Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megvannak az év legjobb magyar vitorlázói!

A férfiaknál Berecz Zsombor, a nőknél pedig Érdi Mária lett az Év Vitorlázója 2014-ben.

 Berecz Zsombor valamennyi magyar sportoló közül - a sportlövő Tobai-Sike Renáta után - másodikként szerzett kvótát a riói olimpiára. A Magyar Villamos Művek SE vitorlázója a santanderi ISAF Világbajnokságon a Finn hajóosztályban elért 15., a nemzetek sorrendjében 11. helyével vívta ki az indulási jogot a 2016-os játékokra, amely a harmadik olimpiája lehet. A korábban a Laser hajóosztályban indult Berecz Zsombor az elmúlt két évben nyújtott teljesítményével immár megkérdőjelezhetetlen tagja a nemzetközi Finn mezőny elitjének. A 28 éves vitorlázó 2014 tavaszán az Andalúz Olimpiai Héten a második helyen végzett, a Palma de Mallorca-i Világkupán pedig 13. lett. A világbajnoki szintű, 101 hajót felvonultató Európa-bajnokságon az előkelő 9. helyet szerezte meg.

 

A mindössze 16 éves Érdi Mária fiatal korát meghazudtoló eredményeket produkál. Kétszeres ifjúsági világbajnok, minden eddigi korosztályos világversenyén érmet akasztottak a nyakába. Tavaly robbant be a hazai vitorlázás élvonalába. A Yacht Club Budapest Egyesület tehetsége idéntől már főként az olimpiai Laser Radialban versenyez. Élete első felnőtt Világkupa versenyén tavasszal nemcsak bekerült az Arany csoportba, de ott futamgyőzelmet is mondhatott a magáénak. Később a korosztályos Byte világbajnokságon bronz-, az Eb-n ezüstérmet nyert. A Laser Radial U17-es kontinensviadalán a harmadik lett, az augusztusi vb-t viszont megnyerte, ráadásul a két évvel idősebbek között is felállhatott a dobogó második fokára. A Nancsingban megrendezett ifjúsági olimpián 11. lett.

Berecz Zsombor harmadszor, míg Érdi Mária másodszor érdemelte ki az Év Vitorlázója címet.

  (Turák Péter)

0 Tovább

Elismerés a Juventusnak!

Sportos elismerésben részesült a 25 éves Juventus Rádió. A SportBánya ugyanis a Telesport szerkesztősége, Index és a Heves Megyei Hírlap mellett vehetett át médiadíjat a Magyar Paralimpiai Bizottságtól.

 

A Magyar Parlimpiai Bizottság a hagyományoknak megfelelően – mint minden páros évben – médiadíjakat adományozott az évzáró közgyűlésén. Rádiós kategóriában elismerésben részesült a Juventus 103.9-en hétfő esténként hallható SportBánya című műsora. A díjat a SportBánya szerkesztő-műsorvezetője, Bányász Árpád vette át.

Televíziós kategóriában az MTVA Telesport szerkesztőségét díjazták, míg internetes az internetes szerkesztőségek közül az Index kapott médiadíjat. A nyomtatott sajtó kategóriában a Heves Megyei Hírlap vehette át 2014-ben az elismerést.

http://www.juventus.hu/sportbanya/ 

0 Tovább

Vitorlázás - Fa Nándor ismét megkerüli a Földet

Tizenhét év elteltével ismét Föld-kerülő vitorlásversenyen próbál szerencsét Fa Nándor. A 61 esztendős legendás vitorlázó, hajótervező és hajóépítő – társával, Gál Józseffel – volt az első magyar, aki körbevitorlázta a Földet, később pedig többször megtette ugyanezt egyedül is. Fa Nándor a Barcelona World Race elnevezésű viadalon tér vissza.  

A Barcelona World Race a világ első és egyetlen kétfős legénységű vitorlások részére kiírt kikötés nélküli Föld-kerülő versenye. A kaland a katalán városból rajtol és ott lesz a befutó is. A 2014-15-ös verseny immár a harmadik BWR: az elsőt 2007-08-ban, a másodikat 2010-11-ben rendezték. Jelen kihívás az év utolsó napján veszi kezdetét, és várhatóan jövő márciusban fejeződik be. A hajóknak útjuk során 24 ezer tengeri mérföldet kell megtenniük, három óceánon és 12 éghajlati övön haladnak át, miközben délről megkerülik a Jóreménység fokát, Ausztráliát és a Horn-fokot. A Föld-kerülésre IMOCA 60-as vitorlásokkal kerül sor: itt a hajók hossza 60 láb, vagyis mintegy 18 méter.  Fa Nándor negyedszer vállalkozik világkörüli vitorlásversenyre. Társa ezúttal a 31 esztendős, új-zélandi Conrad Colman, a 2011-12-es Global Ocean Race győztese lesz. Eredetileg Goszleth Marcell ült volna be Fa Nándor mellé. Az elhúzódott javítási munkálatok miatt azonban a felkészülési időszak lerövidült, és végül a magyar vitorlázó olimpikon önzetlen döntést hozott: átadta a helyét egy óceánon nagyobb tapasztalattal bíró versenyzőnek. A visszalépést követően Fa Nándor egyetlen telefonhívással megtalálta új másodkormányosát a Franciaországban élő Colman személyében, aki rögtön igent mondott a felkérésre.

A Fa-Colman páros a Spirit of Hungary névre keresztelt hajóval vesz részt a versenyen, amelyet Fa Nándor tervezett és épített. A Spirit of Hungary-nek a Barcelona World Race lesz az első nagy megmérettetése, ám Fa Nándor később több, a 60 lábas versenysorozatba tartozó viadalt tervez. A nagy cél pedig a 2016-17-es Vendée Globe, amely egyszemélyes, megállás és külső segítség nélküli Föld-kerülő verseny.  A Spirit of Hungary csapata az olaszországi Triesztben az elmúlt napokban tette vízre a hajót, és jelenleg napi 16-18 órát dolgozik az Adriai-tengeren azon, hogy a hajó megfelelő állapotban és tesztelést követően a december 12-diki határidőre Barcelonába érkezhessen. (Turák Péter)

0 Tovább

BBU 2014 - Már a 25. Bécs-Budapestre készülnek

A csütörtöki félmaratonnal befejeződött az idei Bécs-Budapest (BBU) ultrafutóverseny. A mezőny ezúttal rendhagyó módon Győr és Budapest között futott, az utolsó, csütörtöki etapon Budakesziről rajtoltak el a versenyzők. Budakeszin láthattuk többek között dr. Simicskó István sportért felelős államtitkárt, és a magyar kajak-kenu-válogatott több kiválóságát, élükön Storcz Botond szövetségi kapitánnyal, és Csabai Edvinnel, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatójával, akik a Kolonics György Emlékfutáson vettek részt. Ez a táv ugyancsak egy félmaraton volt. 

Az idei BBU-t összetettben a harmadik szakaszon is diadalmaskodó Steib Péter nyerte meg Bogár János és Tresó Gábor előtt. Csapatban a Dover nyelviskola lett első, megelőzve a Sashegyi Gepárdokat és a Mavir-Kóbor áram együttesét.

Halgas Csaba, a BBU ügyvezető igazgatója elmondta, az idei verseny rendhagyó, átmeneti volt, de már most készülnek a 2015-ös Bécs-Budapest ultramaratonra, amely a 25. lesz. „Jövőre a Bécs-Budapest ultramaraton 25 éves lesz. Elindult a vasfüggönytől és eljutott egy modernebb világba. Meg szeretnénk méltóképp ünnepelni, és vissza szeretnénk vinni a futóinkat arra az útra, amit nagyon szerettek. Tervezett útvonalunk 2015-re: Bécs, Sopron, Győr, Tata, Budapest" – mondta a Sportime Magazinnak Halgas Csaba.

(Sportime Magazin)

0 Tovább

NOS BAJNOK NAGYKöVETEK A SPORTBáNYáBAN

A nem olimpiai sportolók (NOS) szavazásnak eddig két nagykövete van. A Sportolanemzet.hu korábban bejelentette, hogy Kanyó Dénes (búvárúszó) és Gyutai Adrián (gyorsasági motorversenyző) népszerűsíti egyelőre a sportolók körében és a médiában a kezdeményezést.

 A projekt során – a www.sportolanemzet.hu oldalon – a teljes magyar sporttársadalom szavazhat a 2014-es év legjobbjaira, az egyes kategóriák győztesei végül a Sportcsillagok Gáláján, az olimpiai sportolókkal együtt vehetik át a díjakat.

 A SportBánya megszólaltatta Gyutait és Kanyót is. Előbbi versenyző a hétvégén Olaszországban ült motorra.

0 Tovább

Isten éltesse a magyar tekéseket!

A mai napon ünnepelte fennállásának 80. évfordulóját a Magyar Teke Szövetség. Az Almárium Bisztróban tartott ünnepségen a sportág kiemelkedő képviselőit is díjazták.

A magyar tekesport a Szövetség 1934-es megalakulása óta hosszú utat tett meg, mire kocsmasportból igazi versenysporttá vált. Ezt az eddigi nyolcvan év alatt világversenyeken megszerzett, összesen 368 érem és 28 elért világcsúcs is bizonyítja. A szövetség tagjai és a sporttársak ezeket a sikereket, valamint az elmúlt 80 év legfontosabb eseményeit elevenítették fel a mai napon, Budapesten, az Almárium Bisztróban tartott ünnepélyes fogadáson. Az eseményen részt vett Molnár Péter, a sportállamtitkárság főosztályvezetője is.

Pintyőke Marcell, a Magyar Teke Szövetség elnöke ünnepi köszöntőjében kiemelte: „1934 óta nagyon hosszú utat tettünk meg közösen azért, hogy egy olyan igazi versenysportág lehessünk, amely hazánk sporttörténelmét is folyamatosan jelentős eredményekkel gyarapítja. Ezt az utat kell folytatnunk. Fejlesztenünk, népszerűsítenünk kell a magyar tekézést, valamint a jövőben meg kell teremtenünk az utánpótlás-nevelés alapjait is.” Hozzátette, hogy rövid távú céljaik között szerepel egy olyan korszerű pálya építése is, amely világversenyek rendezésére is alkalmas lesz.

Az ünnepségen díjazták az elmúlt 80 év legeredményesebb sportolóit, szövetségi kapitányait, valamint a sportág leglelkesebb támogatóit is. Legeredményesebb sportolóként díjat kapott Kovácsné Grampsch Ágota és Csányi Béla. Szövetségi kapitányként elért eredményeiért Hankó Györgyöt és Juhász Lászlót díjazták. A teke sportág legaktívabb népszerűsítője pedig Mohai Gábor és Borbély Tibor lett.

A szövetség elnöke Magyarországnak is köszönetet mondott az eddigi támogatásért, és jelezte: a sportág továbbra is szállítja a világbajnoki aranyakat. Pintyőke Marcell egyben különdíjat adott át Molnár Péter főosztályvezetőnek.

A teke sport iránt érdeklődők további információt a www.tekesport.hu és a facebook.com/tekeszovetseg oldalon találhatnak.

 Adatok, érdekességek, információk a magyar tekézésről:

  • 1934-ben alakult meg a Magyar Teke Szövetség
  • 1936 még olimpiai sportág, a csapat bronzérmet szerzett Berlinben, az Olimpián.
  • Jelenleg a nem olimpiai sportágak közül az egyik legeredményesebb sportág.
  • A tekések 80 év alatt 28 világcsúcsot értek el.
  • Világversenyeken eddig összesen 113 aranyérmet, 126 ezüstérmet, 129 bronzérmet szereztek a tekések (összesen 368-at).
  • A jelenleg érvényes világcsúcsok közül négyet magyar állított fel.
  • A világranglistát eddig ötször vezette magyar sportoló (ebből Kiss Norbert egymaga háromszor is).
  • 1984-ben a sportújságírók szavazatai alapján Magyarországon az Év Női Sportolója Vidács Györgyné lett.
  • Az NB III-ig 1400 versenyengedéllyel és 3300 igazolással rendelkező sportoló szerepel a Magyar Nemzeti Bajnokság különböző osztályaiban.
  • NB III-tól területi, megyei, városi bajnokságokban közel 8000 sportoló űzi ezt a sportot.
0 Tovább

TAFISA Világkongresszus 2015: Slagelsében prezentált a magyar szervező bizottság

A Katari Olimpiai Bizottság már jelezte: részt vesz a Szabadidősport Világszervezetének (TAFISA) budapesti világkongresszusán. A katariak az első jelentkezők az egy év múlva megrendezendő rangos nemzetközi szabadidősportos eseményre. Közben a budapesti szervezőbizottság küldöttsége eredményes prezentációt tartott Dániában, a TAFISA Board előtt.

A Slagelsében megtartott eszmecserén Füleky András, a 2015-ös Budapesti TAFISA Világkongresszus operatív vezetője és Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára beszélte át a Szabadidősport Világszervezetének vezetőivel az aktuális információkat a magyarországi kongresszussal kapcsolatban.

„A Gerlevi Sportakadémián kiderült, hogy nagy az elvárás a fővárosunkkal szemben. Salga Péter főtitkár úrral az igazgatótanácsot tájékoztattuk a kongresszus várható programjáról, valamint egyetértettünk abban, hogy olyan részvételi díjat kell megszabnunk, amelyet az Európán kívüli, résztvevők (itt elsősorban Dél-Amerikára, vagy Ázsiára gondolok) ki tudnak fizetni, és megéri nekik Budapestre látogatni. Ismertettük továbbá a fővárosban igénybe vehető szállásokat is.” – mondta a Magyar Szabadidősport Szövetség Sajtószolgálatának Füleky András.

A TAFISA Világkongresszusnak 2015. október 14-18 között ad otthont Budapest.

0 Tovább

Dr. Erbszt András szerint a rendszeres gyaloglás sok betegségtől megóv

Október a gyaloglás hónapja. A Magyar Szabadidősport Szövetség idén is megrendezi a Világ Gyalogló Napot, vagy ahogyan világszerte ismert: a World Walking Day-t. 2014-ben minden októberi túrázó kapcsolódhat a rendezvényhez. A cél az, hogy a minél nagyobb figyelmet kapjon a gyaloglás, mint a legegyszerűbb, de ugyanakkor nagyon egészséges mozgásforma, amelyről a mai felgyorsult világunkban hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

 

Dr. Erbszt András ortopéd-gerincsebész szerint a gyaloglás ugyan egyszerűnek tűnik, mégis rendkívül összetett mozgásforma, amelynek az egészségmegőrzés szempontjából nagy jelentősége van.

„A gyaloglás az egyik legkézenfekvőbb mozgásforma. A mozgás szervrendszerének karbantartásán túl a testsúlyszabályozásban is nagy szerepe van, jól átmozgatja az úgynevezett ’alvó’, különösen a gerinckörnyéki izmokat. A gyaloglás szisztematikusan megmozgat mindenkit. Senki se tartson hát a rendszeres gyaloglástól!” – tanácsolja dr. Erbszt András, a Dr. Fit Életmód Klinika igazgatója.

 

Az októberi gyalogláshoz a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján lehet csatlakozni. Információk és elérhetőségek a www.masport.hu -n.

 

0 Tovább

Száguldó nagykövet a NOS Bajnokai szavazáson

Újabb klasszis lett NOS Bajnokai nagykövet! A gyorsasági motoros Gyutai Adrián is felkérést kapott a nem olimpiai versenyzőknek kiírt Év Sportolója választás népszerűsítésére. A NOS Bajnokai szavazást először hívták életre. A projekt célja elsősorban az, hogy a 2014-es teljesítmények alapján a teljes sporttársadalmat bevonva, megválasszák az év legjobbjait a nem olimpiai sportágakban, de kezdeményezésnek komoly népszerűsítő küldetése is van.

 

Az év sportolója választás csúcseseménye az 57. Sportcsillagok Gálaestje lesz, ahol idén a NOS Bajnokok kategória győztesei is átvehetik a díjakat az olimpiai sportágak kiválóságaival együtt. Az olimpiai mezőny legjobbjaira ezúttal is a sportújságírók szavaznak, míg a NOS Bajnokok esetében a magyar sporttársadalom voksolhat a  www.sportolanemzet.hu honlapon.

 

Korábban a búvárúszó világrekorder, Kanyó Dénes lett a NOS Bajnokai nagykövet, így a szegedi sportember mostantól (egyelőre) Gyutai Adriánnal együtt népszerűsíti a kezdeményezést.    

Gyutai Adrián a 2009-2010-es szezonokban előbb megnyerte a magyar bajnokságot a 125SP kategóriában, majd az Alpok-Adria Sorozatban (ez Közép-, és Kelet Európa legnívósabb bajnoksága) lett összetett harmadik ugyanebben a géposztályban. Az Adrenalin H-Moto Team 2011 elején leszerződtette a hazai 125-ös kategória legnagyobb ígéreteként Adriánt, aki aztán abban az évben kategóriát váltva újoncként ötödik lett a 125GP-ben úgy, hogy kilenc futamból hétszer a TOP 10-ben végzett, miközben háromszor a dobogóra is felállhatott.

2012-ben viszont megnyerte az Alpok-Adria Bajnokság 125GP kategóriáját, és 2007 után az első magyar gyorsasági motorversenyző volt, aki Talmácsi Gábor világbajnoki és Győrfi Alen Európa-bajnoki címe után nemzetközi bajnoki címet szerzett Magyarország számára.

2013-ban már egy kategóriával feljebb, a Superstock 600-ban folytatta szereplését az Alpok Adria Sorozatban, valamint az IMRC és a magyar bajnokságban. Az Alpok-Adria bajnokságban újoncként összetettben a második helyen végzett, és egyedüli magyarként kivívta az indulás jogát a gyorsasági motoros Európa-bajnokságon. Az IMRC nemzetközi összevetésben – cseh, szlovák, román, lengyel és magyar motorosok számára rendezett nemzetközi sorozat – végül szintén a második helyen – mindössze két pont hátránnyal az összetett győztese mögött –, míg a Magyar Bajnokságban fölényesen nyert összetettben. Az év végi díjátadó gálán pedig megkapta a 2013 legeredményesebb gyorsasági motorversenyző díját.

2014-ben két pályarekordot is jegyzett. Az egyik a Pannónia Ringen volt, a másik pedig Rijekában. Hat futamot nyert meg a különböző nemzetközi sorozatokban, és a még jobb eredmények elérésében egy súlyos sérülés akadályozta meg, amelyet sikeresen leküzdött. Az előttünk álló hétvégén világ egyik legerősebb sorozatában, az Olasz Bajnokságon áll rajthoz, a legendás mugellói pályán. 

 

A NOS Bajnokai szavazáson a voksokat már le lehet adni a www.sportolanemzet.hu honlapon, a Sportcsillagok Gálaestjét pedig december 18-án rendezik meg a Syma csarnokban.

Bővebb információk: www.sportolanemzet.hu

 

0 Tovább

Csabai Edvin életetet mentett - Közterületi Életmentő Program a fővárosban

Elindult a Közterületi Életmentő Program Budapesten! A kezdeményezés célja, hogy a fővárosban minél több közterületen legyen defibrillátor, amely baj esetén életet menthet. Hétfőn Budapest egyik legforgalmasabb pontján, az Erzsébet téren adták át a program részeként az első olyan készüléket, amely könnyen kezelhető, és ha baj van, akkor azon a környéken bárki számára elérhető.

A statisztikai adatok rémisztőek: Magyarországon naponta (!) 60-70 ember hal meg hirtelen szívleállás következtében. Ezért van szükség az ilyen kezdeményezésekre. A defibrillátorok a Sportime Magazin közvetítésével kerülnek a (K.É.P.) Közterületi Életmentő Programba.

„A közelmúltban Bécsben jártunk, ahol megnéztük, hogy az osztrákok egy ehhez hasonló programban mekkora eszközmennyiséggel rendelkeznek” – meséli Bezzegh Krisztián, a Sportime tulajdonosa. „Bécsben közel 500 defibrillátort helyeztek ki a közterekre, és az elmúlt 9 hónapban ezek segítségével 47 életet mentettek meg. Bízunk abban, hogy rövid időn belül Budapest is megközelíti az osztrák színvonalat.”

A Magyar Vöröskereszt hétfői akcióján Csabai Edvin, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatójának közreműködésével adták át a Közterületi Életmentő Program első defibrillátorát. Az esemény rendhagyó volt, mivel egy újraélesztést szimuláltak Budapest egyik legforgalmasabb közterén.

0 Tovább

Kutyákkal a Világ Gyalogló Napon

Különös társasággal, ötven kutyával és 72 hozzájuk tartozó emberrel találkozhatott, aki vasárnap a Mecsekben kirándult. A Közös kutyagolás elnevezésű 10 kilométeres túrát a Világ Gyalogló Nap alkalmából rendezte meg a Baranya Megyei Szabadidősport Szövetség.

 „Tavaly is megrendeztük már ezt a sétát – mesélte Papp Csaba, a szövetség elnöke. – Az ötlet onnan jött, hogy október elején van az Állatok Világnapja is, én pedig kutyaőrült vagyok. Szövetkeztünk hát egy kutyaiskolával. Mi szerveztük a túrát, ők pedig ügyeltek arra, hogy ekkora falkával is zökkenőmentesen lemenjen. Ez sikerült is, pedig gazdából és kutyából is volt kicsi is, nagy is. Pécs széléről indultunk, szerencsére az idő is szép volt, felmentünk a Mecsekbe a Melegmányi vízesésig, mondhatom, gyönyörű helyeken jártunk. És a kiruccanáshoz tartozott egy kutyás totó is, amely során nyereményeket osztottunk.”

 

A Világ Gyalogló Nap az idén nevével ellentétben egész októberre kiterjed. A programokat összefogó Magyar Szabadidősport Szövetség 200 eseményen több mint 15 ezer résztvevőre számít. A baranyaiaknak sem a kutyagolás volt az egyetlen túrájuk:

 

„A tagszervezeteinkkel közösen rendeztünk már két kirándulást óvodásoknak, egyet iskolásoknak, most hétvégén pedig felnőtteket várunk egy túrára, ahol a nordic walkingot is kipróbálhatják. És október végén lesz még egy programunk. Így összesen 400-500 mozgatunk meg az idén csak a Világ Gyalogló Nap alkalmából.”

 

Egy-egy októberi gyaloglással még lehet csatlakozni a World Walking Day-hez. Információk a Magyar Szabadidősport Szövetség internetes honlapján: www.masport.hu. 

0 Tovább

Nagykövet lett a delfinember

Kanyó Dénes NOS Bajnokai nagykövet lett. A búvárúszás egyik magyar világklasszisa örömmel vállalta a felkérést abban a programban, amelyet a nem olimpiai sportágakban versenyző sportolóknak írtak ki. Az olimpián kívüli magyar sportemberek teljesítményét elismerő év sportolója választást először rendezik meg a Sportcsillagok Gálaestje részeként, így a kezdeményezést a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Sportújságírók Szövetsége is támogatja.

A NOS Bajnokai szavazás célja, hogy az év sportolója választáson túl népszerűsítse Magyarországon azokat a sportágakat, amelyek nem lehetnek ott az ötkarikás játékokon és ezáltal kevesebb figyelmet kapnak „A szavazás népszerűsítésre a sportágaikban sikeres, népszerű sportolókat igyekeztünk megnyerni. Ők a NOS Bajnokai szavazás nagykövetei” – mondja Hoffmann Pál, a sportolanemzet.hu projektvezetője.

Kanyó Dénes világ- és Európa-bajnok búvárúszó. Többszörös Világjátékok-résztvevő és Világjátékok-érmes. A Szegedi Muréna vezetője, edzője és versenyzője.

A Nos Bajnokai kezdeményezés minden olyan sporttársamnak remek lehetőséget nyújt arra, hogy jobban megismerje az ország, akik nem olimpiai szakágban versenyeznek. Mi, akik a nem olimpiai sportágakban képviseljük Magyarországot sajnos kevesebb figyelmet, támogatást kapunk, jó dolog, hogy én személyesen is hozzátehetek a kezdeményezés sikeréhez, és örömmel vállaltam el a felkérést” – nyilatkozta Kanyó Dénes.

A szavazás nyílt, vagyis a teljes sporttársadalom kinyilváníthatja a véleményét. A voksokat awww.sportolanemzet.hu oldalon lehet leadni egy rövid regisztráció után. Lehet szavazni az év sportolójára női, és férfi kategóriában, az év csapatára, az év edzőjére és 2014 legjobb szövetségi kapitányára.

A Sportcsillagok Gálaestjét december 18-án rendezik meg.

Bővebb információk: www.sportolanemzet.hu

Fotó: Márton Gyula

0 Tovább

Nyíregyháza: Távozik a klubigazgató

Lucsánszky Tamás távozik Nyíregyházáról – adta hírül az nb1.hu. A nyírségiek a szakember vezetésével jutottak fel a labdarúgó OTP Bank Ligába, ahol egy tulajdonosi döntést követően, már nem a kispadon, hanem klubigazgatóként folytatta a munkáját.

           

„A terveimnek maximum egyharmadát tudtam egyáltalán elkezdeni. ​​Tavaly csapatot kellett építenem, talán szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy ez jól sikerült, hiszen a bajnokságot végig vezetve, nyertük meg a másodosztályt, pedig a keretet úgy állítottuk össze, hogy 2014 nyarára az első hatba kerüljünk, majd a követező (idei) szezonban legyünk harcban az NB I-ért” – nyilatkozta Lucsánszky.

„Sosem voltam megélhetési edző, nekem hobbim is a labdarúgás. Van egy civil szakmám és, amely az építőiparhoz köt, ahol egy sikeres vállalkozást működtettem hosszú évekig. Most ez egy kicsit a háttérbe szorult, hiszen Nyíregyházáról egy fővárosi székhelyű céget nehéz vezetni. Van tehát feladatom a futballon kívül is!” – tette hozzá Lucsánszky Tamás, aki hangsúlyozta: mindezek ellenére bármikor képes lenne újra leülni újra a kispadra.

0 Tovább

Magyar nyerheti a Karate1 sorozatot!

A Karate1 versenysorozat utolsó állomása előtt két magyar áll a sorozat idei ranglistájának élén a férfi 67 kg-osok között. Szegedi Döme az első, Tadissi Martial pedig a második helyről várja a salzburgi Grand Finalt, amelyet szombaton és vasárnap rendeznek. A magyar versenyzők jó pozíciója biztató a november elején, Brémában sorra kerülő világbajnokság előtt is.

 A pénzdíjas Karate1 sorozat a világ- és kontinentális bajnokságok utáni legrangosabb versenyeket tömörítő széria, amelyben 2014-ben nyolc viadal kapott helyet. Ebből hét már lezajlott, míg az ausztriai nagydöntőre most hétvégén kerül sor.

A 67 kg-os férfiak mezőnyében az eddigi viadalokon Szegedi Döme 990 pontot gyűjtött, ezzel toronymagasan vezeti a ranglistát. A korábbi junior világbajnok különösen a sorozat nyitányán, Párizsban gyűjtött sok pontot, ahol megnyerte súlycsoportjának küzdelmeit.

A pontverseny második helyén egy másik magyar, Tadissi Martial található 870 ponttal. Az idei Európa-bajnokságon bronzérmes karatés a Karate1 sorozat hollandiai és szlovéniai versenyén is harmadik lett, míg a németországi Hanauban az ötödik, Isztambulban pedig a hetedik helyen végzett.

A lista élén állni már csak azért is nagy eredmény, mert a Karate1-en a világ legjobbjai vesznek részt, a meghatározó országok gyakran teljes válogatottal érkeznek az egyes fordulókra. Legjobbjainknak több vb- és Eb-érmes sportolót sikerült eddig maguk mögé utasítaniuk: többek között az aktuális Európa-bajnok angol Jordant, a tavalyi budapesti Eb-n ezüstérmes török Kemaloglut és a Világjátékok-győztes kolumbiai Ramirezt is. 

Tadissi mögött a ranglista harmadik helyén a marokkói Kousseksou áll 832 ponttal. A magyaroknak így komoly esélye van arra, hogy a kategóriában egyikük az idei Karate1 sorozat élén végezzen - amire korábban még nem volt példa! -, és elnyerje az ezzel járó 1000 eurót is.

(Magyar Karate Szövetség)

0 Tovább

Gyalogolj ezen a hétvégén – vagy a hónap végéig!

A Magyar Szabadidősport Szövetség 2014-ben is megrendezi a Világ Gyalogló Napot, vagy ahogyan világszerte ismert: a World Walking Day-t. Az elnevezés az idén lazábban értelmezendő: elsősorban az október 4-5-i hétvégére vonatkozik, ugyanakkor minden októberi túra része lehet a milliókat megmozgató rendezvénynek. 

Mintegy 200 eseményen legalább 15 ezer résztvevőre számítanak a szervezők a Világ Gyalogló Nap alkalmából. A helyszínek többsége kiegészítő programokat is kínál. Főként a helyi nevezetességek – múzeumok, művészek műhelyei, természeti látványosságok – megismertetése népszerű, amelyről több esetben szellemi totó formájában adhatnak számot a résztvevők. Sok helyen sportversenyekkel, tombolával, egészséges életmódot népszerűsítő bemutatókkal, fittségi mérésekkel lehet találkozni. A legkreatívabbnak egy iskola bizonyult, amely az idei fogászati látogatását a túra keretében bonyolítja le diákjainak.

 

Ízelítőül néhány a meghirdetett gyaloglások közül:

- A debreceni Nagyerdőben az október 5-i, 13 km-es gyaloglás után szalonnasütésre invitálják a kirándulókat.

- Október 5-én Pécsett mecseki kutyás séta indul.

- Szegváron október 6-án az aradi vértanúkra emlékezéssel egybekötött 5 km-es túra lesz.

- Október 9-én Petőfiszálláson 6 és 10 km-es túrákat szerveznek iskolásoknak, kiegészítésként madármegfigyeléssel és termésgyűjtéssel.

- Október 11-én a fővárosban a „MOCCANJ Hűvösvölgy!” program keretein belül nordic walking túrára várják a mozogni vágyókat.

- Békés megyében Mezőmegyeren az október 11-ei túra után karate bemutató színesíti a programot, Végegyházán pedig a 10 km-es gyaloglással egybekötve rongylabda bajnokságot tartanak.

 

Akik netán kedvet kaptak, hogy egy-egy októberi gyaloglással még csatlakozzanak a Világ Gyalogló Naphoz, forduljanak a Magyar Szabadidősport Szövetséghez, amely különféle díjakkal járul hozzá az eseményekhez. Információk és elérhetőségek a szövetség internetes honlapján: www.masport.hu.

0 Tovább

Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja 2014

Több százan sportos közegben és sok mozgással ünnepelték meg az idősek világnapját. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) szervezésében ugyanis Cegléden megrendezték meg a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválját.


A Gál József Sportcsarnokban, és környékén, 14 megyéből több száz idősebb sportolni, mozogni vágyó vett részt a programokon. Nyugdíjas igazolvánnyal lehetett regisztrálni a játékos vetélkedőkre, amelyet öt korcsoportban bonyolítottak le. Volt gerinctorna, tánc, meridián torna és nordic walking – többek között.

Az idei szépkorúak mozgásfesztiválján több sporttal és egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadást hallgathattak meg az érdeklődők, valamint olimpiai bajnokok is erősítették a sportos vonalat. Ott volt Czene Attila, az 1996-os atlantai olimpia úszóbajnoka, aki egyben a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is, valamint előadást tartott a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja, Dr. Faragó Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázónk.

A Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja kiemelt eseménye volt a NowWeMove kampánynak. A kezdeményezésnek, amelyhez Magyarország is csatlakozott, az a célja, hogy 2020-ig 100 millióval emelkedjen a rendszeres mozgást végző európaiak száma.

A Magyar Szabadidősport Szövetség következő nagy rendezvénye a 2014-es Világ Gyalogló Nap lesz, amelynek programjait ebben az évben bővítették. Az október 4-5-ei Világ Gyalogló Nap mellett valamennyi októberi túra része lehet a rendezvénynek.

0 Tovább

Sportol a nemzet: 36 helyszín 27 sportággal csatlakozott eddig a szabadidősportos mozgalomba

Szeptember első hetében startolt, azóta napi szinten kínál aktív kikapcsolódási lehetőségeket kedvezményesen a Sportol a nemzet. A szabadidősportos mozgalom egyelőre Dél-Alföldön indult, de a szervezők 2015-től országossá bővítenék, sőt a célok között az is szerepel, hogy a Kárpát-medence magyarlakta településeit is bevonják. A projekt vezetője, Hoffmann Pál legutóbb erről a 25 éves Juventus Rádió egyik beszélgetős műsorában számolt be.  

 

Az építész, magasépítő mérnök, aki a sportnak nem csupán rajongója, hanem több sportágban rendszeresen ki is próbálja magát, a Thuróczy Richárd vezette Juventus Lights vendége volt.

Magyarországon és így Budapesten is, siralmasak a statisztikák: A magyarok európai viszonylatban nagyon keveset sportolnak, márpedig a rendszeres mozgással remekül megelőzhető lenne számos, ma népbetegségnek hívott egészségügyi probléma.

Jelenleg összesen 36 sporthelyszín kapcsolódott be a mozgalomba, 27 sportágat lehet űzni.

A teljes interjú meghallgatható a Juventus 103.9 honlapján. (kattintson a linkre!)

 

A Sportol a nemzettel kapcsolatban bővebben a www.sportolanemzet.hu oldalon olvashat.

0 Tovább

Mozgásfesztivál a régebb óta fiataloknak

Nemcsak a húszévesekre gondol a Magyar Szabadidősport Szövetség, amely – a szeptember eleji Családi Mozgásfesztivált követően – október 1-én rendezi meg a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválját. Az ingyenes eseményre Cegléden kerül sor. Az MSZSZ a korábbi tapasztalatok alapján több száz mozogni vágyó nyugdíjast vár délelőtt 10 órától a Gál József Sportcsarnokba. 

 

A szervezők elmondása szerint hazánkban alig akad olyan sportrendezvény, amely kifejezetten az idősebbeket célozná meg, országos pedig egyáltalán nincs. Ezt az űrt igyekszik betölteni a szépkorúak sportfesztiválja. A cél, hogy a régebb óta fiataloknak segítsenek fiatalságuk megőrzésében, életminőségük javításában.

 

A nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező, vállalkozó kedvű résztvevőket 5 korcsoportban 50 sportos, de biztosan nem teljesíthetetlen próba várja. A programot színesítő előadások mellett 34 féle ingyenes szűrővizsgálat áll a jelenlévők rendelkezésére, idén először pedig az aktivitások utáni, termálvizes fürdőzési lehetőséggel is kedveskednek a szervezők. 

Az eseményről részletek a Magyar Szabadidősport Szövetség internetes honlapján, a www.masport.hu oldalon találhatóak.

 

0 Tovább

Így pingpongoztak a paksi focisták - Fotók

Az MVM-Paks labdarúgói ebben a szezonban több meglepetést is okoztak. A magyar játékosokra építő csapat a labdarúgó OTP Bank Ligában ebben a kiírásban még nem kapott ki. Négy győzelem mellett két döntetlent játszott eddig a Csertői Aurél által irányított gárda.

Kovács Gábor szerint az egységesség a legnagyobb fegyverük. A paksiak védője ezt a Magyar Szabadidősport Szövetség által megrendezett Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztiválon nyilatkozta. Kovács csapattársával, Eppel Mártonnal vett részt a tömegsportos megmozduláson, ahol több sportágat is kipróbáltak. A két labdarúgó jobbára asztaliteniszezett a rendezvényen, és mindkettőjük otthonosan mozgott a pingpongasztalnál is. Eppel Márton szerint pont azért, mert nem nagyon számoltak velük a bajnokság nyitányán, a „surranópályán” akár még a dobogó közelében is zárhatják az őszt.

Az MLSZ döntésének értelmében szeptember 15-től, kötelező lesz a szurkolói kártya. Ez egyben azt is jelenti, hogy aki most pénteken a helyszínen szeretné végigszurkolni a PMFC - MVM-PAKS bajnoki mérkőzést (2014. 09. 19. 19:00), annak a bejutáshoz, a jelenlegi állapot szerint, mindenképp rendelkeznie kell szurkolói kártyával. A szurkolói kártya kiváltása november 15-ig ingyenes.

0 Tovább

Útjára indult a Kárpát-medencei mozgalom

Hódmezővásárhelyen vasárnap elstartolt a Sportol a Nemzet szabadidősportos mozgalom, amelyet a tervek szerint 2015 januárjától országossá szélesítenek majd ki. A távlati célok között szerepel az is, hogy a kezdeményezés nem szorulna az ország határai közé, és a Kárpát-medence magyar lakta települései is bekapcsolódnának.

Szeptember 7-én a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában igazi szabadidősportos pezsgésre számíthatott mindenki, aki kilátogatott a Sportol a Nemzet nyitórendezvényére. Nem is csalódtak, színvonalas programok mellett sikerült elindítani a sportmozgalmat.  

Az eseményen részt vett Czene Attila, a Magyar Olimpiai Bizottság szabadidős sportokért felelős alelnöke, aki egyben a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is, Fekete Ferenc, Hódmezővásárhely önkormányzata képviseletében, valamint Hoffmann Pál, a Sportol a Nemzet projektvezetője.

Az 1996-os atlantai ötkarikás játékok úszó olimpiai bajnoka nem csupán a protokollrészét vállalta az eseménynek, hanem úszott is a résztvevőkkel.

 „A Sportol a Nemzet mozgalom legfontosabb célkitűzései egybecsengenek a Magyar Szabadidősport Szövetség küldetésével, azaz: minél több embert ösztönözni arra, hogy minél többet sportoljon és mozogjon, így örömmel vállaltam a kezdeményezés fővédnökségét” – mondta Czene Attila.

A színvonalas program Czene Attila, Fekete Ferenc és Hoffmann Pál beszédeivel kezdődött, majd a hódmezővásárhelyi ifjú vízilabdázó növendékek segítségével egy rövid bemelegítő keretein belül hangolódhattak rá a résztvevők az úszásra. Czene Attila vezetésével 200 métert kellett megtenni, Attila vegyes úszásban, a többiek szabadon választható úszásnemben teljesítették a távot. A program zárásaként, aki bátor volt, a helyi vízilabdások közé állhatott be egy meccs erejéig.

A program bevezetésként szeptembertől a három dél-alföldi megyében - Csongrádban, Békésben és Bács-Kiskunban - indul el, a tervek szerint 2015-től pedig Kárpát-medencei szintűvé bővül.

A mozgalom alapját a www.sportolanemzet.hu honlap biztosítja. A weboldalon az érdeklődők egy ingyenes regisztráció után megkapják plasztik kártyájukat, mellyel egyénileg és családi kategóriában gyűjthetnek pontokat, és versenyezhetnek a nyereményekért.

A pontokat sportolással lehet gyűjteni azokban a sportlétesítményekben, amelyek csatlakoztak a Sportol a Nemzet sportmozgalomhoz. Ezekben a komplexumokban, edzőtermekben jelentős kedvezménnyel lehet majd belépőt váltani a kártyatulajdonosoknak.

További részleteket itt olvashatnak: http://sportolanemzet.hu/mozgalom-naptar

0 Tovább

Tegye próbára családját a Mozgásfesztiválon!

Szeptember 7-én kiderülhet, hogy "Ki a család a gáton?". A Magyar Szabadidősport Szövetség 2014-ben úgy döntött: kibővíti hagyományos női sportfesztiválját. A szervezők immár nemcsak a sportolni vágyó hölgyeket várják a Kopaszi-gátra, hanem az egész családot igyekeznek mozgásra bírni a Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztiválon.

A szeptember első vasárnapján 10 és 17 óra között ingyenesen kipróbálható 90 sportág és mozgásforma mellett kifejezetten a családokat szólítja meg a különleges, Családi 10Próba elnevezésű vetélkedés. Az indulók számára csupán egyetlen kritériumot határoztak meg: a családoknak minimum két generációból kell állniuk.

A szervezők mindenkit buzdítanak a részvételre, ugyanakkor azt előrebocsátják, hogy erőre, ügyességre, gyors reakciókra és összefogásra lesz szüksége minden famíliának, ha végig akar haladni az ügyességi pályán! A Családi 10Próbára máris lehet jelentkezni a Magyar Szabadidősport Szövetséghonlapján, az alábbi linken:

http://www.masport.hu/?mod=mainpage&cla=mainpage&fun=access&tpl=form

0 Tovább

Családi testébresztő!

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) idén szeptember 7-én rendezi meg a hagyományos országos női sportfesztivált. 2014-ben azonban nem csupán a mozogni vágyó hölgyeket várják, hanem a családokat is megszólítják. A Kopaszi-gáton megrendezendő szabadidős sportrendezvény a Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztivál nevet kapta.

Idén 90 sportággal, illetve mozgásformával találkozhatnak az érdeklődők az ingyenes rendezvényen. A szervezők várják a csapatsportok szerelmeseit is, akik szivacskézilabda, futball, streetball, parkröplabda mérkőzéseken vehetnek részt (előnevezés a rendezvény előtt a www.masport.hu honlapon lehet, valamint az esemény napján, a helyszínen is lehetséges).

A családok számára különleges Családi Tízpróbával készülünk, ahol különböző ügyességi feladatok, erőpróbák, akadálypályák várják a csapatokat. A Kopaszi-gáton délelőtt 10 órától délután 5 óráig zajlik majd a mozgásfesztivál.

A rendezvény ingyenes!

0 Tovább

Nehéz a magyarokat rávenni a sportolásra, de itt a családi mozgásfesztivál!

A Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára szerint Magyarországon nehéz rávenni a mozgásra azokat, akiknek a legnagyobb szükségük lenne a sportolásra. Salga Péter erről a Hír TV Sportpercek című műsorában beszélt.

A hétfői téma a szeptember 7-én megrendezendő Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztivál volt, amiről a műsorban kiderült, hogy idén 90 sportágat, illetve mozgásformát próbálhatnak ki ingyenesen az érdeklődők.

„Körülbelül hat-hétezer résztvevőre számítunk a Kopaszi-gáton. Ez a rendezvény korábban hagyományosan a hölgyeknek szólt, de az utóbbi időben sok olyan visszajelzést kaptunk, hogy az urak is sportolnának ezen a napon, erre természetesen mi nem mondhatunk nemet, így kibővítettük a rendezvényt” – mondta a sportvezető.

Szabó Dávid műsorában arról is szó esett, hogy a mozgásfesztivál teljesen ingyenes, valamint egészségszigettel is készül a MagyarSzabadidősport Szövetség, ahol egészségügyi szűréseken lehet részt venni.

Az interjút megnézheti itt!

0 Tovább

Éremeső a Tájékozódási Búvárúszó Eb-n

Három arany-, két ezüst- és négy bronzérmet nyert a magyar válogatott a Gyékényesen megrendezett Tájékozódási Búvárúszó Európa-bajnokságon. Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke a Klubrádiónak elmondta: sikeresnek értékeli a gyékényesi szerepelést. Szerinte Magyarország újra bebizonyította, hogy világklasszis versenyzőkkel rendelkezik.

 

KATTITSON A KÉPRE, ÉS HALGASSA MEG A BÚVÁROK ELNÖKÉNEK NYILATKOZATÁT!

Versenyzőink közül különösen Balázs Péter remekelt, akinek minden éremből jutott a hazai rendezésű Eb-n. Az Amphora Búvár Klub sokszoros világ- és Európa-bajnok sportolója két győzelme mellett két második és két harmadik helyet is magáénak mondhatott. Versenyzőnk - aki egyben a Magyar Búvár Szakszövetség alelnöke - a csillag és az 5-bója versenyszámokban nem talált legyőzőre.

A sportoló-sportvezető mellett Európa-bajnoki címet szerzett még a csapatversenyben női együttesünk.

A magyar férfi csapat a dobogó második fokára állhatott fel, Mede Márton pedig két bronzérmet gyűjött: egyet a csillag versenyszámban, egyet pedig Balázs Péter párjaként a MONK gyakorlatban.

A felnőttek kontinensviadalával párhuzamosan rendezték a junior Eb-t is. A magyar fiatalok is kitettek magukért: három arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel zárták a gyékényesi világversenyt.

 

 

A magyarok eredményei:

 

Felnőttek:

Férfiak:

Csillag versenyszám: 1. Balázs Péter, ... 3. Mede Márton

5-bója versenyszám: 1. Balázs Péter

Szlalom versenyszám: 2. Balázs Péter

MONK gyakorlat (páros versenyszám): 3. Balázs Péter, Mede Márton

Parallel versenyszám: 3. Balázs Péter

 

 

Csapatverseny: 2. Magyarország (Balázs Péter, Dunszt Károly, Mede Márton, Vilhelm Szilárd)

Csapatverseny: 1. Magyarország (Wágner Zsófia, Hatházi Katalin, Berekméri Dóra, Gurisatti Lilla)

 

Parallel versenyszám: 3. Hatházi Katalin

 

Juniorok:

Szlalom: 1. Német Roland

Parallel: 1. Német Roland

5-bója: 2. Láng Péter

Csillag: 3. Német Roland

 

 

Lányok:

Csillag: 1. Gurisatti Lilla

Parallel: 2. Gurisatti Lilla

Szlalom: 2. Berekméri Dóra

0 Tovább

Sportol a Nemzet: Lelkesek a sportpálya-tulajdonosok

Jól rajtolt a Sportol a Nemzet szabadidős sportmozgalom. A kezdeményezés ugyan hivatalosan szeptember 7-én indul a Dél-Alföldön, de a szervezők természetesen már az előkészületeken dolgoznak. A Czene Attila (Magyar Szabadidősport Szövetség-elnök és MOB-alelnök) fővédnökségével fémjelzett szabadidősportos megmozdulás célja, hogy minél többen, minél rendszeresebben, minél több sportágat kipróbálva, lehetőségek szerint a legkedvezőbb áron sportoljanak Magyarországon és a Kárpát medencében.

2014-ben a Dél-alföldön induló sportmozgalom szervezői eddig 29 egyesülettel, sportpálya-tulajdonossal tárgyaltak, jelen állás szerint összesen 33 féle sportágból lehet választani, de ezek a számok folyamatosan nőnek – derült ki a Juventus 103.9-en hétfőnként hallható SportBánya műsorában.

„Mindenki lelkesen fogadja a kezdeményezést. Ahogy meghallják, hogy milyen sportágak csatlakoztak eddig, azonnal jelzik a sportpálya-tulajdonosok: na, ezt biztosan kipróbálom. Tehát eddig teljesen pozitívak a tapasztalataink” – mondja Hoffmann Pál, a Sportol a Nemzet szabadidős sportmozgalom projektvezetője.

A szeptember 7-i indulás után 2015 elejétől az egész országra, sőt, a Kárpát medence magyar lakta településeire is készülnek kiterjeszteni a Sportol a Nemzet mozgalmat.

Bővebb önformációk: www.sportolanemzet.hu

A Juventus Rádióban elhangzott adás újra meghallgatható itt:

http://www.juventus.hu/sportbanya/?uid=1443

0 Tovább

Kiss László: Öt aranyban reménykedhetünk

A debreceni kontinensviadalon egyaránt 3-3 aranyérmet nyerő Hosszú Katinka és Cseh László is jó formában várja az 5 nap múlva kezdődő berlini úszó Európa-bajnokságot. Katinka a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, ha rajta múlik, mind a 10 egyéni számot megnyerné, amiben indul – de nem kívánt számszerű jóslásokba bocsátkozni. Cseh Laci most nem triplázásra készül, annyit azonban elárult, mindent megtesz annak érdekében, hogy a 2004 óta töretlen aranysorozata folytatódjék a német fővárosban.

Kiss László szövetségi kapitány szerint öt aranyéremmel már elégedettek lehetünk, mint mondta, a cél az, hogy megőrizzük a helyünket az éremtábla élmezőnyében, elvégre az Eb-ken az utóbbi időszakban rendszeresen sikerült az első három között zárnunk, legutóbb, 2012-ben Debrecenben egyenesen az élen végzett a magyar válogatott.

Hallgassa meg a szövetségi kapitány nyilatkozatát: 

Az eseményen bejelentették, hogy megújítják a Magyar Úszó Szövetség és a Telekom együttműködését, azaz folytatódik a magyar úszósport és legrégebbi partnerének kapcsolata. 2016 végéig szóló szerződést Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke és Rózsa Iván, a Telekom kommunikációs igazgatója írta alá.

0 Tovább

Az FTC női kézisei Dabast a Tüskecsarnokra cserélik

Az ősszel elkészülő Tüskecsarnokban rendezik meg az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának BL-meccseit – jelentették be a keddi sajtótájékoztatón. Az új csarnokban persze csak akkor lép pályára a Fradi, ha sikeresen megvívja a selejtezőt Lipcsében. A Tüskecsarnokban 4000 szurkoló előtt játszhat alkalmanként a Fradi.

Elek Gábor (felső kép) együttese szeptember 20-án a holland Sercodak/Dalfsen csapatával csap össze, győzelem esetén a német HC Leipzig és a fehérorosz HC Minszk párharcának továbbjutójával játszik másnap a 16-os főtáblára kerülésért.

Elek Gábor szerint összeszedett, és sikerre éhes zöld-fehér csapat várja az új szezont. „Nagyon pozitív a munkához való hozzáállásuk. Ha a hátsó alakzatot stabilizálni tudjuk, akkor a tavalyinál sikeresebb évet produkálhatunk. Most nem az jár a fejünkben, hogy mi lesz jövő májusban, hanem az első lépés: szeptember 20-án sikerrel kell megívnunk a BL-selejtezőt” – mondta a vezetőedző.

A sajtótájékoztatón a Ferencváros játékosait Vérten Orsolya és Cifra Anita képviselte.

Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásért felelős kormánybiztos kifejtette, hogy a Tüskecsarnok multifunkcionális lesz, csaknem húsz sportág versenyeinek ad majd otthont. 

0 Tovább

Paksi delegáció a Harmadik Félidőben

Villámrajtot vett az MVM-Paks labdarúgócsapata az OTP Bank Ligában. Csertői Aurél együttese a sikeresen megvívott első fordulós összecsapás után (Paks-Győr 2-0) a 2. fordulóban Nyíregyházáról hozta el a három pontot úgy, hogy 3-0-ra megnyerte az újonc elleni összecsapást. A paksiak így két forduló után a második-harmadik helyről várhatják a folytatást. Az idei rajt után nem csoda, hogy dr. Elbert Gábor, és Heffler Tibor csapatkapitány meghívást kapott a Sport 1 Harmadik Félidő című műsorába.

Heffler Tibor elmondta: sokan gondolhatnák azt, hogy könnyű volt a 2. forduló paksi meccse, de ezért nagyon keményen meg kellett dolgozni. „Látszik a csapaton, hogy erőt kapott a rajttól, várjuk a következő kihívásokat” – mondta a Sport 1 műsorában Heffler.

Molnár Mátyás műsorvezető kérdésére dr. Elbert Gábor kifejtette, hogy ő visszatérő segítő a paksi együttesnél. „Legutóbb az Európa Ligában segítettem a paksiaknak, most is örömmel teszem. Ennél a klubnál mindig jellemző volt az, hogy az öltözőben, a lelátón és a klubházban mindenki egyet akar” – mondta a korábbi szakállamtitkár, aki többek között dolgozott a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkáraként is.

Várhidi Péter, korábbi szövetségi kapitány, aki a SportTV szakkommentátora, úgy gondolja, hogy az MVM Paks együttesénél megtalálták az alaphangot. „Csertői Aurél révén megvan a kellő harcmodor a paksiaknál, és az ez az előző bajnokság hajrájában is kiderült” – elemezte a szakember a paksiak csapatjátékát. A Paks a következő fordulóban az MTK együttesét fogadja majd. Az összecsapást augusztus 8-án, 19 órától rendezik meg Pakson.

 

0 Tovább

Gigabuli David Hasselhoff-fal és a 80-as, 90-es évek sztárjaival

Fantasztikus retrobulival várja a partizni vágyókat David Hasselhoff. A Knight Rider és a Baywatch című örökzöld sorozatok szupersztárja a 80-as, 90-es évek legnépszerűbb zenekaraival járja Európa különböző városait, és minden helyszínen fiatalok és lélekben fiatalok tízezreit szórakoztatja. A hangulat mindenhol elképesztő, amit garantál az is, hogy ezek az események az Acceleration Race elnevezésű sorozat állomásai is egyben. Sport és buli – ez a SportBányászat jelszava is, így szerkesztőségünk úgy döntött, ennél kellemesebb kikapcsolódást nem is ajánlhatna augusztus utolsó hétvégéjére. A retroparti augusztus 29-én, pénteken lesz a Hungaroringen, ahová a Hősök teréről külön fesztiválbuszokkal lehet eljutni, éjfél után pedig visszajönni. Érdemes elővételben megvásárolni a belépőket, hiszen így olcsóbban hozzájuthatunk. Minden további információ: acceleration-magyarorszag.hu.

0 Tovább

Sportol a Nemzet szabadidős sportmozgalom

A sportolanemzet.hu 2014. szeptember 7-én Sportol a Nemzet szabadidős sportmozgalom rendezvénysorozatot indít a Dél-Alföldön, mely a tervek szerint, 2015 januárjától Kárpát-medencei méretet ölt.

Sportol a Nemzet sportmozgalom:

Fővédnök: Czene Attila

a MOB szabadidősportokért felelős alelnöke

Közel 400 sportpályán, 12 hónapon keresztül, több mint 50 sportágban 6.400 sporttal töltött alkalom, több mint 100.000 sportolói aktivitás! Ezek a számok fogják jellemezni a SPORTOL A NEMZET mozgalmat, melyet a sportolanemzet.hu össznemzeti sportportál indít 2015-ben, a Kárpát-medencei magyar, sportot kedvelők részére.

Az éves projektet 2014-ben egy 3 hónapos bevezető ciklus előzi meg a Dél-Alföldön.

A Sportol a Nemzet sportmozgalom, egy olyan rendezvény sorozat, melynek célja, hogy:

-          minél többen sportoljanak

-          minél többet és rendszeresen sportoljanak

-          minél több sportágat próbáljanak ki

A Sportol a Nemzet sportmozgalmon belül a résztvevők heti rendszerességgel próbálhatnak ki sportokat és ez által bevezethetik az életükbe a rendszeres testmozgást. A meghirdetett időpontokban, a sportpályákon az eredeti óradíjaktól látványosan olcsóbban (minimum 50%) lesz lehetőség a sportolásra.

Hoffmann Pál,  a Sportol a Nemzet szabadidős sportmozgalom projektvezetője


A sportalkalmakon való részvételt pontozzuk. (a rendszeres heti részvétel 1 pont, kiemelt rendezvényen 2 pont, sportáganként 5 pont).

A rendszeres és igen kedvezményes sportolás-adta előnyökön túl a legtöbb pontot gyűjtő sportoló, család sorsoláson vesz részt egy a rendezvénysorozatot lezáró, „SPORTOL A NEMZET” díjátadón, ahol értékes, a sportoláshoz köthető nyeremények várják. Egyéniben 150.000, 100.000 és 50.000 forint értékű vásárlási utalvány, családi kategóriában pedig 300.000, 200.00 és 100.000 forint értékű vásárlási utalvány a tét. Ezen kívül –havonta- díjazzuk a legsportosabb egyéni indulót és családot, valamint a legnépszerűbb sporthelyszínt.

 Célközönség, Sportolók:

A sportmozgalom célja, hogy minél szélesebb sportági palettát kínálva, rendszeres – közösségben végzett - sportolási lehetőséget biztosítson mindenki számára, minimális anyagi ráfordítással.

A "SPORTOL A NEMZET" egy a közösségi sportolásra invitáló versenysorozat, amelyben egyénileg és/vagy családdal is lehet nevezni.

A mozgalomban való részvétel feltételei:

-          Minden nevezni szándékozó sportolónak regisztrációval kell rendelkeznie a www.sportolanemzet.hu portálon. (fényképes, teljesen kitöltött adatlap)

-          Mindenki indulhat egyéniben és családdal is.  A családnak min. 3 tagúnak kell lennie. A nevezések egyénileg történnek – igény esetén - a család megjelölésével.

-          valamennyi induló rendelkezik azonosító kártyával, amit a rendezvényekre magával kell vinnie, hogy a részvételét regisztrálni tudja a rendszerben

-          a kártyák aktiválása csak személyes megjelenés esetén a sportág szabályos kipróbálása után lehetséges és érvényes

Kecse-Nagy Sándor, a sportolanemzet.hu marketingvezetője

 

Miért jó sportolóként részt venni a mozgalomban?

-          rendszeres és kedvezményes sportolási lehetőség

-          a közösségben való sportolás élménye

-          részvétel egy nagyszabású versenyben

-          széles sportági kínálat

-          értékes nyeremények

 

Sporthelyszínek:

A sportmozgalomhoz folyamatosan kapcsolódhatnak azok a sportolásra alkalmas létesítmények, helyszínek, melyek képesek és hajlandók kedvezményes áron, sportág specifikus nyílt estéket (alkalmakat) biztosítani, havonta 1-4, de rendszeres alkalommal. A tervezett időpontok a kevésbé kihasznált esti-éjszakai, hétvégi időszak.

A mozgalomban való részvétel feltételei:

-          teljes körű regisztrációval kell rendelkezni a www.sportolanemzet.hu portálon (fénykép, kitöltött adatlap)

-          szabályos méretű sportpálya biztosítása

-          sportolói kártyát aktiváló eszközzel kell rendelkezni

-          az eredetinél látványosan olcsóbb óradíjat kell biztosítani (minimum 50%)

-          a rendezvények időpontját a sportpályán fel kell tüntetni.

Miért érdemes sportpályaként részt venni a mozgalomban?

-          új sportolók a kevésbé kihasznált időpontokban

-          a színvonalas szolgáltatás más időpontokra is foglalásokat hozhat

-          ismeretség a széles médiatámogatottság által

Természetesen minden kedves sportújságírót is szeretettel várunak a www.sportolanemzet.hu regisztrált tagjai között! Szeptemberben induló párhuzamos projektben a sportújságírókat is megszólítják majd.

Horváth András, a Magyar Szabadidősport Szövetség tiszteletbeli elnöke

 

0 Tovább

Régi árak és családi bérlet Pakson

A tavasszal az OTP Labdarúgó Ligában vitézkedő paksiak is megkezdik a bérletárusítást. Jó hír a szurkolóknak, hogy az MVM Paks hazai összecsapásait a bérletesek múlt szezonbeli árakért tekinthetik meg. Külön érdekesség, hogy speciális, négy főre szóló családi bérlet is kapható lesz július 14-től.

A bérletek az immáron három friss válogatottal (Fiola Attila, Heffler Tibor, Szabó János) is büszkélkedő zöld-fehérek mérkőzéseire és valamennyi hazai bajnoki, Magyar Kupa és Liga Kupa meccsre érvényesek.

A paksiak az elmúlt szezon utolsó 6 fordulójában hatalmasat hajrázva, 13 pontot szerezve végül a pontvadászat 11. helyén zártak.

A bérletárusítással kapcsolatos infók bővebben itt olvashatók.

 

(PaksiFoci - Hírek)

 

0 Tovább

Okleveles lett a Juventus rádió futást népszerűsítő riportja

A 25 éves Juventus rádió munkatársát is díjazták a Sportújságírás Világnapján. Budapesten tartották meg a Magyar Sportújságíró Szövetség (MSÚSZ) szervezésében azt a díjátadó ünnepséget, amelyen Bányász Árpád, a Juventus rádió 103.9-en hallható SportBánya szerkesztő-műsorvezetője átvehette az MSÚSZ Nívódíj, elektronikus sajtó kategória második helyezettjének járó oklevelét.

Bányász Árpád a Mert futni jó! című riportjáért kapta az elismerést. A 2014-es Telekom Vivicittáról készült összeállítással a sportriporter célja a futás és az egészséges életmód népszerűsítése volt.

A kategória győztese Fejér Balázs (Lánchíd Rádió) lett a Fűzy Andrásról, a Győri Kosárlabda Klub elnökéről, a tavaly autóbalesetben elhunyt Fűzy Ákos edző unokatestvéréről készített portréjával. Harmadik Kalapos Mihály (MTVA) Arcvonások – Pásztory Dóráról készített anyaga lett. Különdíjat kapott Pecsuvácz Péter (Pecsu Press) televíziós összefoglalója az áprilisi kempo-világbajnokságról. 

 

Hanganyag itt található: Mert futni jó!

0 Tovább

20 éves a Horfer Serleg Kft

Ünnepel a Horfer Serleg Kft. A magyar és a nemzetközi sportban is jól ismert cég serlegek, érmek, valamint ajándéktárgyak gyártásával foglalkozik, és idén immár 20 éves. A jubileumi ünnepséget a Magyar Sportházban tartották, ahol együttműködési megállapodást írtak alá az Albert Flórián Utánpótlás Labdarúgó és Sportalapítvánnyal.   

A cég egyéni vállalkozásként kezdte működését a '90‐es években. A Horfer Serleg Kft. tulajdonosát, Horváth Ferencet minden szál a sporthoz köti. Európai sportdiplomataként évekig dolgozott külföldön: „24 évet tevékenykedtem a sportban különböző tisztségekben, sportolóként, sportvezetőként. Eredetileg kézilabdáztam, de súlyemelésben kezdtem sportvezetői munkámat, válogatottakkal dolgoztam nagyon sokáig, különböző tisztségeket töltöttem be a technikai vezetőtől a szövetség főtitkáráig, olimpián is vettem részt. Ebből is adódott később, hogy vállalkozásba kezdek és mindenképpen a sport közelében szerettem volna maradni, San Marinóban dolgoztam európai sportdiplomataként a súlyemelők európai elnökségében, és pont az egyik feladatom volt a versenyek szervezése, a helyszínek bejárása, a díjazás. Egyik olasz kollégám adta meg a lökést, miszerint nincs szebb dolog annál, mint a sportolók díjazása, a díjak elkészítése, leszállítása, és ezáltal így is hozzá tudunk járulni a sikerhez” – mondja Horváth Ferenc.

A Kft. Magyarország minden pontjára szállít, és a 90‐es évek óta komoly tapasztalatra tett szert, de emellett igyekszik lépést tartani a technológiai fejlődéssel, ezért folyamatosan korszerűsítenek.

 

0 Tovább

SHOTOKAN KARATE EB UTáN

A magyar shotokan karatékák az utóbbi időben többször is megmutatták oroszlánkörmeiket a nagy nemzetközi versenyeken.

A válogatott túl van egy Európa-bajnokságon, és ahogy kell, ezúttal is érmekkel tért haza. A drezdai kontinensviadal téma volt a 25 éves Juventus Rádióban is. 

Lovász György, az SKI Magyarországi Szövetségének elnöke tudósította a magyar sikerekről a SportBányát.

A teljes adásrészlet meghallgatható itt!

0 Tovább

Bravó! Több, mint 67 millió mozgással töltött perc

Megvannak a 2014-es Kihívás Napja győztesei. A Magyarország legsportosabb címéért vívott Kihívás Napja vetélkedés szervező bizottsága összesítette az eredményeket, ezek alapján Hernádszentandrás, Hantos, Bükkábrány, Nyíradony, Makó, Kazincbarcika és Újpest lett az első az egyes kategóriákban, amelyeket a lakosság száma szerint határoztak meg.

2014-ben először az iskolák is nevezhettek, itt a Kölesdi Béri Balogh Ádám Általános Iskola szerezte meg az első helyett, megelőzve a Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskolát, míg harmadik helyen a Jászapáti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola végzett. A Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományteremtő céllal az újságíróknak is kiírt egy versenyt, amelyet a 4bakancs.com hegymászó portál nyert meg.

A benevezettek lélekszáma 1,5 millió fő volt, a ténylegesen sportolók száma közel 1 millió főre tehető, közöttük olyanok is, akik vendégek voltak (pl. benevezett település meghívott más települést, stb.). Komoly előrelépés van a sporttal, mozgással töltött percek számában: tavaly 57 230 325 percet sportoltunk, idén 67 608 480 percet értünk el.

„Magyarország legsportosabb települése” kategória győztesei:

I.            kategória                                          Hernádszentandrás

II.         kategória                                          Hantos

III.      kategória                                          Bükkábrány

IV.      kategória                                          Nyíradony

V.         kategória                                          Makó

VI.      kategória                                          Kazincbarcika

VII.   kategória                                          Újpest, Budapest IV. kerület

 

Az iskolák versenyében a legaktívabb tanintézmények:

1.      Kölesdi Béri Balogh Ádám Általános Iskola (Kölesd)

2.      Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola (Ráckeresztúr)

3.      Jászapáti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Jászapáti)

0 Tovább

EFOTT 2014: Bekeményít az EFOTT!

A zenei sokszínűség jellemzi az idei EFOTT Fesztivált is. Éppen ezért a legnépszerűbb hip-hop, rock és pop előadók mellett Miskolctapolcán is bőven lesz zúzás. A hazai metál élet egyik legjelentősebb zenekarának, a huszonnyolc éves Ossian-nak frontembere már izgatottan várja, hogy újra színpadra léphessen a vándorló fesztiválon.

“Külön öröm számunkra az idei helyszín, hiszen Miskolc azon városok egyike, akik már 1987-ben, lemez nélküli zenekarként, egyetlen,  házilag terjesztett demo felvétel alapján is ugyanolyan lelkesedéssel és szeretettel fogadott, mint azóta is mindig…” – árulta el Paksi Endre. - “Annyiban más a fesztiválok hangulata, mint saját koncertjeinkké, hogy itt az igazán elkötelezett rajongók mellett mindig van egy olyan réteg is, aki inkább csak érdeklődik a zenénk iránt, úgyhogy mindent megteszünk ilyenkor, hogy őket is meggyőzzük.” – tette hozzá mosolyogva a metálzene egyik nagyágyúja.

A keményebb hangzásról a fiatalabb korosztály is gondoskodik. Az idén tizedik születésnapját ünneplő Road zenekar 2014-ben először látogat Miskolcra, hogy a korábbiakhoz hasonlóan zúzós hangulatot teremtsen.

„Idén tíz évesek vagyunk, így az egész évet ennek szenteljük, a nyári fesztiválokat is beleértve. Utoljára tavaly decemberben léptünk fel Miskolcon, nagyon vágyunk már vissza, hiszen mindig pörgősek ott a koncertjeink. Jó néhány éve állandó szereplői vagyunk az EFOTT-nak. Szerencsére egyre bővül a közönségünk, mindig pozitívak és vidámak vagyunk, sosem volt lapos vagy balhés a hangulat, még zuhogó esőben sem.” – mesélte a Road frontembere, Molnár Máté.

Az Ossian és a Road mellett többek között színpadra lép a Moby Dick és a Subscribe is, úgyhogy mindenki elkezdhet edzeni egy jó kis pogózásra.

0 Tovább

Molnár Andi zumbát vezényelt a Juventus és a SportKlub műsorvezetőinek

A Juventus és a SportKlub is csatlakozott a Kihívás Napjához. A Magyar Szabadidősport Szövetség május elején hirdette meg az Újságírók Kihívását. Ebben a programban az újságírók, illetve a médiában dolgozókat mozgatják át a Kihívás Napja felvezetéseként.

A Juventus 103.9 és a SportKlub egy közös kihívást teljesített a 25 éves rádió szülinapi road show-ján. A Juventus25 kamion előtt Molnár Andrea, a MezTelenül műsorvezetője, akit a Szombat esti lázban is láthatnak a nézők, egy laza zumbaórát tartott. A közös mozgásban részt vett az SportKlubtól Léderer Ákos, Horti Gábor és Sebők Vilmos, míg a Juventusból Fömötör Márti, Zsiga Bea, Dénes Tamás és Bányász Árpád zumbázott.

A Kihívás Napja a legnagyobb országos lakossági sportos megmozdulása, amelyet idén május 21-én rendeznek meg. Az eseményen eldől, hogy melyik Magyarország legsportosabb települése. 2014-ben először iskolák is nevezhettek, de mindenki csatlakozhat a Kihívás Napjához (attól függetlenül, hogy nevezett-e a települése, vagy sem.

A Legyen saját kihívásod! elnevezésű akcióhoz mindenki csatlakozhat, aki május 21-én legalább 15 percig sportol, és regisztrál a www.kihivasnapja.hu oldalon.  Itt a rövid regisztráció után azt kell leírni, hogy milyen jellegű sportaktivitást végzett a Kihívás Napján! Saját fotót, sportolás közben készített képet, vagy „szelfit” is fel lehet tölteni.

A regisztráltak között értékes sportnyereményeket sorsolnak ki: kerékpár, OTO CHILI kockahas gép, nordic walking bot, teniszütő, hálózsák, sátor, polár óra, hátizsák.

Bővebb információk: www.kihivasnapja.hu

 

0 Tovább

Legyen saját kihívásod!

Az ország legnagyobb szabadidősportos megmozdulásába bárki bekapcsolódhat a saját környezetében május 21-én. A Kihívás Napja elsősorban települések sportos vetélkedése, idén újdonság, hogy iskolák és magánszemélyek is nevezhetnek. A Magyar Szabadidősport Szövetség „Legyen saját kihívásod!” szlogennel lehetőséget ad azoknak is, akiknek a települése nem nevezett a Kihívás Napjára és szívesen sportolna együtt - képletesen - több százezer emberrel.

A Legyen saját kihívásod! elnevezésű akcióhoz csatlakozhat, aki május 21-én legalább 15 percig sportol, és regisztrál a www.kihivasnapja.hu oldalon.  Itt a rövid regisztráció után azt kell leírni, hogy milyen jellegű sportaktivitást végzett a Kihívás Napján! Saját fotót, sportolás közben készített képet, vagy „szelfit” is fel lehet tölteni.

A regisztráltak között értékes sportnyereményeket sorsolunk ki: kerékpár, OTO CHILI kockahas gép, nordic walking bot, teniszütő, hálózsák, sátor, polár óra, hátizsák.

Bővebb információk: www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

Csütörtökig lehet még nevezni Magyarország legnagyobb sportos megmozdulására!

Folyamatosan érkeznek a nevezések a 2014-es Kihívás Napjára. A Magyar szabadidősport Szövetség tájékoztatása szerint egészen május 15-ig lehet nevezni az ország legnagyobb szabadidősportos megmozdulására. Idén először nem csupán települések nevezetnek, hanem iskolák is. Eddig több, mint 50 iskola adta le a nevezését a május 21-i Kihívás Napjára.

 

Salga Péter szerint a magyar Szabadidősport Szövetség küldetése nem az, hogy minél nagyobb rendezvényt bonyolítson le.

„Szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák a különféle mozgások okozta örömet, és reméljük, hogy ehhez majd a mindennapokban is ragaszkodik majd az, aki egyszer belekóstolt ebbe az egészbe. Számításaink szerint körülbelül 800 ezren sportolnak a Kihívás Napján” – mondja a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

 

A Kihívás Napját 1991 óta rendezik meg. Az országos verseny koordinációját, irányítását a szabadidősport világszervezetétől, a Trim and Fitness International Sport for All Association-től (TAFISA) kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség, míg a települési rendezvények szervezését és lebonyolítását a versenykiírás alapján helyi partnereink - általában az önkormányzatok - végzik.

Ebben a programban eddig 1580 falu és város - a magyar települések 50 %-a vett részt. Az esemény folyamatosan részét képezte a sportfőhatóság "Mozdulj Magyarország" rendezvénysorozatának. A vetélkedés lényege, hogy a benevezett településeken zajlik a verseny, a résztvevőknek nem kell utazniuk, ez adja népszerűségét. A résztvevők száma évente megközelíti az 1 millió főt, s ezzel ez az egyik legjelentősebb hazai szabadidősport rendezvény. 

0 Tovább

Magyar aranyérem Brnóban!

Brnóban megkezdődött a magyar tekézők – remélhetően a felnőtt egyéni világbajnokság végéig tartó – sikersorozata. Eddig az U18-as vegyespárosunk szerzett aranyat.    

VK-t nyertek a magyarok! A tekézők Brnóban zajló U18 Világkupáján aranyérmes lett a Tóth Katalin, Brancsek János duó. A mieink a párosok versenyében lettek elsők.

Brnóban közben megkezdődött az U23-as korosztály csapat-világbajnoksága. Brancseknek és Tóthnak nincs sok ideje a regenerálódásra, hiszen mindketten tagjai a válogatottnak. A felnőtt egyéni világbajnokság 18-án kezdődik, ugyancsak Brnóban.

Tóth Katalin és Brancsek János egyébként egyéniben is döntőzött az U18-as VK-n. Tóth 565 fával 5., míg Brancsek 574 fával 6. lett.

Az U23-as keret:

Keret: nők: Tóth Katalin, Sajermann Nóra, Soltész Kata, Tóth Dorottya, Nagy Beatrix, Fekete Ágnes, Hegedűs Anita
férfiak: Brancsek János, Pintér Károly, Babos Tamás, Móricz Zoltán, Bíró Patrik, Tóth Áron, Horváth Péter

0 Tovább

Táncsport - Újabb magyar érmek

A magyar versenytáncosok ezúttal is jól szerepeltek. Olaszországban két standard ezüstöt, Oroszországban pedig egy rock and rollos aranyérmet szereztek a mieink.

Standardpárosaink Riminiben jeleskedtek. A Világjátékok-résztvevő László Csaba-Páli Viktória kettős a profik mezőnyében ezüstérmes lett, Balogh Csongor és Szabó Anita a senior kategóriában lett második. A László-Páli duónak ez volt az első profi nemzetközi versenye.

A táncsportosoknál az akrobatikus rock and rollosok is remekeltek. Idén az oroszországi Kalinyingrád adott otthont a serdülő, junior és felnőtt páros Európa-bajnokságnak. A kontinensbajnokságon a junior párosok között a Király Ádám, Czetl Fanni győzött.

 

0 Tovább

Véget ért a Szuperliga

Olimpiai bajnok kenus adta át a bajnoki trófeát a szegedi tekéseknek. A Tisza-partiak ugyanis megnyerték az idei Szuperligát, megelőzve a nagy rivális Zalaegerszegi TK csapatát.

A szegedi ünnepségen Vajda Attila, a pekingi olimpia aranyérmes kenusa adta át a díjat Kiss Norbertéknek. A Szegedi TE 10. alkalommal lett Szuperliga-győztes. A nőknél a Rákoshegyi VSE I szerezte meg az aranyérmet a Zalaegerszegi TK előtt.

Brnóban a fiatalok

A fiatalok Brnóban léptek pályára. Az U18-as kiválóságok a csehországi Világkupán vesznek részt, ahol jó volt a rajt. Brancsek János 612 fával a második, míg Tóth Katalin 563 fával a 7. helyen végzett az egyéni selejtezőben, így mindketten bejutottak a döntőbe.

Az idei Szuperliga végeredménye:

Nők:

1. Rákoshegyi VSE I.

2. ZTE-ZÁÉV TK

3. BKV Előre SC

4. Balatoni Vasas SE

Férfiak

1. Szegedi TE

2. Zalaegerszegi TK

3. Répcelaki SE

4. FTC

0 Tovább

XX. KICK-BOX WORLDCUP - Videó

XX. KICK-BOX WORLDCUP

Szeged, Hungary 2014. május 15-18.

CSINÁLJUNK EGY ÜTŐS HÉTVÉGÉT!


0 Tovább

Kick-Box - Vedd fel a kesztyűt!

„Erősebb leszel! Gyorsabb leszel! Kitartóbb leszel! Győztes leszel!” Ezek a Magyar Kick-Box Szövetség új toborzóvideójának hívószavai.

A Vedd fel a kesztyűt! című kisfilm célja az, hogy újabb tehetséges fiatalokkal szerettesse meg az egyik legsikeresebb magyar nem olimpiai sportágat.

 A magyar kick-box világhírű. A különböző világversenyeken a magyarok ökleitől és rúgásaitól rettegnek az ellenfelek. A sportág ráadásul 2017-től a Világjátékokon, azaz a nem olimpiai sportágak világversenyén is bemutatkozhat.

Íme a Vedd fel a kesztyűt című alkotás:

0 Tovább

EFOTT 2014: Majka visszatér a gyökereihez

Harminc év után ismét a miskolci egyetemvárosba érkezik hazánk egyetlen vándorló fesztiválja, az EFOTT. Az öt napos hallgatói bulin nem kell nélkülözni a megye híressé vált előadóit, akik féktelen szórakozást ígérnek a hazai közönségnek.

Majka a nehéz anyagi körülmények ellenére szívesen emlékszik vissza a Borsodban töltött évekre.

„Ivással, bulizással és csajozással teltek a kamaszévek, mint minden fiatalnak, persze a pénztelenség akkoriban nem hagyott túl nagy teret nekünk. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha egy ilyen közegből építkezel, az megtanít jobban értékelni bizonyos dolgokat. Mindig jó érzés újra hazatérni, hiszen „sorsod Borsod”, ezért különös örömmel lépek majd színpadra az idei EFOTT-on is!” – vélekedett Majka, aki Curtis-szel ragad majd mikrofont a legnagyobb hallgatói bulin.

A Hooligans dobosa, Endi számára a katonaévek a legmeghatározóbbak, ezekhez kötődnek számára a legnagyobb miskolci bulik is.

„22 éves koromig éltem Szerencsen. A katonaság után még egy évet maradtam ott és utána költöztem Budapestre. A legvadabb bulizós emlékeim a katonaság előttről, illetve a katonasághoz kötődnek. A leszerelésem előtti utolsó hónapokat Miskolcon töltöttem. Nagyon sokat buliztunk akkor, de most sincs ez másképp” – kezdte Endi.  „Régen sokkal jobb és vadabb bulik voltak Miskolcon, illetve vidéken általában, mint manapság, mert mindenki ismerte a másikat. Ennek megvolt az előnye és a hátránya is. A rossz oldala például az volt, hogy egy idő után nem volt olyan lány, akihez egyszer már ne mentünk volna oda” – tette hozzá nevetve a Hooligans dobosa.

Pataki Attila máig kivételes izgalommal készül a miskolci fellépésekre.

„Miskolchoz kötődnek azok a felhőtlen, boldog pillanatok, amikor egymás után születtek a dalok és egy jó házibulihoz nem kellett semmi más, csak lányok, zsíros kenyér lilahagymával, néhány üveg zöldszilváni bor, és kerek volt a világ” – mondta az Edda frontembere. - „A bulik előtt általában igyekszünk felpörgetni magunkat, Miskolcon viszont inkább le kell nyugtatnom magamat, mert otthon mindig szeretnék jobban megfelelni. Mai napig ahányszor közeledünk Miskolc felé, kicsit összeszorul a gyomrom. Örülök, hogy onnan származom, ha nem ebbe a közegbe születtem volna, ma nem ott tartanék, ahol most” – folytatta Pataki Attila.

A Paddy and the Rats szintén nem először jár majd az Egyetemvárosban.

„Fiatalként minden kocsmát bejártunk Miskolcon és az Egyetemváros területén, ahol nem volt olyan nap, amikor ne csöppenhettünk volna egy-egy őrült buliba. A helyiek tiszta szívből tudnak szórakozni, ami az elmúlt évekhez képest szerintem mit sem változott. Biztos vagyok benne, hogy ez az EFOTT-on sem lesz másként!” - mondta a banda énekese, Paddy.

Majka és Curtis, a Paddy and the Rats, a Hooligans és az EDDA legismertebb dalaira is bulizhatsz, ha július 15 és 20. között Te is ellátogatsz az EFOTT-ra, ami a hallgatók és örök ifjak legkedveltebb fesztiválja lesz jó eséllyel idén is! 

0 Tovább

PAFE: LTJ BUKEM és SHY FX & STAMINA MC is eljön Szántódpusztára!

A dallamos drum & bass nagyágyúi, LTJ BUKEM (UK) és SHY FX & STAMINA MC (UK) is csatlakoztak a PAFE fellépőihez. A pünkösdkor megrendezésre kerülő fesztivál már eddig is olyan neveket vonultatott fel, mint a BIFFY CLYRO (SCO), a THE OFFSPRING (USA) és DJ FRESH (UK), de most még nagyobb buli ígérkezik.

Akik egy fergeteges zenei élménnyel akarják indítani a nyarat, azoknak egyenesen kötelező a Pannónia Fesztivál! A Balaton mellett található Szántódpusztán idén 8. alkalommal sírnak fel a gitárok és pörögnek fel a bakelitek, a legjobb magyar fesztiválzenekarok mellett rangos külföldi előadókkal.

Szinte mindegy, hogy ki milyen zenei stílust kedvel, a PAFE felhozatalában mindenki megtalálja a maga kedvencét. A BIFFY CLYRO mellett ott lesz aTHE OFFSPRINGDJ FRESH és MESSY MCLTJ BUKEM és SHY FX & STAMINA MC, a FREESTYLERS(UK) és a DUB PISTOLS (UK).

A külföldi sztárok mellett természetesen a magyar nagyságok is képviseltetik magukat. Quimby, Kiscsillag, 30Y, Intim Torna Illegál, Brains, Punnany Massif, Akkezdet Phiai, Belga, Hősök, Barbárfivérek, Sub Bass Monster, Siska Finuccsi, Depresszió, Road, The Idoru, Blind Myself, Watch My Dying, Insane és még marha sokan.

A 8. PAFE másik nagy dobása a felhozatal mellett a bérlet- és jegyár. Bár a kedvezményes jegyek mind egy szálig elfogytak, a korlátozott számban elérhető elővételes jegyekből még maradt pár darab. Napijegyek már 3500 Ft-tól, bérletek már11 900 Ft-tól kaphatók a készlet erejéig. További jó hír, hogy a helyszínen SZÉP kártyával is lehet majd fizetni, de hamarosan az elővételes jegyvásárlás is megoldott lesz SZÉP kártyával.

0 Tovább

KESZTYűS öKLöK

A SportBánya az egyik legősibb olimpiai küzdősporttal, az ökölvívással kezdte a májust.

Sajátos hangulata van egy ökölvívóteremnek. Ebben a közegben rend van és fegyelem. A közelmúltban Vörös Nándor fotós kollégámmal a KSI-t látogattuk meg. Az ott készült teljes riport meghallgatható ITT.
0 Tovább

Az Origósok is körbefutják a Balatont!

Mi lehet keményebb egy félmaratonnál, vagy egy maratonnál? Hát az ultramaraton. Itt rendszerint egy maratoni távnál (42 kilométer 195 méter) hosszabb távokat futnak az indulók, sokszor több maratont egymás után. Magyarország egyik legnagyszerűbb ultraversenye az Ultra Balaton, amely idén május 31-én startol Balatonkeneséről. Az UB-n elindul az Origo is.

„Ebből a versenyből egy futózarándoklat lett" – kezdi Zelcsényi Miklós főszervező.

-Idén várhatóan rekord lesz, körülbelöl 4000 résztvevőt várunk. Az UB népszerűségére jellemző, hogy amikor a nevezést megnyitottuk, pár percre rá 2500 nevezés regisztrált verseny oldalán. Ez azt bizonyítja, hogy a sportolni vágyók készültek erre a pillanatra.

Az UB-t lehet egyéniben és váltóban is teljesíteni, mi természetesen egy 10 fős csapattal tudjuk le a 212 kilométert. Ez, ahogy a szervezők mondják, jó kis csapatépítő program.


Lesznek teljesen extrémnek mondható indulók is. Egyrészt aki egyedül teljesíti a több, mint 200 kilométert, az már súrolja az extrémitás határát. Dáva Iván ultrafutó azonban rátesz még egy lapáttal, ő mezítláb futja majd le az UB-t. „Ezzel az akciómmal a 'előlábra érkezés' technikát szeretném népszerűsíteni. Egy sokkal egészségesebb, összeszedettem mozgás. Biztos ismerős a futók körében az, hogy térd- és derékfájás jelentkezik egy hosszabb táv után, vagy közben. Az előlábra érkezés technikával mindez kiküszöbölhető" – mesélte a civilben grafikusként dolgozó ultrafutó.

Az Origo csapata a Telekom Futótárs alkalmazásával készül az Ultra Balatonra.

Fotó: http://ultrabalaton.hu/

0 Tovább

EFOTT 2014: Hip-hopra hangolva

Minden nap hip-hop lehet azoknak, akik a miskolctapolcai EFOTT-ra látogatnak július 15. és 20. között, hiszen első alkalommal különálló színpadot kap a műfaj. A Hősök, vagy az Animal Cannibals mellett olyan hazai fenegyerekekkel bulizhat a közönség, mint az NKS oszloposai, Siska Finuccsi, vagy éppen Funktasztikus, éjfél után pedig a műfaj neves lemezlovasai adják az ütemeket. A színes zenei program mellett ráadásul a szakma legjobbjaitól tanulhatnak is az érdeklődök a Hip-hop Akadémián, Ricsi és Qka vezényletével.

„Az EFOTT állandóan színes és megújul, idén pedig a divatos pop-vonal mellett teret enged a hip-hopnak is, ezzel kitüntetve a műfajt. Mi már harmadik éve nem csupán fellépőként, de házigazdaként is jelen vagyunk, így van rálátásunk arra, hogy erre valóban van igény. Minden nap lesz Hip Hop Akadémia is, ahol interaktív fejtágítást tartunk a stílusról, hiszen aki ezt hallgatja, az általában csinálni is akarja. E mellett különös figyelmet fordítunk majd arra, hogy a környékbeli hip-hop arcok is megmutathassák tehetségüket” – kezdte Qka. - „Számtalan emlékezetes bulink volt Miskolcon, egyszer annyira melegünk volt egy szórakozóhelyen, hogy végül alsónadrágban nyomtuk végig a fellépést. Az EFOTT pedig nagy kedvenc, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a Fesztivál himnuszunk klipje is nagy részben a tavalyi hallgatói bulin forgott” – folytatta az Animal Cannibals tagja.

A Hősök csapata már szintén rutinos „efottozó”, idén is biztosan átadják magukat a fesztiválhangulatnak.

„A hip-hop színpad a műfaj népszerűségét mutatja, de egyben fokozza is azt, példát mutatva más fesztiváloknak. Idén is mindenképpen több napot maradunk, elkapjuk az EFOTT-feelinget és az előző évekhez hasonlóan csapunk néhány görbe estét. Ez mindenkinek egy jó alkalom arra, hogy a vizsgaidőszak után elrúgja a labdát” – mondta Eckü. - „Miskolc különösen kedves számomra, a fellépések mellett többször lazítottam már Miskolctapolcán”– tette hozzá a Hősök rappere, aki azt is elárulta, idén új dalokkal érkeznek a fesztiválra, ízelítőként a készülő lemezük repertoárjából.

Látogass el Te is az ország legnagyobb hallgatói bulijára, és lazulj a legjobb hazai hip-hop előadók rímeire!

0 Tovább

EFOTT 2014: A Tankcsapdával nyit az EFOTT

Júliusban harminc év után ismét Miskolctapolcán forgatja fel a várost a hazai zeneipar színe-java az EFOTT-on. A Cirkusz Kávéházban játékos keretek között derült ki, hogy a legnagyobb hallgatói bulit ezúttal az idén huszonöt éves Tankcsapda nyitja.

„Nagyon örülünk annak, hogy az EFOTT nyitónapján ünnepelhetjük a zenekar huszonötödik születésnapját. Különleges este lesz ez nekünk, vendégzenekarokkal, nagyszabású, látványos bulival készülünk. Nem titok, hogy a nyáron összesen csak nyolc koncertet adunk és mindegyik program más és más lesz. Huszonöt év dalait tekintve jócskán van miből válogatni, a jó értelemben vett kötelező slágerek mellett helyet kapnak majd régen hallott dalok is. Érdemes tehát jegyet váltani és egy hatalmas zúzásra készülni Miskolcon. Mi már nagyon várjuk!” – mondta Lukács Laci.

A Tankcsapda nyitónapi zúzása után a játékosság mellett a zenei sokszínűség kap főszerepet az idei EFOTT-on. Az Animal Cannibals például a Hip Hop Akadémia házigazdájaként áll színpadra. Természetesen Dévényi Tibi bácsi is ott lesz Miskolctapolcán, de a hazai kedvencek mellett Miskolctapolcára érkeznek a kilencvenes évek kultikus zenekarai is.

„Az idei fesztiválprogramot is a zenei sokszínűség jegyében állítottuk össze. A legnépszerűbb rock, alternatív és hip-hop előadók mellett a kilencvenes évek legnagyobb euro-pop kedvenceit is elhozzuk, így garantált a fergeteges hangulat. Biztosan velünk bulizik majd Miskolctapolcán a Mr. President, Brooklyn Bounce, Haddaway és a Vengaboys” – árulta el Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

A szervezők a Miskolci Egyetemmel karöltve egy tizenhat hektáros területen építik fel a fesztivált, ahol a Hooligans, a Road, a Hősök és a Mary Popkids is megtáncoltatja majd a közönséget.

0 Tovább

PAFE: A legendás Smash minden számát lejátssza az Offspring!

Április 8-án töltötte be a második X-et a The Offspring világhírű korongja, a SMASH, melyen olyan dalok pörögnek, mint a Come Out And Play (Keep ’Em Separeted), Self Esteem és a Gotta Get Away. A lemez 11 millió példányban került eladásra, így önálló kiadásként a legkeresettebb titulust nyerte el magának, ráadásul a zenekar privát történelmében is ugródeszka volt. A 20. évfordulót nem is ünnepelhetné méltóbban az amúgy 30 esztendős punk banda, mint egy nagyszabású turnéval, így Európa után Észak-Amerikát is bejárják! Magyarországon, a szántódi Pannónia Fesztiválon lesz lehetőség élőben hallani a SMASH teljes egészét, június 8-án, a Nagyszínpadon! 

0 Tovább

Maratonman Tavaszi Futam

Idén második alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Maratonman Tavaszi Futamot. Az indulók ezúttal is gyönyörű környezetben, a téli álom után éledező Balaton partján mozgathatják át a testüket.

“A Maratonman azoknak szól, akik hozzánk hasonlóan imádják a futást. Azoknak, akik még csak kezdenek rákapni az ízére, vagy akik már rendszeresen futnak. Azoknak, akik még csak elhatározták, vagy akik már többször le is futották a maratont. Futóeseményeink prémium kategóriás rendezvények, mely tükröződik a szervezés és az ellátás színvonalában, a díjak és a kísérő programok minőségében. Nevezőinknek nem csupán a versenyzés élményét kínáljuk de egy komplett sportnapot, melyet együtt élvezhetnek családjukkal, barátaikkal” – mondja Zelcsényi Miklós főszervező.

Amire az indulók számíthatnak:

-       Gyönyörű helyszín (versenyközpont a Balaton partján, a Vitorlás téren, befutó a Tagóre sétányon), jól biztosított pálya.

-       Professzionális szervezés, többszörösen bizonyított, rutinos szervezőgárdával.

-       Nevezési lehetőség többféle távon, hogy mindenki megtalálja a felkészültségének megfelelő kihívást: 6,5 km, 10.5 km, félmaraton, maraton.

-       Szintidőn belüli egyéni befutóknak egyedi technikai futópóló, a dobogósoknak érem és oklevél jár.

-       A versenyen a teljes frissítésről az első számú sporttáplálkozástudományi márka, a PowerBar gondoskodik, hogy a nevezőknek, csak a célbaéréssel kelljen foglalkozniuk.

-       A kísérőket családi nap hangulat várja, a gyerekek szórakoztatásáról Rudi bohóc gondoskodik, a versenyt bográcsparti zárja.

Nevezni a helyszínen a versenyt megelőző napon, szombaton 12-től 18 óráig, a verseny napján 10 óráig lehet.

Bővebb infók: http://futas.maratonman.hu/

 

0 Tovább

Czene Attila: Nordic walking közben az egész család együtt sportolhat

Tájékozódási Nowathlon néven rendhagyó szabadidősportos eseményt rendeznek az Országos Nordic Walking Program keretén belül. Az április 12-én, a Normafánál tartandó túrán a kijelölt útvonalon a térképen jelzett pontokat érintve kell teljesíteniük az indulóknak a távot, egyéniben és csapatban is lehet nevezni (egy csapat legfeljebb hét főből állhat). Összesen tíz pontot kell érinteni, ezek közül öt állomáson feladatokat is kell teljesíteni, melyekre pecsétet kapnak a résztvevők. A versenyen csak nordic walking bot használatával lehet elindulni, de akinek nincs ilyen felszerelése, annak a szervezők korlátozott számban biztosítanak a helyszínen.

 

„Mivel a Nordic Walking egy 100%ban állóképesség-sport, testünk izomzatának 90%-át igénybe és erre a terhelésre a szervezet zsírégetéssel válaszol, ezért a rendszeres Nordic Walking a súlyproblémák egyik legjobb orvossága” – meséli Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke.

„A sima gyalogláshoz képest az Nordic Walking 20%-kal több kalóriaégetéssel jár, így ez a sport az egyik legjobb ’öregedésgátló’ szer a világon. Az Nordic Walking nagy sikerének egyik kulcsa valószínűleg az, hogy egyre többen keresnek természetben végezhető mozgásformákat.  Egyik legnagyobb előnye, hogy férfi, nő, idős és gyermek is űzheti, így tényleg az egész család együtt sportolhat.  Ezen felül pedig a diagonál mozgás nagyban javítja a koordinációs képességet és ezzel együtt az egyensúlyozó képességet is, mely nemcsak idős korban fontos, hanem a mozgásszegény életmód miatt a fiatalok körében is egyre fontosabbá válik” – mondta a korábbi úszó olimpiai bajnok.

„2000-ben a Nordic Walking már az év sportja lett Finnországban. Kívánom, hogy ez az esemény is hozzájáruljon ahhoz, hogy Magyarországon is - ha nem is a finn rokonainkhoz mérten, ahol állítólag 500.000 ember űzi napi rendszerességgel eme sportot - egyre többen kapjanak kedvet e nagyszerű sportág és mozgásforma elsajátítására és egész éven át tartó művelésére” – tette hozzá a sportvezető.

 

A nordic walking, magyarul síjárás Finnországból indult, ma már Európa-szerte nagy népszerűségnek örvend, de hódít már az Egyesült Államokban, Japánban és Ausztráliában is. Olyannyira népszerű lett, hogy már számos változata van világszerte, mindegyik lényege, hogy jelentősen javítja az állóképességet.

 

0 Tovább

PAFE: A Dub Pistols visszatér!

Tavaly már nagy sikert aratott a Dub Pistols (UK) a Pannónia Fesztiválon, így az élmény idén megduplázódik (avagy sor kerül a pótlásra azoknak, akik lemaradtak volna) hiszen, június 7-én újból vendégül látja a Szántódpusztán helyezkedő PaFe Barry-t és csapatát.

A zeneipar egyik legnagyszerűbb figurája Barry Asworth, aki ugyan 25 éves pályafutása alatt megfordult már több helyen is, jelenlegi brigádjával, a Dub Pistols-szal hódítja igen széleskörű rajongótáborát. A dub zene pisztolyai tavaly igen jól sültek el a Balaton déli partján fekvő fesztiválon, a hangulat olyannyira a tetőfokára hágott, hogy Barry még a közönségbe is bevetette magát! A formáció tökéletes összhangba hozza a különféle stílusokat, úgy, mint a reggae, hip-hop és a bigbeat, így kiváló talpalávaló lesz idén is! A zenekar 18 éves fennállása alatt 6 stúdiólemezt adott ki, tagok pediglen keresett remixkészítők, olyan előadóknak dolgoztak már, mint Moby, az Apollo 440, Natalie Imbruglia, a szintén fellépő Freestylers, a U2, a Limp Bizkit.

0 Tovább

EFOTT 2014: Remember ’84 – Generációk találkozása az EFOTT-on

Több évtizede sikeresek, koncertjeiken pedig mára több generáció együtt bulizik. Igazi rock legendáké lesz a terep a miskolctapolcai EFOTT pénteki programjában. A P-Mobil, a Kalapács zenekar és Deák Bill Gyula mellett a Karthago és az Edda is színpadra lép.

Pataky Attila kettős érzéssel tér vissza szülővárosába.

„Már a ’80-as években is feszegettük a határainkat, a mai világban pedig még nagyobb igénye van a fiataloknak arra, hogy lehetőséget kapjanak a felszabadulásra. Akkor és most is arra törekszünk, hogy felhőtlen órákat és boldogságot adjunk a közönségnek a zenénkkel. A régi rajongók már gyermekeikkel érkeznek a koncertekre, így mára egy több generációs táborunk alakult ki” – kezdte az énekes. – „Mindig kettős érzéssel lépek színpadra Miskolcon. Egy részről otthon érzem magam, viszont a megfelelési kényszer sokkal erősebb bennem az otthoni közönség előtt. Mindenesetre nagyon várom, hogy az EFOTT-on léphessünk színpadra, szeretlek Miskolc!” – tette hozzá az Edda frontembere.

Változatlan felállásban és lelkesedéssel készül az év legnagyobb hallgatói bulijára a Karthago is, akik idén első alkalommal kaptak meghívást az EFOTT-ra.

„Harmincöt éve ugyanabban a felállásban zenélünk, ezt manapság kevesen mondhatják el magukról. Már a ’80-as évek nagy rock fesztiváljain is főzenekar voltunk, több mint 3200 koncerten vagyunk túl, de a mai napig nagy lelkesedéssel készülünk minden bulira. Ráadásul mára a közönség ollója is kiszélesedett” – mondta Szigeti Ferenc. – „Minden évben igyekszünk frissíteni a műsorunkon, így az elmaradhatatlan Karthago-himnuszok mellett mindig készülünk új dalokkal is. Július 18-ra hatalmas bulit ígérhetünk, és megtiszteltetésnek érezzük, hogy idén először színpadra léphetünk a fesztiválon!” – folytatta a zenész.

Július 15. és 20. között látogass el Te is az EFOTT-ra, ahol a zenei sokszínűség jegyében az igazi rock-klasszikusokkal is együtt bulizhatsz!

0 Tovább

Hajrá Török Zsolt!

Török Zsolt tudja, hogy mire vállalkozott. Az aradi hegymászó a Himalájában található Annapurna 8091 méteres csúcsát hódítaná meg.

 A sportember a SportBánya hétfő esti adásában elmondta, bíznak a jó időjárásban, a többit pedig igyekszenek megoldani. Török Zsolt legutóbb 2013 júliusában a Nanga Parbatot hódította meg, az Annapurna pedig azért vonzotta, mert az egyik legveszélyesebb nyolcezres hírében áll. A magyar hegymászó, még az elindulás előtt nyilatkozott a SportBányának.

A Juventus 103.9-en hallható zenés sportmagazin hegymászós része meghallgatható itt.

Török Zsolt

0 Tovább

Országos Nordic Walking Program – Tájékozódási verseny az Anna réten

Egyéniben és csapatban is lehet nevezni az Országos Nordic Walking Program keretén belül megrendezendő Nowathlon tájékozódási versenyre.

 

A Normafától, az Anna rétről rajtoló versenyen egyéniben és csapatban is lehet indulni, utóbbit minimum kettő, maximum hét fő alkothatja. Bárki részt vehet a programban, a kiírásban egyetlen kitétel szerepel, hogy minden kategóriában legalább egy főnek nordic walking botot használva kell megtenni a távot. Akinek nincs botja, annak a helyszínen biztosítanak a szervezők. 

 

A nordic walking lényege, hogy egyesíti a gyaloglás, a futás és a sífutás előnyeit. A botok használata révén hosszabbakat lépünk, úgy, hogy a kezek és a lábak természetes, a járáshoz elengedhetetlen ellentétes mozgása megmarad. A botok használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak, az edzések pedig intenzitásuk szerint lehetnek lassabb tempójú zsírégető edzések vagy gyorsabb intenzitású kondinövelő edzések.

 

Géczi Anikó az egyik legnevesebb magyar nordic oktató. Szerinte mára már a kezdőlépésekből egy új mozgásforma (sportág) alakult ki, amely ezreket mozgat meg az országban. „Mindenki tudja vagy hallott a nordic walking sokoldalú pozitív hatásáról. Nagyon sokan kipróbálták és még a mai napig is rendszeresen csinálják. Nagy köszönet jár a kitartó instruktoroknak, akik mindent megtesznek azért, hogy még többen megszeressék, beiktassák napi életükbe ezt a mozgást. A nordic walking nem az egészséges versenysportolók mozgásformája, hanem azoké, akik a versenysportot figyelemmel kísérik – azaz a tömegsportolóké – illetve ahogyan mi nevezzük: a nordic walking mindenki sportja!” – mondta Géczi Anikó.

A nevezéssel kapcsolatos infók megtalálhatók a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján, a következő link mögött: http://www.masport.hu/aktualitasok+1/elo+a+botokkal+nordic+walking+nap+a+normafanal+1.html

 

0 Tovább

PAFE: Sietni kell, ha kedvezményes bérletet szeretnénk

Már csak 100 db kedvezményes bérlet maradt a június 5-8. között megrendezésre kerülő szántódpusztai 8. Pannónia Fesztiválra, amiket a TEX/Eventim hálózataiban lehet megvásárolni: a négynapos bérlet 10.900 Ft, míg a PaFe második napjától érvényes háromnapos bérlet 9.900 Ft-ba kerül. Az idei line-up kimagaslóan erős, mind a nemzetközi, mind a hazai headliner-eket tekintve. Többek között fellép a The Offspring (USA), DJ Fresh & Messy MC (UK), Dub Pistols (UK), Freestylers (UK), Quimby, Brains, Punnany Massif, de természetesen a feltörekvő zenekarok is helyet kapnak a színpadokon!

A zenei programokon túl megannyi szórakozási lehetőséget nyújt a PaFe. Ami már biztosan lesz: ingyenes kaszinó, kertmozi (régi és új filmekkel egyaránt), standup comedy, játékok, sportolási lehetőség, színház, strand és az egy szem „tengerünk”, a Balaton!

Az utolsó 100 kedvezményes bérlet-készlet kiárusítása után a belépőket a következő árakon lehet megvásárolni: 
3 napos: 11.900 Ft 
4 napos: 12.900 Ft

0 Tovább

EFOTT 2014: Pásztor Anna kisfiával fesztiválozik

A legrégebbi hazai fesztivál, az EFOTT idén Miskolctapolcára költözik. Az már most biztos, hogy aki jegyet vált a július 15. – 20-ig tartó bulira, az tombolhat egyet a Beatrice, a Magashegyi Underground, a Kowalsky meg a Vega, az Anna and the Barbies és a Quimby.

„Szeretek elveszni a fesztiválok világában, imádom a hangulatát, ha tehetem, általában több napot maradok” – árulta el a Quimby billentyűse. – „A tornacipő és a széldzseki nálam elmaradhatatlan fesztivál-kellék, de az iPodom is mindig nálam van” – tette hozzá Balanyi Szilárd, aki zenekarával az utóbbi években állandó EFOTT – szereplővé vált.

A Kowalsky meg a Vega legénysége sem először lép színpadra a hallgatói bulin.

Az EFOTT-hoz csak jó emlékeink fűződnek és Miskolcon is mindig nagyon jó hangulatban telnek a koncertjeink. Idén nyárra is hatalmas őrületet ígérhetünk” – kezdte a zenekar frontembere, Kowa, aki azt is elárulta, hogy ha tehetik, a zenekarral szívesen engedik ki a gőzt egy-egy koncert után. - „Nem kell alkohol ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Ha a hangszereink és a közönség velünk van, nagy baj nem lehet.” – tette hozzá az énekes, aki azt is elárulta egyedül azt sajnálja, hogy a fesztivál-időszakban kevesebbet látja három gyermekét.

Az Anna and the Barbies énekesnője, Pásztor Anna azonban a legnagyobb koncertek alkalmával sem nélkülözi kisfiát. A tavaly novemberben született Benji már edzett, ha rock koncertekről van szó.

„Ugyanúgy készülünk a fesztiválszezonra, mint eddig, nem fogunk csalódást okozni. A családban a nagyi az első számú rajongója a bandának, a gyermekem édesapja pedig szintén zenész, nyaranta mindig velünk tartanak. Idén a kisfiammal is kiegészül a csapat, úgy vágunk neki a koncertezésnek. Még csak három hetes volt Benji, amikor már újra próbáltam, nyolc hetes korában pedig egy holland turnéra indultunk. Meg sem kottyant neki, hiszen már hatvan koncertet lenyomott velem, amíg a hasamban volt.” – mesélte nevetve Pásztor Anna, aki zenekarával jelenleg gőzerővel dolgozik a csapat következő nagylemezén, amely novemberben lát majd napvilágot.

A szervezők a Miskolci Egyetemmel karöltve egy tizenhat hektáros területen építik fel a fesztivált. A zenei programot idén is döntő többséggel magyar előadók biztosítják, de a szervezők számos meglepetéssel és újdonsággal készülnek.

0 Tovább

Elő a botokkal! Nordic walking nap a Normafánál

Április 12-én, szombaton a Normafánál, az Anna réten rendezik meg az Nowathlon túrát, amelyet nordic walking bot használatával kell teljesíteni.

A helyszínen 14 órától lehet nevezni a tájékozódási túrára, a rajt folyamatosan történik. A kijelölt útvonalon egyéni és csapatverseny is lesz, melyet a térképen jelzett pontokat érintve kell teljesíteni, összesen tíz pont érintésével. Ezek közül öt állomáson feladatokat is várják a résztvevőket. Akinek nincs nordic walking botja, azoknak letét fejében, korlátozott számban a szervezők tudnak biztosítani ilyen eszközt.

A nordic walking magyarul északi (skandináv) gyaloglást, síjárást jelent. A hazánkban is egyre népszerűbb sportág lényege, hogy egy pár speciális bot és különleges, de könnyen elsajátítható gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthető az állóképesség, az izomerő és a mozgáskoordináció.

Horváth Rita nordic oktató szerint ez a szabadban űzhető mozgásforma a testre és a lélekre jótékony hatással van. Stressz- és feszültségoldó, jót tesz a szívnek, szerepet játszik a testsúly szabályozásában és az izomtónus kialakításában. Immunerősítő, megelőzi a csontritkulást, jót tesz a vérnyomásnak, vérkeringés fokozásával frissen tartja a szellemet.

„A jótékony hatások közül mégis a stressz-levezetés és a depressziószabályozás emelhető ki. A rendszeres edzéslátogatóknak egy lehetőség az egész életre kiható, egészséges életmódra motiváló rekreációs mozgás kialakítására, a társas életre és önfegyelem kialakulására (rendszeres edzéslátogatás, társakhoz kapcsolódás, fontosság sorrend felállítása). A boldogság hormonok (endorfinok) kiválasztása következtében a nordicosok javuló közérzetről számolnak be és arról, hogy sokkal inkább képesek a napi feladatok és teendők ellátására. Könnyebben és frissebben végzik el feladataikat, miközben közérzetük is jobbá válik” – mondja Horváth Rita.

Az esemény további információi, valamint a nevezéssel kapcsolatos tudnivalók a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján megtalálhatók

0 Tovább

Beszédes számok Szentpétervárról

A szentpéterváriak bemutatták a tavalyi World Combat Games összesítő anyagát. Az októberben megrendezett Harcművészetek Világjátékán 5 olimpiai és 10 nem olimpiai sportágban avattak bajnokokat. Combat Games-en 135 aranyat osztottak ki, összesen 473 érem talált gazdára.

 

Szentpéterváron 108 ország több mint 2600 résztvevője volt jelen, a sportolók száma 1300 felett volt. A játékokon 1000 önkéntes dolgozott.

 

A Combat Games ugyan nem tekint vissza nagy múltra, hiszen másodszor rendezték meg, ennek ellenére 29 országból érkeztek újságírók az orosz városba. Összesen 270 tudósító vett részt a küzdősportokat felvonultató világversenyen.

 

Szentpéterváron a következő sportágak versenyzői vettek részt: aikido, ökölvívás, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kick-box, muaythai, sambo, sumo, taekwondo, birkózás, wushu, vívás és a savate.


A számok erdejében egy adatsor különösen kedves számunkra, ez pedig nem más, mint a 3 arany, 4 ezüst, és 1 bronz. Ezzel az éremkollekcióval büszkélkedhettek a magyarok Szentpéterváron, no és azzal, hogy a nemzetek rangsorában a nagyon előkelő 8. helyen zártak.

 

Emlékeztetőül a magyar érmesek:

Aranyérmesek: Gömbös László (kick-box), Görbics Gábor (kick-box), Szász Emese (vívás) 
Ezüstérmesek: Nyilasy Péter (botvívás), Dubi Sándor (kendó), Boczkó Gábor (vívás) és Veres Richárd (kick-box)

Bronzérem: Szilágyi Áron (vívás)

0 Tovább

Pintyőke Marcell lett a tekések elnöke

Új elnöke van a Magyar Tekeszövetségnek. A pénteki küldöttgyűlésen Pintyőke Marcellt választották meg a szövetség első emberének.Pintyőke dr. Simon Zoltánt váltja az elnöki székben, aki korábban lemondott.

Pintyőke Marcell jelenleg a KÉSZ Csoport Kommunikációs Üzletág vezetője.  A magyar sportban több poszton is bizonyított: 12 évig első osztályú teniszező volt, ugyanebben a sportágban később oktatott, és utánpótlásban is dolgozott. Alapítója és egyben elnöke volt a Buzánszky Jenő KÉSZ Labdarúgó Akadémiának, tanácsadóként tevékenykedett a magyar tenisz sportban, ezenkívül amerikai és német sportmenedzsment-tapasztalatokkal rendelkezik. „Nem a hatalmat, hanem a kihívást keresem. Életre kelteni és hosszú távon élhetővé tenni azt a potenciált, ami ebben a sportban van” – olvasható az új elnök bemutatkozó dokumentumában.

(Magyar Olimpiai Bizottság, nem olimpiai sportágakért felelős tagozat)

0 Tovább

Egyre ütőképesebb a magyar karate

Még közelebb kerülhet a karate az olimpia programjához. A sportág meghívást kapott ugyanis a jövő évben megrendezendő Európai Játékokra. A bakui világverseny nem más, mint egyfajta „európai olimpia”, azzal a különbséggel, hogy a programba nem olimpiai sportágként helyet kapott a karate is.

A Magyar Karate Szövetség elvárása, hogy legalább 2-3 magyar versenyző kiharcolja a részvételt – derült ki a szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján. Dr. Mészáros János elnök szerint az elmúlt évtizedben hatalmas fejlődésen ment keresztül a magyar karate. „Az előttünk álló hétvégén rendezzük meg a WKF Karate Magyar Bajnokságot, amely mindig fontos erőfelmérő. A bajnokság a felnőtt élversenyzők számára az utolsó válogató a májusi Eb-re.” – mondta Mészáros.

A magyar karate egyébként soha nem látott felfelé ívelő pályán halad. A tavalyi csúcsév után idén is fantasztikus eredményeket értek el a magyarok. Szegedi Döme Premier Ligás viadalt nyert meg Párizsban, később a korosztályos Európa-bajnokságról 11 éremmel tért haza a válogatott.

(Magyar Olimpiai Bizottság, nem olimpiai sportágakért felelős tagozat)

 

0 Tovább

Nordic walking edzőképző

Nordic walking instruktor képzés tartanak a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében április 6-án és 7-én. A Magyar Sport Házában rendezendő szemináriumot Géczi Anikó, a Testnevelési Főiskolán végzett, jelenleg Brémában élő testnevelő tanár, gyógytestnevelő tartja, aki nordic walking okleveles tréner is egyben.



A Magyar Szabadidősport Szövetség az Országos Nordic Walking Programot a szakminisztériummal kötött megállapodását követően 2009-ben indította. A program indítása óta több mint 200 instruktort és trénert képeztek ki, valamint folyamatos továbbképzéseket is biztosítottak a már végzett edzőknek, akik eddig több mint 4000 túrát bonyolítottak le az ország egész területén.

A nordic walking magyarul skandináv gyaloglást, síjárást jelent, a Magyarországon is egyre népszerűbb sportág lényege, hogy egy pár speciális bot és különleges gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthető az állóképesség, az izomerő, a mozgáskoordináció.

Bővebb információk itt: http://www.masport.hu/aktualitasok+1/nordic+walking+instruktor+kepzes-+2014+aprilis+6-7+1.html

 

0 Tovább

PAFE: Az Offspringgel robbantanak!

A hagyományokhoz hűen idén is a pünkösdi napokat érintő hétvégén – immáron nyolcadik alkalommal – kerül megrendezésre a Pannónia Fesztivál, amelynek eddigi történetét tekintve a legikonikusabb punk-rock legenda érkezik a Balaton melletti Szántódpusztára: a 8. PaFe vendége a THE OFFSPRING (USA).

30 évnyi munkásság, 1100 koncert, 40 millió eladott korong és persze egy opus, amelynek köszönhetően a 30-as, 40-es korosztályból nincs ember, aki ne tudna elszámolni 6-ig spanyolul. Június 8-án, a PaFe zárónapján a Pretty Fly c. sláger mellett most már biztos, hogy olyan örökbecsűket is meghallgathatunk, mint a The Kids Aren’t Alright és a You’re Gonna Go Far, Kid, természetesen mindezt egy másfél órás élő koncert keretében, ahogyan azt a punk-rock legnagyobbjaitól illik.

A Pannónia másik nagy meglepetése a mára világhírűvé vált DJ FRESH (UK), aki a drum ’n’ bass/dubstep stílusok lemezlovasaként olyan talpalávalókat tudhat magáénak, mint a Louder, a Gold Dust vagy az éppen aktuális kedvenc Dibby Dibby Sound. DJ Fresh Messy MC-vel június 6-án, pénteken érkezik a PaFéra, amely nap programját a ’96-ban alakult FREESTYLERS (UK) fogja megkoronázni.

A fesztiválon felvonulnak hazánk legjobb hip-hop alakulatai is, többek között: a Punnany Massif, az Akkezdet Phiai, a Belga, a Hősök, a Barbárfivérek, Sub Bass Monster és Siska Finuccsi. A dub zene nagyágyúja, a DUB PISTOLS (UK) nagyot robbant tavaly, így aki lemaradt volna, vagy átélné még egyszer, az június 7-én, szombaton megteheti! A Nagyszínpad további vendége a jelenleg a Kaktuszliget c. lemezzel hódító QUIMBY, a30Y, a BRAINS, a Kiscsillag, a Road, a Depresszió, a Metál Sátorban pedig olyan underground tehetségek zúznak majd, mint a The Idoru, a Blind Myself, a Watch My Dying, az Insane, mi több, a Mobilmánia is megmutatja magát Vikidál Gyula vendégszereplésével! Ez még nem minden, a fellépők listája folyamatosan bővül, akik mellett természetesen izgalmas napközbeni programokkal is készülnek a szervezők.

Az elővételi időszak március 6-án vette kezdetét, amelyben az első 1000 db bérlet nagy kedvezménnyel vásárolható meg. Idén négy- és háromnapos bérletek valamint napijegyek válthatók az Eventim (TEX Hungary) hálózatában.

0 Tovább

Torghelle szeme lézert szórt a TrollFocisokra

Megalkották az online lelátót, amelyre nagyon büszkék. Képesek arra, hogy bármikor gyártanak poént bármely magyar labdarúgóval kapcsolatban. Ők a TrollFocisok, akik imádják a magyar labdarúgást, így természetesen nekik is megvannak a személyes kedvenceik – derült ki a Juventus Rádióban hétfő esténként hallható SportBánya legutóbbi műsorában.

 

Rekop György, a csapat szóvivője elmondta, emlékezetes találkozás volt Torghelle Sándorral, aki jelenleg az MTK játékosa. „Az egyik sportcsatorna reggeli adásának vendégei voltunk, és a sors furcsa fintora, hogy az utánunk következő két vendég Thorgelle Sanyi volt, akit Urbán Flórián követett (Thorgelléből is és Urbánból is rendszeresen gyárt poént a TrollFoci – a szerk…). Thorgelle szeme lézert szórt, mikor megtudta, hogy kik vagyunk, összességében megegyeztünk, hogyha valamit sértőnek talál, keressen meg nyugodtan, és mi leszedjük. Urbán meg hozzátette, hogy neki mindegyik poén tetszett” – mondta Rekop.

 

A jó hangulatú interjú meghallgatható itt:

http://www.juventus.hu/sportbanya/index.php?uid=1083

 

 

0 Tovább

A jól összerakott fizikális felkészítés miatt lett világsztár C. Ronaldo, Nadal és Bolt

A mai versenysport eltolódott az erőnlét és állóképesség irányába. Azok a sportolók lesznek eredményesek, akik a hajrára kevésbé fáradnak el, így jobban meg tudják őrizni-hozni azt a technikai szintet, amivel rendelkeznek és ebben a technikai felkészültségben nincs jelentős különbség az élversenyzők között – mondja Markó Gábor erőnléti edző.

A szakember a Juventus 103.9-en hétfő esténként jelentkező SportBánya vendége volt, ahol többek között arról is beszélt, hogy véleménye szerint a magyar labdarúgók fizikális állapotát jelentősen lehetne javítani, ha az erőnléti felkészítés Magyarországon átesne egy szemléletváltáson. Markó Gábor atléta volt, az aktív sportpályafutás után erőnléti edző lett. Dolgozott többek között teniszezőkkel és ökölvívókkal is. A vele készült interjú meghallgatható a SportBánya oldalán.

Kattintson ide az interjú meghallgatásához: 

http://www.juventus.hu/sportbanya/?uid=1071

0 Tovább

Dr. Kaszó Klára: majd szép lassan talán kicsit odafigyelnek ránk!

Dr. Kaszó Klára szerint a Szocsiban lezajlott „magyar csoda” összehozhatja a magyar sísportot. A Magyar Sí Szövetség elnöke a SportBánya hétfő esti adásában elmondta, hogy a sok „semmiből való próbálkozás” sokszor szított viszályt a magyar sítársadalmon belül. „Most azt remélem, hogy a lehetőségek megadják a közös összefogást is” – fogalmazott a sportvezető a Juventus 103.9 sportmagazinjában. Kaszó Klára hozzátette, hogy január 24-én kaptak sportágfejlesztési támogatást.

–        Azt még mindig nem tudtam elfogadtatni, hogy a nem egy sportágat jelent a Magyar Sí Szövetség, hanem legalább ötöt, de majd szép lassan talán kicsit odafigyelnek ránk! – zárta nyilatkozatát a hazai sí szövetség elnöke.

A SportBányában megszólalt Miklós Edit is, aki sporttörténelmi sikereivel akár el is hitetheti a magyar közvéleménnyel, hogy el lehet felejteni a földrajzi kötöttségeket, és komolyabb támogatással, még nagyobb bravúrok is elérhetők számunkra is a sísportban. A magyar olimpikon az olimpia női lesikló versenyben hetedik lett.

A SportBányában elhangzott két nyilatkozat meghallgatható itt!

Fotó: Magyar Sí Szövetség

0 Tovább

Elment a dán kapitány

Meghalt a dán labdarúgás egyik legnagyobb alakja. Hetvenhat évesen Richard Möller Nielsen alulmaradt az agytumorral szemben. A szakember azzal vonult be a futballtörténelembe, hogy 1992-ben az ő irányításával Dánia megnyerte az Európa-bajnokságot. A dánok eredetileg nem is indulhattak volna azon a kontinensbajnokságon, mivel Jugoszlávia kizárása miatt beugró válogatottként érkeztek Svédországba.


A dánok eredményei a 92-es Eb-n:

Csoportmeccsek:

Dánia-Anglia 0-0

Dánia-Svédország 0-1

Dánia-Franciaország 2-1

Elődöntő:

Dánia-Hollandia 2-2 (büntetőkkel: 5-4)

Döntő:

Dánia-Hollandia 2-0

     

0 Tovább

Szabadidősportos Konferencia Győrben

A Magyar Szabadidősport Szövetség 23. alkalommal szervez szabadidősport témájú Konferenciát, ezúttal:

„Feladatok és lehetőségek 2014-ben a szabadidősport terén” címmel.

Országos szintű szakmai továbbképzés a területi szabadidősport és sportszakigazgatási vezetőknek valamint bármely érdeklődőnek. Kiemelkedő, országosan elismert szakemberek tolmácsolásában 2 napon keresztül előadásokat, fórumokat szervezünk sportfinanszírozás, sportigazgatás sportgazdálkodás és más, a szabadidősporttal kapcsolatos témakörökben. A részvétel a szövetség tagjainak ingyenes, a külső érdeklődők számára önköltséges.

 

A Konferencia ideje: 2014. február 28 - március 02.

A Konferencia helyszíne: Hotel Famulus, Győr

További információ: http://www.hungariansportforall.hu oldalon

Tel.: 460-6815

 


Helyszín: Győr, Hotel Famulus

KONFERENCIA PROGRAM

2014. március 1. (szombat)

09:00 – 09:55      Regisztráció

10:00 – 10:05      Czene Attila megnyitja a Konferenciát

10:05 – 10:20      Borkai Zsolt Győr megyei jogú város polgármestere üdvözli a konferencia résztvevőit

10:20 – 11:00      Támogatások soha nem látott nagyságrendben a sportban, avagy a sport a Kormány kiemelt stratégiai ágazata

                                        Előadó:                  dr. Simicskó István

11:00 – 11:35      Kapcsolatépítés a szabadidősportban, terveim, elképzeléseim a szabadidősport fejlesztéséről

                                        Előadó:                       Czene Attila

11:35 – 12:00      „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020”

                                        Előadó:                  Dankovics Gergely

12:00 – 13:30      Ebéd

13:30 – 14:00      Béren kívüli juttatások a sport területén

                                                                   Előadó:       Kardos György

14:00 - 14:50       Módszertani vásár a szabadidősport szervezés területéről (3-3 perces ötletek a résztvevőktől)

                                        Moderátor:              Kislászló Csaba

14:50 – 15:05      Kávészünet

15:05 – 16:35      A sportszervezetek számviteli adózásával és közhasznú jogállásával kapcsolatos feladatai 2014-ben

                                           Előadó:                       Balázs Zsoltné

    16:45 –               Barátság Sport Park látogatása

                                           Létesítményt bemutatja: Turbék István

 

KONFERENCIA PROGRAM

2014. március 2. (vasárnap)

09:15 – 09:55      A szabadidősportos labdarúgás feltételeinek változása a Magyar Labdarúgó Szövetségben

                                                   Előadó:                        Schneider Béla

09:55 – 10:25      TAO a szabadidősportban

                                    Előadó:                        Varga Lajos

10:25 – 10:40      Kávészünet

10:40 – 11:10      Tájékoztató a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Országos Vízi Turizmus fejlesztési koncepciójáról

                                    Előadó:                        dr. Ábrahám Attila

11:10 – 12:00      Konzultáció a MOB szabadidősportos pályázatairól

                                      Konzultáció vezető:        Salga Péter

                                      Konzultáció résztvevői:    Horváth András

                                                                        Nádas Pál

                                                                                          Csáki Éva

    12:00 – 12:15      Konferencia zárása

12:30 – 13:30      Ebéd

A konferencia szereplői:               A kiválasztás szempontjából jellemző szakterület:

dr. Ábrahám Attila                       Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára

Balázs Zsoltné                             okleveles könyvvizsgáló

Borkai Zsolt                                 Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Győr Megyei Jogú Város polgármestere

Csáki Éva                                    Magyar Szabadidősport Szövetség pályázatkezelési csoport vezetője

Czene Attila                                 Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, MOB szabadidősportért felelős szakmai tagozat vezetője

Dankovics Gergely                       Európa Nemzeti Egészségvédelmi Program alelnöke

Horváth András                           MOB Szabadidősportért felelős szakmai tagozat tagja, Pályázati szakértő

Kardos György                            Bonus-Cafeteria Kft ügyvezető igazgatója

Kislászló Csaba                            Magyar Szabadidősport Szövetség Borsod Megyei Tagszervezetének elnöke, Igrici polgármestere

Nádas Pál                                   MOB Szabadidősportért felelős szakmai tagozat tagja, Pályázati szakértő

Salga Péter                                 Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára, MOB Szabadidősportért felelős szakmai tagozat tagja

Schneider Béla                            Magyar Labdarúgó Szövetség területi igazgatója, Magyar Szabadidősport Szövetség alelnöke, MOB Szabadidősportért felelős szakmai tagozat tagja

dr. Simicskó István                      Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért és Ifjúságért felelős Államtitkára

Turbék István                             Barátságpark Győr vezetője

Varga József Lajos                       Magyar Labdarúgó Szövetség

 

0 Tovább

Magyar sportvezető a nemzetközi reformbizottságban

Barcelonában ülésezett a Nemzetközi Tekeszövetség (WNBA) elnökség által megválasztott reformbizottság. A testület feladata, hogy elemezze a sportág jelenlegi helyzetét, és tegyen javaslatot egy modernebb, finanszírozhatóbb szervezeti formára, amely a teke népszerűsítését vonja maga után. A reformbizottságban helyet kapott Dávid Veronika is, aki januári lemondásáig hét évig volt a Magyar Tekeszövetség főtitkára, emellett jelenleg is a WNBA alelnöke.

 

A Katalán Tekeszövetség látta vendégül a reformbizottságot, amely komoly munka előtt áll. Felosztottuk a feladatokat, az én feladatom lesz a gazdasági átvilágítás, valamint a jogi háttér feltérképezése is. A cél, hogy 2017-re ütőképes, megvalósítható anyaggal álljunk elő.”– mondta a magyar sportvezető.

A reformbizottság tagjai: Ludwig Kocsis (osztrák) WNBA-elnök, FIQ-alelnök, Michael Teschner (német) WNBA-alelnök, Veronika David (magyar) WNBA-alelnök, Michael Hänsel (német), Schere szekció képviselője, Erwin Zimmermann (német), Classic szekció képviselője, Leopold Sitz (osztrák), Bohle szekció képviselője, NBBK-elnök, Joan Ricart (katalán), a Katalán Szövetség elnöke.

A fotón: Michael Hänsel, Veronika David, Michael Teschner, Juan Ricart, Ludwig Kocsis, Erwin Zimmermann, Monika Nguyen, Leo Sitz
0 Tovább

Katarban tér vissza Kis Viktória

Kis Viktória elindul az Ázsia-bajnokság katari versenyén, a gyorsasági motoros szakág egyik legtehetségesebb magyar női versenyzője a 600 köbcentis kategóriában pattan majd egy 2005-ös évjáratú Yamaha R6-osra.

 

"Új pálya, új kategória, új motor, lesz néhány tényező, amit meg kell szoknom" - kezdte a Juventus rádióSportBánya című műsorában a szőke szépség, aki férfiakkal fog versenyezni. Kis Viktória elmondta, hogy másfél éve nem ült motoron, nem is edzett, így az a célja, hogy minél előbb visszarázódjon. Márciusban és májusban ismét Katarban fog versenyezni, áprilisban pedig indul a hatfordulós magyar bajnokságon.

 

Kis Viktória négy évvel idősebb bátyja miatt kezdett el motorozni, az adrenalin és a szabadságérzet miatt pedig azóta is rabja a sportágnak. "Közlekedni maximum robogóval szoktam, nagymotorral nem, azt veszélyesnek tartom. Az a baj, hogy az ember nem nagyon tudja betartani a határokat, vagy legalábbis nekem elmegy az eszem, ha motorra ülök" - mesélte Kis.

 

(Magyar Olimpiai Bizottság, nem olimpiai sportágakért felelős tagozat)

0 Tovább

Szabadidősport – A minőség mindenek előtt!

„Minőség a szabadidősportban” címmel a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) megtartotta ide első nagy konferenciáját. A Budapesten lebonyolított eseményen több mint százötvenen vettek részt.

Az MSZSZ célja, hogy Magyarországon a jövőben a szabadidősportos rendezvények között is jelenjen meg a minőség, mint követelmény. A bevezetés előtt álló, az eseményeket minősítő rendszer alapját képező tudástár alapjai elkészültek, ahhoz várják az érdeklődők észrevételeit.

 Czene Attila szerint a szabályrendszer életbe lépésével csak a sportolni vágyók nyerhetnek. „A minőségbiztosítási elvárások valójában csak eszközök ahhoz, hogy minél többen mozogjanak rendszeresen” - mondta a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke.

Salga Péter a résztvevők aktivitását emelte ki. „Jó volt látni, hogy minden résztvevő építő jelleggel, állt hozzá a minőségbiztosításhoz. Saját érdekük (érdekünk), hogy fejlődni tudjunk” – tette hozzá az MSZSZ főtitkára.

A konferencián előadók voltak:

- Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke

- Csáki Judit, a Magyar Szabadidősport Szövetség munkatársa

- dr. Fekete István külső szakértő

- dr. Soltész Anikó, a SEED Alapítvány kuratóriumi elnöke, szakértő

- Györfi János, a Magyar Olimpiai Bizottság osztályvezetője

- Lengyel László, a COL Directinfo Kft. ügyvezetője - Intranet rendszerek és webes projektek vezetésének szakértője

- Nádas Pál, címzetes igazgató-testnevelőtanár, sportvezető, a MSZSZ szabadidősport rendezvények minősítési rendszerének kidolgozását végző munkacsoport vezetője

- Patonai Ágnes, a p2m Consulting Kft. vezető tanácsadója, minősítési szakértő

- Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára

- Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős helyettes államtitkára, a Minőség a szabadidősportban Konferencia fővédnöke

- Varró Gyula, a Coca-Cola Testébresztő Program nagykövete

 (Fotó: Kádár Adrián)

 

Támogatóink:

Coca-Cola Testébresztő Program:

A sport és az aktív életmód támogatása a kezdetektől közel áll a Coca-Cola Magyarországhoz. A vállalat célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy tudatosabb egészségszemlélettel és aktív életmóddal sokat tehetnek saját egészségük megóvásáért, jó közérzetük megőrzéséért. A tudatosságból adódik a megelőzés, a megelőzés egyik eszköze pedig a testmozgás. Ezt felismerve indította útjára a Coca-Cola Magyarország Testébresztő Programját 2005-ben, amelynek küldetése, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres testmozgás, az aktív, sportban gazdag életmód a  kiegyensúlyozott táplálkozás, a kalória felvétel és -leadás egyensúlyának és a tudatos választásnak a jelentőségére. 

További információ: www.testebreszto.hu

Amora-illy:

Az AMORA az illy olasz kapszulás espresso gépek és kávétermékek disztribútora, küldetése az illy exkluzív espresso gépek ingyenes kihelyezése, bérbeadás és értékesítése irodákba és a fogyasztók otthonába.

További információ: www.amora.hu; www.aygor.hu

0 Tovább

Bútor Róbert: Iszonyatosan megromlott a hangulat a ralibajnokságban...

A SportBánya legutóbbi adásában Bútor Róbert (képünkön) 20-szoros kategóriabajnok raliversenyzővel beszélgettem hosszabban. A versenyző a tavalyi szezon végén bejelentette: ezt így tovább nem csinálja. Hétfőn este az okokról, és a folytatásról mesélt a Juventus 103-9-en.

Molnár Mátyás kollégámmal ezúttal a közelgő téli olimpiára hangolódtunk, de a sportmagazinban megszólalt az immár háromszoros tíztánc magyar bajnok páros mindkét tagja, Hegyes Bertalan János és Kis Violetta is, dr. Molnár Szabolcs ortopéd-traumatológus pedig a sportágválasztással kapcsolatos anomáliákra hívta fel a figyelmet.  (Bányász Árpád)

Az interjúk meghallgathatók a SportBányában. Kattintson ide a részletekért!

0 Tovább

Sporttörténelem: Először versenyzett egymás ellen Hargitay és Czene

Czene Attila is úszott Hódmezővásárhelyen. A Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke jelenleg is ezer szállal kötődik az úszáshoz. Az olimpiai bajnok a magyar úszósport Jövő Bajnokai programjának egyik patrónusa. A hétvégén hét helyszínen rendeztek nagyszabású utánpótlás versenyt azok számára, akik részt vesznek a programban.

Czene Attila és Hargitay András

A kiemelt esemény Hódmezővásárhelyen volt, ahol Czene Attilán kívül olyan korábbi kiválóságok vettek részt, mint Darnyi Tamás, vagy Hargitay András. Ott volt továbbá Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Almási István polgármester, valamint a MÚSZ vezetői, Gyárfás Tamás elnök, Szabó Tünde főtitkár, Kiss László szövetségi kapitány és Törös Károly utánpótlás-kapitány is. „Örömmel vettem részt a versenyen, bár nem gondoltam volna, hogy úsznom is kell” – mondta Czene. „Ugyan voltak célozgatások, hogy legyen nálunk fürdőnadrág, de ezt amolyan viccelődésnek éreztem. Aztán végül Hargitayval bevállaltuk a 100 gyorsot. Megkaptuk a 7-es és 8-as pályát és leúsztuk a távot. Érdekes, és furcsa kimondani, de ez volt az első olyan alkalom, amikor egymás ellen versenyeztünk, hiszen valljuk be, a srácoknak külön tempójuk volt, végül az első 50 után bevártam Andrást, és egyszerre csaptunk célba” – tudósított a rendhagyó versenyről a szabadidősport szövetség elnöke. „Biztos vagyok benne, hogy ez a program beérik, és az pozitív hatással lesz a nem versenysportban tempózókra is, elég, ha csak másik programot, a „Minden gyermek tanuljon meg úszni” elnevezésű kezdeményezést említem. Erről egyébként pont Hódmezővásárhelyen, Szabó Tündével, a Magyar Úszó Szövetség főtitkárával beszélgettünk, hogy milyen a kapcsolat az úszás, mint alapsportág és a szabadidősport között”.   

A dél-alföldi régióban – mint ahogy az összes többiben – két patrónus van: Hosszú Katinka és Czene Attila.

Fotók:  www.szakafoto.hu

0 Tovább

Hét év után távozik a Magyar Tekeszövetség főtitkára

Rendkívül sikeres hét év után távozik a Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára. A sportvezető a magyar tekesport olyan korszakában volt jelen a sportág irányításában, amikor mind sportszakmailag, mind marketing és média szempontból ez a magyar sikersportág ismét a régi fényében tündökölt.

A sikerek csúcsa a 2013-as év volt, amikor a zalaegerszegi csapat-világbajnokságon a magyar női válogatott és a férfi nemzeti csapat is aranyérmes lett. Dávid Veronika nagy hangsúlyt fektetett a sajtókapcsolatokra, két alkalommal is szervezett a szövetség Média Kupát. A Magyar Tekeszövetségben egyelőre nem döntöttek Dávid Veronika utódlásáról.

Dávid Veronika az egyetemi tanulmányai befejezése után az FTC Labdarúgó Zrt.-nél kezdett dolgozni, majd a Magyar Tekeszövetség főtitkára lett. Később megválasztották a Teke Világszövetség (WNBA) elnökhelyettesévé, majd a nemzetközi szervezet főtitkári pozícióját is betöltötte (utóbbi pozíciója a jövőben is megmarad).

„Továbbra is kötődni fogok a sportághoz, hisz a hobbiszintű tekézés megmarad az életemben, valamint sportszakmai tanácsadóként a nyár közepéig szervezem a korosztályos válogatottak felkészülését és részvételüket a világbajnokságon” – mondta Dávid Veronika.

  

Fotó: Dávid Veronika, Kiss Norbert /ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár/, Én, Ludwig Kocsis /WNBA-elnök/, Csányi Béla, kilencszeres világbajnok tekéző.

0 Tovább

Táncsport - Hegyes Berciék ismét magyar bajnokok lettek!

Megvannak az első 2014-es magyar bajnokok a táncsportosoknál! A Magyar TáncSport Szövetség rendezésében túl vagyunk az első versenynapon, amelyen a felnőttek tíztánc kategóriájában a Hegyes Bertalan János, Kis Violetta duó megvédte bajnoki címét és idén is kiharcolta, hogy alanyi jogon képviselje Magyarországot a világbajnokságon, valamint a kontinenstornán.

A Pestszentimrei Sportkastélyban megrendezett magyar bajnokságon a Filotás Márk, Barkóczi Zsófia kettősé lett az ezüstérem, a bronzérmet pedig Kósa András és Prozlik Anna vihette haza.

Ugyancsak tíztáncban az ifiknél Sorin Andrei Neagu és Elek Réka, a junioroknál Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta lett bajnok.

A tíztáncon kívül további utánpótlás magyar bajnokságokat is láthatott a közönség szombaton. Rischák Balázs és Dajka Csenge, valamint Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána is duplázni tudott. Előbbi kettős megnyerte a junior I-es latin, illetve standard bajnokságot, utóbbi páros pedig a gyermek kategóriában lett aranyérmes (ugyancsak latinban és standardtáncokban).

A táncsportoknál két hét múlva folytatódnak a magyar bajnokságok. Február 15-én, illetve 16-án – többek között – kiderül, hogy kik állhatnak dobogóra a felnőtt standardtáncosoknál és a latinosoknál.

Eredmények

A 2014-es felnőtt tíztánc magyar bajnokság döntőjének végeredménye:

1. Hegyes Bertalan János, Kis Violetta           

2. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia     

3. Kósa András, Prozlik Anna

4. Süttő Roland, Tombácz Anikó

5. Budai Attila, Barna Lilla

6. Balázs Zsombor, Youssef Adelina Stephanie

2014-es utánpótlás bajnokok

Ifjúsági Tíztánc Magyar Bajnokság:

Sorin Andrei Neagu, Elek Réka

Junior II. Tíztánc Magyar Bajnokság:

Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta

Junior I. Latin Magyar bajnokság:

Rischák Balázs, Dajka Csenge

Junior I. Standard Magyar bajnokság:

Rischák Balázs, Dajka Csenge

Gyermek Latin Magyar bajnokság:

Kovács-Kalic Károly Péter, Farkas Liliána

Gyermek Standard Magyar bajnokság:

Kovács-Kalic Károly Péter, Farkas Liliána

(Magyar Olimpiai Bizottság, nem olimpiai sportágakért felelős tagozat)

Fotó: szilver.hu

 

0 Tovább

Az év egyik legnagyobb megmérettetése előtt állnak a táncosok

Megkezdődnek a magyar bajnokságok a táncosoknál. Az első versenynapot február 1-én rendezik meg a Pestszentimrei Sportkastélyban, ahol több versenykategóriában is bajnokot avatnak.

A felnőtteknél most bonyolítják le a 2014-es Tíztánc Magyar Bajnokságot. Az itt aranyérmet szerző páros képviselheti alanyi jogon Magyarországot az idei világbajnokságon, valamint a kontinensbajnokságon. Ez a versenykategória a legösszetettebb, hiszen itt az öt standardtánc mellett az öt latintáncban is jól kell teljesíteni.

 

A felnőtt tíztáncosokon kívül a következő versenykategóriákban avatnak bajnokokat szombaton:

-          Ifjúsági Tíztánc Magyar Bajnokság

-          Junior II Tíztánc Magyar Bajnokság

-          Standard Rising Star verseny

-          Gyermek Standard Magyar Bajnokság

-          Gyermek Latin Magyar Bajnokság

-          Junior I Standard Magyar Bajnokság

-          Junior I Latin Magyar Bajnokság

0 Tovább

Szegedi Döme érmet hozna haza a februári Eb-ről is

A közelmúltban a Párizs Openen aranyérmet nyerő Szegedi Döme most Európa-bajnokságra készül. A 19 éves magyar sportoló elmondta, legközelebb februárban fog küzdeni, akkor lesz Portugáliában a korosztályos Európa-bajnokság. 
"Novemberben volt a világbajnokság, ott harmadik lettem, és az Eb-n is érmet szeretnék nyerni. Májusban lesz a felnőtt Európa-, majd ősszel a felnőtt világbajnokság, és az idén rendezik a 2015-ös Európa Játékok kvalifikációját is" - sorolta el az idei legfőbb versenyeit. Szegedi Döme a Testnevelési Főiskolán tanul, mellette szinte minden reggel és délután edz, heti 12-14 tréninggel készül a versenyekre. 
A fiatal tehetség a párizsi versennyel kapcsolatban elmondta, hogy a francia viadal nagy hagyományokkal bír, Európán kívüli versenyzők is rendre neveznek. "Dél-Amerikából, Ausztráliából, Ázsiából és Afrikából is a legjobb karatésok jönnek erre a versenyre, így mindig rendkívül erős a mezőny" - nyilatkozta Szegedi Döme, utalva arra, hogy a Premier League sorozat a világ- és Európa-bajnokságok után a legrangosabb karateverseny. 
(Magyar Olimpiai Bizottság, nem olimpiai tagozat)
Szegedi Döme a SportBányának is nyilatkozott, az adás itt meghallgatható!
0 Tovább

18 emelet, 402 lépcső, ziháló emberek

Budapest felkerült a toronyfutás nemzetközi térképére. A Sky Run elnevezésű versenyen Vk-pontokat lehetett szerezni. A Duna Tower lépcsőházában így többek között román, osztrák és horvát futók is megfordultak. Vörös Nándor (Recording Pictures) kollégámmal ott jártunk, az eredmény pedig egy képes-hangos összeállítás.

A Sky Run viadalról a Juventus Rádió Sportbánya című műsorában is beszámoltam, amely itt hallgatható meg.

0 Tovább

Szalonna és kolbász is segíti a magyar hegymászót

Varga Csaba páratlan expedícióra készül, a nagyváradi sportoló két 8000 méter feletti hegyet szeretne megmászni egymás után. A 31 éves hegymászó arra készül, hogy a Föld 11. és 12. legmagasabb csúcsát, a Gasherbrum I-et és a Broad Peaket egy expedíción belül hódítja meg.

„Minden 8000 méteres hegy nehéz, de annyiból könnyebb dolgom lesz, hogy nem kell kétszer akklimatizálódnom. Megmászom az egyiket, lemegyek az alaptáborba, pihenek néhány napot és a másik már sokkal könnyebben megy” – nyilatkozta Varga Csaba, akinek a fizikai és a pszichikai felkészülés mellett a szponzorvadászat tölti ki a mindennapjait az indulás előtt.

A túra gyakorlatilag felkészülés és tapasztalatszerzés lesz, a végső cél a világ legnehezebben megmászható hegycsúcsára, a K2-re való feljutás, ez magyar hegymászónak még nem sikerült.

Varga elárulta: az instant levesek mellett ő kolbászt és szalonnát is szokott magával vinni az expedíciókra. „A szalonnazsír többet ér, mint akármilyen energiagél, egy darab szalonna többet segít, mint néhány, üzletben kapható termék. Ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy a halálzónában az embernek nem sok étvágya van…”

(Magyar Olimpiai Bizottság, nem olimpiai sportágakért felelős tagozat)

0 Tovább

Czene Attila MOB-tagozatvezető is lett

A Magyar Olimpiai Bizottság szabadidősportért felelős tagozata Czene Attilát választotta a testület vezetőjévé.

Az 1996-os olimpia úszóbajnoka korábban a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke lett, miután az MSZSZ decemberi közgyűlésén rá voksoltak a szabadidős sportvezetők.

Czene mostani megválasztása azt jelenti, hogy a szabadidősportos tagozat őt javasolja a Magyar Olimpiai Bizottság tagozatvezető alelnöki székébe. A korábbi alelnök, Monspart Sarolta, az MSZSZ legutóbbi közgyűlésén bejelentette lemondását, és ezt írásban is benyújtotta dr. Borkai Zsoltnak, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének.

A tagozat továbbá javaslatot tett a 2014-es szabadidősportos költségvetésre, amelyet a MOB közgyűlés fogadhat majd el, akárcsak Czene Attila MOB-alelnöki kinevezését is.   

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum