Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyar dominancia a J24 Európa-bajnokságon

Két futamgyőzelemmel Rauschenberger Miklósék vezetnek

 

A J24-es Európa-bajnokság első versenynapján két futamot vitorláztak a csapatok. Mindkét futamban remekül teljesítettek a magyar egységek, hiszen a nyitó versenynap végén az első 20-ban 10 magyar csapat foglal helyet. Az élen magabiztos vitorlázással Rauschenberger Miklós JUKEBOX nevű csapata áll, amely mindkét futamot megnyerte, a második helyen az idei amerikai bajnok, Keith Wittemore áll Furio nevű csapatával, míg a harmadik helyen a tavalyi német világbajnok, a JJone áll Daniel Frost kormányzásával.

 

 

A kontinensbajnokság első versenynapján 7-9 csomós keleti szélben indult az első futam. Az első rajt még U lobogós volt, ám az izgatott versenyzők nagy többsége már a rajtvonal pálya felöli oldalán volt a rajtlövés pillanatában, így szigorított fekete lobogós rajt következett. A második rajtnál már óvatosabbak voltak a csapatok, csak két hajót, a magyar HUN2-est és a GER5467-est kellett kizárni. Az első futamban a futamgyőzelmet Rauschenberger Miklósék szerezték meg a JUKEBOX-szal, amely az első kreutz-bójától vezetett, második helyen a német Daniel Frost futott be a JJone-nal, míg a harmadik helyen a szintén német LUV csapat végzett Tom Stryi vezényletével.

 

A második futamra kicsit gyengült a szél 5-7 csomóra, a magyar egységek is magabiztosabban álltak a rajtvonalra. A gyengülő, és néha olykor trükkös balatoni szélben még nagyobb szerepet kapott, hogy ki melyik oldalt választotta. A pálya bal oldalán vitorlázók előnyösebb pozícióban érkeztek a bójához. Az első kreutz bójavételnél 6 magyar hajó volt elől, elsőként Madarász Tamás vette az 1-es pályajelet a Rebellel. Az első hátszeles szakaszban a pálya jobb oldala „fizetett”. Az első kör végén, fordult a szél északra, így pályamódosítás következett, a mezőny eleje két felé szakadt, a két vezető hajó a JUKEBOX és a Litkey Farkas kormányozta Perle Nera a bal oldalt húzta, míg az őt követő egységek a pálya jobb oldalában bízva várták a frissülést. A futam végére már jócskán legyengült a szél, de még szépen álltak a spinakerek, nagy türelem és koncentráció kellett a cél elérésig. A második futamban is Rauschenberger Miklósék szelték át elsőként a célvonalat, míg a friss, immáron háromszoros Soling-világbajnok Litkey Farkas a második, míg Madarász Tamásék a harmadikok lettek. A harmadik futamot már a teljesen leálló szél miatt el sem indították, parti halasztás után végül, két futammal zárult a nap.

0 Tovább

Ilyen volt az állatorvosok sportnapja - videó

Az esős időjárás ellenére sikeres volt a IV. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége. Az egykisvideo.hu tatai beszámolója.

Az agrárszakemberek nincsenek cukorból. Ez kiderült az esőáztatta sportnapon is.

0 Tovább

Bárdosi győzött Ausztriában

Magyar siker Ausztriában! A szombathelyi kick-boxos Bárdosi Sándor Gratkornban győzött. A magyar versenyző a Patrik Kalcher Alex Stracanek elleni 10 menetes WAKO Profi interkontinentális full-contact címmérkőzésének gáláján az osztrák Valentin Kassarnig ellen nyert 2-1-re.

 

"Nagyon kemény előmérkőzés volt a 79 kilogrammos kategóriában. Az első menetet hoztuk, a másodikban egyenlített az ellenfél, de Bárdosi behúzta a harmadikat” – összegzett tömören Dancsó Zoltán, a Magyar Kick-Box Szakszövetség light-contact és kick-light szövetségi kapitánya.

0 Tovább

WRRC Akrobatikus Rock’n’roll - Világbajnoki ezüst és VK-arany

Dabason rendezték meg idén a WRRC Akrobatikus Rock’n’roll Női Formációs Világbajnokságot, valamint afelnőtt B-osztályos, gyerek és junior páros Világkupát. A világbajnokságon egy ezüst-, és egy bronzérmet szereztek a magyar formációk, míg a Világkupán egy aranyérmet ünnepelhetett a hazai közönség.

 

A WRRC Női Formációs Világbajnokságon 11 ország 24 formációja indult, a magyar színeket öt csapat képviselte. Az elődöntőben a Fighters a 10., a Ladies a 11. helyen végzett, míg a Szupergirls, a Sol Invictus és a High Five bejutott a döntőbe. A Szupergirls ezüst- a Sol Invictus bronzérmet szerzett, míg a High Five a 7. helyen zárt. A világbajnoki aranyérmet az orosz Charm formáció nyerte meg.

A WRRC junior páros Világkupán az 54 duót felvonultató mezőnyben Czanik László és Dobay Dóra bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt, ezzel megerősítve helyét a világranglista élén.

 

0 Tovább

Zajlik az I. Nemzeti Teke Konzultáció

2017 év elején elkészült a Magyar Teke hosszú távú stratégiája. A magyar szövetség vezetése azzal a szemlélettel állt neki a feladatnak, hogy olyan eszközöket, akcióterveket és forrásokat találjanak, amelyek egyenként és együtt javasolnak megoldásokat a sportág hazai fejlődésére, eredményességére.

 

Pintyőke Marcell elnök elmondta: arra kérik fel a szövetség valamennyi tagját, hogy közösen véleményezzék a stratégiai anyagot. „A cél az, hogy tárjuk fel lokálisan a problémákat, és tegyünk javaslatokat a megoldásra. Tegyük félre legalább erre az időre az ellentéteket, gondoljuk át terveinket, lehetőségeinket és építsük fel közösen a sportág hosszú távú stratégiáját” – hangsúlyozta az elnök.

A magyar tekesport nagyjai a világ legjobbjai közé tartoznak. A magyar klubcsapatok és a válogatottak rendszeresen jót teljesítenek a nemzetközi kupákban és a világversenyeken.

0 Tovább

A karatés Molnár Dániel értékes bronzérme

Értékes bronzérmet szerzett Molnár Dániel az olimpiai bemutatkozásra készülő küzdősport (más sportágakban világkupáknak hívott) legjelentősebb versenysorozata, a Karate1 isztambuli állomásán. A 85 ország 1250 sportolóját felvonultató, kisebbfajta világbajnoksággal felérő eseményen a magyar versenyző a +84 kg-osok küzdelmei során öt győzelem mellett csupán egyszer kapott ki, ezzel a 96 fős mezőnyben felállhatott a dobogóra.

 



A Magyar Goju-kai versenyzője az egy héttel korábbi, Budapest Openen nyert aranyérmét követően a törökországi rangos viadalon is bizonyította jó formáját. A hatalmas mezőnyben egészen a legjobb nyolcig menetelt, majd a negyeddöntőben elszenvedett vereséget követően a vigaszágon újabb két győzelmet aratott, a tavalyi Eb-harmadik francia Bendiab elleni diadalával pedig megszerezte a bronzérmet. 

A többi magyar közül Molnár Réka (55 kg) és Bartha Nikola (+68 kg) három-három győzelem után búcsúzott, míg Szegedi Döme (75 kg) két fordulón verekedte át magát sikerrel.

Molnár Dániel eredményei:

A 32 közé jutásért: -Kondov (bolgár) 6-1
A 16 közé jutásért: -Kabanov (orosz) 2-0
Nyolcaddöntő: -Babos (lengyel) 2-0
Negyeddöntő: -Abazari (iráni) 1-4
A vigaszágon: -Szamarinov (orosz) 5-3
A 3. helyért: -Bendiab (francia) 4-4, első szerzett ponttal Molnár nyert

0 Tovább

Táncsport – Világbajnok a Balogh-Szabó kettős!

Fantasztikus magyar siker! Magyar páros nyerte a Kisteleken megrendezett senior standard-világbajnokságot.

 

 Magyar világbajnoki cím versenytáncban! Balogh Csongor és Szabó Anita megnyerte a senior standard világbajnoki döntőt Kisteleken.

A páros tavaly vb-bronzérmet szerzett, azóta sokat fejlődött, és imponáló magabiztossággal utasította maga mögé a 93 duót felvonultató mezőnyt.  A hatos döntőben volt még egy magyar páros: Kemény Tamás és Princz Nóra az ötödik helyen zárt.

A 2017-es standardtáncok világbajnokságát a XIV. Kistelek Open főversenyeként rendezték meg. Az ezüstérmet az orosz Dmitry Vorobiev, Oxana Skripnik páros szerezte meg az osztrák Ronald Pux, Sabine Pux kettős előtt. A fináléban – a magyarokon kívül – egy olasz és egy német duót láthatott a közönség.

0 Tovább

Soling-vb: Litkeyék világbajnokok!

A Litkey Farkas, Vezér Károly, Oroszlán Gábor alkotta csapat megnyerte a vitorlázó Soling-világbajnokságot. A hollandiai Muidenben megrendezett vb-n 13 nemzet 34 egysége vett részt, köztük 4 magyar csapat is.

Az első napon kettő, a harmadik és negyedik napon három-három futamot rendeztek, míg a második és ötödik napon szél hiányában nem volt verseny – tudósít a hunsail.hu.

Litkeyék már az első napon az élre álltak, a negyedik, egyben utolsó vitorlázással töltött versenynapon pedig 5 pontra növelték előnyüket.

A júliusi kontinensviadalon aranyérmet nyert Litkey-csapat így a világbajnokságon sem talált legyőzőre, és begyűjtötte 2013 és 2015 után a harmadik világbajnoki címét.

0 Tovább

Sportoltak az agrárszakemberek, Baji harmadik lett fogathajtásban

Az esős időjárás ellenére sikeres volt a IV. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége. A rendezvényen állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok húztak sportcipőt.

A tatai eseményen az indulók több sportágban is kipróbálhatták magukat, népszerű volt ezúttal is a fogathajtás, a labdarúgás, a parkröplabda és a sárkányhajó is. Az állatorvosok mezőnyét erősítette a világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes és Universiade-győztes gátfutó, Baji Balázs is.

Nagyon élveztem a fogathajtást, az állatokkal amúgy is jól bánok, az eredményemre meg különösen büszke vagyok. Életem első fogathajtó versenyén harmadik lettem” – újságolta Baji.

Dr. Bándy Pál, az esemény főszervezője elmondta, az eső különösebben nem zavarta meg az indulókat. „A kissé barátságtalan időjárás ellenére elmondható, hogy több résztvevőnk volt, mint tavaly, és sok volt a visszatérő agrárszakember. Kiemelten kezeljük az indulók visszajelzéseit, így lehet, hogy a meglévő sportágak mellett jövőre új mozgásformát is beépítünk a programba” – mondta a főszervező.

0 Tovább

Kezdődik a J24 Európa-bajnokság a Balatonon

A világ legnépszerűbb tőkesúlyos One Design hajóosztályának, a 2017. évi Európa-bajnokságát Magyarországon, a Balatonon rendezik meg 2017. szeptember 24. és október 1. között. A kontinensviadalra 8 országból egy híján 50 hajó és 250 versenyző nevezett. A mezőny igen erősnek ígérkezik, mert itt lesz az európai mezőnyből a tavalyi német világbajnok is. A magyar vitorlázók közül pedig a sokszoros magyar bajnok, 13 szoros Kékszalag-győztes, Soling világ- és Európa-bajnok Litkey Farkas mellett, számos magyar bajnok vitorlázó is hajóba ül majd, akik más osztályokban nemzetközi szinten is az élen vitorláznak.

 

 

A J24-es hajótípus a világ legnépesebb tőkesúlyos One Design hajóosztálya. Hazánkban 2008-ban rendeztek először Európa-bajnokságot, akkor 35 egység vett részt a viadalon. Azóta az osztály népszerűsége folyamatosan növekszik, és mára a Magyar Vitorlás Szövetség legnépesebb One Design hajóosztálya lett. A J24-es típus többek között azért is közkedvelt, mert az egységes és szigorú nemzetközi osztály-előírásoknak köszönhetően a hajók tényleg teljesen egyformák, ezáltal valóban sportos „versenyélményt” nyújt vele a vitorlázás. Nem csupán a hajók méretére és felszerelésére, de a legénység súlyára is pontos előírások vonatkoznak; 400 kg lehet a hajón a vitorlázók maximális összsúlya.

 

„Nagy öröm számunkra, hogy igen népes külföldi mezőny nevezett az Európa-bajnokságra, sőt miután ez egy nyílt Európa-bajnokság, az idei amerikai bajnok, Keith Wittemore is itt lesz a mezőnyben. A Balatonon mára komoly presztízse van a J24-es osztálynak. Évről-évre kiemelt figyelem övezi a bajnokságainkat, komoly mezőny, nagy csaták és valóban sportos, magas szintű vitorlázás vár azokra, akik beülnek egy J/24-es hajóba. Egy 50 fős mezőnyben vitorlázni, hazai vízen, nemzetközi versenyen mindenképpen páratlan élményt kínál majd” – mondta Hercsel Erik, a Magyar J24-es Osztály kapitánya.

 

A J24-es magyar mezőnyben a Soling világ- és Európa-bajnok, Litkey Farkas mellett ott lesz majd, a Melges 24 Világbajnokság hatodik helyezett csapata Bakóczy Róbert kormányzásával, akik a múlt héten Medemblikben rendezett Európa Kupát nyerték meg. A kitűnő Laser versenyző, a 2016. évi londoni olimpiai kvalifikációt megszerző Tomai Balázs is hajóba ül. Az indulók között üdvözölhetjük Rauchenberger Miklóst is, a két hete rendezett Chentomiglia harmadik helyezett Extreme 40-es, RED nevű katamarán első emberét.

 

 Az Európa-bajnokság versenyvezetője is magyar lesz, Fluck Benedek személyében, aki már számos világversenyen töltötte be ezt a tisztséget, legutóbb szeptember elején a Balatonföldváron rendezett Finn Gold Cup-ot irányította.

 

Az Európa-bajnokság kiemelt támogatója az Audi Magyarország, aki mellett számos nemzetközi brand hazai képviselője is a sportesemény mellé állt: a QuantumSails Hungary, a JetTravel, a Julius Meinl, a hazai International képviselet a Ricky Sport és a BravoBoats is.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum