Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ultra Tisza-tó 130

Bringáztak, futottak, csapatban és egyéniben, 65 vagy 130 kilométeren. A Tisza-tó gátja idén is telt házig benépesült 2 napra.

 Hétvégén ismét a sulyom “őshazája”, a Tisza-tó adott otthont a futás  és bringázás szerelmeseit tömegével megmozgató Ultra Tisza-tó eseménynek.

A szervezők ötödik alkalommal bonyolították a népszerű eseményt, amely az idei évben az eddigi legnagyobb létszámot vonzotta a keleti országrész csodálatos tájegységéhez.

Az esemény már pénteken elkezdődött, igaz ekkor még csak a rég nem volt találkozásnak örültek  a nevezők a megnyitón. Szombat hajnaltól viszont végre ismét a futásé lehetett a főszerep! 6:00-kor rajtolt az UTT 130 kilométert egyéniben teljesítők mezőnye, majd a csapatok rajtjai következtek, hogy az oda-vissza kör megtételét követően visszaérjenek a Morotvára, és együtt ünnepeljék a közös teljesítést.

Az egyéni próbatételre a 65 kilométeren is volt lehetőség, amely a Tisza-tó megkerülésével vezette célba a sportolókat.

A szombati versenynap, és egyben az Ultra Tisza-tó történetének legizgalmasabb befutóját a női 65 km véghajrája adta. A finishben mindössze 10 méter, másodpercekben kifejezve csupán 4 másodperc volt a különbség az első és a második helyezett versenyző között. De a férfiak legjobbjai is a táv utolsó méteréig izgalomban tartották a közönséget.

A legnagyobb kihívást teljesítőket, az ultrákat, akik egyéniben vagy párosban küzdöttek meg a távval és a feldatattal,  a célba érkezés után regeneráló masszázzsal várták a szervezők. Nem maradt el a tradicionális zsíros kenyér party sem, amely nélkül immár elképzelhetetlen ez a rendezvény. A sportolók frissítésében  a Primavera ásványvíz, az ajándék Varga bor, valamint a Dreher24 alkoholmentes verziója segített.

Vasárnap reggel a bringások vették birtokba a gátat, akik a Philips GO Bringatúra teljesítőiként tekertek oda és vissza a tó körül. Számukra nem az időmérés és az egymással való versengés, hanem a lenyűgöző környezetben zajló túrázás, a közös sportolás jelentette a kikapcsolódást.

Ugyanakkor vasárnap sem maradtak hoppon, akik a futás okán érkeztek a versenyközpontba, hiszen 3 táv - 5 km, 10 km és félmaraton - közül is választhattak a Vasárnapi Futóverseny keretében.

Bár a pénteki nyitónapon még esős, szeles hétvégének indult az idei UTT, az elmúlt évek tapasztalatai alapján az extra meleg versenynapokra is készültek a szervezők. A frissítőpontokon minden eddiginél több jéggel és lehűtött vízzel várták a versenyben résztvevőket. Számokban kifejezve: több, mint 1 tonna jég, 15 tonna víz állt rendelkezésre pályán, és további extra meglepetésként 3 ponton slagos frissítést is beüzemeltek.

Az UTT a szervezők által bonyolított többi eseményükhöz hasonlóan pohármentesen, zöld szemléletben zajlott.

0 Tovább

14 órát futott a korábbi válogatott csatár!

Ferenczi István nagyot futott! A volt válogatott labdarúgó lett a Privát Ultra Tisza-tó 130 első teljesítője. A focista 14 óra 9 perc alatt teljesítette a 130 kilométert.

A járványügyi korlátozások miatt az Ultra Tisza-tó 130 verseny szervezői egyedi lehetőséget biztosítanak a kvalifikációval rendelkező futók részére. A tókerülő versenyt ugyanis egyénileg teljesíthetik az indulók. A verseny eredeti útvonalán az egyénileg induló futók egy nyomkövetőt visznek magukkal, mely segítségével online követhető, hogy merre tart, és milyen tempóban halad.

Ferenczi István elsőként indult el, és legalább annyira magabiztosan hagyta maga mögött a 130 kilométert, mint amikor a Fradi, az MTK, a Vasas, vagy a válogatott mezében futott ki a pályára. Futását a Velencei-tó körül több ezren követték az alábbi linken: https://ultratiszato.hu/putt/

A szervezők bíznak benne, hogy július első hétvégéjén már egy egész mezőny számára megtartható lesz az Ultra Tisza-tó 130, melyre több, mint 3500 sportoló jelentkezett, és amely rekordnak számít az ötéves verseny történetében!

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum