Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Uszonyosúszó Európa-bajnokság – Tíz arany, öt ezüst és négy bronz lett a vége

Kiss Nándor aranyat, Mozsár Alex pedig ezüstöt nyert a gödöllői uszonyosúszó Európa-bajnokság zárónapján. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint mindketten a 800 méteres búvárúszás döntőjében szereztek érmet. A magyar küldöttség így 10 arannyal, 5 ezüsttel és 4 bronzzal fejezte be a kontinensbajnokságot.

Szombaton negyedik helyen végzett a 4X100 méteres női felszíni váltó Pernyész Dorottya, Losonczi Flóra, Szili Ágnes összeállításban, és ugyancsak negyedikként zárt a férfi kvartett is ugyanezen a távon. Ebben a váltóban Mozsár Alex, Lengyeltóti Bence, Cséplő Kelen és Kiss Nándor kapott helyet.

Suba Sára alig maradt le a dobogóról 50 méteres búvárúszásban, végül negyedik lett, akárcsak Szili Ágnes a női 800 felszíni versenyszámban.

Kiss Nándor négy arannyal zárta az Európa-bajnokságot. A világ- és Európa-bajnok klasszis már most a Világjátékokra koncentrál. „Igaz, hogy következik egy kis pihenés, de hamarosan megkezdődik a felkészülés a következő szezonra. Jövőre Belgrádban Világjátékok-kvalifikációs világbajnokságot rendeznek, a célom, hogy arra a lehető legjobb formában érkezzek meg.” – mondta Kiss.

Papp Gábor MBSZ-elnök szerint minden várakozást felülmúlt a magyarok teljesítménye ezen az Eb-n. „Egy generációváltás után vagyunk, és – magyar szempontból – az egyik legsikeresebb Európa-bajnokságot produkáltuk a sportág történetében. Sok versenyzőnk nyert érmet, és örömteli az, hogy az utánpótlásból jövők milyen sikeresen be tudtak épülni a válogatottba” – mondta Papp Gábor, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke. Az Eb-n 18 ország több, mint 200 résztvevőjét láthatta a közönség.

A 2023-as Uszonyosúszó Európa-bajnokság magyar érmesei

Arany

Pernyész Dorottya – 100 méteres uszonyos gyorsúszás

Pernyész Dorottya – 200 méteres uszonyos gyorsúszás

Pernyész Dorottya – 400 méteres uszonyos gyorsúszás

Farkas Botond – 400 méteres uszonyos gyorsúszás

Kiss Nándor – 400 méteres felszíni úszás

Kiss Nándor – 200 méteres felszíni úszás

Kiss Nándor – 800 méteres búvárúszás

Mozsár Alex – 1500 méteres felszíni úszás

Mozsár Alex – 400  méteres búvárúszás

Férfi 4X200 felszíni váltó - Mozsár Alex, Lengyeltóti Bence, Kiss Nándor, Bukor Ádám

Ezüst

Mozsár Alex – 400 méteres felszíni úszás

Mozsár Alex – 800 méteres búvárúszás

Cséplő Kelen – 200 méteres uszonyos gyorsúszás

Lengyeltóti Bence – 400 méteres uszonyos gyorsúszás

Suba Sára – 50 méteres felszíni úszás

Bronz

Lengyeltóti Bence – 200 méteres uszonyos gyorsúszás

Blaszák Lilla - 200 méteres felszíni úszás

4X100-as mix váltó - Cséplő Kelen, Suba Sára, Wórum Regő, Pernyész Dorottya

Női 4X200 méteres felszíni váltó - Suba Sára, Balogh Lea, Szili Ágnes, Blaszák Lilla

Fotó: Róth Tamás

0 Tovább

Junior uszonyosúszó-vb: Bronzérmeket szereztek a magyarok​​​​​​​

Négy éremmel fejezte be szereplését a magyar junior uszonyosúszó-válogatott a világbajnokságon. A kairói világversenyen Wórum Regő a 100 méteres uszonyos gyors fináléban megszerzett bronzérme után a 4X100-as mix gyorsváltó tagjaként is harmadikként zárt Mozsárik Leventével, Szili Ágnessel és Varnyu Annával kiegészülve. Varnyu Anna egyéniben is szerzett érmet, miután a  200 uszonyos gyors döntőjében lett harmadik. A negyedik magyar dobogós helyet Mozsárik Levente érte el 50 uszonyos gyorson.

Az extrém meleget hozó világbajnokságon a generációváltáson átesett magyar válogatott további pontszerző helyeket is elért, így sikeresnek mondható a magyarok szereplése Kairóban.

Gurisatti Róbert Szabó Lászlóval edzőként segítette a válogatottat. „Mindig azt hittük, hogy ennél nem lehet melegebb, de a következő nap rácáfolt. Ráadásul nyitott medencében volt a vb. Volt, hogy az edzők közösen kérték a szervezőket, hogy legalább egy órával később kezdődjenek a finálék, de ők hajthatatlanok voltak. Összességében elégedettek vagyunk, mert helyenként extrém körülmények között is jól teljesítettek a fiatalok” – értékelt Gurisatti Róbert. 

0 Tovább

Uszonyosúszó Világkupa – 23 ország legjobbjai indulnak Egerben

Ismét Magyarországon indul a CMAS Uszonyosúszó Világkupa-sorozata. A hagyományoknak megfelelően immár 11. alkalommal Egerben ugranak medencébe a sportág legjobbjai. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint 23 ország képviselteti magát a hevesi megyeszékhelyen.

A Bitskey Aladár Uszodában február 25. és 27. között Ausztria, Fehéroroszország, Belgium, Horvátország, Csehország, Észtország,  Franciaország, Kazahsztán, Kolumbia, Németország, Ghána, Görögország, India, Olaszország, Litvánia, Oroszország, Szlovákia, Spanyolország, Svájc, Tajvan, Törökország, Ukrajna és Magyarország versenyzői indulnak.

Az egri CMAS Uszonyosúszó Világkupa a nyári Világjátékokra való felkészülés fontos állomása lesz, ezért is döntött úgy a 23 ország 70 egyesülete, hogy benevezi legjobbjait. A szervezők információi szerint több, mint 400 versenyző csobban majd Egerben.

Az idei Világjátékokat az egyesült államokbeli Birmingham városában rendezik meg. július 7. és 17. között. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum