Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hegyi Eb – Nagy Norbert aranyérmes Lengyelországban

Nagy Norbert megszerezte első idei győzelmét a hegyi Európa-bajnokságon. A WTCR-dobogós magyar pilóta a lengyelországi Limanowában ült autóba, ahol magabiztos versenyzéssel megnyerte kategóriáját.

„Régóta várok a siker ízére. No nem mintha az olaszországi ezüstérem nem számított volna sikernek, de a győzelem az győzelem.” – összegzett az eredményhirdetés után Nagy Norbert.

„Olyan sok nehézség, Covid és versenytörlés után jó volt végre végigtolni ezt a versenyt, és nyerni” – tette hozzá Nagy.

A hegyi Eb augusztus végén Szlovéniában folytatódik.

0 Tovább

Nagy Norbi Racing Team - Súlyos baleset miatt törölték a hegyi Eb szlovákiai versenyét

Kiss Norbert után Nagy Norbert sem tudott Eb-futamot teljesíteni. A kamion Eb nürburgringi állomását a németországi áradások miatt törölték, a hegyi Eb szlovákiai futamát pedig egy súlyos baleset hiúsította meg.

Dobsina adott (volna) otthont a hegyi Európa-bajnokság soron következő állomásának, de az egyik edzőfelfutáson egy versenyautó átszakította a korlátot, és elütött egy pályamunkást. „Az FIA ezután leellenőrizte az összes korlátot, és megállapították, hogy azok nincsenek olyan állapotban, hogy ott versenyt lehessen rendezni” – mondta Nagy Norbert.

„Csalódottak vagyunk, hiszen verseny nélkül kellett hazautaznunk, de végülis nekünk mindössze 100 kilométernyit kellett autózni a versenyhelyszínre. Nem így a spanyolok vagy az olaszok” – tette hozzá a WTCR-dobogós autóversenyző.

A hegyi Eb következő állomása a lengyel futam lesz, amelynek Limanowa ad otthont.

0 Tovább

Veszélyes megvárni a havas utakat a téli gumi cseréjével!

Veszélyes megvárni a havas utakat a téli gumi cserével – hívta fel a figyelmet Nagy Norbert autóversenyző. A WTCR-dobogós pilóta szerint sokan hoznak rossz döntéseket a gumicserével kapcsolatban.

„Alapesetben mindenkinek a 7 fok maradt meg a gumicserére, de vannak olyanok, akik tologatják az időpontot. Nem érdemes kockáztatni. Az aszfalt, vagyis az út hőmérséklete eltér attól, amit a műszerfalon látunk” – mondja Nagy Norbert.

Rossz döntésnek számít az is, amikor a járművezetők utolsó utáni pillanatig várnak a cserével, mondván: hangos, zajos a téli gumi, és többet is fogyaszt az autó.

„Ezek a tézisek már rég megdőltek. A ma kapható abroncsoknak olyan a kialakítása, amely egyáltalán nem okoz zajosabb haladást. Fontos szempont a gumiknál a megfelelő tárolás is. Vannak olyan sofőrök, akik úgy döntenek, amíg úgy látják, hogy van mintázata a felületnek, tovább használják, függetlenül attól, hogy 8-10 éve is megvan az a téli gumi. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy megfelelő tárolás mellett 5-6 évig használható egy téli gumi, de ami a legfontosabb: mindig kérjük ki a szakember véleményét gumicserénél” – tette hozzá Nagy Norbert. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum