Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kozsák György bronzérmes a szambó Eb-n

A harmadik helyen végzett a – NOB által tavaly elismert – Nemzetközi Sambo Szövetség spanyolországi Európa-bajnokságán Kozsák György. A magyar versenyző az orosz eredetű katonai birkózásból kifejlődött sportágban a combat szambó szakág 90 kg-os súlycsoportjában szerzett bronzérmet – adta hírül a Magyar Sambo Országos Szakszövetség.



A Gijónban megrendezett kontinensviadalon Kozsák Györgyöt az elődöntőben az ukrán Davigyenkó győzte le.

A többi magyar Eb-induló közül a minszki Európa Játékokra korábban kvalifikációt szerzett Sirankó Ferenc a sport szambó 100 kg-os súlycsoportjában helyezetlenül zárt, és nem szerzett helyezést a 90 kilós Iván Károly sem.

0 Tovább

Magyar világkupa-ezüst szambóban

Kozsák György a második helyen végzett a – Nemzetközi Olimpiai Bizottság által a múlt év végén elismert – Nemzetközi Sambo Szövetség hétvégi moszkvai világkupáján. A 33 ország versenyzőit felvonultató rangos viadalon a magyar sportoló a combat szambó kategória 90 kg-os súlycsoportjában szerzett ezüstérmet – adta hírül a Magyar Sambo Országos Szakszövetség.



Kozsák György a döntőbe vezető úton pontozással győzött le egy kirgiz versenyzőt, majd karfeszítéssel múlta felül üzbég riválisát. A döntőben a sportág egy igazi klasszisa, az orosz Alijev várt rá, aki a világszerte tömegeket vonzó profi küzdősportos szervezetek, a UFC és a Bellator gáláin is szerepelt már.

A korábbi világbajnok orosz még nagy falat volt Kozsák Györgynek, de az ezüstérem annál is értékesebb, mert a magyar szambósnak a moszkvai volt az első nemzetközi versenye, és szereplése mindenképpen biztató a májusi Európa-bajnokság előtt.

0 Tovább

A szambó is a NOB által elismert sportág lett

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöksége pénteki, tokiói ülésén – a kick-box és a lacrosse sportágak világszövetségei mellett – a FIAS (International Sambo Federation) szambó világszövetséget is elismerte.

Ez a döntés nagyon fontos a sportágnak és a szambó népszerűségének világszerte – reagált a hírre Papp Imre, a Magyar Sambo Országos Szakszövetség elnöke.

A sportvezető tájékoztatása szerint a világszövetségnek közel 100 tagországa van, és a kontinentális szövetségek is nagyon erősek. Hozzátette: itthon még új, ezáltal valamivel kevésbé népszerű a sportág, ennek ellenére már vannak jó magyar eredmények: egy Európa-bajnoki ezüstérmen kívül vb-5. és Eb-5 helyezések.

Papp Imre szerint egy központi edzőterem lehetősége sokat jelentene, amelynek ügyben támogatásra lesz szükségük. Bízik benne, hogy a 2019-es Európa Játékokra is kvalifikál hazai versenyző. A legesélyesebb erre Sirankó Ferenc, aki jelenleg – a december 15.-én megrendezendő Európa-kupa előtt – a kilencedik helyen áll az európai ranglistán.

“Amennyiben nemzeti kvóta felhasználására kerül sor, szövetségünk mindenképp őt javasolja a részvételre. Igyekszünk bevésni a magyar szambót a fejekbe és dicsőséget hozni hazánknak” – fogalmazott a Papp Imre.

A szambó orosz eredetű katonai birkózás, a cselgáncs és a szabadfogású birkózás ötvözete, amelyet ma már sportszerűen is művelnek. Néhány szambó sztár, mint például Fedor Emelianenko és Khabib Nurmagomedov küzdősportos körökben világszerte példaképnek számít.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum