A Royal Vodka Fighters’run egy újfajta kalandsport, amely Közép-Európában elsőként Magyarországon jelent meg.  Tavaly mind a két Fighters’run rendezvényt komoly érdeklődést övezte a versenyzők és a média körében egyaránt, ami megerősítette a szervezőket abban, hogy olyan ösvényt választottak, melyen már nem lehet visszafordulni.  

A Fighters’run egy akadálypályákkal nehezített verseny, amely arra törekszik, hogy a sokszor unalmas, ismétlődő gyakorlatokat, monoton edzéseket félretéve változatos kihívásokat nyújtson - nemtől, korosztálytól függetlenül - az extrém sportok szerelmeseinek. Terepfutás fűszerezve sárral, tűzzel, vízzel, falmászással és nem kevés vidámsággal.

A pósteleki parkerdőben (www.postelek.com) április 27-én sorra kerülő Fighters’ Run-on férfiak és nők – egyéniben vagy 4-6 fős csapatban – vágnak neki a 7 vagy 14 km-es távnak és küzdik le a 14 vagy 28 akadályt. A gyerekek és a párok sem maradnak szórakozás nélkül: a legifjabbakra egy két km-es, könnyített akadályokkal kialakított pálya vár, míg utóbbiak a „Hátamon a Párom” elnevezésű párcipelő versenyen próbálhatják ki ügyességüket.  

A Fighters' Run célja ez alkalommal is az, hogy  több korosztályt érintő, komplex, szórakoztató programot kínáljon egy olyan esemény keretében, amely elsődlegesen az egészséges életmód fontosságát hirdeti.

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: Április 23. ! (www.fightersrun.com)

A verseny főszervezője Vozár Attila, Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávfutó, a Bécs-Budapest szupermaraton háromszoros győztese.

A Fighters’Run versenyigazgatója:

Shihan Furkó Kálmán nyugállományú ezredes, hét danos karate mester

A Fighters’ Run védnökei:

- Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) főtitkára,

- Dr. Görgényi Ernő, Gyula Város polgármestere

 A sajtótájékoztatón két kiváló sportoló is részt vett:

Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó, Kropkó Péter, 2-szer Ironman Hawaii – 7. hely (1996, 2000), 2-szer Ironman Svájc – 1. hely (1999, 2001), 3-szor Ironman Japán – 1. hely (1997, 1998, 2004), Ironman Dánia – 1. hely (1997), 12-szeres magyar bajnok

- A Fighetrs’Run versenyzői között a következő hírességek jelezték indulási szándékukat:

- Kovács Antal, olimpiai és világbajnok cselgáncsozó,

- Kammerer Zoltán, olimpiai bajnok kajakozó,

- Pulai Imre, olimpiai bajnok kenus,

- Fluor Tomi, énekes (UNICEF)

HÁTAMON A PÁROM (ÁPRILIS 27.)

Ez egy rendkívül szórakoztató verseny pároknak és családoknak. A versenyzők és a nézők is nagyon jól szórakoznak. A lényeg, hogy egy férfi és egy nő alkot egy párt. Többnyire a férfi hátán van a nő, de lehet fordítva is és így kell teljesíteni a kijelölt távot, amit akadályok is nehezítenek.

A pósteleki versenypálya pálya hossza 250 m, rajta két száraz és egy vizes akadály található, mely körülbelül egy méter mély.

A korhatár 17 év, a nő minimális súlya 49 kg. (Ha ennél kevesebb, a nő hátán levő hátizsákba olyan súly kerül, hogy azzal elérje az előírt súlyt)

Ha a páros férfi tagja kisebb, mint a hölgyversenyző, akkor vegye a hölgy a férfit a hátára vagy karjába és úgy versenyezzenek.

Szombat esti láz

Tóth Gabi metálvillát villantott   

Dundika és Istenes is tánccipőben   

Maradonának meggyűlt a baja a lábaival