Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Világjátékok 2022 – Verebes Gábor személyében egy ejtőernyős is van a magyar csapatban

Az ejtőernyősöket versenyzőként Verebes Gábor képviseli a Világjátékokon. Az ejtőernyős oktatóként dolgozó sportember canopy pilotingban indul Birminghamben. Ez az egyik legveszélyesebb ejtőernyős kategória, hiszen egyedi gyártású kis ernyővel a 100 kilométer/órát is meghaladja a versenyzők sebessége.

"Szeretném, ha minden ugrásom érvényes lenne. Bízom benne, hogy méltóképpen képviselem a magyar színeket. Nem egyszerű, hiszen Magyarországon nincs olyan vízfelület, amely fölött gyakorolni lehetne az ugrásokat. A mezőny bivalyerős lesz, hiszen a világ legjobb 20 ejtőernyőse lesz ott Birminghamben” – mondta a Világjátékok Magyar Sajtócsapatának Verebes Gábor.

Az ejtőernyőn kívül további 10 sportágban lesz magyar induló az egyesült államokbeli Birminghamben. A Nemzeti Versenysport Szövetség információi szerint a magyar delegációban 57 sportoló kap helyet. A Világjátékok megnyitója július 7-én, a záróünnepség pedig 17-én lesz. 

0 Tovább

Ejtőernyős és műrepülős fotók Dubaiból

Magyar sikerek az ejtőernyősök világbajnokságán Dubaiban. A célbaugrók kategóriájában az Orsy László, Réczi Attila, Asztalos István, Kollár Gábor és Varga Tamás alkotta magyar válogatott bronzérmes lett. A világbajnoki címet a szlovénok szerezték meg az oroszok előtt.

Az egyéni versenyben Varga Tamás a negyedik helyen végzett. „Egy ilyen mezőnyben óriási eredménynek számít az éremszerzés. Az arabok hatalmas fesztivált rendeztek. Tizenöt ejtőernyős szakágban avattak világbajnokot. Büszke vagyok a magyar csapatra”- mondta a Világjátékok-győztes Asztalos István. A magyar világklasszis a 2005-ös duisburgi játékokon lett aranyérmes. A 2009-es kaohsiungi nem olimpiai sportágak világversenyén is indult, akkor ötödik lett.

A Dubaiban megrendezett világbajnokságon egy másik „levegős” sportág jeles magyar képviselője is szerepet kapott. A műrepülő Európa-bajnok Veres Zoltán a vb záróünnepségén repült egy rendhagyó bemutatót. „Ezúttal együtt repültem a helyiek nemzeti kötelékével. Az Egyesült Arab Emírségekben nagyon szeretik a repülést, és azokat a sportágakat, amelyek a repüléshez kötődnek, ez meglátszott az ejtőernyős-világbajnokságon is” – tette hozzá Veres Zoltán.

0 Tovább

Ejtőernyős célbaugrás - Magyar arany a Világkupán

Az ejtőernyős Bánszki Tamás aranyérmes lett a németországi Világkupán. A célbaugró szakág Vk-sorozatának negyedik állomása Altenstadtban volt, ahol a magyar válogatott versenyző – egy olasz és egy szlovén indulóval, hármas holtversenyben – az élen végzett.

Bánszki a levegőben

„Vannak olyan sportágak, amelyekben elkél szerencse. A miénk ilyen. Altenstadtban szerencsém volt, mert az szél kiszámíthatatlan volt, ennek ellenére az első két ugrásom jól sikerült, innentől biztos volt, hogy a végén dobogós helyen végzek. Fantasztikus érzés, hogy a legfényesebb érmet hazavihetem” – nyilatkozta Bánszki az eredményhirdetés után.

Az aranyérmes boldogan nyilatkozik

Idén az időjárás nem kedvez az ejtőernyős célbaugrásnak. „A Vk-sorozat korábbi két állomásán sem tudtak eredményt hirdetni, mivel az idő nem tette lehetővé az ugrások biztonságos lebonyolítását” – mondta Asztalos István a válogatott edzője. Altenstandban a juniorok között Olenyik Roland ötödik lett.

0 Tovább

Ejtőernyős célbaugrás: Válogatottunk Világkupát nyert Szlovéniában

Fantasztikus magyar siker az ejtőernyős célbaugrók idei második Világkupáján. A szlovéniai Bledben a magyar csapat ugyanis aranyérmes lett.


A Bánszki Tamás, Réczi Attila, Varga Tamás, Orsy Lászó, Hirschler Gábor összeállítású válogatott mögött a csehek végeztek a második helyen, míg az olaszok lettek a bronzérmesek. Egyéniben Bánszki Tamás ezüstérmet szerzett, míg az ifjúsági korosztályban Olenyik Roland harmadikként zárt.

„Jó formában van a válogatott. Az első Világkupáról is érmet hoztunk haza, akkor harmadikként zárt a csapat. Szlovéniában nehezebb helyzetben voltunk, hiszen 19 ország 37 csapata vett részt a viadalon” – nyilatkozta Asztalos István, a magyar válogatott edzője.

Csapatunk a Világkupa-sorozat 3. állomásán nem indul, ugyanis a Brazíliában megrendezendő Katonai Világjátékokra készül.

0 Tovább

Ejtőernyős célbaugrás: VK-bronzok Ausztriából

Dobogós helyezésekkel kezdték a VK-sorozatot a magyar ejtőernyősök. A mieink két bronzéremmel zártak az idei első ejtőernyős Világkupán.

Az ausztriai Thalgauban a célbaugrók között Varga Tamás harmadik lett. A magyar versenyzőt egy osztrák és egy olasz ejtőernyős előzte meg – tudtuk meg Asztalos Istvántól, a magyar válogatott edzőjétől.

Az Orsy László, Bánszki Tamás, Kollár Gábor, Réczi Attila, Varga Tamás összeállítású magyar válogatott is bronzérmes lett. A Világkupát az olaszok nyerték meg, a szlovénok, és a mieink előtt.

0 Tovább

Két ezüst, egy bronz Montenegróban

Három érmet szereztek a magyarok a 23. Ejtőernyős Adria Kupán. A montenegrói Barban megrendezett nemzetközi versenyen egyéniben Orsy László második, a Világjátékok-győztes Asztalos István pedig harmadik lett.


A csapatverseny eredményhirdetése

A Bánszki Tamás, Réczi Attila, Orsy László és Asztalos István alkotta magyar kvartett a csapatversenyben végig vezetett, de az utolsó körben az oroszok előztek és megnyerték az Adria Kupát a mieink előtt, így Asztalosék a dobogó második fokára állhattak fel.

„Ideális körülmények között megrendezett idénynyitó volt, sajnos a szélviszonyok megváltoztak az utolsó körre, ezt az oroszok jobban megoldották. Mostantól a június első hétvégéjén megrendezendő ausztriai Világkupára készülünk” – nyilatkozta a 2005-ös duisburgi Világjátékok aranyérmese, Asztalos István.

 

 

 

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum