Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dubi kendós ezüstje a WCG-n!

Tovább folytatta remeklését a magyar csapat a World Combat Games-en. A szentpétervári harcművészek világjátékán ezúttal a kendós Dubi Sándor szerzett ezüstérmet.

Dubi Sándor (fotó: worldcombatgames.com)

A magyar harcos egyedüli európaiként állhatott a dobogón, miután az aranyat Lee Kangho szerezte meg, míg a két bronzérmes két japán kiválóság lett Shime Hitoshi és Shikano Mitsunar személyében. A magyar küldöttségből korábban Nyilasy Péter lett ezüstérmes francia botvívásban (canne de combat).

A játékok negyedik versenynapján Dubi Sándor brazil, brit és japán ellenfeleket legyőzve jutott a fináléba, ahol végül alulmaradt Lee Kanghóval szemben.

Szentpéterváron eddig 29 ország szerzett érmet. Magyarország négy nap után a 17. helyen áll az éremtáblázaton a két ezüsttel. Az élen a házigazda oroszok vannak 9 arannyal, 3 ezüsttel és 9 bronzzal. A második Japán, megelőzve Franciaországot.

II. World Combat Games, Szentpétervár

Férfi kendó (japán kardvívás)

1.      Lee Kangho (Koreai Köztársaság)

2.      Dubi Sándor (Magyarország)

3.      Shime Hitoshi (Japán), 3. Shikano Mitsunar (Japán)

0 Tovább

World Combat Games - Nyilasy Péter ezüstérmes!

Megvan az első magyar érem a World Combat Games-en! A szentpétervári harcművészek világjátékának harmadik versenynapján Nyilasy Péter ezüstérmet szerzett francia botvívásban (canne de combat).

A magyar Európa-bajnoki bronzérmes kiválóan vívott egész nap. A negyeddöntőben a madagaszkári Randrianasolo Jose Mickaelt győzte le, az elődöntőben pedig a kanadai Paquette Mathieu-t verte. A döntőben végül a világ- és Európa-bajnok a francia Latt Benjamin Laurent Olivier diadalmaskodott, így Nyilasy ezüsttel zárt.

„Óriási eredménynek tartom, hogy mi szerezhettük az első magyar érmet Szentpéterváron. Nyilasy ennek a sportágnak klasszisa. Különösen nagy sikerként könyvelem el főleg az elődöntőben megnyert meccset” – nyilatkozta Lovászi Viktor, a sportág magyar szövetségének elnöke.

A Canne de combat nem más, mint egy francia fegyveres küzdősport. A versenyzők botokkal próbálnak egymásnak találatokat bevinni. 1980 óta rendeznek belőle versenyeket.

A magyar csapatból eddig a szumósok és a francia botvívásban Nyilasy Péter fejezte be a küzdelmeket a II. World Combat Games-en. Hazánkat 20 sportoló képviseli az oroszországi világversenyen. 

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum