Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Futóhősök a Hősök terén

3220-an választották a futást a K&H mozdulj! futóesten

Dacolva a július eleji forrósággal, több ezren döntöttek úgy az ország 400 településéről, hogy részt vesznek a K&H mozdulj! futóesten. Az esemény rajt és cél területe a budapesti Hősök terén volt.

A szervező Budapest Sportiroda (BSI) információi szerint a legtöbben – több, mint ezren – a félmaratont teljesítették, igaz ennek a mezőnynek már nem kellett farkasszemet néznie a meleggel, hiszen kellemes szellős környezetben futhatta végig a távot a kivilágított fővárosban. Az útvonal érintette többek között az Andrássy utat, a Vajdahunyad várát, a Széchenyi fürdőt és a Műcsarnokot.

Több, mint ötszázan futottak öt kilométert, míg hatszázan –250 csapatot alkotva – választották a páros vagy trió versenyszámokat tíz kilométeren, illetve félmaratonon.

Huszonegy kilométeren a férfiaknál Gyenes Donát győzött (1 óra, 14 perc, 15 másodperc), megelőzve Zvekán Zsombort (1.18:11), harmadikként pedig az ukrán Petrus Olekszandr zárt (1.22:17).

A nőknél Tüttő Júlia (1.26:17), Vastag Fanni (1.36:24) és Matus Tóth Andrea (1.37:12) volt az első három sorrendje.

Az esemény a Fut a cég sorozatnak is része volt, összesen mintegy 450-en munkahelyüket képviselve futottak.

Olaszország budapesti nagykövete is ott volt a mezőnyben, Manuel Jacoangeli 10 kilométert teljesített. Dr. Hartyánszky István, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinika profilvezető szívsebész szakorvosa hat olyan félmaraton triót szervezett, amelyben szívműtött és transzplantált gyógyult beteg futott orvosával az Egészségőr Kupa keretében.

A K&H mozdulj! futóestre való nevezéskor lehetőség volt már előzetesen jótékonykodni, a Bátor Kicsi Lélek Alapítvány munkáját támogatták a futók. Az Alapítvány daganatos és leukémiás gyerekeknek és családjuknak segít.

Részletes eredmények itt találhatóak.

0 Tovább

Több ezer futó áll rajthoz hétvégén​​​​​​​

Olaszország budapesti nagykövete is rajthoz áll a hétvégi K&H mozdulj! futóesten. A szervező Budapest Sportiroda (BSI) információi szerint Manuel Jacoangeli 10 kilométert teljesít az esti futáson.


A rendhagyó eseményen az indulók július 2-án veszik birtokukba az esti, illetve az éjszakai Budapestet. Manuel Jacoangeli korábban futott már BSI-rendezvényen. Tavaly 51 perc 31 másodperc alatt teljesítette a 10 kilométert.


A nagyköveten kívül több színész és művész is rajthoz áll a Hősök terén. A BSI tájékoztatása szerint eddig 3150 előnevezés érkezett, félmaratonra csaknem 1100-an készülnek. Az ország 400 települése képviselteti magát, a nevezők 52 százaléka pedig budapesti.

A legnépszerűbb táv a félmaraton, azt követi a 10 kilométer, amelyre csaknem kilencszázan neveztek, több mint ötszászan futnak öt kilométert, míg hatszázan –250 csapatot alkotva– választották a páros, vagy trió versenyszámokat tíz kilométeren, illetve félmaratonon. Az esemény a Fut a cég sorozatnak is része, összesen mintegy 450-en munkahelyüket képviselve futnak – ez a nevezők 15 százaléka. 

 

Bővebb információk az eseményről.

0 Tovább

Futóest a fővárosban!

Egy hét múlva a futók birtokba veszik az éjszakai/esti Budapestet. Július 2-án ugyanis megrendezik a K&H mozdulj! futóestet.

A szervező Budapest Sportiroda (BSI) információi szerint eddig csaknem 2800 előnevezés érkezett, félmaratonra mintegy 1000-en készülnek. Az ország 380 települése képviselteti magát, a nevezők 52 százaléka pedig budapesti.

A legnépszerűbb táv a félmaraton, azt követi a 10 kilométer, több mint négyszázan futnak öt kilométert, míg hatszázan választották a páros vagy trió versenyszámokat tíz kilométeren vagy félmaratonon. Az esemény a Fut a cég sorozatnak is része, összesen mintegy 450-en a munkahelyüket képviselve futnak – ez a nevezők 15 százaléka.

A K&H mozdulj! futóestre való nevezéskor lehetőség volt már előzetesen jótékonykodni, a Bátor Kicsi Lélek Alapítvány munkáját támogatták a futók. Az Alapítvány daganatos és leukémiás gyerekeknek és családjuknak segít. Az esemény rajt-cél területe a Hősök terén, a Műcsarnok előtt lesz. Az indulók többek között az Andrássy úton, a Dózsa György úton, az Olof Palme sétányon, és a Vajdahunyad sétányon futnak majd, gyönyörű esti kivilágításban.

Bővebb információk az eseményről: https://www.futanet.hu/cikk/28-kh-futoest

BSI - Mozogj Velünk! 1138 Budapest, Váci út 152-156. Web: www.futanet.hu

Kocsis Árpád - BSI - versenyigazgató E-mail: kocsis.arpad@futanet.hu Mobil: +36-20/942-03-02

Lakatos István - BSI - társadalmi és sajtókapcsolatok E-mail: lakatos.istvan@futanet.hu Mobil:+36-20/375-18-29

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum