Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyurta: Mi nem úgy jövünk le az edzésre, mintha bányába mennénk

Nagyon hosszú utat tett meg, és még sok van előtte. Gyurta Dániel fantasztikusan felépített versenyzéssel megmutatta, hogy mire képes. Világrekorddal győzött a londoni olimpián a 200 mellúszás döntőjében. Lehetne itt elemezni, hogy milyen munka van mögötte, de ezt megtették mások. Inkább két videót ajánlanék.

Gyurta athéni döntője

 

Gyurta filozófiája a sportágról

0 Tovább

Szilágyi után jöhet Gyurta

Lehet, hogy szerényebb volt az elvárás, de az embernek kifejezetten az az érzése, hogy jól kezdte a magyar csapat ezt az olimpiát. Két nap elteltével mindegyik éremből van egy, de vannak pontszerző helyek, valamint egyéni és országos csúcsok, kis meglepi és nagy meglepetés.

2008 februárjában, a Nemzeti Sportszövetség díjátadó gáláján az ültetési rendnek megfelelően foglaltam helyet. A mellettem lévő székre Szilágyi Áron neve volt írva. Ez a név már akkor is  csengett sportos berkekben, legalábbis a sporthírekben többször beszámoltunk az eredményeiről. Szilágyi aztán nem érkezett meg. Kiderült, hogy édesanyja képviseli a gálán, mert éppen valamelyik nemzetközi versenyen kellett helytállnia. És, hogy miért kellett képviselni őt? A 2007-es eredményei alapján díjazott volt „Az Év Utánpótláskorú Sportolója” kategóriában. Az anyukája hosszasan mesélt fia elhivatottságáról, és arról, hogy milyen komolyan gondolja a vívást. Ebben a kategóriában akkor még két díjazott volt: Baczkó Bernadett (csalgáncs), és Gyurta Dániel (úszás).

Abból a trióból ketten ott vannak Londonban. Vasárnap Szilágyiról kiderült, hogy tényleg komolyan gondolja ezt az egészet. Gyurta is bemutatkozott már (100 mellen háromszor javította meg az országos csúcsot, végül 4. lett), de a 200 méteres mellúszás még hátra van…

(bányász)

0 Tovább

A sportszakma szerint Berki Krisztián és Dancsó Zoltán lett az év sportolója

Ha február, akkor NSSZ Gála! Nincs ez másképp idén sem: pénteken az előző év legjobbjait díjazta a sportszakma. A sportszövetségek szavazatai alapján a tornász Berki Krisztián és a kick-bokszos Dancsó Zoltán lett 2011 sportolója, megelőzve az úszó Gyurta Dánielt és a kenus Vajda Attilát.



A Gödöllői Királyi Kastélyban megrendezett ünnepségen "Az Év Utánpótlás sportolója 2011" kategóriában az öttusázó Kovács Sarolta és a búvárúszó Senánszky Petra holtversenyben végzett az élen, a kajakos Csipes Tamara lett a második, míg a harmadik helyre is két versenyző jutott: Németh Zsanett (birkózás) és Szegedi Döme (karate).

Az Év edzője díjat Pálvölgyi Miklós (öttusa) vehette át, a két második: Széles Sándor (úszás), Sajó Zoltán (karate), valamint a két harmadik, Vécsi Viktor (kajak-kenu) és Kovács István (torna) előtt. A sportvezetők mezőnyében is holtverseny alakult ki: első lett Schmidt Gábor (volt MKKSZ-főtitkár, NSK főigazgató-helyettes) és dr. Nyíri Iván (MBSZ elnök, a Búvár Világszövetség alelnöke). A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Molnár Zoltán zárt másodikként, Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára pedig harmadikként.

A sportújságíróknál hármas holtversenyben "Év Sportújságírója Díjat" vehetett át Kaszala Claudia (NSSZ Sajtószolgálat), Molnár Mátyás (Sport TV), és Bányász Árpád ([origo], Neo FM). A "Sportolók Egészségéért 2011" kategóriájában három kiváló szakember részesült elismerésben: Berka Imre, Dr. Babindák Elvíra és Dr. Lénárt Ágota. Életműdíjas lett a rádiós legenda, a 90 éves Szepesi György, valamint "NSSZ - A Magyar Sportért" Különdíjat kapott Ferjáncz Attila, az MNASZ örökös tiszteletbeli elnöke, és NSSZ elnökségi tag.

Dr. Gémesi György köszöntőjében kiemelte: ez a szakma díja, és remélhetőleg valamilyen formában tovább lehet ápolni ezt a hagyományt. Az NSSZ elnöke célzott ezzel arra, hogy a magyar sportirányítás teljesen átalakul. A többi sportot irányító civilszervezethez hasonlóan betagozódik a Magyar Olimpiai Bizottságba. "A Nemzeti Sportszövetség az elmúlt években az egységesség megteremtésén dolgozott, nem eredménytelenül. Az az integrációs tevékenység, amelyet az NSSZ elvégzett, nem volt hiábavaló. A jövő pedig csak rajtunk, azaz a magyar sporttársadalomban élőkön múlik." - mondta Gémesi.

Az Év Sportolója 2011:

1. Berki Krisztián (torna), Dancsó Zoltán (Kick-box)

2. Gyurta Dániel (úszás)

3. Vajda Attila (kajak-kenu)

Az Év Utánpótlás sportolója 2011:

1. Kovács Sarolta (öttusa), Senánszky Petra (búvárúszás)

2. Csipes Tamara (kajak-kenu)

3. Németh Zsanett (birkózás), Szegedi Döme (karate)

Az Év Edzője 2011:

1. Pálvölgyi Miklós (öttusa)

2. Széles Sándor (úszás), Sajó Zoltán (karate)

3. Vécsi Viktor (kajak-kenu), Kovács István (torna)

Az Év Sportvezetője 2011

1. Dr. Nyíri Iván (MBSZ-elnök, Búvár Világszövetség alelnök), Schmidt Gábor (volt MKKSZ-főtitkár, NSK főigazgató-helyettes)

2. Molnár Zoltán (MOB-főtitkár)

3. Altorjai Sándor (a Magyar Torna Szövetség főtitkára)

Az Év Sportújságírója 2011:

1. Kaszala Claudia, Bányász Árpád, Molnár Mátyás

2. -

3. -

A Sportolók Egészségéért 2011:

1. Dr. Lénárt Ágota

2. Dr. Babindák Elvíra

3. Dr. Berka Imre

Életműdíj

Szepesi György

"NSSZ - A Magyar Sportért" Különdíj

Ferjáncz Attila

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum