Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szkander-vb: Ivánfi Brigitta felnőtt kategóriában is nyert érmet

Kőváriné Ivánfi Brigitta tovább folytatta menetelését a szkander-világbajnokságon. A magyar versenyző ezúttal a női 70 kilósok felnőtt kategóriájában is dobogóra tudott állni.

 

Ivánfi Brigitta bronzéremmel folytatta szereplését a törökországi szkander- és paraszkander-világbajnokságon. A nők 70 kilogrammos kategóriájában versenyző szkanderos korábban – ezen a vb-n – már szerzett két világbajnoki aranyat, akkor a masters korosztályban győzött. Bár a világbajnokságnak nincs még vége, kijelenthető: Ivánfi Brigitta lesz a magyar válogatott legeredményesebbje ezen a vb-n.

„Eddig négy érmet gyűjtöttünk itt Antalyában, de abból három arany, ebből a szempontból jók az érzéseim, viszont voltak olyan válogatottak, akik sajnos nem tudták azt hozni, ami bennük volt, vagy amit vártunk tőlük” – összegzett Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

0 Tovább

Ivánfi Brigitta újabb világbajnoki címe

Újabb magyar sikerekkel folytatódott a szkander-világbajnokság. A nemzeti csapat eddig három aranyérmet szerzett Törökországban.

 

Megvan a magyar küldöttség második és harmadik aranyérme! A törökországi Antalyában zajló szkander- és paraszkander-világbajnokságon Kőváriné Ivánfi Brigitta a masters 70 kilogrammos kategóriában a bal kézzel megszerzett vb-arany után jobb kézzel sem talált legyőzőre, ezzel megszerezte a második vb-címét Törökországban. A folytatásban a grand masters 75 kilogrammos kategória eredményhirdetésekor is szólt a magyar himnusz ugyanis Józsa Mihály világbajnok lett. A 21 fős magyar válogatott eddig három aranyéremmel büszkélkedhet a 40. szkander- és paraszkander-világbajnokságon, amelynek küzdelmei vasárnapig tartanak.

 

A világbajnokság versenyei a Sport1-en és a Sport2-n is láthatóak.

0 Tovább

Kőváriné Ivánfi Brigitta masters világbajnok!

Kőváriné Ivánfi Brigitta bombaformában van. A világklasszis szkanderos világbajnok lett Antalyában.

 

Törökországban zajlik a szkander- és paraszkander-vb, ahol Kőváriné Ivánfi Brigitta megszerezte a magyar küldöttség első aranyérmét. A magyar versenyző a masters kategóriában a női 70 kilósok között bal kézzel nem talált legyőzőre.

Korábban a válogatott több junior és paraversenyzője is pontszerző lett – tudtuk meg a Magyar Szkander Szövetségtől. A magyar válogatottban ezúttal 21 versenyző kapott helyet.

Eddigi magyar eredmények:

-          Verbóczki Luca, jobb kéz, junior lány 60 kg, 5. hely

-          Verbóczki Luca, bal kéz, junior lány 60 kg, 9. hely

-          Farkas István, bal kéz, 5. hely, mozgássérült junior +55kg

-          Simon Dániel, bal kéz, 6. hely, mozgássérült junior +55kg 

-          Rojkó Zoltán, bal kéz, 6. hely, mozgássérült felnőtt 90kg

-          Fenyvesi József, bal kéz, 7. hely, mozgássérült felnőtt 60kg

0 Tovább

40. Szkander-vb – Huszonegy fős magyar válogatott utazik Törökországba

Világbajnokságra készülnek a szkanderosok. A válogatott pénteken utazik el a törökországi Antalyába, ahol megrendezik a 2018-as világbajnokságot.

 

A magyar válogatottban ezúttal 21 versenyző kapott helyet, a szakvezetés pedig 10-12 éremre számít Törökországban.

A magyarok eredményes felkészülés után kezdik meg a vb-küzdelmeket. A nemzeti csapatnak egy hónappal ezelőtt volt az utolsó nemzetközi versenye, ahol kiválóan teljesítettek a magyarok. A nemzetek versenyét ugyanis akkor Magyarország nyerte meg 559 ponttal, megelőzve Horvátországot (129 pont) és Olaszországot (67 pont).

A legutóbbi világbajnokságot egyébként Magyarország rendezte meg ebben a sportágban. Az egy évvel ezelőtti vb-t minden idők legjobb világbajnokságaként emlegették. A magyar csapat tagjai akkor összesen tizenhat érmet szereztek.

A 40. szkander- és paraszkander-világbajnokság küzdelmei október 13-án kezdődnek meg Antalyában és október 21-ig tartanak.

0 Tovább

Az ítélet napja – Elsöprő magyar sikerek a szkander Világkupán!

Szárnyaltak a magyar szkanderesek a Verőcén megrendezett Judgement Day elnevezésű Világkupán! A nemzeti csapat tagjai – az összes korosztályt beleszámítva - 26 aranyérmet szereztek, ezenkívül 13 ezüsttel és 22 bronzéremmel gazdagították medálgyűjteményüket – tudtuk meg Dóró Zsolt megbízott szövetségi kapitánytól.

A nemzetek versenyét Magyarország nyerte meg 559 ponttal, megelőzve Horvátországot (129 pont) és Olaszországot (67 pont).

„Fantasztikus hangulatú versenyt láthatott a közönség Verőcén. Négy asztalon zajlottak a küzdelmek és a válogatott magja ezúttal is kimagaslóan teljesített” – értékelt a szövetségi kapitány.

A Világkupa küzdelmeit a helyszínen tekintette meg Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára is. A sportvezető kiemelte: világszínvonalú eseménynek volt szemtanúja.

„Elismerés a szervezőknek, hogy ilyen nagy létszámú nemzetközi mezőnyt láthattunk versenyezni. Külön köszönet illeti a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályát és a Konzuli Főosztályt, hogy a vízumigényes országokból érkező delegációk számára biztosították a zökkenőmentes beutaztatást. Sokat elárul a sportágról, hogy a paraversenyzők ugyanolyan segítséget és figyelmet kapnak a hazai szövetségtől, mint bármelyik válogatott szkanderos. Jó volt látni ebben a közegben a sportolók egyenrangúságát.” – mondta Bóné Zoltán.

A magyar szkander-válogatott következő nagy megmérettetése a világbajnokság lesz, amelyet Törökországban rendeznek meg. A magyar csapat október 12-én utazik a vb-re.

0 Tovább

Judgement Day – Jelentős nemzetközi részvétel a magyar VK-n

Szombaton Verőcére figyel a nemzetközi és a hazai szkander társadalom. Megrendezik ugyanis a Judgement Day elnevezésű Világkupát, amelyen jelentős nemzetközi részvétel várható.

 

 A VK-n elindul többek között a hétvégén befejeződött Nomád Világjátékokon ezüstérmet szerző Kőváriné Ivánfi Brigitta is, de a magyar válogatott több kiválóságának szurkolhat a hazai közönség.

Dóró Zsolt megbízott szövetségi kapitány elmondta, ez a VK kitűnő felkészülési lehetőség lesz az egy hónap múlva megrendezendő világbajnokság előtt. „Idén Törökország ad otthont a vb-nek, az összes válogatott nagyon készül erre, ezért is választják sokan a magyarországi VK-t felkészülési versenynek. A teljesség igénye nélkül német, svájci, üzbég, török, olasz és román szkanderosokat is láthatunk Verőcén” – fogalmazott Dóró Zsolt.

A Judgement Day selejtezői szombaton 12 órakor kezdődnek, míg a finálékat 18 órától rendezik meg.

0 Tovább

Nomád Világjátékok – Öt magyar szkanderos az indulók között

A Magyar Szkander Szövetség információi szerint öt magyar áll asztalhoz ebben a sportágban a szeptember elején megrendezendő Nomád Világjátékokon.

 

A multisport-eseménynek Kirgizisztán több városa ad majd otthont. Csabai Attila, a hazai szövetség elnöke elmondta Kőváriné Ivánfi Brigitta (75 kg), Orbán Erik (75 kg), Dudás Viktor (95 kg), Gergely András (105 kg) és Bauman Ádám (+105 kg) tagja az utazó keretnek.

„Bízom benne, hogy a játékokon megállják a helyüket a magyar válogatott tagjai. A teljes nemzeti csapat számára már elkezdődött egyébként az egyik legfontosabb hazai versenyre való felkészülés. Legjobb szkanderosainkat a magyar közönség a szeptember 15-én megrendezendő Judgement Day elnevezésű Világkupán láthatja. A verőcei világversenyen várhatóan 20 ország legjobbjai állnak asztalhoz” – mondta Csabai Attila

0 Tovább

Közeleg az Ítélet Napja!

A Magyar Szkander Szövetség nem tölti tétlenül a nyarat.

szkander

Csabai Attila elnök vezetésével a szeptemberi Világkupára készül a sportág. A Judgement Day elnevezésű világversenyt Verőcén rendezik meg. Elkészült a Világkupa promó videója.

 

0 Tovább

Szkander - Ezúttal Horvátországban versenyzett a válogatott egy része

A magyar szkander-válogatott tagjai összesen hét ezüstérmet és két bronzérmet szereztek a zágrábi Világkupán – tudtuk meg Csabai Attilától, a Magyar Szkander Szövetség elnökétől.

Horvátországban Károlyi András (jobb kézzel), Kulcs Vivien (jobb és bal kézzel), Kulcs Dzsenifer (jobbal ballal), a paramezőnyben pedig Hernyák Imre (jobbal, ballal) lett második. Fábián Zsolt és Helyes Csaba harmadikként zárt. Az open kategóriát a kazah Dimitry Trubin nyerte meg.

„A horvát versenyen, amelyet Alexander Jakovac, a Horvát Szkander Szövetség elnöke szervezett, a magyar indulók profi Világkupa-versenyzőkkel is tudtak küzdeni, és megállták a helyüket az erős mezőnyben”-  összegzett Csabai Attila.

0 Tovább

Szkander Világkupa – Négy arany, két ezüst Olaszországban

Hat érmet, közte négy aranyat szereztek a magyar szkander-válogatott tagjai a bresciai Világkupán.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a szófiai Európa-bajnokságra készülő válogatott versenyzők közül tízen álltak asztalhoz az olaszországi Világkupán, ahol 15 ország 150 indulója szállt harcba.

Az Európa-bajnok Kőváriné Ivánfi Brigitta jobb kézzel győzött a +65 kilósok között, akárcsak Barzsó Henrietta a 65 kilogrammos mezőnyben. A para-nehézsúlyban induló Hernyák Imre mindkét kézzel megnyerte a kategóriáját, így két aranyéremmel térhetett haza.

A dobogó második fokára állhatott fel Lukács Krisztián (bal kéz, 95 kg) és Szánti Imre (bal kéz, masters, +100 kg).

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum