Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Világjátékok 2022 – Spéth Norbert Bangkokban edzőtáborozik

Spéth Norbert Thaiföldön készül a Világjátékokra. A többszörös világbajnoki érmes muaythai-os a sportág őshazájában hangolódik a birminghami játékokra.

„Nem mindegy, hogy milyen ellenfelekkel készül az ember egy ilyen fontos megmérettetésre. A tervek szerint július elején érkezem haza Bangkokból, és rá pár napra már indulunk a Világjátékokra” – számolt be a játékok előtti feladatairól Spéth Norbert, aki nem az egyedüli magyar thai-boxos lesz a Világjátékokon. Az 57 fős Világjátékok Magyar Csapatban helyet kapott ugyanis Sándorfi Ajsa is.  

A négyévente megrendezendő multisport versenyt július 7. és 17. között rendezik meg az egyesül államokbeli Birminghamben. Az 57 fős magyar csapat 11 sportágban lesz érdekelt. 

0 Tovább

Muaythai - Jó úton járnak a sportág hazai képviselői

„Dicséret illet minden magyar válogatott versenyzőt, aki elindult az idei világbajnokságon” – hangsúlyozta Dudok Károly, a Magyar Muaythai Szövetség elnöke. Az Abu-Dzabiban rendezett muaythai-világbajnokságon egy ezüst- és két bronzérmet nyertek a magyarok. A sportvezető hangsúlyozta, ebben a sportágban nagyon kiegyenlítődött a mezőny.

„A nagyhatalmak nincsenek biztonságban. Sok a feltörekvő nemzet, és ezt láttuk most a világbajnokságon is” – jegyezte meg Dudok Károly. A 2022-es világbajnokságon Nardelotti Zoltán jutott a legtovább, ő a 75 kilogrammos elit kategóriában ezüstérmet szerzett. Rajta kívül Kiss Barnabás és Bordás Alex állhatott dobogóra – mindketten az U23-as korosztályban. Előbbi a 81 kilósok, utóbbi pedig a 71 kilogrammosok között lett harmadik.

„Az eredmények szerint jó úton járunk, két fontos célt azonban kitűztünk magunk elé. Egyrészt több összetartást, edzőtábort akarunk szervezni a nagy világversenyek előtt, és több nemzetközi openen szeretnénk részt venni a jövőben” – tette hozzá Dudok Károly.

0 Tovább

Muaythai-világbajnokság: Egy ezüst, két bronz a magyar éremtermés

Véget ért a muaythai-világbajnokság Abu-Dhabiban. A szombati fináléban is volt magyar Nardelotti Zoltán személyében, aki a 75 kilogrammos elit kategóriában, nagy csatában végül kikapott a marokkói Youssef Assouiktól. Nardelotti így ezüstérmet szerzett. A magyar küldöttség így három éremmel zárta a világbajnokságot, korábban Kiss Barnabás (81kg) és Bordás Alex (71 kg) az U23-asok között bronzérmes lett.

Dudok Károly a hazai szövetség elnöke elismerően nyilatkozott a magyar válogatottról. „Nagyon jól megszervezett, látványos világbajnokságon vagyunk túl. A nyolc versenyzőbőből hárman érmet szereztek, és mindenki nagyot küzdött, így megérdemli a dicséretet, mert nagyon erős mezőny volt. A világbajnokság alatt folytattuk a diplomáciai tárgyalásokat a nemzetközi szövetséggel, egyben a szervezés hátterét feltérképeztük. Magyarország ugyanis az év elején megkapta a 2023-as világbajnokság rendezési jogát, és azon leszünk, hogy ne keltsünk csalódást. A szövetségünk készen áll a vb megrendezésére” – összegzett Dudok Károly.

0 Tovább

Muaythai-vb: Nardelotti Zoltán döntőbe jutott

Magyar vb-döntős Abu-Dhabiban! A muaythai-világbajnokságon Nardelotti Zoltán a 75 kilogrammosok között bejutott a döntőbe, miután az elődöntőben hatalmas küzdelemben legyőzte a norvégok Európa-bajnokát, Oliver Mathias Kongsgardot.

Nardelotti magabiztosan menetelt a döntőig ezen a vb-n. Ez a magabiztosság volt tetten érhető elődöntős produkcióján is. Hatalmas küzdelmet hozott a norvég elleni elit kategóriában megrendezett elődöntő, a magyar válogatott muaythai-os végül egyhangú pontozással győzött, és bejutott a szombati fináléba.

A muaythai-világbajnokságon eddig két érmet szereztek a magyarok. Az U23-as korosztályban Bordás Alex és Kiss Barnabás is harmadik lett.

A 2023-as muaythai-világbajnokságnak Magyarország ad otthont.

0 Tovább

Muaythai-vb: Két magyar érem eddig…

Magyar sikerek Abu-Dzabiban! A muaythai-világbajnokságon két U23-as kiválóság is érmet szerzett szerdán. A magyar delegáció információi szerint Bordás Alex és Kiss Barnabás is dobogóra állt.

Bordás a 71 kilogrammos kategóriában lett harmadik, míg Kiss a 83 kilósok mezőnyében állhatott fel a dobogóra. Mindketten a döntőbe jutásért harcoltak, de végül Bordást egy marokkói, Kisst pedig egy kazah versenyző győzte le.

A 2023-as muaythai-világbajnokságnak Magyarország ad otthont.

0 Tovább

Muaythai-vb: Kurdy ötödik, Kiss és Nardelotti a négy között

Abu-Dzabiban zajlik a muaythai-vb. A magyar csapatból még ketten versenyben vannak. Kedden ifj. Kurdy István befejezte, ő vb-pontszerzőként zárt, miután ötödik lett.

Nardelotti Zoltán és Kiss Barnabás is már négy között van az Abu-Dzabiban zajló muaythai-világbajnokságon. A magyar csapat tájékoztatása szerint Nardelotti az elit -75 kilogrammosok között a negyeddöntőben lengyel ellenfelét verte KO-val. Kiss Barnabás az U23-as korosztályban a 81 kilogrammos mezőnyben svájci ellenfelén lépett túl kedden. Ifjabb Kurdy István elit -63,5 kg-ban svéd riválissal csapott össze, de végül az északi jutott tovább.

0 Tovább

Muaythai – Világbajnokságra készülnek a magyarok!

Dobogós és pontszerző helyekért utaznak a magyarok a muaythai világbajnokságra. A hazai szövetségnél korábban eldőlt, hogy 8 versenyző indulhat az Abu-Dzabiban megrendezendő világversenyen.

„A versenyzőink itt még nem küzdöttek. Melegre készülünk és színvonalas meccsekre” – mondta Dudok Károly, a hazai szövetség elnöke.

„Jóslásokba nem érdemes belemenni, mert ez a vb más lesz, mint a többi világverseny. Nem lesznek az oroszok és a fehéroroszok. Új erővonalak is előjöhetnek ezen a világbajnokságon” – hangsúlyozta Dudok Károly.

A magyar csapat május 26-án indul Abu-Dzabiba, az első versenynap 28-án lesz.

A csapat:

U23-as kategória

  1. Bordás Alex -71 kg
  2. Krasznai Kende -75 kg
  3. Kiss Barnabás -81 kg
  4. Szombati Marcell -86 kg
  5. Ladover Bálint +91 kg

Felnőtt kategória:

  1. Kurdy István -63,5 kg
  2. Nardelotti Zoltán -75 kg
  3. Szerján Attila -91 kg

Kísérők:

  1. Dudok Károly elnök, team manager
  2. Bányász Adrián szövetségi kapitány
  3. Jászka Krisztián szövetségi kapitány-helyettes
  4. Szabó László IFMA executive board tag
0 Tovább

Muaythai – Több, mint 200 versenyző lépett ringbe a 9. Városgazda Kupán

Fontos lépcsőfok a vb-felkészülésben. A muaythaiosoknál 48 klub részvételével megrendezték a 9. Városgazda Kupát a fővárosban.

Dudok Károly, a Muaythai Szakszövetség elnöke elmondta, 220 nevező vett részt a rangos hazai versenyen – közülük többen ott lesznek a sportág világbajnokságán.

„A Városgazda Kupa az utóbbi években a legnagyobb hazai eseménnyé nőtte ki magát. Idén osztrákok is indultak. Két ringben 120 mérkőzés zajlott le.” – tette hozzá a sportvezető.

Az idei világbajnokságnak Abu-Dzabi ad otthont májusban. Az már korábban eldőlt, hogy a 2023-as seregszemlét Magyarország rendezheti meg. A jövő évi világbajnokság várhatóan ősszel lesz, további részleteket később közöl a szövetség.

0 Tovább

Jövőre muaythai világbajnokságot rendez Magyarország

Magyarország rendezheti meg a 2023-as muaythai világbajnokságot – adta hírül a sportág hazai szövetsége. Dudok Károly elnök a közelmúltban befejeződött muaythai Európa-bajnokságon egyeztetett a nemzetközi szövetséggel a világversenyről.

 „Előbb szóban, majd pár nappal később írásban is megkaptuk a rendezési jogot, aminek nagyon örülünk. A 2023-as vb helyszínéről a nemzetközi szövetség, azaz az IFMA vezetősége döntött. A világverseny hazai megrendezésével méltó ünnepet adhatunk a Thaiföld és Magyarország között fennálló 50 éves kapcsolatnak. Sokat dolgozunk azon, hogy sportágunk minél előbb ott legyen az olimpiai programba kerülés kapujában. Jók az esélyeink arra, hogy a 2028-as játékokon bemutatkozhassunk. Ezért is kiemelkedő jelentőségű egy Budapesten rendezhető muaythai-vb” – nyilatkozta Dudok Károly, a Magyar Muaythai Szövetség elnöke.

A vb várhatóan ősszel lesz, további részleteket később közöl a szövetség. 

0 Tovább

Parázs küzdelmek az ob-n!

A Magyar Muaythai Szakszövetség túl van a két legfontosabb őszi eseményén. Előbb megrendezték az utánpótlás bajnokságot, majd a Madárfészek Ökölvívó Akadémián a junior és felnőtt magyar bajnokság küzdelmeit láthatta a nagyérdemű.

A résztvevők a járványügyi előírásokat maximálisan betartva, parázs küzdelmeket produkáltak. A magyar bajnokságot – mint ahogy az egy héttel korábbi utánpótlás ob-t – Dudok Károly, a Magyar Muaythai Szakszövetség elnöke és H. E. Bhakavat Tanskul, Budapest thaiföldi nagykövete nyitotta meg.

A hazai amatőr muaythai az elmúlt években nagy fejlődésen ment keresztül. Az utánpótlás nevelés kiszélesedett és egyre többen vannak jelen a sportágban. A nagy nemzetközi versenyekről rendre érmekkel tér haza a válogatott, ennek köszönhetően a Világszövetség (IFMA) a 112 tagország között előkelő helyen kezeli Magyarországot. A Világszövetség rendszeresen ad hírt a magyar műhelymunkáról, valamint az elnökségben és az elit bírói karban is jelen vannak a magyarok.

2020-as magyar bajnokok

Felnőtt női:

48 kg: Pintye Tímea

54 kg: Tóth Enikő

57 kg: Nemes Boglárka

60 kg: Sándorfi Ajsa

63.5 kg: Gyöngyösi Veronika

Felnőtt férfi:

54 kg: Tóbiás Dávid

63.5 kg: Kurdy István

67 kg: Szána Patrik

71 kg: Koczó Henrik

75 kg: Bereczky Dominik

81 kg: Tóth Csaba

86 kg: Balássi Bálint

+91 kg: Gödri Koppány

Férfi junior:

57 kg: Forgó Zalán

60 kg: Seffer Tamás

67 kg: Kiss Ákos

71 kg: Nagy Dominik

75 kg: Adler Dávid

81 kg: Krasznai Kende

Női junior:

54 kg: Danelovszky Vanda

0 Tovább
12
»

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum