Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

OCR Eb – Strommer 12 kilométeren is aranyérmes

Strommer László továbbra is jó formában! A Tatán zajló OCR Európa-bajnokságon a magyar versenyző a 3 kilométer után a 12 kilométeres távon is győzni tudott az 55-59 évesek kategóriájában.

Ezen a távon az elit kategóriát a férfiaknál a holland Jesse de Heer nyerte meg, a nőknél a dán Ulrikke Evensen győzött. Ennek a versenyszámnak az volt az érdekessége, hogy nemcsak az épített akadályokat kellett legyőzniük a versenyzőknek, hanem még a tatai Öreg-tavat is körbefutották, sőt volt, hogy nem csak a parton, hanem a tóban is kellett futniuk.

Ez az első OCR Eb azóta, hogy a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) 2022. novemberben megtartott 72. kongresszusán megszületett az a döntés: az öttusában a lovaglást az OCR akadályfutó verseny fogja felváltani. Az átállás fokozatosan történik.

0 Tovább

OCR – Magyar sikerek 3 kilométeren

Zajlik a hazai rendezésű OCR Európa-bajnokság. Eredményesek az északiak, de a korosztályos versenyben dobogós helyezéseink is vannak.

 Magyar sikerek a Tatán zajló OCR Európa-bajnokságon. A 3 kilométeres távon Strommer László győzött az 55-59 évesek kategóriájában. Komondi Csaba is dobogóra állt, ő a 45-49 évesek kategóriájában ezüstérmes lett. Az elit mezőnyben a férfiaknál a holland Jesse de Heer szerezte meg az Európa-bajnoki címet, míg a nőknél a dán Ida Mathilde Rubens Steensgaard végzett az élen.

Ez az első OCR Eb azóta, hogy a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) 2022. novemberben megtartott 72. kongresszusán megszületett az a döntés: az öttusában a lovaglást az OCR akadályfutó verseny fogja felváltani. Az átállás fokozatosan történik. A felnőtteknek a 2024-es párizsi olimpián még lesz lovaglás, viszont a 22 év alatti, fiatal öttusázók számára már 2023-tól kezdve a lovaglás helyett az OCR szerepel a versenyeken.

0 Tovább

OCR Európa-bajnokság – Kezdődik Tatán a kontinensbajnokság!​​​​​​​

Ma a hivatalos megnyitóval kezdetét veszi a 2023-as OCR Európa-bajnokság. A kontinensviadalnak Tata ad otthont. A mezőnyben összesen 256 magyar induló lesz. Az Eb-n egyébként 31 ország 1500 sportolója vesz részt.

Ez az első OCR Eb azóta, hogy a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) 2022. novemberben megtartott 72. kongresszusán megszületett az a döntés: az öttusában a lovaglást az OCR akadályfutó verseny fogja felváltani. Az átállás fokozatosan történik. A felnőtteknek a 2024-es párizsi olimpián még lesz lovaglás, viszont a 22 év alatti, fiatal öttusázók számára már 2023-tól kezdve a lovaglás helyett az OCR szerepel a versenyeken. A tervek szerint a 2028-as Los Angeles-i olimpián már a felnőttek is át fognak térni az OCR-re. Ugyancsak sporttörténelminek számít a tatai Eb abból a szempontból is, hogy ez lesz az első világverseny a sportág történetében, hogy indulnak paraversenyzők is.

Az Eb programja

Június 9, péntek

A 3 kilométeres táv Eb-futama (rajt: 8.30)

Az OCR 100 selejtezője (9-18 óra között)

Június 10, szombat

A 12 kilométeres táv Eb-futama (rajt: 8.30)

Az OCR 100 selejtezője (9-18 óra között)

Gyerekfutamok

Június 11, vasárnap

OCR 100 döntő (13.00-tól)

0 Tovább

OCR Európa-bajnokság – 1500 versenyző indul a sporttörténelmi kontinensbajnokságon​​​​​​​

Újabb világversenyt rendez Magyarország. Június 8.-11. között Tata ad otthont a 2023-as OCR Európa-bajnokságnak. A szervezők információi szerint 31 országból 1500 sportoló érkezik a kontinesbajnokságra.

Rozina Tamás, a Magyarországi OCR Sportszövetség ügyvezető alelnöke kiemelte, 2019-ben már megfogalmazódott egy hazai rendezésű világverseny lebonyolítása, és ez mostanra valósággá vált.

„Nagyon örülünk annak, hogy a Tatai Olimpiai Központban megtaláltuk azt a helyszínt, ahol színvonalas világversenyt rendezhetünk. Több távon zajlik majd az Eb. Lesz egy 3 és egy 12 kilométeres versenyszám. Előbbit az olimpiai központ területén rendezzük meg, a 12 kilométeren részt vevők elhagyják az edzőtábor területét, és a városban teljesítik a táv egy részét. Látványosnak ígérkezik az OCR 100, amely lényegében egy sprintszám, és két versenyező egymás mellett teljesíti az akadálypályát, ezenkívül lesznek váltószámok is.” – mondta az ügyvezető alelnök. 

Az Eb-n az olaszok indítják a legnagyobb csapatot, szám szerint 285 versenyző érkezik onnan, Magyarország 256, Lengyelország 252 sportolóval vesz részt a kontinensbajnokságon. 

Sporttörténelmi pillanatok

Ez az első OCR Eb azóta, hogy a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) 2022. novemberben megtartott 72. kongresszusán megszületett az a döntés: az öttusában a lovaglást az OCR akadályfutó verseny fogja felváltani. Az átállás fokozatosan történik. A felnőtteknek a 2024-es párizsi olimpián még lesz lovaglás, viszont a 22 év alatti, fiatal öttusázók számára már 2023-tól kezdve a lovaglás helyett az OCR szerepel a versenyeken. A tervek szerint a 2028-as Los Angeles-i olimpián már a felnőttek is át fognak térni az OCR-re. Ugyancsak sporttörténelminek számít a tatai Eb abból a szempontból is, hogy ez lesz az első világverseny a sportág történetében, hogy indulnak paraversenyzők is.

0 Tovább

OCR-döntő lesz a hétvégén

Hajráznak az OCR-esek. A sportágban a hétvégén megrendezik az OCR Warriors – HOCRA döntőt, emellett nyílt verseny is lesz a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban.

A rangos versenyen egyben eldől, hogy kik végeznek a ranglisták élén. A HOCRA-Magyar Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség információi szerint a döntő és a nyílt verseny is 4+ kilométeren lesz. A szövetség alelnöke elmondta, színvonalas versenyre számít. „Az idei Eb-n bebizonyítottuk, hogy a versenyzőink képesek a legjobbak között is meglepetéseket okozni. Ez a hétvégi döntő egyben kvalifikál a jövő évi kontinensbajnokságra, amelyet Olaszországban rendeznek meg. Bízom benne, hogy az a sok munka, amelyet a szövetség elvégzett a profi versenyzőinkkel együtt, nem volt hiába, és jövőre még ütőképesebb csapattal képviselhetjük a magyar színeket az Eb-n” – nyilatkozta Rozina Tamás.

Az Obstacle Course Racing (OCR) olyan sport, ahol a versenyzőnek futás közben akadályokat kell leküzdeniük.

0 Tovább

OCR Eb – Egy arany, egy bronz Lengyelországban

Remekeltek a magyarok az OCR Európa-bajnokságon. A Lengyelországban megrendezett terepakadályfutó kontinensbajnokságon a magyar válogatott helyt állt, és két dobogós helyezéssel is büszkélkedhet

 

Az 50-54 évesek között Strommer László aranyérmes lett 5 kilométeren, Horváth Zsolt pedig a standard távon, azaz a 15+ kilométeren, a junioroknál harmadik lett. Utóbbi távon 60 akadály volt…

 

Magyar színekben egyébként 37 sportoló lépett pályára Gdyniában, és az egyes távokon a mezőny első felében zártak a hazai indulók. A Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség (HOCRA) vezetősége egyúttal képviselte a hazai sportágat a FISO (Fédération Internationale de Sports d'Obstacles) 5. nemzetközi kongresszusán.

Az OCR az elmúlt két évben hatalmas fejlődésen ment keresztül, köszönhetően többek között a Ninja Warriors televíziós változatának. A Gdyniában megrendezett kontinensbajnokságon is volt ninja futam, és már külön világbajnokságot is rendeznek az erő-állóképességre épülő sportágban.

0 Tovább

OCR - Népes magyar csapat indul az Eb-n

Az OCR-eseknél népes magyar csapat indul az idei Európa-bajnokságon. Az idei kontinensbajnokságot a lengyelországi Gdanskban rendezik meg. Zimányi Gábor csapatvezető elmondta idén 28 fős keret utazott el Lengyelországba.

 


„A válogatott OCR-esek kettőzött erővel készültek. Bízom benne, hogy mindannyian megállják a helyüket az Eb-mezőnyben. Tavaly vettünk részt először kontinensbajnokságon, akkor két versenyzőnk teljesítette a 15 kilométeres távot” – mondta a csapatvezető.

Idén három kategóriában állnak rajthoz a magyarok, miután az 5 és a 15 kilométer mellett ninja pályán is lesznek magyar indulók.

Az Eb-t június 27. és 30. között rendezik meg. Az OCR (Obstacle Course Racing) olyan sport, amely során a versenyzőnek futás közben akadályokat kell leküzdeniük. Európában és világszerte egyre nagyobb lendületet kap ez a sportág. A magyar szövetség (HOCRA – Hungarian OCR Association) lépést tart ezzel a fejlődéssel, a bajnokságok rendszerében a legtöbb országnál előrébb jár, mert 2019-ben minden távon (sprint, rövid, közép, hosszú) rendez futamot.


A magyar Eb-keret:


Martyin László, Császár Vilmos, Turjányi János, Selymes Kinga, Szabó József, Kosárkó Roland, Papp Ádám, Kovács Dániel, Geszti Péter, Horváth Gábor, Horváth Zsolt, Horváth Róbert, Abonyi Ákos, Berkes Márton, Páder Zsófia, Dornyi Tamás, Körmendi Csilla, Kalmár Sára, Strommer László, Gyömrei Máté, Mészáros Csaba, Balogh Zsolt, Imrei Kata, Torma Árpád,
Dobosi Gergely, Molnár Gergely, Bölcs Zoltán (kísérő), Zimányi Gábor (csapatvezető), Rozina Tamás (alelnök).

0 Tovább

Running Warriors profiknak, amatőröknek és gyerekeknek

Az OCR-eseknél idén Bánk ad otthont a 4+ kilométeres országos bajnoki futamnak. Az ob-t a 8. Running Warriors részeként bonyolítják le.

A közkedvelt verseny kétnapos lesz, összesen hét futamot rendeznek. Június 16-án lesz az országos bajnokság, erről döntött a Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség. Ezen kívül többek között a gyerekek is versenyezhetnek. A nyílt a futamon bárki rajthoz állhat, és kipróbálhatja azt a sportágat, amely egyre népszerűbb. Az Obstacle Course Racing (OCR) olyan sportág, melyben a versenyzőnek futás közben akadályokat kell leküzdeni. A sport népszerűségének jót tett a kereskedelmi televíziókban világszerte látható Ninja Warriors.

A bánki Running Warriors szervezői a nagy érdeklődésre való tekintettel, már most kikötötték, hogy a gyerekversenyek esetében a helyszínen csak korlátozott számban lehet nevezni, így érdemes a regisztrációt előzetesen az esemény honlapján lebonyolítani.

0 Tovább

Nagyot fog változni az OCR

Az OCR-sorozat újabb fontos állomása volt a Vulcan Run. A celldömölki viadalon színvonalas versenyen indulhattak az OCR-esek. Honlapunk Rozina Tamás véleményét kérte ki a Vulcan Run-ról. 

ocr„Nem csalódtam. Nagyon jól összerakták a versenyt. Az OCR szabályrendszere, illetve az akadályok erőssége, minősége nagyot fog változni a sportág bejegyzése után 2019-ben. Örülök annak, hogy a versenyszervezők is sokkal komolyabb akadálypályákat építenek versenyről versenyre. Ami meg a munkánk legnagyobb gyümölcse, hogy az igazolt versenyzőink száma közel 150 fő, és látni az ilyen versenyeken a részvételüket, az a szövetség számára egy külön öröm.” – mondta honlapunknak Rozina Tamás, a hazai szövetség alelnöke.

0 Tovább

Megkezdődött az OCR akadályfutás bajnoki sorozata

Kaposváron elstartolt az új OCR-idény. A látványos pályán megrendezték többek között a HOCRA első idei kupafutamát, ebben a kategóriában már az éves bajnoki pontokért is folyt a küzdelem.

A kupafutamon, azaz a 8+ kilométeres távon hamar kiderült ki lesz az a három férfi versenyző, akik az elsőségért csatáznak. A trió tagjai az első kört majdnem egy perc előnnyel fejezték be fej-fej mellett. Az akadalyfutas.hu információi szerint Csáki Ákos Péter végül az egyenletes teljesítményével megérdemelten szakította át elsőként a célszalagot. Mögötte, alig 15 másodperces hátránnyal Lázár Gábor érkezett, aki körömszakadtig védte a pozícióját a verseny egyik nagy esélyesével, a végül bronzérmesként záró Martyin Lászlóval szemben.

A hölgyeknél kiegyenlítettebb volt a küzdelem, a győztes dr. Szabó Veronika már az első kör után is magabiztos előnnyel vezetett, ezt még növelte is a célig. Második helyen Freierné Kovács Dóra ért célba, Pécsi Barbara előtt. A fegyveres erők csapatversenyét a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár csapata nyerte meg.

A következő kupafutam OCR-állomás Celldömölkön lesz. A Vulcan Run-on már Eb-kvalifikációs versenyt is rendeznek.

0 Tovább
«
12

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum