Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sedric Watchou: Én becsülettel készülök

Sedric Watchou szerint bármi megtörténhet a tokiói paralimpián. A 88 kilogrammos súlycsoportban induló magyar parafekvenyomó úgy gondolja, hogy jól alakul a formaidőzítése.

A kameruni származású, Magyarországon programozó-elemzőként dolgozó sportember 20-án indul Tokióba, ahol élete első paralimpiáján képviselheti a magyar színeket.

„Óriási dolog, hogy indulhatok, és hálás vagyok mindenkinek, aki segített mindebben nekem. Életem legfontosabb versenyére készülök. Az olimpiák esetében is mindig elhangzik, hogy az ötkarikás játékok az más kategória. Ott minden előfordulhat. Ugyanez van a paralimpián is, így nehéz várható szerepléssel kapcsolatos jóslatokba bocsátkozni. Itt is minden megtörténhet. Én becsülettel készülök, és igyekszem a legjobb formámat hozni” – mondta Sedric Watchou.

Az idénre halasztott paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik meg Tokióban.

0 Tovább

Paralimpia – Ismét lesz magyar induló parafekvenyomásban!

Sedric Watchou képviselheti a magyar színeket Tokióban

Az idei paralimpián is lesz magyar parafekvenyomó – adta hírül a Magyar Erőemelő Szövetség.

„A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) tájékoztatása szerint Sedric Watchou képviselheti a magyar színeket a paralimpián, miután szabadkártyát kapott” – mondta Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

Sedric Watchou az utóbbi időszakban a 88 kilogrammos mezőnyben vetette magát észre a nagy nemzetközi versenyeken, többek között Eb-ezüstérmet szerzett, így megérdemelten kapott paralimpiai indulási jogot.

„A parafekvenyomás 1988 óta szerepel a paralimpián. Jó azt kijelenteni, hogy sorrendben a 9. játékok következik, ahol indul magyar versenyző. Eddig három magyar éremszerzés volt: ’88-ban Nánási István ezüstöt nyert, 2004-ben Szávai Csaba bronzérmes lett, míg 2016-ban Tunkel Nándor ugyancsak harmadik lett” – tette hozzá a sportvezető.

A paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik meg Tokióban.

0 Tovább

Elismerés a Juventusnak!

Sportos elismerésben részesült a 25 éves Juventus Rádió. A SportBánya ugyanis a Telesport szerkesztősége, Index és a Heves Megyei Hírlap mellett vehetett át médiadíjat a Magyar Paralimpiai Bizottságtól.

 

A Magyar Parlimpiai Bizottság a hagyományoknak megfelelően – mint minden páros évben – médiadíjakat adományozott az évzáró közgyűlésén. Rádiós kategóriában elismerésben részesült a Juventus 103.9-en hétfő esténként hallható SportBánya című műsora. A díjat a SportBánya szerkesztő-műsorvezetője, Bányász Árpád vette át.

Televíziós kategóriában az MTVA Telesport szerkesztőségét díjazták, míg internetes az internetes szerkesztőségek közül az Index kapott médiadíjat. A nyomtatott sajtó kategóriában a Heves Megyei Hírlap vehette át 2014-ben az elismerést.

http://www.juventus.hu/sportbanya/ 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum