Miután 2019 decemberében a nagy hagyományokkal rendelkező, korábban a Bajnokok Ligájában is szereplő FC Kassa legnagyobb tulajdonosa a magyar Arago Csoport lett, a közeljövőben futball akadémia épül a magyar befektetők jóvoltából a Kassai Labdarúgó Aréna közelében. 

Az erről szóló megállapodást Kassa városának, az FC Kassa labdarúgócsapatának és a Slovak Sport Development s.r.o.-nak a képviselői írták alá a napokban.

A beruházás finanszírozója, megvalósítója a magyar tulajdonban lévő Slovak Sport Development s.r.o. lesz Kassa városával együttműködve, mely a beruházáshoz szükséges földterületet biztosítja.

“A kassai régióban óriási szükség van egy nemzetközi szinten is számottevő labdarúgó akadémiára. Azt szeretnénk, ha a helyi tehetségeknek nem kellene elhagyniuk családjukat, hogy megvalósíthassák álmaikat. Köszönettel tartozunk Kassa város vezetésének az együttműködés lehetőségért.”-mondta Szabó Tamás a Slovak Sport Development s.r.o. ügyvezetője és az FC Kassa elnökségének tagja.

“Nagyon örülök hogy nem csak a Kassai Labdarúgó Aréna építése halad előre, hanem aláírtuk ezt az utánpótlást segítő megállapodást is, amely reményeim szerint örömmel tölti el Kassa futball szerető közönségét.”- mondta Jaroslav Polaček, Kassa polgármestere.

“Szeretnénk minőségi körülményeket teremteni a helyi tehetségeknek, hogy ne kelljen máshová menniük futballozni. A kassai futball gazdag és sikeres történelemmel rendelkezik, úgy gondolom ezzel az akadémiával és az akadémia saját nevelésű játékosaival elindíthatjuk majd a futball újabb sikeres korszakát a városban.”-tette hozzá Marcel Gibóda Kassa alpolgármestere.

"Ezt a projektet történelmi mérföldkőnek tartjuk, amelyre a város futballja már régóta várt. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Kassa városának a földterület, a magyar befektetőknek pedig az akadémia építéséhez szükséges pénzügyi forrásokért. Hisszük, hogy ettől a pillanattól kezdve a város futballjának szebb jövője kezdődik.”- mondta Dušan Trnka az FC Kassa elnöke.

"A sport és különösen a futball a szlovákok és a magyarok életének is fontos eleme. Külön örülök, hogy ez a megállapodás a hosszú távú együttműködés alapja lesz ezen a területen. A leendő akadémia befektetés a jövőbe, befektetés tehetséges gyermekekbe és velük együtt a közös szlovák-magyar jövőbe "- tette hozzá Hetey Ágota, Magyarország kassai főkonzulja.