikusan fejlődő, népszerű és nagyon látványos extrém sportág világversenye.

Shenker-Horváth Kinga, a Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség elnöke megnyitóbeszédében emlékeztetett: legutóbb ebben a sportágban 2002-ben rendezett kontinensbajnokságot Magyarország. „Azon az Eb-n a válogatott tagjaként indultam, és a versenyzői eskü szövegét is én mondhattam. Megtisztelő volt, mint ahogy megtisztelő a rendező szövetség elnökeként dolgozni az Európa- és Afrika-bajnokság sikeres lebonyolításáért” – mondta a sportvezető.

A világversenyen Magyarországot tizenhat fős magyar csapat képviseli, a válogatottban több éremesélyes induló is van. A selejtezőket ma rendezik meg, a döntőket pedig csütörtöktől szombatig bonyolítják le.

Az utolsó versenynap, az Eisberg-futamon bemutatkoznak a paraversenyzők is a Westside Cable Wakeparkban.

Fotók: Kirsch Dávid

0 Tovább

Mozgalmas szezon elé néznek a Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetségnél

Tartalmas versenyévadra készülnek a wakebordosok. Még mindig függőben van egy hazai rendezésű Európa-bajnokság, emellett elkezdődik majd az idei magyar versenyek szervezése is.

„A Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetségnél dolgoznak azon is, hogy a sportszervezethez tartozó sportágakat az élsportolóikon túl minél több szabadidő sportoló is űzze, ennek érdekében több izgalmas esemény is várható az idei szezonban” – mondta Shenker-Horváth Kinga, a Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség elnöke.

A sportvezető hozzátette, nagyon büszkék rá, hogy Magyarország még 2020-ban elnyerte a Kábel Wakeboard Európa-bajnokság megrendezésének a jogát, de sajnos már 2-szer kellett elhalasztaniuk a sporteseményt a világjárvány miatt.

„Nagyon bízunk benne, hogy hamarosan sikerül egy emlékezetes kontinens bajnokságnak otthon adnunk, amelyen minél több versenyző kápráztatja el látványos trükkökkel az extrém sport szerető közönséget” – mondta Shenker-Horváth Kinga.

0 Tovább

Újabb döntés wakeboard Eb-ügyben – jövőre rendez kontinensbajnokságot Magyarország

2022-ben lesz megrendezve az egyszer már elhalasztott hazai rendezésű ifjúsági és senior wakeboard Európa-bajnokság. A kontinensbajnokság egyben Afrika-bajnokság is lesz – tudtuk meg a hazai szövetségtől.

„A Nemzetközi Vízisí és Wakeboard Szövetséggel folytatott egyeztetést követően az a döntés született, hogy idén sem kerül megrendezésre az Eb. A kontinensviadal rendezési jogát tavaly nyertük el, de 2020 után sajnos idén sem lehet még megfelelő körülményeket biztosítani egy nemzetközi világverseny biztonságos lebonyolításához, ezért megkaptuk a lehetőséget, hogy 2022-ben rendezzünk. Nagyon bízunk benne, hogy jövőre egy szuper Eb-nek lehetünk a házigazdái minél több versenyzővel és nézővel” – mondta Shenker-Horváth Kinga, a hazai szövetség elnöke.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum