Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bárdosi Sándor: amit kaptam, továbbadtam

Magyarországon a helyére került a birkózás az olimpiai ezüstérmes, vb- és Eb-harmadik Bárdosi Sándor szerint, aki az októberi, budapesti világbajnokság népszerűsítésén dolgozik.

    "Össze sem lehet hasonlítani, hogy milyen körülmények között készültünk mi annak idején egy-egy világversenyre, és milyen lehetőségeik vannak a jelenlegi kerettagoknak. Úgy gondolom, hogy itthon a sportág a helyére került" - jelentette ki az MTI-nek nyilatkozva, hozzátéve: úgy látja, a magyar birkózás ereje a folytonosságban rejlik.

    "Valahol szakmailag én is látom a kezem nyomát ezen a csapaton. Természetesen ott vannak a kiváló edzők, szakemberek, akik eddig eljuttatták a birkózókat, de ha megnézzük például Bácsi Pétert, vagy a két Lőrinczet, ha szabad így fogalmazni: ők rajtunk nőttek fel" - szögezte le, majd így folytatta: "amikor még aktív versenyző voltam, az említett kiválóságok fiatal kis +csikóként+ érkeztek a válogatottba, lehetett őket nyúzni; de ugyanez volt, amikor én voltam fiatal."

    Bárdosi szerencsésnek vallotta magát, amiért annak idején olyan klasszisokkal birkózhatott, mint például Komáromi Tibor, Farkas Péter vagy Kocsis Ferenc.

    "Azt, amit én kaptam, a mostaniaknak adtam tovább. Ezért nagyszerű ez a sportág, hogy van benne egy nagyon értékes folytonosság" - jelentette ki a 2000-es sydneyi játékok ezüstérmese.

    A 41 éves Bárdosi Sándor szerint a hazai világbajnokságot komoly munka készíti elő, és ennek meg is lesz az eredménye.

    "A magyarok szeretik ezt a sportágat. Bízom benne, hogy több ezer olyan szurkoló is ott lesz majd a Papp László Budapest Sportaréna lelátóin, aki nem szakmai körökből érkezik" - mondta.

    A budapesti birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik.

0 Tovább

Bacsa Péterre már a rajt előtt komoly megméretés vár

Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) alelnöke számára nem csupán a rendezés sikere és a hazai versenyzők eredményessége fontos az októberi budapesti világbajnokságon, ugyanis a magyar fővárosban választanak majd új tagokat a nemzetközi szövetség (UWW) vezető testületébe, melybe ő is pályázik.


    "A magyar birkózásnak nagyon kellene a nemzetközi képviselet. Külön köszönet Schmitt Pálnak, Aján Tamásnak és Kulcsár Krisztiánnak azért a lobbitevékenységért, amelyet végeztek és végeznek azért, hogy Matura Mihály, Bíró Mihály és Hegedüs Csaba után ismét legyen elnökségi tag a nemzetközi szövetségben" - mondta az MTI-nek Bacsa.


    Az UWW közvetlenül a vb előtt rendezi éves rendes kongresszusát Budapesten, ahol új tagokat választanak a büróba, azaz a sportág vezető testületébe.
    Bacsa Péter a vb szervezéssel kapcsolatos előkészületekről is beszélt, elárulta, intenzív munka zajlik azért, hogy a vb a lehető legmagasabb színvonalú legyen, ami egyértelmű elvárás a szervezők felé az UWW részéről.


    "Igyekszünk mindent a legaprólékosabban kidolgozni. Napi 10-12 órát dolgozunk, és nagyon készülünk októberre" - jelentette ki Bacsa Péter.


    A budapesti birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik a Papp László Sportarénában.

A vb honlapja:

https://budapestwrestling2018.com/

0 Tovább

Komáromi Tibor szerint a hazai közönség sokat segít majd a magyaroknak

A háromszoros világbajnok Komáromi Tibor szerint a hazai közönség sokat segíthet a magyar birkózóknak az októberi budapesti világbajnokságon, melyen reményei szerint a csapatból többen is aranyéremért küzdhetnek majd.

    A Magyar Birkózó Szövetség szakmai alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a Papp László Sportarénában sorra kerülő vb a sportág idei legfontosabb versenye, amin a világ legjobbjai mind ott lesznek, és valamennyi kategóriában óriási mezőny gyűlik össze.
    "Tulajdonképpen ez a vb számunkra olyan lesz, mint egy olimpia. Kőkemény verseny lesz, de hát ezeken a világversenyeken nem adják csak úgy oda a pontszerző és a dobogós helyeket" - nyilatkozta az olimpiai ezüstérmes korábbi klasszis, aki szerint a vb kitűnő erőfelmérő lesz a 2020-as tokiói olimpia szempontjából is, le lehet majd mérni, két évvel a játékok előtt, hol állnak a magyar versenyzők. 
    Komáromi hangsúlyozta, hogy a nagyon erős mezőnyben nem lesz könnyű dolga a magyaroknak, akik viszont szerinte rengeteg erőt meríthetnek a közönségből. 
    "Állítom, hogy a hazai aréna pozitívan hat majd a magyar birkózókra. A válogatottban több olyan kiválóság is van, aki az utóbbi időszakban Európa-bajnoki címet nyert, s nagyon szeretném, ha ezek a klasszisok a vb-aranyért is szőnyegre lépnének" - tette hozzá Komáromi Tibor. 
    A budapesti világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik meg.

0 Tovább

Birkózó-vb - Lőrincz Tamás túl van a sérüléseken

Lőrincz Tamás, a hazai rendezésű birkózó-világbajnokságra készülő magyar kötöttfogású válogatott egyik legjobbja több nehézséggel is küzdött idén, ám mostanra már semmi sem gátolja abban, hogy maximális erőbedobással végezze az edzéseket.

 

    "Kisebb sérüléseim voltak év elején, és év közben is. Többek között ezért is hagytam ki a Magyar Nagydíjat, de már kettőzött erővel dolgozunk, és remélem, hogy októberre meglesz a csúcsforma" - nyilatkozta az MTI-nek a háromszoros Európa-bajnok, aki 2013 után második alkalommal léphet szőnyegre hazai közönség előtt világbajnokságon.

    A 31 éves Lőrincz eredeti súlycsoportjában, 66 kilogrammban többek között olimpiai ezüstérmet nyert, ám a rendszeresen nagyon komoly és megerőltető fogyasztás miatt a számára sikertelen 2016-os riói játékok után feljebb ment, méghozzá rögtön két súllyal. Azóta pedig eddig minden világversenyen érmet nyert, a tavalyi és az idei Európa-bajnokságon is harmadik lett, míg a 2017-es párizsi vb-n  - a második orosz doppingvétsége miatt - második, így kiváló előjelekkel várja a budapesti versenyt.

    "Azt szoktam mondani, hogy 2016 után minden, ami jön, az csak ajándék. Próbálom a görcsösséget teljesen kihagyni a felkészülésemből, és tényleg jutalomjátékként felfogni ezt az évet. Fantasztikus időszak előtt állunk..." - jegyezte meg a Bp. Honvéd birkózója.

    A Papp László Sportarénában sorra kerülő világbajnokságon öccsével, a tavalyi Eb-győztes Viktorral egymást követő napon birkóznak, legalábbis az egyenes ági mérkőzéseket tekintve. Az új, kétnapos lebonyolítási rendszer miatt ugyanis az október 26-án kezdő Viktor, amennyiben döntőbe, vagy a bronzmeccsbe jut, illet ha vigaszágra kerül, akkor szombaton is érdekelt lesz, amikor bátyja megkezdi a küzdelmeket.

    "Jobb lett volna, ha mindketten ugyanazon a napon kezdünk, de így sem rossz. Viktor egy nappal előttem lép szőnyegre. Bízom benne, hogy mindent úgy csinál majd, ahogy azt eltervezte, aztán másnap kiszurkolja belőlem (is) az érmet" - mondta Lőrincz Tamás.

        A budapesti birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában.

0 Tovább

Hidalás a hídon!

Július 28-án szombaton 15 órától 16:30-ig birkózók veszik birtokukba a forgalom elől lezárt Szabadság hidat. A sportolók rekordkísérletet hajtanak végre, több mint kétszázan egyszerre próbálnak majd lemenni hídba, ezen kívül az érdeklődők birkózó bemutatók során testközelből láthatják a speciális birkózó fogásokat is.

A "Lehidaltok tőlünk!" elnevezésű rendezvény célja a Budapesti Birkózó Világbajnokság népszerűsítése, melyet október 20. és 28. között a budapesti Papp László Sportarénában rendeznek.

A hidaláshoz válogatott birkózók is csatlakoznak, ott lesz többek között Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor, Kiss Balázs, Bácsi Péter, Szabó László, Szilvássy Erik, Lám Bálint, Ligeti Dániel és Veréb István.

Az esemény házigazdái Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó, és Világi Péter rádiós, televíziós műsorvezető lesznek.

"A hidalás lényege, hogy ne verjenek tussal, vagyis, hogy ne kerülj két vállra. Ha nem hidalsz jól, akkor a hátadon fekszel, és az a birkózásban nem előnyös" - mondta mosolyogva Bárdosi.

"A jó hidaláshoz elsősorban a nyakat és a gerinc melletti mélyizmokat kell erősíteni. A birkózók ezt gyerekkorban kezdik. Biztos vagyok benne, hogy a hangulatra nem lesz panasz, mert a birkózók száma és a vidámság egyenesen arányosan növekszik. Ahol sok birkózó van, ott mindig jó a hangulat." - fejezte be az olimpiai ezüstérmes.

Az eseményen ott lesz Champlion a birkózó oroszlán, a Budapesti Birkózó Világbajnokság kabalafigurája is.

A vb honlapja:

https://budapestwrestling2018.com/

0 Tovább

Birkózó-vb - Ritter: "céltudatos és sikerre éhes a női válogatott"

Ritter Árpád, a női válogatott szövetségi kapitánya érett birkózást vár versenyzőitől az októberi budapesti birkózó-világbajnokságon, melyen várhatóan mind a tíz kategóriában lesz hazai induló a mezőnyben – tudósít a Magyar Távirati Iroda.

    A keretben jelenleg hat versenyző, Dénes Mercédesz (53 kg), Galambos Ramóna (55 kg), Barka Emese (57 kg), Sleisz Gabriella (65 kg), Németh Zsanett (76 kg) és a szülés után visszatért Sastin Marianna (62 kg) vb-helye tűnik biztosnak. A további négy súlycsoportban fiatal birkózó szerepel majd a Papp László Arénában, a szakvezető azonban addig nem hozza nyilvánosságra jelöltjei nevét, amíg a magyar szövetség elnöksége el nem fogadja javaslatát.

    A válogatott tagjai több nemzetközi edzőtáborban és versenyen vettek, vesznek részt a felkészülés során. Az eddigi közös munka során pedig Ritter Árpád pozitív tapasztalatokat szerzett versenyzőiről.

    "Jól motiválhatók, nem kell attól tartani, hogy kényesebbek lennének, mint a fiúk. Céltudatos és sikerre éhes női válogatott készül októberre" - szögezte le az MTI-nek a szakvezető.

    A kétszeres Európa-bajnok, egykori kiváló versenyző a hazai vb-n nem titkoltan érmet vár csapatától.

    "Összességében mindenkitől azt várom, hogy érett birkózást mutasson be, persze annyira nem leszek csalódott, ha kevésbé tetszetős küzdelmekkel több érmet is nyerünk majd a világbajnokságon" - jegyezte meg Ritter Árpád.

    A budapesti birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik a Papp László Sportarénában.

https://budapestwrestling2018.com/

0 Tovább

Birkózó-vb - Kovács István a szabadfogású szakág fellendülését reméli a világbajnokságtól

Kovács István, az eddigi egyetlen magyar szabadfogású világbajnok abban bízik, hogy az októberi, budapesti birkózó-vb után sok gyerek fordul majd a sportág felé, s a szakág is új lendületet kap.

    "Én már nagyon szívesen látnék magam mellett magyar világbajnokot ebben a fogásnemben" - nyilatkozta az MTI-nek a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke, aki 39 éve, San Diegóban, a 82 kilogrammos súlycsoportban nyert vb-aranyérmet. - "Emlékszem, 1979-ben, a sikeres világbajnokság után sok gyerek ment el a birkózócsarnokokba. Voltak olyan gyerekversenyek, amelyeken a nagy indulói létszám miatt majdhogynem kezelhetetlen volt a helyzet."

    Kovács reméli, hogy a hazai vb után hasonló helyzet áll majd elő, s abból hosszútávon a szabadfogás is profitálhat.

    Az 1980-as moszkvai olimpián bronzérmes Kovács a szövetségben azt a feladatot kapta Németh Szilárd elnöktől, hogy "felépítse" a szabadfogást és segítse a női szakágat, s mint mondta, ebben a munkában kiemelt szerepe lesz az őszi világbajnokságnak.

    "Nagyon sok olyan fiatalnak, aki már benne van a sportágban, hatalmas lehetőség lesz ez a vb. Nagy lökést adhat a birkózópalántáknak az, hogy a szőnyeg széléről végigszurkolhatják ezt a világversenyt. Természetesen számítunk olyan fiatalokra is, akik talán még csak kacérkodnak azzal a gondolattal, hogy elkezdik a birkózást" - jelentette ki Kovács István.

    A budapesti birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik a Papp László Sportarénában.

https://budapestwrestling2018.com/

0 Tovább

Birkózó-vb - Sike András legalább két kötöttfogású éremre számít

Sike András, a kötöttfogású szakág szövetségi kapitánya legalább két éremre számít az októberi, budapesti birkózó-világbajnokságon, mely szerinte a sportág hazai jövője szempontjából is nagyon fontos verseny lesz – tudósít az MTI.

"Sokat dolgozunk azért, hogy ez a vb olyan legyen, amely méltó a magyar birkózáshoz" - nyilatkozta a szakember, hozzátéve, hogy profi csapat segíti a munkáját, erőnléti edzők, sportpszichológus és dietetikus is dolgozik a birkózókkal. - "Ez a vb nagy mértékben meghatározhatja a sportág jövőjét itthon, így fontos, hogy mindenki kihozza magából a maximumot."

A felkészülésről szólva Szöul olimpiai bajnoka elsősorban azt említette meg, hogy a május elején a dagesztáni Kaszpijszkban rendezett Európa-bajnokság a lehető legjobb időpontban volt. A szabályváltozások miatt ugyanis az idei évtől ismét új helyzethez kell alkalmazkodniuk a birkózóknak, s a kontinensviadalon élesben lehetett tesztelni azt, hogy az addigi felkészülés megfelelő volt-e az új rendszerhez.

"A keretben több meghatározó versenyző 30 év körül van, szempontjukból nagyon fontos információkat kaptunk az Eb-n, hogy miként alakuljon a formaidőzítésük" - tette hozzá Sike András.

A budapesti világbajnokságon minimum két éremmel számol a szakember, aki leginkább annak örülne, ha magyar versenyzőnek szólhatna majd a himnusz a Papp László Sportarénában.

A válogatott keret tagjai a jövő hétvégén sorra kerülő győri Magyar Nagydíj után kapnak két hét pihenőt, de teljesen akkor sem állhatnak le az edzéssel.

"Csak akkor várhatunk jó eredményeket a vb-n, ha elvégezzük a kellő mennyiségű edzésmunkát" - szögezte le a kapitány.

A 2018-as birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között a Papp László Sportarénában rendezik meg.

0 Tovább

Birkózó-vb - Hegedüs Csaba szerint minden idők legjobb világbajnoksága lehet a budapesti​​​​​​​

Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnöke az év elején jelezte, hogy azt szeretné, ha az októberi budapesti világbajnokság minden idők legjobbja lenne, s Hegedüs Csaba, a magyar szövetség korábbi elnöke szerint erre minden esély meg is van – tudósít az MTI.

    A 1972-es müncheni olimpián aranyérmes Hegedüs - a Papp László Sportarénában sorra kerülő vb egyik nagykövete - úgy látja: az elmúlt években, évtizedekben rendezett világversenyek kellő alapot adnak ahhoz, hogy kiemelkedő színvonalú világbajnokságnak adjon otthon a magyar főváros.
    "Az elmúlt 20-30 évben nagyon sok korosztályos világversenyt rendezett a Magyar Birkózó Szövetség. Több világ- és Európa-bajnokságot láthatott a hazai közönség, a nemzetközi szövetség pedig minden egyes alkalommal elismerően értékelte a magyarok munkáját" - mondta Hegedüs Csaba. - "Szellemi vonatkozásban tehát megvan az a tőke, amely egy újabb jó vb-t eredményezhet. Ráadásul a kormányzat kiemelten támogatja a hazai rendezésű eseményeket, úgyhogy minden adott arra, hogy októberben ismét egy színvonalas világbajnokságot láthassunk". 
    A sportág legendás alakja arra is felhívta a figyelmet, hogy a Magyarországon rendezett világversenyeken rendre rekordlétszám volt, s most is várhatóan több mint 100 ország legjobbjai jönnek majd Budapestre.
    A 100. magyar ötkarikás aranyat megszerző Hegedüs úgy látja, a jelenlegi válogatott lelkes birkózókból áll, akik közül külön is szorít a Lőrincz-testvéreknek, a háromszoros Eb-győztes, olimpiai és vb-ezüstérmes Tamásnak és öccsének, az Eb-győztes vb-harmadik, olimpiai ötödik Viktornak.
    "Tamás és Viktor is világnagyságnak számít. Arra kérem a Jóistent, hogy minden úgy alakuljon esetükben, ahogy azt elképzelték, elképzeltük. Nagyon megérdemlik. Tudomásom szerint nem volt még olyan a sportág történetében, hogy két testvér otthon nyerjen világbajnokságot. Nagyon szorítok, hogy történelmet írjanak" - nyilatkozott Hegedüs Csaba. 
    A 2018-as birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között a Papp László Sportarénában rendezik meg.

0 Tovább

Birkózó-vb - Korpásinak a világbajnokság az olimpia​​​​​​​

Ismét Budapesten lenne világbajnok Korpási Bálint, aki számára talán még csapattársainál is nagyobb jelentősége van egy-egy birkózó vb-nek, mivel a BVSC kötöttfogásúja nem olimpiai súlycsoportban versenyez.

birkózás

 "Nekem a vb az olimpia. Ráadásul, ha ez hazai környezetben van, akkor nem tehetek mást, minthogy kettőzött erővel készülök arra, hogy ismét dobogóra álljak" - nyilatkozta a 31 éves sportoló az MTI-nek.

 Az olimpiák közötti időszakban nem ritka, hogy a birkózók nem olimpiai súlycsoportokban, hanem a fogyasztás szempontjából számukra kedvezőbb nem ötkarikás kategóriákban versenyeznek, majd aztán a játékok közeledtével visszatérnek abba a súlyba, amely szerepel a játékok műsorán. Korpásinál ugyanakkor nem ez a helyzet.

 "Súlyom és magasságom nem teszi lehetővé, hogy olimpiai súlycsoportban lépjek szőnyegre, ezért nekem most a 72 kilósok között kell bizonyítanom" - jegyezte meg Korpási, akinek a karrierjében a nem olimpiai súlyok 2014-es bevezetése hozott áttörést. Addig ugyanis éppen azzal a problémával küzdött, hogy az akkori kategóriák közül a 74 kilóba "kicsi", a 66-ba viszont túl "nagy" volt. Az első igazán nagy sikere a 2015-ös Európa Játékokon szerzett ezüstérme volt, 2016 óta pedig minden világversenyen dobogóra állhatott.

birkózás

 Két éve az Eb-n harmadik, a decemberi, nem olimpiai súlycsoportok vb-jén első lett a magyar fővárosban, tavaly pedig éppen fordítva, a kontinensviadalt megnyerte, a világbajnokságon pedig bronzérmet szerzett. Korpási idén eddig tartja a sormintát, ugyanis - "páros év lévén" - az Eb-t bronzzal zárta.

 "Jó kis slusszpoén lenne, ha az Eb-bronz után egy vb-arany következne ősszel" - fogalmazott a magyar klasszis, aki a kötöttfogású válogatott tagjaihoz hasonlóan eltökélten készül az október 20. és 28. közötti budapesti világbajnokságra. - "Lesz olyan időszak a nyár elején, amikor majdnem minden hétvégén lakodalomban leszünk a feleségemmel, így a sok edzés mellett alkalom nyílik egy kis lazításra is. Többek között az ugyancsak válogatott Szabó Laci "fejét is bekötik majd". - tette hozzá.

 https://budapestwrestling2018.com/

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum