Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Másodszor tarolt a média

A Nemzeti Sport nyerte a II. Média Tekebajnokságot. Az FTC főhadiszállásán lebonyolított eseményen népes mezőny vett részt. Az ezüstérmet a Sport TV szerezte meg az MTI és a Hír TV vegyescsapata előtt.

A Magyar Tekeszövetség először tavaly rendezte meg a tornát az utanpotlassport.hu és az FTC teke szakosztályával közösen, akkor a Magyar Nemzet duója győzött. „Fontosnak tartjuk, hogy az írásaikkal, műsoraikkal, hanganyagaikkal a sportot támogató újságírók, a mi sportágunkban is rendszeresen kipróbálják magukat, közvetlenül is megismerjék a tekesportot” – mondta Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára.

A magyar tekesport reneszánszát éli. A női és a férfi válogatott is világbajnoki címet nyert idén, remekelnek csapataink a nemzetközi kupákban, valamint az egyéni kategóriákban is meghatározó szerepet játszanak a magyarok.

Azok a médiumok, amelyek részt vettek a II. Média Tekebajnokságon:

Utánpótlássport.hu, Lánchíd Rádió, Magyar Olimpiai Bizottság honlapja, Eurosport, Képes Sport, Telesport, Népszabadság, Sport TV, Nemzeti Sport, MTI, Hír TV, SportKlub, Digi Sport, Komlósi Oktatási Stúdió, Metropol, Juventus Rádió, Magyar Rádió, Sport Plusz, Poptarisznya, Népszava, Sport24.          

0 Tovább

Dubi kendós ezüstje a WCG-n!

Tovább folytatta remeklését a magyar csapat a World Combat Games-en. A szentpétervári harcművészek világjátékán ezúttal a kendós Dubi Sándor szerzett ezüstérmet.

Dubi Sándor (fotó: worldcombatgames.com)

A magyar harcos egyedüli európaiként állhatott a dobogón, miután az aranyat Lee Kangho szerezte meg, míg a két bronzérmes két japán kiválóság lett Shime Hitoshi és Shikano Mitsunar személyében. A magyar küldöttségből korábban Nyilasy Péter lett ezüstérmes francia botvívásban (canne de combat).

A játékok negyedik versenynapján Dubi Sándor brazil, brit és japán ellenfeleket legyőzve jutott a fináléba, ahol végül alulmaradt Lee Kanghóval szemben.

Szentpéterváron eddig 29 ország szerzett érmet. Magyarország négy nap után a 17. helyen áll az éremtáblázaton a két ezüsttel. Az élen a házigazda oroszok vannak 9 arannyal, 3 ezüsttel és 9 bronzzal. A második Japán, megelőzve Franciaországot.

II. World Combat Games, Szentpétervár

Férfi kendó (japán kardvívás)

1.      Lee Kangho (Koreai Köztársaság)

2.      Dubi Sándor (Magyarország)

3.      Shime Hitoshi (Japán), 3. Shikano Mitsunar (Japán)

0 Tovább

World Combat Games - Nyilasy Péter ezüstérmes!

Megvan az első magyar érem a World Combat Games-en! A szentpétervári harcművészek világjátékának harmadik versenynapján Nyilasy Péter ezüstérmet szerzett francia botvívásban (canne de combat).

A magyar Európa-bajnoki bronzérmes kiválóan vívott egész nap. A negyeddöntőben a madagaszkári Randrianasolo Jose Mickaelt győzte le, az elődöntőben pedig a kanadai Paquette Mathieu-t verte. A döntőben végül a világ- és Európa-bajnok a francia Latt Benjamin Laurent Olivier diadalmaskodott, így Nyilasy ezüsttel zárt.

„Óriási eredménynek tartom, hogy mi szerezhettük az első magyar érmet Szentpéterváron. Nyilasy ennek a sportágnak klasszisa. Különösen nagy sikerként könyvelem el főleg az elődöntőben megnyert meccset” – nyilatkozta Lovászi Viktor, a sportág magyar szövetségének elnöke.

A Canne de combat nem más, mint egy francia fegyveres küzdősport. A versenyzők botokkal próbálnak egymásnak találatokat bevinni. 1980 óta rendeznek belőle versenyeket.

A magyar csapatból eddig a szumósok és a francia botvívásban Nyilasy Péter fejezte be a küzdelmeket a II. World Combat Games-en. Hazánkat 20 sportoló képviseli az oroszországi világversenyen. 

 

0 Tovább

Világ Gyalogló Nap – 18 megye 150 településén gyalogoltak

A szabadidősport világszervezete programjában már évek óta szerepel a World Walking Day, melynek hazai megfelelője a Világ Gyalogló Nap. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Magyar Szabadidősport Szövetség – idén már tizenötödik alkalommal koordinálta és bonyolította a rendezvényt, magukat az események szervezését a helyi szervezők végezték. A programnak kedvező gyönyörű időjárás, a kellemes városi vagy természeti környezet, egy ismeretlen hely felfedezése vagy akár egy kedves társaság, mind kiváló indok volt arra, hogy kényelmes gyaloglócipőt húzzunk és sétáljunk a friss levegőn. Azok, akik a városi sétát választották, kicsit másképp nézhettek körül lakóhelyük vagy éppen az ismeretlen környék jellegzetességein, útba ejthettek egy-egy nevezetes parkot, de a vízparton vagy erdőben gyaloglók is emlékezetes túrát tudhattak magukénak, kihasználva az őszi kellemes napsütéssel töltött gyaloglást.

Szövetségünk felhívására ebben az évben 18 megyéből, valamint Budapestről érkeztek nevezések ezek alapján közel 150 helyszínen bonyolítottak a helyi sajátosságoknak és látnivalóknak megfelelően 5-10 km hosszú gyalog- és nordic walking túrákat, valamint nagyobb távú teljesítménytúrákat. Idén az iskolákat is bevontuk a gyalogló napba, a legaktívabb intézményt sportszerutalvánnyal jutalmazzuk. A szervezők szinte mindenhol gondoskodtak érdekes és hasznos kiegészítő programokról (sportfesztivál, egészségfesztivál, kutyás séta, sportverseny, az egészséges életmódot népszerűsítő bemutatók, táncbemutatók, fittségi mérések), így téve még emlékezetesebbé ezt a napot az egészségesebb életmód mellett szavazóknak.

A Magyar Szabadidősport Szövetség például nordic walkingozásra invitálta az érdeklődőket a Városligetbe. A résztvevők az esemény logójával ellátott pólót kaptak emlékül. Más helyszíneken is osztottak ajándék- és emléktárgyakat a célba érkezők között, egyes helyszíneken pedig tombolasorsoláson nyerhettek a szerencsések.

Mivel a gyaloglás különösebb anyagi ráfordítást nem igényel, ezért bármely életkorban, mindenféle sportmúlt nélkül elkezdhető. Érdemes hát mindent elkövetni annak érdekében, hogy a Világ Gyalogló Nap népszerűsége és ismertsége tovább növekedjen, és minél több ember életének válhasson meghatározó részévé a mindennapi testedzés. Ezzel is hozzá lehet járulni ahhoz, hogy a magyar lakosság a szabadidő egészséges és hasznos eltöltése tekintetében is felzárkózzon az EU szabadidősport kultúrájához. 

(Magyar Szabadidő Sportszövetség)

0 Tovább

21930 futó Budapesten - a Bányász Team is futócipőt húzott!

Ahogy azt a Futás Napját szervező Budapest Sportiroda vezetői az előzetes nevezések alapján várták, valóban több rekord is megdőlt  a 28. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. Bebizonyosodott, hogy a Forma-1 után ez a legnagyobb részvétel mellett zajló hazai sportesemény. Soha még ennyien nem neveztek magyarországi szabadidősport rendezvényre, idén 21930 futót regisztráltak. (Tavaly 19200 fővel született a most megdöntött rekord.) Köztük 4900 maratonista választotta magának a mai budapesti programot, szintén csúcs! A harmadik rekord pedig a 68 országból érkezett közel 3000 külföldi futó.

A 17 fokos időben rajtot Balog Zoltán Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere lőtte el, óriási üdvrivalgás közepette, 16 tv műsor kameráinak kereszttüzében. A versenyben végig vezetve megvédte tavalyi elsőségét Józsa Gábor, aki harmadszor gyűjtötte be az országos bajnoki elsőséget.

 Józsa Gábor :

 Nagyon boldog vagyok, ez a második győzelmem a SPAR Budapest Maratonon. Az útvonal nehezebb volt a tavalyinál, azonban a szurkolás mindenért kárpótolt. Hihetetlen mennyit számít, mikor név szerint buzdítanak ismeretlen emberek, különösen a Bátor Tábor tagjai voltak lelkesek.  Egy hónapja a Nike Félmaratonon egy rendkívül erős mezőnyben szereztem meg a negyedik helyet, ráadásul a végéig az első bolyban futottam. Akkor nem sikerült a hajrá, most azonban végig magabiztosan és egyenletesen tudtam teljesíteni. 2:20 alatti időt szerettem volna futni, azonban már a hét elején „elengedtem” ezt a kihívást, mert túl meleg volt (21 fokban ért célba). Fontos megjegyezni azt is, hogy milyen sokan neveztek a versenyre. Csak összehasonlításképpen: olimpiai bajnokunk Paizs Krisztián magyar bajnokságon még soha nem versenyezhetett ennyire lelkes és nagyszámú közönség előtt.

 A nőknél hosszú időn keresztül a tavalyi olimpián szerepelt Erdélyi Zsófia haladt az élet, de 5 km-rel a vége előtt beérte a mogyoródi Juhász Staicu Simona, aki ettől kezdve meg is őrizte a vezetést ÉS 2004 és 2010 után újra magyar bajnok lett.

 Juhász Staicu Simona:

Nehéz verseny volt a mai, de akartam a győzelmet. Külön motivációt jelentett, hogy az országos bajnokságra szülés után tértem vissza. Nem könnyű egyszerre két kislányt nevelni, háziasszonyként és futóként is kihozni magamból a maximumot, de éreztem magam az erőt már a verseny előtt is. Visszafogottabban kezdtem, egyenletesen és okos versenyzéssel sikerült leküzdenem a hátrányomat Erdélyi Zsófival szemben. Több alkalommal is rá tudtam tapadni egy-egy férfi futóra, 37-nél pedig utolértem Zsófit, onnantól kezdve nem volt kérdés, hogy a végéig bírom tartani a tempót. Alapesetben nem is érzi az ember mennyire fontos a közönség folyamatos buzdítása, 25-nél mikor egy pár száz méterig nem voltak szurkolók, akkor szó szerint „megzuhantam.” Kislányaim is eljöttek a Városligetbe, örülök, hogy ők is részesei lehettek ennek az aranyéremnek.

Volt szerencsém idén is belekóstolni a maratoni forgatagba, innen is nagy köszönet Kovács Eszternek, Nyíri Dórának és Kőrös Péternek, akikkel váltóban végigfutottuk a 28. Budapest Maratont. És külön köszönet a budapestieknek, akik a forgalmi nehézségek ellenére végig támogatták a sportolókat.

 

Eredmények:

 

Férfiak:

Józsa Gábor (MAC) 02:22:58

2. Nagy Tamás János (Békéscsaba) 02:26:44

3. Szabó Gábor (ELTE-ADSK) 02:32:56

 

 

Nők:

 

Juhász-Staicu Simona (Mogyoródi KSK)  02:42:26

2. Erdélyi Zsófia  (UTE)  02:47:41

3. Merényi Tímea (Bp. Honvéd SE) 02:51:43

0 Tovább

Kis Gyula: A világ 2000 legjobbja csap össze az ironman-világbajnokságon

Hétvégén megrendezik a hawaii ironman-világbajnokságot. Az eseményen Csőke Balázs személyében lesz magyar indulója is. Kis Gyula szerint akár egy jó eredménnyel is előrukkolhat a magyar sportember a világ legjobbjai között. – Balázs egy nagyszerű versenyző, és nagyon tudatosan építkezik évről évre. Mindenképp jó szereplést várok tőle, azonban a hawaii pálya nehézségei mindig keresztbe tudják húzni a számításokat – mondja a háromszoros középtávú országos bajnok triatlonos.

– Az ironman-vb ennek a sportágnak a csúcsát jelenti. Itt csak a legjobbak vannak ott. Nagyon sűrű a mezőny, hiszen a világ 2000 legjobb ironman versenyzője csap össze. Hozzáfűzöm, hogy évente körülbelül 20-25 kvalifikációs viadal van, ahol a kilehet jutni a világbajnokságra. Minden évben körülbelül 50 ezren szeretnének ott lenni a hawaii vb-n. Ebből látszik, hogy mekkora presztízse van az ironman-világbajnokságnak – nyilatkozta a balatonman.hu-nak Kis.

A hawaii ironmant október 12-én rendezik meg. Csőke Balázs amint hazatér az Egyesült Államokból, élménybeszámolót tart a vb-ről, és a felkészüléséről. Az eseményt december 27-én, este 17 órától tartják meg Budapesten a Maratonman Depóban (XIII. ker. Budapest Népfürdő utca 1-13).

 

 

0 Tovább

Jön az ironman Wimbledonja – magyar résztvevővel!

Lesz magyar résztvevője az idei hawaii ironman-világbajnokságnak. Október 12-én a profik között a férfiaknál Csőke Balázs indul a halandó ember számára felfoghatatlan versenyen, amely 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42,195 km futásból áll.

Csőke átlagosan heti 35-40 órát készült hetente, az ironman-világbajnokságot a wimbledoni tenisz Grand Slam-viadalhoz hasonlítja, és bízik abban, hogy feledhetetlen versenyzéssel zárja élete második világbajnokságát.

Csőke Balázs az egyik legjelentősebb hazai ironman verseny honlapjának, a balatonman.hu-nak nyilatkozott. A teljes interjú elolvasható itt.

Balázs december 27.-én pénteken este 17 órától  Budapesten a Maratonman Depóban (XIII. ker. Budapest Népfürdő utca 1-13) tartja meg élménybeszámolóját a világbajnokságról.

 

0 Tovább

Táncsport – Egy arany, egy ezüst és egy bronz a Világkupán

Dobogós magyar helyezésekkel tértek haza rokisaink Bulgáriából. A sikereknek köszönhetően meghatározó helyen vannak a mieink a világranglistákon.

Jól szerepeltek a fiatal magyar rock and rollosok a szófiai Világkupán. A serdülő kategóriában Czanik László, Bujtor Sára duó aranyérmes lett. A párosnak ez volt az idei második VK-elsősége, ezzel átvette a vezetést a világranglistán.

A junioroknál Ilcsik Márk és Novák Dorottya bronzérmes lett, míg a B-kategóriában Bánhidi Dániel és Révész Panna másodikként zárt. Bánhidiéknek a szófiai második hely volt a harmadik VK-ezüstjük, ők a világranglista 2. helyén várják a folytatást.

 

0 Tovább

Török Zsolt: A Nanga Parbat után bármi bónusznak számít

Török Zsolt kipihente a Nanga Parbat fáradalmait, és még nem tudja még, hogy mi lesz a következő expedíciója. Az aradi hegymászó júliusban hódította meg a 8125 méteres Himalájában található csúcsot, amely a világ 9. hegyének számít.

„Én mindig a különleges hegyeket szerettem. Soha nem érdekelt a hegymászás olyan aspektusból, hogy a 14 nyolcezres közül hányat sikerült meghódítanom, és akkor számolgassam, hogy mennyi van hátra” – kezdte Török.  „A különlegességekre hajtok. A Nanga Parbaton elért sikerünk a román hegymászás legnagyobb eredményének számít, és hatalmas megtiszteltetés, hogy ezt az expedíciót vezethettem”.

Pedig a Törökék helyzete nem volt könnyű (igaz egyeik 8000-es megmászása sem az). Az alaptábor felállítása után jött a hír, hogy egy hegymászókból álló csoportot tálib fegyveresek lemészároltak. Igaz, ők a Rupal-oldalon voltak, de lelkileg biztos nem tesz jót egyik hegymászónak sem az ilyen hír. Végül megcsinálták. Azóta egy rövid nyaralás mellett folyamatosan interjúkat ad, élménybeszámolókon vesz részt.

„Egyelőre nincs még kitűzve a következő célom. Tervben van a K2, a Gasherbrum 4, és a Kancsendzönga is. De vannak Himaláján kívüli terveim is. El tudom képzelni, hogy a Cerro Torre-csúcs, vagy a Fitz Roy lesz a következő. A Nanga Parbat megmászása után bármi bónusznak számít. Akár itt abba is hagyhatnám az egészet, hiszen elértem, amit akartam, de természetesen nem hagyom abba” – mondta a Török Zsolt.

0 Tovább

A Szeged és a Rákoshegy is Európa Kupa-győztes lett!

Két arannyal és egy bronzéremmel zártak a magyar csapatok a hétvégén a nemzetközi kupákban.

A Bajnokok Ligája-győztes Szeged együttese megnyerte az Európa Kupát Augsburgban. A Tisza-partiak aranya nem volt az egyetlen magyar siker a bajor városban: a nőknél a Rákoshegy csapata állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A hétvégén Augsburgban bonyolították le az NBC Kupát, azaz a Nemzetközi Klasszikus Teke Szövetség által kiírt versenyt is. Ott a Ferencváros férfi együttese harmadik lett, míg a Fradi női tekései a negyedik helyen végeztek. Az NBC-ben indult még a férfiaknál a Répcelak is, amely hatodikként zárt.

A szerbiai Apatin adott otthont a Világkupának, itt a nőknél és a férfiaknál is a zalaegerszegiek voltak érdekeltek, és mindkét gárda 6. lett.

Az elmúlt hétvége is bebizonyította, hogy a magyar csapatok erőteljesen dominálnak a sportágban. 

0 Tovább

Belehúzott a Kiscsillag zenekar

A Kiscsillag zenekar nemrég meglepő vállalással állt a nyilvánosság elé: maratoni váltóban állnak rajthoz október 13-án. Lovasi András, Leskovics Gábor, Ózdi Rezső és Mihalik Ábel az októberi Spar Budapest Maratonon a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyerekeknek ajánlja fel a maratoni váltóban lefutott kilométereit.

A fiúk a Bátor Tábor Alapítvány jótékony sportközösségéhez, az Élménykülönítményhez csatlakoztak, és céljuk, hogy legalább 1 millió forintot gyűjtsenek össze.

Szombaton a Margit-szigeten edzettek az Élménykülönítmény többi futójával. Bár a fiúk kisebb-nagyobb sportsérüléssel küzdenek, bebizonyították, hogy a csapattól nem idegen a mozgás, a koncertek mellett is rendszeresen sportolnak. Lovasi és Lecsó is 28 percen belül futották a klasszikus Sziget-kört a frontember ráadásul duplázott. A kemény edzés után még egy soproni koncerten is helytállt a Kiscsillag.

A zenekar régóta támogatja az Alapítványt, írtak már egy számot is azoknak a daganatos és krónikus beteg gyerekeknek, akiknek a Bátor Táborban az élményterápia segít visszanyerni az életkedvüket és a gyógyulásukba vetett hitüket.

A biztatás ráfér most a csapatra: Rezső lábsérüléssel küzd, emiatt csak rövidebb távot futhat,és gőzerővel gyűjtik a támogatásokat is a maradék két hétben.
A www.elmenykulonitmeny.hu/kiscsillag.zenekar  oldalon mindenkinek számítanak a támogatására, aki kedveli a Kiscsillag zenéjét, a sportot, vagy a Bátor Tábort.

Az Élménykülönítmény a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági sportközössége, súlyos beteg gyerekek megsegítésére jött létre Magyarországon. A csapat tagjai maratoni és félmaratoni futásokon, hosszútávú kerékpár és triatlonversenyeken indulnak. Embert próbáló teljesítményükkel a beteg gyerekek ügyére szeretnék felhívni a környezetükben élők figyelmét. Közös segítségnyújtásra hívják a barátaikat, hozzátartozóikat, munkatársaikat: jelképes örökbefogadásra kínálják nekik a versenyeken és a felkészülések során megtett kilométereiket – akár egy kávé vagy egy mozijegy áráért cserébe.

Bővebb információ: www.facebook.com/elmenykulonitmeny, www.elmenykulonitmeny.hu, www.batortabor.hu.

0 Tovább

Megható és sportos Idősek Napja az otthonokban

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) az elmúlt évtizedekben többször is bizonyította, hogy az egyes rendezvényein igyekszik minden korosztálynak felhívni a figyelmét az egészséges életmódra. A sportos megmozdulásaikon a kisiskolásoktól kezdve az idősekig mindenki megtalálhatja a korának és edzettségi állapotának megfelelő mozgásformát. A Szépkorúak Testébresztő Fesztiválját követően a szövetség munkatársai az Idősek Világnapján az időseket ellátó és gondozó otthon lakóira is gondoltak.

„Október 1-én három vidéki városban, Békéscsabán, Szegeden, Csákváron voltunk idősek otthonában, ezen kívül Budapesten két intézményt látogattunk meg. Az ott élők életkorának, és állapotának megfelelő programokat szerveztünk nekik, hiszen a testedzés minden életkorban érték, és követendő minta a ma fiataljai számára. Sehova sem mentünk üres kézzel, mindenhol ajándékokat adtunk át az otthonokban élőknek, ahol megható pillanatokat éltünk át” – mondta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

Az MSZSZ következő nagy országos rendezvénye október 12-én és 13-lesz. Akkor rendezik meg ugyanis a Világ Gyalogló Napot, vagy ahogy számos országban ismerik, a World Walking Day-t. A két nap alatt túrákkal, egészséges életmódot népszerűsítő programokkal, sportversenyekkel és sok más színes rendezvénnyel várják az érdeklődőket.

További információk:

http://www.masport.hu/rendezvenyek/vilag+gyaloglo+nap+/vilag+gyaloglo+nap+1.html

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum